pátek 28. února 2014

Testování jarních novinek Essence

Dlouho očekávaný článek je tady. Shrnutí jarních novinek Essence. Respektive jsem vybrala 6 věcí, které jsem v poslední době testovala. Už dříve jsem psala o CC krému a v blízké budoucnosti bude ještě článek o lacích na nehty. Ale těch se v poslední době nemůžu nabažit a asi ještě budu nějaké dokupovat, takže je představím později. Aktuální šestka je seřazena od těch nejpovedenějších věcí až po ty méně vydařené. A předem varuji, bude to asi trochu delší.

Paletka stínů (99 Kč)


Paletka stínů je po CC krému asi největším překvapením. Obecně stíny od Essence jsou nic moc, ale tyto se honosí novým složením a něco na tom skutečně bude. Paletku mám v odstínu 01 Nude a jsou to nádherné odstíny na běžné denní nošení. Decentní růžová, hnědá, vínová. V podstatě obsahuje 4 základní barvy na celé víčko a dvě tmavší k vystínování. Tedy já je takhle používám, ale vaší fantazii se meze nekladou. 

Stíny mají máslovitější konzistenci a díky tomu práší jen minimálně. Celkově je s nimi práce velmi pohodová a na oko se dobře nanáší, dobře se roztírají do ztracena. Pigmentace je trošku slabší, zvláště u prvních dvou stínů, ale pomocí báze, která barvy trochu vytáhne s tím jde vykouzlit krásné líčení pro každý den. 



Výdrž s bází je standardní, čili plus mínus 6 - 8 hodin, u mě klasika. 

Balení samotné se mi také líbí. Je bytelné, ale přitom skladné a hodí se i na cesty. Akorát nápis už se klasicky skoro celý sloupal. 

Paletka se vyrábí ještě v dalších asi třech barevných variantách, ale právě tato mi přijde nejpoužitelnější a nejhezčí. Jsem s ní hodně spokojená. Nedávno jsem vyhodila podobnou paletku od Rimmel a tahle přirozeně přišla na její místo. Používám ji hodně často a vám ji jednoznačně doporučuji. 

Jedna barevná variace pro vaši představu.


Lesk na rty (60 Kč)


Lesk na rty mi přišel v nádherném odstínu 1 baby doll's favourite. Jedná se o velmi přirozenou nude barvičku, která se hodí ke každému líčení. 

Lesk jemně sladce voní, má trochu lepivější konzistenci, ale stále je to v rozumných mezích. Nanáší se skvěle. Má vykrojený houbičkový aplikátor, který barvu nanese rychle a přesně. 

Výdrž lesku je taková zvláštní. Vydrží hrozně dlouho, akorát tedy ne v původním stavu. Třeba tak po hodince nebo po lehčím jídle lesk na rtech stále trochu cítíte, ale když se podíváte do zrcadla, tak ta původní barva je pryč, je už jen čistě průhledný. Mně to přijde hrozně zvláštní. U lesků mi to vždy přišlo tak, že je na rtech máte, pak si dáte nějakou sváču a jsou prostě fuč. Ale tady prostě zůstane taková nenápadná vrstva. 

Musím říct, že mě lesk docela baví. Je to krásná barva a rty po něm zůstávají hezky vláčné. Není to sice žádná velká nutnost, ale pokud vás ve stojanu zaujme nějaká barva, bez obav ji vyzkoušejte.


Řasenka (75 Kč)


Řasenka už bude trošku oříšek. I když mně osobně docela vyhovuje, má to hned několik háčků. Po minulé zkušenosti s řasenkou Essence se mi do zkoušení další ani moc nechtělo. Ale mám prostě slabost pro ,,divné" kartáčky a tenhle mi přišel jednoduše super. Krátké umělé štětinky v nejrůznějších směrech, to mi vždy vyhovovalo. 

Problém číslo jedna ovšem je, že na řasence je napsáno slůvko ,,volume" a i když řasenka umí ledacos, tak objemu se tedy nedočkáte. Přijde mi to hrozná škoda takhle klamat zákazníka. Já sama bych si ji nikdy podle nápisu nekoupila, protože objemové řasenky nevyhledávám. Pokud si ji však koupí slečna s řídkými řasami toužící po objemu, bude pekelně zklamaná. A přitom jen stačí změnit název!

Řasenka totiž umí řasy nádherně pročesat a ani v desáté vrstvě vám je neslepí. To já miluji, když si můžu vyhrát s každou řasou zvlášť a nemusím se bát přehnaného nánosu. K tomu řasy velmi slušně prodlouží a také lehce natočí. Objem nulový, to už jsem říkala. Tohle je pro mě naprostý ideál a přesně tenhle typ řasenek mám nejraději. 

Problém číslo dva už je ale horší. Řasenka velmi těžce nese kontakt ani ne s vodou, jako se sebemenší vlhkostí. Pokud je venku krásně slunečno a navíc se mi nestane žádný karambol, že by se mi něco dostalo do oka a já trochu zaslzela, tak ta řasenka drží na svém místě jako přibitá a nemám s ní žádný problém. Nežmolkuje, nedrolí se, nedělá šmouhy pod očima. Ideál. Jenže stačí, aby se zatáhlo, bylo takové to hnusné vlezlé počasí a i pětiminutová cesta na autobus je pro řasenku osudná a v poměrně výrazném množství sjede pod oči. To samé, pokud trochu zaslzíte, opět je v momentě dole. Je tedy pravda, že v poslední době je tak krásně, že se mi to s ní stalo opravdu jen párkrát, ale spolehnout se na ni prostě nemůžete. 

Jinak ji tedy používám každý den už měsíc a pořád velmi slušně maluje a určitě ještě nějakou dobu bude sloužit. To beru také jako plus, protože poslední řasenka od Essence mi vyschla do dvou týdnů. 


Konečný verdikt se mi tedy píše dost těžko. Já jsem si ji fakt docela oblíbila, ale vím že má své mouchy a všem vám ji rozhodně doporučit nemůžu. Určitě to není nic pro řídké řasy toužící po objemu. Pokud však máte své řady dostatečně husté a toužíte jen po letmém pročísnutí a jste ochotné dávat si pozor na špatné počasí a brečící karamboly, tak úplně marná není. 

Linka ve fixe (75 Kč)

Linky ve fixe mám ráda a novou jsem už docela nutně potřebovala, takže jsem ji vítala s otevřenou náručí. Mezi pozitiva patří rozhodně to, že fix je skutečně černo černý. Fajn je i úzký hrot, ale doporučuji ho používat spíše na plocho. Ta špička je taková měkčí a myslím si, že se rychle ,,vytahá". Ale hrot je opravdu uzounký, takže se s tím manipuluje dobře a jde s tím namalovat i ta nejjemnější linka. 

Horší už je to s výdrží. Voděodolná určitě není. Sice, když jsem ji měla na ruce, tak jsem musela použít ještě i mýdlo, abych ji dala dolů, ale na očích už je to o něco horší. Respektive na samotné očním víčku drží obstojně, problém mám jen s ,,ocáskem". Prostě s tou částí linky, která vychází už ven z oka a ta se prostě po několika hodinách začne vytrácet či rozmazávat. Na to nejsem moc zvyklá. Měla jsem dlouho fix od Miss Sporty a ten prostě držel celý den. Takže tady menší zklamání. Dobrá je akorát na nějakou lehčí linku, která končí zároveň s okem, tam problém nevidím. Ale na výrazné kočičí oči to není, tam už to moc nedrží. Takže spíše nedoporučuji, i když sama ji nevyhodím a občas po ní sáhnu.

Tvářenka (99 Kč)


Přecházíme volně už k těm méně použitelným věcem. Na tvářenky jsem se těšila, ale opět to nějak nevyšlo. Mám odstín 10 heat wave, což je jedovatá oranžovo - růžová varianta. Ale moc vás nepotěším. Ani druhý dostupný odstín, který se skládá se světlé a tmavé růžové není o moc lepší. Zkoušela jsem ho v drogerii a jsou to obdobně jedovaté nepoužitelné barvy. 

Jinak tvářenka dost práší a není zrovna lehké ji rovnoměrně nanést. Ale to je celkem dost jedno. Ta barva je prostě ošklivá a je úplně jedno, jestli použijete růžovou, oranžovou nebo je smícháte dohromady. Je to prostě moc ,,řvavé", nepřirozené. Vhodné možná pro nějaký speciální makeup (třeba na maškarní), ale určitě ne na běžné denní nošení. Za mě tohle ne.

Vlevo jsou barvy smíchány, poté je každá zvlášť.


Matující báze (99 Kč)


Nejhorší na konec. Na bázi jsem se také moc těšila, ale bohužel není nositelná. Jedná se o bílý krém, který se sice dobře roztírá, ale tím pozitiva končí. Pleť zmatní a stáhne póry jen velmi velmi málo. Když tam ten rozdíl chcete vidět, tak tam něco je, ale rozhodně ne nic zásadního.

Makeup na tuto bázi nanést nejde. Čím déle počkáte mezi nanášením báze a makeupu, tím je to sice o něco lepší, ale pořád nepoužitelné. Báze se loupe a dělá nevzhledné cucky. Pokud přece jen počkáte s nanášením makeupu dostatečně dlouho a ještě ho jen velmi lehce rozetřete, tak tam ty cucky sice nemáte hned, ale během dne se vám začnou na obličeji vytvářet mapy, na které když sáhnete, tak se to z obličeje komplet všechno sloupne. Zkrátka a jasně, tohle nebrat. 

Testování dopadlo přesně tak, jak jsem očekávala. Od skvělých kousků přes průměrné až po ty nepovedené. Přesně tak, jak jsme u Essence zvyklí. A možná proto mě tato značka pořád tak baví. Nikdy totiž nevíte, kdy narazíte na zázrak. I když musím říct, že tentokrát se tam objevilo až nezvykle mnoho povedených věcí. Nejvíc mě dostal CC krém, super je paletka očních stínů a také efektové laky, o kterých bude řeč příště. Úplně marný není lesk na rty a také řasenka, pokud trochu přivřu oči. Nejhůře dopadla matující báze, tu opravdu za mě ne. 

A nakonec všechno hezky na jednom obličeji:-) Použila jsem: CC krém Essence, pudr Dermacol, korektor pod oči Jemma Kidd, tvářenka Home Sweet Home Essence, paletka stínů Essence, řasenka Essence, lesk na rty Essence.


Za poskytnutí produktů k recenzi děkuji PR Essence.

Co vás z novinek nejvíce zaujalo? Už jste něco zkoušeli?

18 komentářů:

  1. Ty stíny mě zaujaly, ale mám jich s prominutím tři zadky... :D Ale podívat se na ně půjdu. Zdá se, že vyhovují všem testujícím :) A mimochodem máš strašně krásné oči! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Přesně takovou paletku stínů momentálně potřebuji, ale jestli je pigmentace nic moc, tak radši sáhnu po něčem jiném. Lesk na rty vypadá moc hezky ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Škoda té báze, ale od tý bych asi také nic moc neočekávala. Tvářenka vypadá krásně v obalu, ale na té ruce už se mi barvy vůbec nelíbí :/ ..

    OdpovědětVymazat
  4. Tá paletka vypadá super :) možno vyskúšma :)

    OdpovědětVymazat
  5. ta tvářenka má fakt dost šílenou barvu... jinou variantu než tuhle jsem neviděla, ale asi bych po ní nešáhla. od řasenky bych asi taky čekala víc, kartáček vypadá docela slibně... možná si ji koupím "na doma", kdy si nedělám tak výrazné líčení jako ven. ale nejvíc mě teda zaujala ta paletka, tu bych využila i já :)

    OdpovědětVymazat
  6. rozhodně mě zaujaly ty stíny:) vypadají moc hezky a tobě neuvěřitelně sluší! jsou to barvy přímo pro mě, nicméně mám doma momentálně tolik stínů, že kupovat novou paletku by bylo asi bláznovství...
    a děkuji za recenzi báze. už mám vyzkoušené skoro všechny drogérkové a když jsem zahlédla tuto, hned jsem zbystřila.. ale pořizovat si ji díky tobě nebudu, něco takového nepotřebuji.. a kupovat ji jenom kvůli recenzi, to ne-e :D

    OdpovědětVymazat
  7. Mě láká ta báze a tvářenka se mi taky líbí,ale na mě moc výrazné barvičky :)

    OdpovědětVymazat
  8. Já si chci pořídit ty stíny, bázi :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  10. Prima článek, praktický a krásné fotografie!

    OdpovědětVymazat
  11. Tu paletku si každý chválí, asi si pro ní půjdu :-) Krásně napsaná recenze! :-)

    Le Poisson - Lifestyle/Beauty blog

    OdpovědětVymazat
  12. mě nejvíc zaujala ta paletka, vypadá fakt dobře :) a škoda té řasenky, mě občas slzí oko, tak by to asi nedopadlo dobře :D

    OdpovědětVymazat