pátek 21. února 2014

Šetrný antiperspirant Garnier

Před časem na náš trh přišly nové antiperspiranty Garnier. Vypadaly lákavě, ale odrazovala mne krémová textura. Tu má i vyhlášený antiperspirant Rexona a nevyhovoval mi právě kvůli té krémové konzistenci. Jenže člověk míní a život mění. 

K antiperspirantům jsem se dostala na nedávné akci v sídle L'oréal a učarovaly mě svojí úžasnou vůní. Vyrábí se celkem v pěti variantách, jedna bez parfemace a čtyři další jsou krásně voňavé. Mně se líbí nejvíce dvě, tu kterou vidíte na fotce a poté ještě modrá varianta vonící po čerstvě vypraném prádle. To byl signál, že je prostě musím vyzkoušet. A dobře jsem udělala, zcela nečekaně jsem totiž našla naprosto skvělý antiperspirant.


Odlišnost od jiných antiperspirantů spočívá především v tom, že jsou v této tubičce přidány pečující látky, které chrání velmi namáhanou a citlivou pokožku v podpaží. NEO, kromě klasických antiperspirančních látek, obsahuje i voskové krystalky a zvláčňující oleje. Všemu napomáhá i patentovaný silikonový aplikátor, která má pomoct krému rychle se vstřebat a zanechat pokožku sametově jemnou. Klasická 48 hodinová ochrana proti pocení je samozřejmost. Víme o tom své. :-)


Já mám variaci Fresh Blossom, která voní naprosto fantasticky. Velmi jemně, nevtíravě, ale přitom sladce a spíš než květinově, tak jde možná trochu do ovoce. Vyhovuje mi to moc, i když to samozřejmě ve finále z podpaží není nijak výrazně cítit a jde spíše jen pro ten pocit při nanášení. 

Použití je velmi jednoduché. Tedy zatím, trochu se bojím toho, až se dostanu na dno tuby a budu z toho vymačkávat poslední zbytky. Tam trochu čekám menší zádrhel. Nyní ale stačí tubičku jemně zmáčknou a vyjede ideální množství krému. Aplikátor je skutečně příjemný. Kůži jemně pohladí a krém se s ním roztírá perfektně. Stačí pár tahů a krém je komplet rozetřený a vstřebaný. 

Sama na podrážděnou kůži po holení netrpím, takže nevidím nějakou okem zaznamenatelnou změnu, ale mám z toho prostě pocit, že je to k pokožce šetrnější a celý proces nanášení antiperspirantu je daleko příjemnější. Garnier nepoužívám striktně denně a občas ho prostřídám s mým oblíbeným tuhým antiperspirantem. A i když tuto texturu používám roky a jsem s ní moc spokojená, najednou mi to nepřijde úplně ono. Krém NEO je prostě příjemnější, mnohem lépe se vstřebá a cítím se s ním lépe. 

Během dne vás nečekají žádná nepříjemná překvapení. Antiperspirant nijak neoxiduje, nežmolkuje ani nešpiní oblečení. Vše je v pořádku.


Jistě vás zajímají účinky proti pocení. 48 hodin to samozřejmě není, to už jsme si říkali. Přijde mi to jako naprostý drogérkový průměr. Prostě srovnatelné s běžnými antiperspiranty. A buďme i konkrétní. Měla jsem už docela dost antiperspirantů od Garnier a co se antiperspiračních účinků týče, novinka NEO mi přijde naprosto srovnatelná. Čili mně osobně to vyhovuje. Já na ty extra driáky nejsem. Na druhou stranu příroda bez hliníků pro mě na denní používání taky není, takže já mám nejradši zlatý střed, a ten, co se účinků týče, NEO splňuje. Takže takhle aspoň sami hned dobře víte, jestli vám bude stačit nebo ne, běžné antiperspiranty z drogerie jste určitě zkoušeli všichni.


Suma sumárum, já jsem z antiperspirantu NEO nadšená. Co se účinků týče, je to prostě klasický průměr, který mně osobně vyhovuje. K tomu navíc se mi líbí, že použití krému je příjemné, jednoduché, rychlé a k pokožce šetrné. A potom to samozřejmě hezky voní. Za mě prostě spokojenost po všech směrech. Až se dostanu na dno, půjdu si koupit druhý kousek téměř určitě.

Seženete v každé drogerii za cca 90 Kč za 40 ml, ale číhejte na slevy, viděla jsem ho už i kolem 60 Kč. 

Za poskytnutí produktu k recenzi děkuji PR L'oréal.

Zkoušeli jste už tuto novinku? A která textura antiperspirantů nejvíce vyhovuje vám?

19 komentářů:

  1. Tý jo, ještě jsem se k němu nedostala, ale tvá recenze mě nabudila a jen co spotřebuji aktuální kousek tak se na něj vrhnu.

    OdpovědětVymazat
  2. Koupila jsem si ten modrý a jsem s ním taky hrozně spokojená. Krásně voní a nakonec je mi hrozně sympatický ten způsob aplikace, i když jsem se ho na začátku trochu bála. ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Uz mam 2.baleni a jsem s nim moc spokojena. Opravdu zamezuje poceni, krasne voni, ma prijemnou texturu. Jedine minus vidim v tom, ze ke konci se opravdu spatne vymackava ven.

    OdpovědětVymazat
  4. já jsem na něj už koukala, ale potím se hodně, takže pro mě to asi úplně nebude... možná si ho koupím na dny, kdy nikam nejdu, protože mě zaujaly ty pečující látky, podpaží nemám zrovna moc ve formě...

    OdpovědětVymazat
  5. nedávno som na neho pozerala v drogérii a asi si ho aj skúsim kúpiť :) pre mňa je dôležité že nefarbí oblečenie, pretože neznášam biele stopy...

    OdpovědětVymazat
  6. JA antiperspiranty nepoužívam vôbec, pretože mi smrdia. Jediný, ktorý mi vyhovuje je chlapský bahami old spice.

    OdpovědětVymazat
  7. o tomto antiperspirantu jsem ještě vůbec neslyšela. já jsem s krémovou Rexonou spokojená, hlavně díky té textuře, je to úplně něco jiného, je mi o mnoho příjemnější, než klasické tuhé deodoranty. určitě se po tomto Garnieru kouknu:)

    OdpovědětVymazat
  8. Tak ten tedy vypadá dobře, ještě jsem se s ním v drogerii nepotkala. Asi ho vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  9. Zajímavý článek, antiperspirant mně zaujal.
    Teď je mým favoritem zmiňovaná krémová Rexona, ta má neuřitelnou ochranu proti pocení. Nicméně mám po ní všechno bílé, takže se dívám po jiném. Mohla bys tento Garnier srovnat s Rexonou? Určitě by mi to pomohlo v rozhodování, děkuji!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už tu Rexonu nějaký čas nemám, takže přímo je srovnat nemůžu, ale jak si to pamatuji, tak Rexona je samozřejmě lepší, co se týče účinků. To víme všichni, že je to prostě o level výše než běžné antiperspiranty. Mně osobně ale vadila ta aplikace. Špatně se korigovalo množství, blbě se to vstřebávala, dělalo fleky na oblečení a ještě jsem po každém použití otírala kapesníkem, jak podpaží, abych dala pryč přebytečný krém, tak ještě i tu plastovou část, z které krém lezl ven, aby to nebylo celé opatlané. Všechno tohle u Garnier odpadá, to použití je daleko příjemnější a bezproblémové, akorát tedy co se účinků týče, tak prostě průměr. Takže jde o tom, jestli dáš přednost lepší ochraně nebo příjemnější aplikaci.

      Vymazat
    2. Děkuji děkuji! Viděla bych to tak, že si teď na běžné dny koupím tento nový Garnier (vyzkouším a posoudím) a Rexonu si nechám na náročnější akce.

      Vymazat
  10. Ještě jsem neměla to štěstí na tohle někde narazit, ale rozhodně si to pořídím:)

    OdpovědětVymazat
  11. Wow tak to mě potěšilo v nejbližší době až ho uvidím tak si ho pořídím :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  12. Určitě se po něm mrknu, už jsem ho držela před týdnem v ruce ale nebyla jsem si jistá tak jsem ho zase vrátila :)

    OdpovědětVymazat
  13. Momentálně sice používám spreje (jakože deodoranty) právě proto, že antiperspiranty mou kůži dráždily. Ale kdybych ho viděla ve slevě, určitě po něm skáču ;)

    OdpovědětVymazat
  14. páni nalákalo mě to, co jsem se teď dozvěděla, že je na mé milované Rexoně napsané (samozřejmě poslední řádek, uhm) něco v tom smyslu, že se nemá používat pravidelně, chtěla bych udělat menší pauzu a nahradit Rexonu něčím jinačím. A tohle vypadá dobře, očuchám, vyzkouším, děkuju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem z té Rexony hned neměla dobrý pocit a používala jsem ji jen občas. Chápu, že v perných a zvlášť letních dnech přijde vhod, ale myslím si, že klidnější dny se dají zvládnout i s jemnějšími antiperspiranty.

      Vymazat
  15. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat