úterý 11. února 2014

Oční odličovač Dermacol

Mé hledání ideálního odličovače očí tady má své další pokračování. Loni jsem měla extrémní smůlu a narazila hned na tři špatné odličovače. Letos jsem trochu pozměnila svá kritéria a dala se opět do hledání. Prozatím jsem se vzdala myšlenky, že by mě dokonale mohl odlíčit jednosložkový odličovač bez oleje. U těch dvoufázových mi sice olej zase nejvíce vadí, protože je to jednoduše moc mastné, ale už jsem měla oči dost vydřené od těch nefunkčních lahviček, že jsem se rozhodla pro změnu a dala pro jednou přednost dvoufázovému odličovači. Jako první přichází na řadu odličovač od Dermacol.



Odličovač vypadá naprosto klasicky, v běžném balení a charakteristickými dvěma složkami. Z těch jsem nejdříve byla dost rozčarovaná, protože smíchat je dohromady, se jevilo jako neřešitelný úkol. Zapomeňte na to, že si jen tak letmo otočíte lahvičku vzhůru nohama a můžete jít odličovat. Chce to opravdu pořádně ,,šejkovat" a poté rychle otevřít a nalít na tampónek dříve, než jsou jednotlivé složky opět hezky zvlášť. 

Nejsem si úplně jistá tím, jestli jsem si na to jen zvykla, míchám to intenzivněji nebo se to zlepšilo samo od sebe, ale čím déle odličovač používám, tím se tento nešvar mírně lepší. Nejdříve mi přišlo, že to prostě nejde stihnout nalít na tampónek smíchané, ale teď už se mi zdá, že to aspoň pět sekund vydrží. Každopádně, tohle mi na odličovači trochu vadí. Musí se to pořádně míchat, odlíčit jedno oko, zase pořádně míchat, odlíčit druhé oko. Docela to zdržuje. 


Odličovač nijak nevoní, což mi samozřejmě velmi vyhovuje. K očím je také šetrný a nestalo se mi ani jednou, že bych je měla podrážděné či mě pálily. V tomhle směru jsem spokojená velmi.

Samotné odličování potom také není vůbec špatné. Z očí jde všechno dolů poměrně lehce. Občas u něčeho trvanlivějšího je potřeba lehce přitlačit, ale není to nic zlého. Zkoušeno na stínech všeho druhu, několika řasenkách a linkách ve fixu. Sice bych si to představovala ještě o chlup jednodušší, ale i tak je to jeden z těch lepších odličovačů, co jsem kdy měla. 

Mastný samozřejmě je, to ani jinak být nemůže, když je v tom olej. Ale není to přehnané, už jsem se potýkala i s mastnějšími kolegy. I tak ale obvykle oči otírám ještě micelárkou. Ne kvůli doodlíčení, ale právě stáhnutí té mastnoty a zamlženého pohledu. 

Příjemný bonus na konec, ubývá velmi pomalu. Sama jsem tím překvapená. Lahvička je stále téměř plná a to ho budu mít pomalu měsíc. K dokonalému odlíčení ho stačí skutečně jen troška a balení tak vydrží, zdá se, několik měsíců. 


Celkově ho tedy hodnotím kladně. Nejdůležitější věc, a to odlíčení, zvládá dobře. K tomu jako bonus nedráždí oči a pomalu ubývá. Zcela neutrálně hodnotím ,,mastnotu". Mně osobně to sice stále trochu vadí, ale u takového typu odličovače se s tím musí počítat a vedle svých dvoufázových kolegů je na tom ještě docela dobře. Jediné, co bych vytkla, tak je špatné mísení obou složek, které celý proces odličování lehce zdržuje. 

Jestli si ho koupím znovu, to opravdu nevím. Asi spíš ne, ale je to primárně kvůli mé již známé přelétavosti. S odličovačem Dermacol jsem sice spokojená, ale nevzal mě za srdce natolik, abych si řekla, že je to ten pravý a už nikdy nesáhla po něčem jiném. Můj ideální odličovač by měl přece jen vypadat ještě trošku jinak. A třeba ho už konečně najdu při mém dalším pokusu...

Odličovač očí Dermacol seženete v každé drogerii, 120 ml stojí cca 120 Kč.

Za poskytnutí produktu k recenzi děkuji PR Dermacol.

Zkoušeli jste již tento odličovač? A máte tip na nějaký další, který bych měla vyzkoušet?

13 komentářů:

  1. Tento jsem ještě neměla ale teď jsem zrovna dodělala Garnier osvěžující odličovač očí s hrozny.. a ten mi teda hodně vyhovoval a to je jednosložkový. Mají i pozměněnou lahvičku což je fajn :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na ty jejich nové odličovače mám také spadeno, jen jsem chtěla sáhnout rovnou po tom dvousložkovém, ale teď jsi mě trošku nahlodala a asi budu potřebovat oba. :-D

      Vymazat
    2. To znám :D "Nutně to potřebuju" :D..mě tedy vyhovoval :) a nejradši jsem měla dvoufázovou odličovací emulzi od Ryoru :)))

      Vymazat
  2. Já momentálně používám na odlíčení Biodermu a dodělala jsem odličovač od zn. Balea. Jinak když není nic jiného, tak používám dětské tělové mléko Wickies s heřmánkem a s tím se mi oči dají krásně odlíčit a nejsou podrážděné.

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem po dlouhých letech přešla z červené biodermí micky na dvousložkovou Mixu a jsem s ní moc spokojená. Nevím, jestli jsi ji už nezkoušela. Každopádně proti ní nemám křivého slova. Sice se s ní musí opakovaně cvičit (složky se rychle oddělují), ale je šetrná a účinná. Silně nalíčené oko stínama, linkou a řesenkou zvládnu bez zbytečného tlačení stáhnout jedním tampónkem. Pak už jen trochu opláchnu vodou, abych nebyla moc umaštěná a mám hotovo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mixu už mi vychvalovala kamarádka, takže ji mám zapsánou v pořadí a určitě ji také vyzkouším.

      Vymazat
  4. Já mám v současné době micelárku L'Oreal s jsem s ní spokojená

    OdpovědětVymazat
  5. Uz roky nedam dopustit na dvouslozkovy odlicovac Mary Kay. Mastnota na vickach se nekona, dokonale odlici a nedrazdi oci. Pro me ideal. Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám kamarádku, která ho také používá a je spokojená. Mně se akorát moc nelíbí ta jeho cena, ale třeba se k němu jednou dostanu.

      Vymazat
  6. Nezkoušela jsem a popravdě mě dvoufázové odličovače nějak nelákají :)) Já jsem zatím spokojená se Ziajou :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Ahojda,

    tak mám vyzkoušeno. Na můj vkus mastný až lepivý, žádná vůně a neodličoval nijak extra, ale upozorňuju, že se líčím hooodně výrazně. Zase nebyl tak hroznej jako Alverde =o) to se musí nechat...

    Můj top odličovač je dvoufázák od Bourjois... je ho mraky a moc nestojí

    OdpovědětVymazat
  8. ja som pouzivala dlho Garnier s hrozny a nebol zly..ale na dvojfazaky nemal. Skusala som YR s chrpou (nepresvedcil), Loreal dvojfazovy (neprakticky vrchnacik, s odlicovanim som spokojnejsia nebola), dvojfazovy Dougles (vrstvy sa oddeluju fakt pomaly, odlicovacia schopnost dobra, ale na jeden tah to nie je) a napokon dvojfazovu Niveu. Ta je zatial najlepsia vzhladom na cenu. Odlici velmi rychlo..ale vrstvy su oddelene asi za 2 sekundy (vteriny) od besneho sejkovania. Do buducna planujem skusit tento Dermacol alebo Mixu..podla toho, co bude skor (driv) v zlave :))

    Peacock & Pineapples

    OdpovědětVymazat
  9. Zrovna dneska jsem o něm taky psala :-D Ale mě dost vyhovuje a mám už třetí balení :-D Ale jinak moc pěkná recenze!

    http://lostincosmeticsworld.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat