pondělí 3. února 2014

Kosmetická statistika (leden)

První měsíc tohoto roku je za námi a je tady i první letošní statistika. Co se počtů týče, je to vše při starém, žádné nové předsevzetí se do výsledných čísel nepromítlo. Z výprodejů toho sice nakonec moc nebylo, ale stejně se to nějak záhadně naskládalo. Spotřeba byla také veliká, dodělávala jsem vesměs resty z prosince, kdy jsem se lahvičkám nevěnovala tolik. Ještě pár dnů před koncem ledna to vypadalo na remízu, ale 29.1. mi přišel balíček od Essence a novinky to vyhrály na plné čáře. Konkrétně v číslech je to tedy 28 nových kousků versus 19 spotřebovaných lahviček. 

Novinky


Jakmile se mi to nevejde do jednoho záběru, tak je zle. :-) Takže je toho opravdu dost. Na první fotce jsou větší lahvičky. Z výprodeje jsem nakonec ukořistila jen dvě tekutá mýdla od Yves Rocher. A jsem za ně ráda, jsou výborné. Jedno z nich už je dokonce skoro celé vypotřebované. Za měsíc ho uvidíte opět, akorát v jiné kolonce. Jinak to jsou povětšinu věci, kterých doma nemám zásoby a potřebovala jsem je. I když samozřejmě, tři odličovače očí v jeden měsíc, to není úplně normální, to přiznávám. :-)

Druhá fotka už je horší, protože je to samá dekorativka. Ale poslední měsíce jsem ji držela na uzdě, takže místo pro ni doma určitě ještě najdu. Co se značek týče, vyhrála to Essence. Nejdříve jsem nakupovala limitku Ice Ice Baby, poté něco málo z výprodeje a na závěr mi přišel balíček novinek. Vidíte jen část, protože něco jsem schovala i pro vás do příští giveaway. Novinky půjdu do prodeje koncem února, takže své recenze budu směřovat také na tuto dobu. Zatím pilně testuji a prozradím vám, že se někde v té hromádce ukrývá překvapení roku aneb tak dobrý produkt byste od Essence nikdy nečekali. 

Spotřebováno


Ani tady toho nebylo málo, navíc to jsou vesměs samé velké lahvičky, takže jsem to také musela rozdělit na dvě fotky. Trochu mi pomohlo, že jsem měla od prosince spoust věcí u dna. Příští měsíc to bude asi slabší, ale za leden je to krásných 19 kousků.

1) Odličovač očí Amie - Mě hodně zklamal. Byl sice hodně jemný a nedráždil, ale také pořádně neodličoval. Muselo se ho vždy použít hodně a ještě tlačit. Znovu ho určitě nechci.

2) Lak na vlasy Schwarzkopf - Jsem bohužel vyhazovala předčasně, protože se rozbil rozstřikovač a nejde z toho nic dostat. Je to škoda, protože v něm ještě tak třetina byla a byla jsem s ním hodně spokojená. Vlasy spolehlivě zafixoval, přidal lesk a vůbec nelepil. Teď musím spotřebovat jiný, co mám doma, ale potom bych se k němu ráda vrátila.

3) Ústní voda Colgate - Byla hrozně hnusná. Chutnala příšerně, takže znovu ji určitě nechci, raději jsem se vrátila ke své oblíbené Max White One.

4) Micelární voda L'oréal - Psala jsem o ní docela nedávno. Odličuje skvěle, to se jí musí nechat, ale prostě mi smrdí. Právě se potýkám s druhým balením, ale další už kupovat nebudu.

5) Tekuté mýdlo Balea - Mýdla od Balea, to je moje klasika. Stojí pár korun a nikdy nezklamou. Tohle borůvkové bylo z limitky, takže sehnat už nejde, ale vonělo vážně skvěle. Ale nevadí, voňavých variant nabízí Balea i tak dost, takže si zase koupím jiné.

6) Sprchový gel Fa - Hezky voněl, pěnil, prostě sprcháč. :-) Byl fajn, ale ne zase tolik, abych ho kupovala znovu. V tomhle směru mám prostě ráda změnu.

7) Micelární voda Bioderma - Tady není co řešit, tohle je prostě kosmetický zlatý grál. Je výborná, měla jsem ji podruhé a určitě ne naposled.

8) Tělový krém Dove - Můj mazací oblíbenec. Vyhovuje mi po všech stránkách. Nádherně voní, má příjemnou texturu, rychle se vsakuje, hydratuje. Je jednoduše dokonalý a určitě si ho časem koupím znovu.

9) Šampón Elséve L'oréal - Mi nevyhovoval vůbec, ostatně jako většina konvenčních šampónů, na které už jsou mé vlasy dávno zvyklé. Vlasy se mi po něm hrozně mastily, objevily se lupy a prostě to nebylo ono. Většinu obsahu jsem použila na mytí štětců.

10) Čisticí pásky Victoria - Byly takové nevyzpytatelné. Občas něco málo vytáhly, někdy zase nic. Nebyly zrovna nejlevnější, a tak příště raději sáhnu po oblíbenějších páscích od Nivea.

11) Pasta na zuby Colgate - Byla v jednom z beauty boxů a moc mi nesedla. Byla docela agresivní a zuby stejně nevybělila. Znovu si ji určitě nekoupím.

12) Antipersirant Oriflame - Jeden z nejlepších antiperspirantů, co jsem kdy měla. Byl na kůži příjemný, hezky voněl a hlavně spolehlivě chránil. Ráda si ho koupím znovu.

13) Deodorant Yves Rocher - Mi také vyhovoval, i když je to prostě jen deodorant, takže se musí počítat s tím, že je jen spíše pro efekt a nechrání proti potu. Na všední zimní dny je to však ideál. Také si ho ráda pořídím znovu.

14) Krém na ruce Yves Rocher - Byl také výborným zimním pomocníkem. Hezky voněl, vstřebával se o něco déle, ale zato hydratoval více než dobře. Opětovné koupi bych se vůbec nebránila.

15) Oční krém Nonique - Byl skvělý a vyhovoval mi po všech stránkách. Možná si ho časem koupím znovu, ale teď jsem se vrátila k dost podobnému a dostupnějšímu krému od Alverde.

16) Lak na nehty Rimmel - Mám ho doma už hrozně dlouho a vůbec ho nepoužívám, takže je čas, aby udělal místo novějším kouskům.

17) Vůně Yves Rocher - Byla v boxu a měla jsem ji schovanou hrozně dlouho. Pak jsem si řekla, že zimní měsíc je ten pravý pro její vypotřebování. Voněla hezky, nosila jsem ji ráda, ale neučarovala mě natolik, abych ji chtěla znovu.

18) Řasenka Avon - Moje nejoblíbenější řasenka, kterou jsem měla asi tak desetkrát. Bohužel se přestala vyrábět a já jsem vypotřebovala poslední opečovávaný kousek. Takže sbohem, měla jsem tě ráda!

19) Oční stíny Rimmel - Světlé barvy jsou vypotřebované, tmavá už není s čím kombinovat a zelená mi neslušela. Tudíž je čas se s těmito stíny rozloučit. Byly docela slabě pigmentované, prášily, ale i tak jsem je měla ráda a používala často na nenápadné denní líčení. Znovu je pochopitelně kupovat nebudu, už mám za ně kupu náhradníků.

A jaké jsou plány na únor? Nebudete mi to věřit, ale bude se šetřit. Mám teď všeho hrozně moc, skříně se nebezpečně plní a navíc mě v následujících týdnech, maximálně měsících, čeká štěhování, tak by to chtělo uvolnit trochu místa. Naštěstí nečekám žádné balíky, ani jsem nic neobjednávala, nic nepotřebuji, únor je docela krátký měsíc, tak to snad nějak půjde. I když samozřejmě vám tady nechci tvrdit, že budu na konci února v nákupech na nule. Buďme realisté. :-) Ale dávám si závazek, že novinky nepřekročí číslo 10. A jako bonus bych mohla více věcí spotřebovat než nakoupit. 

Jak jste zvládli povánoční výprodeje vy? Našli jste ještě něco zajímavého nebo bylo vše přebrané, tak jak jsem to viděla já?

15 komentářů:

  1. Ty novinky Essence zavidim, to uz se tesim na giveaway.
    Krem od Yves Rocher ted pouzivam taky a voni uzasne.
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoooj,

    tak tužku od Essence tu bronzovou mám taky =o) a jsem z ní absolutně nadšená! Jedním tahem přenádherný odstín a drží to, jak židovská víra! Takže mi docela láká vyzkoušet černou, jelikož stojí pouhejch 30 ká... A pokud by byla stejně dobrá jako moje UD, tak se asi zblázním radostí...

    Výprodeje jsem zvládla v klidu :-D kosmetiku jsem si koupila pouze tu potřebnou plus jednu tužku, jinak nic... Ale tak koupila jsem si svoje vytoužený Mustangy, sice jsou až na léto, ale prostě už jsem to nemohla vydržet...

    OdpovědětVymazat
  3. Není ta řasenka od Avonu superFull? Tu mají teď v aktuálním katalogu (2)...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to Super Magnify a ta už se asi rok vůbec neprodává. super full jsem také zkoušela, ale to už prostě není ono.

      Vymazat
    2. Jj, máš pravdu, Super Magnify se už neprodává. Přijde mi, že Avon někdy zbytečně rychle mění výrobky a přestává prodávat ty, co byly docela dobré...

      Vymazat
  4. No je toho požehnaně. Jak na té přírůstkové, tak i na té úbytkové straně :) A propos, s tou micelárkou jsi mi připomněla, že jsem si včera s ní čistila obličej a normálně jsem ten puch (který jsi minule popisovala) taky cítila. Mám už druhé balení a nikdy jsem si toho nevšimla, ale jak jsem se na to soustředila, tak mi to bylo jasné! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vypadá to, že v tom asi fakt něco ,,smradlevého" bude a závisí už jen na citlivosti nosu každé z nás. Já se na to naopak snažím nemyslet a je to teď mnohem lepší, když už se na to nesoustředím a nedumám u každého odlíčení, co o tom budu psát. :-D ale cítit to jde z toho samozřejmě pořád.

      Vymazat
  5. Páni to je novinek! :D
    Elseve šampon mi také nevyhovoval a Bioderma je skvělá, ovšem pro mě je účinkem stejná jako L'oréal :)).

    OdpovědětVymazat
  6. Přála bych si mít takové odhodlání jako Ty s tím šetřením..kolikrát já už si tohle říkala a ve finále z toho bylo jen zbožné přání:D
    Jak jde o kosmetiku, tak jsem hodně nedisciplinovaná a šetřit moc neumím, v tomhle mi chybí sebekázeň:D
    Ale spotřebu máš slušnou:)A nákupy vypadají taky dobře, na ty tekutá mýdla od YR bych si dala hned říct:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona je jedna věc, si něco takhle naplánovat a druhá to dodržet. Jeden příklad za všechny, dnes jsem si koupila lak na nehty. :-D Takže ono to s tím šetřením nebude tak žhavé. :-) Ale slibuji, pokusím se co nejvíc držet té desítky, kterou jsem si určila.

      Vymazat
  7. Biodermu bych chtela vyzkoušet :) Colgate pastu jsem měla taky, ale jako nic moc bych řekla :D

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. wow, ty toho teda máš ;) já bych asi zůstala jenom u té druhé fotky, dekorativka! vždycky za ní utratím nejvíce korunek ;)

    OdpovědětVymazat
  9. Tyhle tvoje články mě vždycky moc baví. Už se těším na novinky od essence. :)
    Klara's Candle

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za pochvalu. Já se už vždy snažím ty popisy produktů zkracovat, tím spíš, když je jich tolik. Ale jsem ráda,že to pořád někoho baví.

      Vymazat
  10. Moc vám děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat