pondělí 24. února 2014

Co jsem si koupila na základě beauty boxů?

Nápad na tenhle článek se zrodil jen záhy po startu beauty boxů na našem trhu. Což už je, ač se to zdá neuvěřitelné, rok a půl. Z krabiček krásy jsem byla nadšená a hned v prvních edicích jsem nacházela poklady, které mě učarovaly. Tak nějak jsem automaticky předpokládala, že to bude má neustálá inspirace a brzy vám ukáži, co všechno jsem si na základě boxů koupila. Jenže se to celé tak nějak zvrhlo a já za rok a půl nastřádala pouze 5 produktů a jeden bonus. Což, vzhledem k tomu, kolik mi díky boxům, prošlo rukama kosmetiky, je žalostně málo. Nebudeme ale truchlit a jdeme aspoň na tu trochu skvělé kosmetiky, kterou mám jen díky Lady (Senza) boxu. 

Tonikum Yves Rocher

Tonikum od Yves Rocher bylo hned v prvním Senzaboxu. Nadchlo mě především svojí uklidňující ,,mořskou" vůní, kterou jsem dokázala ocenit vždy po ránu. Co se čištění týče, byl to spíše takový průměr, ale na ranní probuzení to fakt nemělo chybu.
Vzorek i velkou lahvičku už jsem spotřebovala hrozně dávno a k opakované koupi už jsem se poté nedostala. V čistění pleti mám prostě ráda změnu.

Balzám na rty Figs and Rouge

Tento zázrak byl v Senzaboxu jen o nějaký měsíc později. A já se bezmezně zamilovala. Za tu dobu jsem stihla vypotřebovat už tři balení balzámků Figs nad Rouge a jsou oficiálně mými nejoblíbenějšími balzámy na rty vůbec. Na rtech jsou prostě úžasné a vydrží. Ještě ráno, po celé noci, je na rtech cítím. Rty jsou po nich krásně hydratované, hladké a bez šupinek. Miluji je! Mají jedinou nevýhodou, a to, že se rychle kazí. Příroda je prostě příroda a bez parabenů to na dlouhé měsíce není. Bohužel je kvůli tomu začali vyměňovat za ,,vylepšenou" texturu, která je na vazelínovém základu a ten já nerada. Budu však doufat, že tato původní receptura z trhu zcela nevymizí a i když aktuálně doma žádný tento balzám nemám, tak ho v budoucnu opět určitě chci.

Oční stíny Inglot

V prvních boxíkových měsících mě učarovaly i stíny Inglot. Krásně jsem jim sedla na marketingový lep a k jednomu stínu z boxu jsem hned běžela koupit bratříčka i s domečkem. 
Co se kvality týče, jsou to ty nejlepší stíny, s kterými jsem dosud měla tu čest. Krásně se s nimi pracuje, jsou skvěle pigmentované a dobře drží.
Aktuálně mám akorát trošku problém s barvou. Dříve jsem jela na fialové snad pořád, jenže nyní jsem si zvyklá spíše na ,,hnědé" líčení očí a přidávám spíše na barevné intenzitě rtů. Takže mi stíny teď dost leží v koutě a sahám po nich sporadicky. Nic to však nemění na jejich skvělé kvalitě a chtěla bych si časem pořídit další a univerzálnější barvy.

Makeup Yves Rocher

Po dlouhých měsících mě v jednom z posledních Senzaboxů zaujal makeup Yves Rocher. I když ,,zaujal" je silné slovo, protože k tomuto makeupu jsem si hledala cestu docela dlouho. Zkoušela jsem ho už chvíli před tím, jenže jsem na první ozkoušení moc nadšená nebyla. Když jsem ho poté našla v boxu a ještě o odstín tmavší, než bylo potřeba, nadšená jsem nebyla. Jenže pak jsem ho začala používat a přišla jsem na to, že je vlastně hrozně fajn. Samostatný článek vás ještě čeká, tak nyní jen velmi ve zkratce. Makeup je velmi lehoučký, krytí je slabší, ale jak dobře víte, to mi nevadí, důležitá je pro mě přirozenost, a tu makeup splňuje. Trochu bojuji s jeho výdrží, ale jde to rozumně korigovat. 
I přes to všechno jsem docela dlouho váhala, jestli do něj investovat. Vše to nakonec rozhodl Ježíšek, který mi ho dal k Vánocům a bylo rozhodnuto. Tentokrát už přišel v tom pravém odstínu a mám ho opravdu ráda. 

Antibakteriální pěna Anatomicals

Poslední poklad se ukrýval ve vánočním Ladyboxu. Spousta lidí nadávala, co tam dávají za kraviny, ale já jsem z tohoto kousku nadšená. Na čisté ruce já jsem neuvěřitelně úchylná a jsem schopná si je umýt stokrát za den. Nemluvě o tom, že antibakteriálními gely jsem proslulá. Ještě se v kavárně/restauraci ani neposadím, ale už tahám gelík z kabelky, abych si vyčistila ruce. :-D

Tuto geniální pěnu od Anatomicals však v kabelce netahám, protože je docela těžká. Své stálé místo však našla doma na stole. Dříve jsem byla schopná kvůli každé kravině letět do koupelny a mydlit ruce. Teď už nemusím, mám tuto pěnu. Narozdíl od klasických gelů, tenhle kousek není na alkoholové bází. Co jsem se tak pitvala složením, jsou tam jiné antiseptické látky, které by měly bojovat s bacily. Jestli to reálně funguje či ne, to je už docela jedno. Jak už vám je asi jasné z předešlých řádků, problém mám především v hlavě a jako placebo je tato pěna dostačující a ještě navíc tolik neničí a nevysušuje ruce, jako klasické antibakteriální gely. 

A ještě jedna historka k dobru. Jelikož jsem si na pěnu fakt zvykla, začala jsem se poohlížet po dalším balení ještě dříve, než mi dojde to stávající. Jenže jsem pekelně narazila. Na eshopu Ladyboxu se neprodává. Tak jsem zamířila na asos a také nic. Poté přišel na řadu strýček google, ale ten mi vyhodil akorát odkazy na vánoční Ladyboxy, kde tato pěna byla. Zkrátka a jasně, nikde se to nedá koupit. Až na pár kousků na ebay, kde je to ale za přepálenou cenu. Nezbylo mi tedy nic jiného, než přehrábnout nepotřebné krámy z beauty boxů a zkusit exchange. Už se jednou zadařilo, a tak mám kousky tohoto zázraku už dva. Ale kde budu shánět další, až dojdou, to ještě nevím. 

Dobrůtky Zemanka

A slibovaný bonus. Na jídlo v boxech všichni svorně nadáváme, ale bio čokokokosky od Zemanky jsou prostě legenda. Nenechte se zmást ilustrační fotografií. Čokokosky mají totiž takovou zvláštní vlastnost, vypaří se vždy dřív, než stihnu vzít do ruky foťák. :-D Nicméně bio hrudky se skořicí a jablky jsou neméně skvělé a kupuji je ještě častěji než kokosky. Co si budeme povídat, je to sice drahá svačinka, ale nemůžu si pomoct, jsou jednoduše skvělé. Kupuji je pravidelně v DM. 

A jsme na konci. Jak už jsem říkala, vzhledem k tomu, kolik beauty boxů mi rukama prošlo, tak mi to přijde žalostně málo. Samozřejmě, nejsou to zdaleka všechny věci, které mě zaujaly. Občas to ztroskotá i na tom, že je ta věc úžasná, jen zbytečně drahá a mně se aktuálně nechce moc kupovat. Sem patří namátkou toner Dermalogica, tělové máslo Nevo, krém na ruce Crabtree and Evelyn, masážítko Lush...Jsou tady také věci, které jsou skvělé, ale dosud mi nedošly, takže není nutné kupovat je znovu. Napadá mě třeba úžasná rtěnka Catrice, kterou miluji, ale asi bude ještě hodně dlouho trvat, než ji spotřebuji. Musím zmínit také štětec na oční stíny Ladybox, který od Vánoc používám v jednom kuse. Ten se hodně povedl. A abych nezapomněla, kupovala jsem i SteamCream, ale ten jsem nakonec darovala k Vánocům, takže v hlavním výčtu chybí. Chci tedy říct, není to jen těch pět věcí, které mě za éru boxů stihly zaujmout, bylo toho rozhodně více.

I tak mám ale pocit, že by to mohlo být lepší. Někdy se mi totiž zdá, že se na nejdůležitější poslání těchto krabiček  - zkoušení věcí, které si chci následně koupit - úplně zapomíná. A to na obou frontách. Samotní tvůrci tuto myšlenku podrývají tím, že tam pětkrát strčí tělové mléko od Palmers nebo kupou věcí, které poté v reálu nejdou sehnat. A i zákaznice chtějí hlavně plná velká balení, hodně dekorativky a ideálně všechno super drahé a nedostupné a vůbec nemyslí na to, že má jít o zkoušení vzorků a poté se mají vydat do obchodu pro své vyvolené favority. 

Otázka na závěr je jasná, chci od vás slyšet, jaké věci a zda vůbec jste si koupili na základě beauty boxů vy?

15 komentářů:

  1. Ja si koupila zatim jen Eveline peeling, ale super vecicek jsem tam nasla hodne:)

    OdpovědětVymazat
  2. Boxy jsem měla tři a na jejich základě jsem si nekoupila nic, nic mě tak nějak neuchvátilo.. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem si vlastně na popud beauty boxů zatím nekoupila ještě nic. Inglot jsem znala/používala už před tím než byl v boxech a ty ostatní věci mne natolik neuchvátily, abych si je koupila znovu. Aaa vlastně jsem si vzpomněla, že jsem si znovu koupila krémy Mixa :-)

    Maru UltimateChic

    OdpovědětVymazat
  4. Ano, Figs&Rouge jsem si také oblíbila. Moc mě lákají i jejich krémy na ruce, ale přijdou mi docela drahé.. no, jednou ve slevě budou moje! :) Z krabiček krásy mě ještě zaujal Inglot, i když já se ve stínech moc nevyžívám, takže mi přijde docela dost, dát za mono stín 150 kaček..
    Jinak mě krabičky spíš nudí. Hodně mě proto překvapila nová březnová edice, která má obsahovat pouze přírodní kosmetiku.. dost mě svrbí peněženka, ale bojím se, aby tam nebyly samé vzorky a pak jedna velká Natura Siberica..
    <"Wonderfull Today">

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O tom ta krabička má být, že v ní jsou vzorky. Oficiálně tam má být jeden plný produkt a 5 vzorků. Ale myslím, že se nemusíš bát. Tvůrci už moc dobře vědí, že lidi tam toho chtějí hodně a hlavně ať je to velké, takže plných balení tam bude podle mě dost. Mně osobně ty vzorečky dost chybí, pro mě je to větší zábava zkoušet ty miniaturky než tady potom přehazovat plná balení, která nevyužiji.

      Vymazat
  5. Je, tak to je zajimave tema. Je pravda, ze balzamek Figs&Rouge je super, ted jsem si ale diky tobe uvedomila, ze ho mam asi celou zimu v jine kabelce. Jinak ja si kupovala sprej na kvasinkove infekce,coz je tedy poklad.

    OdpovědětVymazat
  6. já už delší dobu neboxuju, ale ta březnová edice mě láká... ještě počkám na mail a pak kdyžtak objednám.
    jinak díky boxu jsem objevila Rexonu MP, Pure Fiji a Macadamii. pak jsem taky hodně vyměňovala na exchange (třeba ten Rocher make-up, je fajn, ale já mám problémovou pleť a takový typ krytí využiju jen u moře a na to mi stačil ten vzoreček). no a hodně značek jsem znala už dřív, ale třeba díky fixačnímu pudru Dermacol jsem jejich věci začala kupovat ve větším.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fixační pudr od Dermacol vlastně také mám a je hodně dobrý, akorát tedy ke mně doputoval z jiného zdroje, tak jsem ho nemohla zařadit do tohoto článku.

      Vymazat
  7. Já nejsem asi cílovka, co se objevuje v boxech už třeba rok znám (salcura, pure fiji, macadamia) a většinu značek v boxech nekupuju a kupovat nechci, takže u mě to na plné čáře vítězí u kokosek. Ačkoliv zase, kupovala jsem si je v DMku od nepaměti, tak asi nic. Přiznávám ale, že tak 8 měsíců mám skluz a nevím, co v boxech bylo, články jsem neotevírala.

    OdpovědětVymazat
  8. Já jsem si doopravdy oblíbila snad jen dobrůtky od Zemanky, ty si kupuju celkem pravidelně, ale jinak už jsem to s boxíky docela vzdala. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Koupila jsem si tělové mléko Palmers, je to vlastně jediné co si pravidelně kupuju a co jsem díky LB objevila. Pak jsou věci, které jsem si sice ještě znovu nekoupila, ale chystám se . To první je sprchová pěna Rituals a pak jsou to právě Inglot oční stíny :) Ale díky LB jsem poznala opravdu hodně značek a produktů , které jsem buď neznala nebo neměla možnost koupit takže jsem fakt moc spokojená i když třeba ten poslední LB v lednu mě moc zklamal. Jo a kokosky kupuju taky i když jsem je znala ještě dlouho před boxem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pěna Rituals...na tu jsem úplně zapomněla. Tu bych si taky chtěla v budoucnu koupit, ta byla super.

      Vymazat
  10. Ty stíny vypadají hodně dobře!:)

    OdpovědětVymazat
  11. Já dobroty od Zemanky taky...
    a z kosmetiky tělová péče Pure Fiji (Reniu) a Salcura Antiac..

    OdpovědětVymazat
  12. Ahojda,

    tak já měla do prosince všechny boxy... Od ledna na to kašlu, jelikož to dle mého názoru nestojí za ty peníze...
    Ale tak jediné, co jsem si koupila ve velkém balení byl Inglot stíny a paletka a Mixa krém na obličej. Jinak faaakt nic =o)
    A jídlo mi tam vyloženě vadilo, bytostně nesnáším sladký, takže jsem to dala někomu v práci vždycky...

    OdpovědětVymazat