čtvrtek 30. ledna 2014

Zamrzlý lednový Ladybox

Nový rok, nová očekávání a první letošní Ladybox. Akorát tedy pořád dokola stále ty samé chyby aneb další box v pořadí, který sice není vyloženě špatný, ale jásání opět nikde. 

Vezmeme to ale hezky popořadě. Krabička opět na výbornou. Vypadá to, že v tomhle směru je vše zvládnuto. Opět schovávám pro další využití. 


Vevnitř nás tentokrát čekalo pět kosmetických věcí a jedna ,,vychytávka" jako bonus. Složení značek opět klasika. Něco málo nového se tam přimotalo, ale jinak staří známí. I když pozor, tentokrát tam není Palmers, a i to je třeba ocenit.  Jednotlivé produkty shrnu jen v krátkosti, moc jsem toho tentokrát netestovala.

Tužka na oči Jelly Pong Pong

Nová značka, pro mě dosud neznámá, takže za to jedině palec nahoru. 

V boxech byly rozmístěny tři druhy produtků - řasenka, makeup a tužka (černá nebo hnědá). Různorodost v boxech mi nevadí, dává to možnost lepšího zacílení, pokud se tedy využívá. Já jsem, co se personalizace týče, velmi benevolentní. Měla jsem možnost nahlédnout za oponu a vím, že to není jednoduché. Částečně technicky a částečně kvůli samotným dodavatelům, kteří si diktují, jaké odstíny chtějí do boxu. Ale tak aspoň snahu by to chtělo. Všichni máme v profilu krásné dotazníky, co v případě, když je více druhů kosmetiky, máme raději. Aneb milion otázek typu řasenku - spíše ano, spíše ne, je mi to jedno atd. Já mám u makeupu a tužek na oči spíše ne, u řasenky spíše ano. Byla jsem na 100% přesvědčena, že mi přijde řasenka. Nepřišla. A vůbec se nedivím, o personalizaci tentokrát ani slovo. Nikdo se to ani nesnažil roztřídit na tři hromádky dle profilů. Odesláno jednoduše dle náhodného klíče. To mě trošku naštvalo.

K tužce samotné už vám toho moc neřeknu. Vůbec jsem ji neotvírala. Černé tužky nepoužívám, ani jako linky ani jako stíny. Poputuje dál. 

Denní krém Dermacol

Opět Dermacol. Značka jako taková mi nevadí. Mám ji ráda a mám od ní spoustu oblíbených věcí. Ale paradoxně, co kdy bylo v boxu, tak mě moc nepotěšilo. Moc nepobírám, proč Dermacol nedodává radši dekorativku. Tu má podle mě obecně daleko povedenější než péči. Ale tohle čert vem, to každý může cítit jinak. Stejně ale tomu klíči vybírání produktů nerozumím. 

Dokážu zvládnout to, že je tam Dermacol po xté, dokáži zvládnout i to, že je to drogérková běžně dostupná kosmetika. Už však ale nepobírám, proč se nesnaží vybírat atraktivnější produkty. Dermacol poměrně často vydává různé novinky a nejednou se o ně strhne lavina zájmu. Jen si představte, kdyby třeba loni na jaře byly v boxu Love Lips, který chtěl každý zkusit nebo třeba kdyby tam teď místo ,,starého" krému byly jejich zbrusu nové rtěnky. Věřím, že by se hned našlo spousta lidí, kterým by Dermacol v krabičce najednou nevadil. 

Krátce ke krému. Měla jsem ho jednou ve vzorečku a docela se mi i líbil. Akorát jsem si ho nechtěla pořizovat, protože je určen pro kategorii 30+. Ale tak, když už ke mně doputoval, tak ho vyzkouším. Akorát tedy ne v dohledné době. Mám tu dva jiné matující krémy, které chci zkusit dříve, takže jsem ho zatím vůbec nevybalovala, schovám ho na dně skříně a časem na něj přijde řada.

Šampón Goldwell

Když už jsem s tím tak dneska začala, tak budeme pokračovat výtkami. Opakování značek mi nevadí v případě, že má značka co nabídnout. Respektive má ve svém portfoliu opravdu hodně různorodých věcí. Ale už nechápu, proč bych měla testovat dvakrát jednu a tu samou věc od jedné značky. Šampón Goldwell už v krabičce jednou byl. Tehdy jsem z něj měla radost, vyzkoušela, nevyhovoval mi. Tečka. Opravdu nemám potřebu zkoušet to znovu. Nějak mi to nabourává původní poslání krabičky, poznávat a zkoušet nové věci. 

Jak už jistě víte, je takovou mou tradicí, že jeden produkt z boxu dávám mamince, takže tentokrát k ní poputuje právě Goldwell.

Krémy Guenerve

Opět nová neznámá značka, i když to trošku kazí fakt, že úplně to samé bylo v Gold edici. Ale tu stejně skoro nikdo neměl, takže to tolik nevadí. 

Sice na zpevňovací blbosti nevěřím, ale pustila jsem se neohroženě do testování a je to tedy sílá. První prohřívací gel je šílenost. Mázla jsem toho trochu na mé ctěné pozadí a bylo to peklo. Připadala jsem si, jako bych seděla na žhavých uhlících. Pálilo to šíleně a během chvilky mi naskákala obrovská červená jelita. Prý je lehké začervenání pokožky normální. Ale mně ty brutálně červené fleky moc normální nepřišly. 

Takže na řadu přišel druhý chladivý gel. Ten byl o něco lepší, pálení zmírnil, tak do hodinky bylo vše v normálu. 

Třetí pytlíček s tělovým mlékem byl nejlepší. Ten jsem normálně po sprše mázla na celé tělo a dokonce v tom pytlíčku ještě něco zbylo. Ta dávka je docela štědrá. Mléko voní dost výrazně po bylinkách, je hodně tekuté, ale roztírá se i vstřebá dobře. 

První dva pytlíčku už asi nedopotřebuji, to peklo se mi moc opakovat nechce. Tělové mléko je příjemné. Přijde mi to tak agresivní, že věřím, že by to při pravidelném používání nějaký ten centimetr spálilo, ale fakt se mi nechce moji kůži takhle týrat. Takže děkuji za vyzkoušení, umístění v boxu je v pořádku, ale více to pokoušet nebudu.

Maska na oči Le Chaton

Značka se sice v boxu opakuje, ale zatím je to v rozumných mezích, navíc mě dosud míjela, takže vlastně spokojenost. Na masku jsem se nejdříve dívala nedůvěřivě, ale nakonec mě mile překvapila a je to asi nejlepší věc, co tentokrát v boxu byla. 

Uvnitř se skrývá navlhčený kapesníček, který přiložíte na zavřené oči a relaxujete. Nejdříve jsem se bála, že to bude štípat nebo dělat něco nepatřičného, protože to docela nevábně chemicky vonělo. Nic se však nedělo, akorát to příjemně chladilo. Po cca 15 minutách jsem masku sundala a výsledek byl skutečně viditelný. Oční okolí bylo hydratované, takové rozzářenější a pleť na dotek jemnější. Přitom nebyla vůbec ulepená či jinak nepříjemná. Vůbec bych se nebránila, kdyby se mi to zase někdy připletlo znovu do cesty. 

Kartáček na řasy

Bonus navíc mě nějak zvlášť nepotěšil. Přijde mi to tak trošku jako zbytečnou a já osobně v tom nevidím žádné větší využití. Já s nanášením řasenky nemám problém a tohle by mě akorát zdržovalo. Ale tak zatím to odkládám a třeba tomu někdy přijdu na chuť. 

Shrnutí lednové edice je takové, že objektivně je opět a zase průměrná a subjektivně mi navíc moc nesedla. A jelikož se má s novým rokem bilancovat, nastává tady otázka, co bude s boxem dál. Určitě jste si i vy stihli všimnout, jak v blogsféře zamrzá zájem o Ladybox. Přemýšlela jsem, kde bude chyba a napadly mě rovnou dvě věci.

Tou první bude jistě taková otupělost, která se dostaví, když se nám něco opakuje měsíc co měsíc. Když boxy přišly na trh, já osobně jsem s nich byla unešená a dokázalo mě nadchnout kde co. Jenže po roce a půl, kdy na mě krabička čeká každý měsíc, mi to trošku zevšednělo, jsem vybíravější, rýpavější...Jen si vzpomeňme na mé jásání nad úplně prvním boxem. Byla jsem z něj úplně vedle. A co dnes? Myslíte, že by dnes někdo dokázal skákat radostí, kdyby v boxu našel sprchový gel Fleur de Santé, pidi krém Yves Rocher a oční stín Dermacol? 

To je bohužel přirozený proces, že se věc okouká, ale je už na tvůrcích Ladyboxu, aby nás dokázali z této letagrie nějak vytrhnout, něčím překvapit, něco zdokonalit. Jenže tady prostě vidím ten problém, že to ustálo v jednom bodě, pořád se opakují ty stejné sliby, stejné chyby, žádná překvapení, minimum nových značek...čekala bych, že se za tu dobu dokáží někam posunout, už přece musí dobře vědět, na co lidí slyší, co je potěšilo, co je naštvalo a že další vzorek tělového mléka Palmers fakt nechtějí.

Tohle už bohužel není v našich rukou, a tak nám nezbývá nic jiného, než doufat, že příště už to bude fakt lepší...

Za poskytnutí krabičky k recenzi děkuji zástupcům Ladyboxu.

Co vy a Ladybox? Koho to pořád baví aspoň trošku a kdo už to definitivně vzdal?

10 komentářů:

  1. Me Dermacol nevadi, naopak. Za krem jsem rada a jelikoz mi dochazi nocni, tak jsem objednala rovnou i ten na e-shopu. A Dermacol mam asi radeji pecujici kosmetiku.
    Goldwell byl skvelej, pro me jeden z nej samponu. Akorat se bojim, ze tenhle na suchy vlasy mi nesedne tolik.
    Zpevnuji kosmetiku mam rada, ale tri pytlicky? Radeji bych jedno vetsi.
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahojda, šampon vyzkoušej, já ho úplně miluju... mám mastný vlasy a moje mamča suchý a vyhovuje i jí =o)

      Vymazat
    2. Vyzkousim urcite, tak ted jsi me dost navnadila:) Vlasy si myju treba po ctyrech dnech, ale jakmile mam sampon na suchy, tak se mastej rychleji no.

      Vymazat
    3. třeba ti nesedne :-) ale třeba jo... mě občas fascinuje, že když některá blogerka něco vychvaluje, já si to koupím a pak mi to nesedne... tak mi fascinuje, jak jsme každá jiná

      Vymazat
  2. Ahojda, moc krásnej článek... ty to dokážeš tak hezky říct, jak to je...
    Tak já objednávala SB od začátku, pak teda LB. No a musím říct, že za mne to stojí za prd od MUA edice, který mi vyloženě nas...! A došlo to tak daleko, že jsem lednový prostě neobjednala a dobře jsem udělala... za mne by byla lednová edice vyhozené peníze.
    Jo a objednala jsem si před vánoci Missha box, který tedy byl mnohem zajímavější a pokud bude nějakej další, určitě ho také objednám...

    A k tomuto boxu, přála bych si řasenku, ale prý je voděodolná a ty nepoužívámj...
    Goldwell miluju a tenhle zlatej zázrak... maska je ještě lepší.
    Pytlíček prohřívací a chladící mi nezaujal, tělové mléko bych otestovvala...
    Maska na oči mi láká...
    No a udělátko na líčení je pro mne blbost... troufám si říct, že za deset let, co se líčím už to ovládám tak, že to zvládnu bez pokecání okolo a když se stane, mám vatičku do uší...

    A na posled si vezmu na paškál krém Dermacol... 30+ je málokteré odběratelce... a toto jsem už v boxu měla ve vzorku...
    ALE jak jsi řekla, má kvalitní dekorativku... třeba třpytivý stíny jsou podle mého názoru perfektní a na blozích je moc nevidím :-(, Dermacol má fakt spoustu super dekorativních věcí...

    Box mi zklamal a trvalo to dýl... Teď, pokud vyjde pěknej box, tak si ho koupí potom, až budu vědět, co se tam ukrývá...

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem z této edice byla strašně rozmrzelá . Když jsem se podívala jaký sortiment nabízí Jelly Pong Pong tak jsem se těšila, jaký hezký produkt v krabičce bude a objevím tam černou tužku..... to bylo strašné zklamání. Nehledě na to, že černá tužka tam byla poměrně nedávno. Z tohoto boxu se mi nejvíc líbila maska na oči ( fakt super věc, taky bych si koupila kdybych na ní někde narazila) a to je všechno. A nejvíc mě potěšil vlastně dárek za předplatné kde jsem měla můj milovaný voňavoučký sprcháč Loccitane.

    Já už mám LB nějak plné zuby... odebírám ho od května minulého roku, je jasný, že ně vždycky bude krabička tak nabouchaná, ale mě už jaksi nic nového nepřináší. Předplatné mám ještě dva měsíce a pak uvidím jestli prodloužím nebo se na to vykašlu. Osobně možná dám raději přednost MIsshaboxu, který sice bude vycházet nepravidelně, ale tak nějak budu vědět co čekat.

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem dost váhala zda si LB pořídit a nakonec mi nějak nevyšly finance. Když to tak u tebe vidím - jsem za to ráda! Nic z tohoto bych si běžně nekoupila a vím, že by mi to jen leželo doma. To si za ty peníze raději koupím něco, o čem vím, že to využiju.
    Naprosto nechápu, proč se v profilu vyplňují dotazníky, když se podle nich nikdo neřídí... :/

    OdpovědětVymazat
  5. U tohodle boxu bych zase já všechno využila :))) Krom asi té tužky ty nepoužívám vůbec :D

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem teda ráda, že jsem si ho neobjednala... Nic moc mě nezaujalo :(

    A.

    OdpovědětVymazat
  7. měla jsem box jen jednou a to když se spojili senza a lady.. a byl skvělý. nadupaný božíma věcma, které jsem všechny využila. od té doby to pravidelně sleduju, kdy budu zklamaná, že jsem neobjednala a asi teda nic :D jestli to dobře chápu, tak značky dávají své produkty za reklamu, tedy autoři boxů za ně nic neplatí že? mě totiž někdy přijde, že místo toho aby ty značky daly své produkty co nejlepší aby to lidi nalákalo na zkoušení dalších jejich věcí, tak dají ty děsy co se neprodávají :D nevím, přijde mi to trochu na hlavu, i kdybych si za tu cenu měla měsíčně dojít na tři bubble tea, tak je to výhodnější :D

    OdpovědětVymazat