pondělí 13. ledna 2014

Trochu jiný příběh o micelárce L'oréal

Nemusíte se bát, nechystá se tady sto padesátá první recenze o tom, jak je micelárka L'oréal úžasná a dokonalá. To, za prvé, už dávno víte a za druhé, u mě to není zase tak pravda. Trvalo mi opravdu dlouho, než jsem se odhodlala až k recenzi. Já jsem totiž pořád tak nějak nemohla rozluštit jednu záhadu. A řešení tedy neznám doteď, ale více už toho asi nevyzkoumám, takže dnes mám v plánu vás více méně jen pobavit tím, jak může být někdy svět kosmetiky záhadný.


Příběh začíná před pár měsíci, kdy mi od L'oréal přišla nová micelárka ke zkoušení. Měla jsem v tu dobu otevřená jiná odličovadla, tak jsem ji jen letmo otevřela a poté na pár týdnů uložila do zásob. Mezi tím se začaly rojit jásající recenze, jak je skvělá, dokonale odličuje a je stejná jako slavná Bioderma. Znělo to vážně skvěle a za pár týdnů jsem už i já slavnostně načala tuto lahvičku...

Je tady den prvního odličování. Asi je to vážně pravda, odličuje skvěle. První den ji nekombinuji s jiným odličovadlem a zvládne vyčistit obličej skutečně sama. To vypadá dobře. Ještě v myšlenkách, že fakt měli všichni pravdu a máme tady nový zázrak, si jdu do skříně pro pyžamo a mám to namířeno do koupelny. Pyžama mám až ve spodní přihrádce, takže se musím hodně ohnout a poté vstávám. Při tomto pohybu mě do nosu praští nepříjemný závan plísně. A je je..já mám plesnivou skříň. No to snad ne! A jak by se mi to tam asi dostalo? Stále nad tím přemýšlím, ale už jsem na cestě do koupelny. Přitom čichám k pyžamu. Bože, to smrdí. No co já si dám na sebe, v tomhle nemůžu spát. Ale nevadí, nejdřív se umyju a potom to vyřeším. 

Přetahuji si tričko přes hlavu a...hrozně smrdí plísní...počkat počkat, tady něco nehraje. Jak mi může smrdět po plísni tričko, které mám celý den na sobě a dosud jsem nic necítila? Vždyť mně smrdí obličej...po té slavné micelárce!!! V panice si rychle omývám obličej. Pomůže to, závan plísně je pryč. A na problém je zaděláno.


Jelikož se neobjevila na pleti žádná jiná negativní reakce, v dalších  dnech používám micelárku dál. Odličuje skvěle. V prvních chvílích lehce lepí, ale potom je pleť jemná, možná trochu sušší. Což je ale u mě problém se všemi micelárkami. Proto je kombinuji ještě s odličovacím mlékem a problém to částečně řeší. Zkouším ji i na oči. Musí se trochu přitlačit, ale dolů jde všechno. Bohužel mě v očích štípe, takže od toho opouštím. Ale micelárky mi na oči obecně nevyhovují. Takže potud spokojenost a vesměs souhlas s nadšenou většinou. Problémy mi zůstávají dva.

Tím menším problémem je balení, které je lehce nepraktické a kolikrát micelárka vystříkne i tam, kam nemá. To vás asi nepřekvapuje, kvůli tomu se ozvaly mnohé z vás. Je to sice nepříjemné, ale nic, co by mě odrazovalo od používání.


Problém číslo dva je horší - plísňový odér je stále přítomný. Postupem času si na něj zvykám. Už mě neděsí, ale obtěžuje stále. A co mi nejde na mysl, vůbec nikdo si na to zatím nestěžoval. Znovu procházím desítku recenzí, které už jsou napsány. Všichni chválí, nikdo ani písmenko o tom, že by to smrdělo. 

Asi po třech týdnech používání mě navštíví kamarádka, která mi o micelárce dříve říkala, že ji má a že je nadšená, ostatně tak jako všichni. Nedá mi to a strkám jí pod nos moji micelárku. Fuj, to smrdí, ta moje je jiná. A je to. Vypadá to na konec trápení. Mám asi vadný kus. To je nepříjemné, ale stane se. Mé testovací já se ale nedá a následujícího dne běžím do drogerie koupit novou micelárku...A i když by se to mohlo zdát, tak tady příběh ještě zdaleka nekončí...


Než se posuneme dál, mám tady menší vsuvku, která mě ale v prvních chvílích také zmátla. Jak že se ta micelárka jmenuje? Skin perfection nebo Sublime soft? Nevěřícně na ty dvě odlišné lahvičky zírám a pátrám po tom, kde je chyba. Zjišťuji to záhy. L'oréal zaslal blogerkám ,,západní" verzi, kde jsou všechny popisky v angličtině. V drogerii jsem koupila ,,východní" verzi s češtinou, slovenštinou a maďarštinou.  Micelárka, kterou jsem dostala měla  tedy  ještě  přebal, kde to bylo česky (viz úvodní fotky, na kterých je jedna a tatáž láhev, na přebalu je ,,východní" Sublime soft, ale když jsem ho sundala, vykouklo na mě ,,západní" Skin Perfection) Složení obou lahviček je ale dle popisu totožné a liší se to prostě jen v etiketě. Takže vesměs problém žádný, spíše jen taková zajímavost. 

Vrátíme se ale k testování. Nadšeně otvírám novou micelárku. Ten odér je lepší. Z lahvičky nejde cítit vůbec, ale když si to dám na obličej, tak stejně lehounce ten plísňový závan tam je. Ale změna k lepšímu to je, jen co pravda. Docházím k předčasnému závěru, že je v tom nějaká složka, která prostě takhle smrdí. Normálně moc neobtěžuje, smrtelník ji ani nezaznamená a v mé první láhvi se to nějak namnožilo nebo něco pokazilo a cítit to jde hodně a prostě byla zkažená, to už jsme jednou říkali. Jenže, stačily další 3 nebo 4 týdny a jsme opět na začátku - nová láhev smrdí po plísní. A asi ještě hůř, než ta první. A co teď?

Jsem v koncích a opravdu pro to nemám řešení. Mám tady dvě láhve micelárky od L'oréal a obě smrdí. Když si přičichnu k lahvičce, jde to cítit jen lehce. Nejvíce se to rozehraje až na obličeji. Verzi se zkaženou micelárkou zavrhuji. To, že bych měla smůlu na jeden kus, by se dalo pochopit. Ale rovnou na dva a hned takhle po sobě? To moc pravděpodobně nezní. Navíc stále platí to, že micelárka (v obou baleních) dobře odličuje a na pleti nedělá žádnou neplechu. 

Taky se mohla zkazit až časem, zvláště ta druhá. Ale už po pouhém jednom měsíci? A jenom mně a nikdo jiný s tím problém neměl? Také nepravděpodobné.

Nejvíce se přikláním k tomu, že je něco špatně v reakci micelárky na moji pleť. Ale zase ne tak stoprocentě. Micelárka smrdí už z lahvičky, byť ne tolik. Ale zase kdyby smrděly plošně úplně všechny, už by se snad někdo v nějaké recenzi ozval. Jenže dosud ticho po pěšině. Všichni chválí, takže problém bude zřejmě jen u mě. Ale sakra proč?

Bohužel, příběh budeme muset nechat bez konce. Takový blázen, abych šla kupovat třetí lahvičku, opravdu nejsem. Budu ráda, když spotřebuji své nynější zásoby. Micelárku tedy nadále používám a obě balení spotřebuji. Po všech směrech je fajn, ale prostě vadí mi ten puch. Akorát už tedy nevím, kde přesně se bere a proč ho cítím jenom já...

Za poskytnutí první lahvičky k recenzi děkuji PR L'oréal, druhá kupována z vlastní kapsy.

A závěrem všichni povinně ke svým lahvičkám a napište mi, co přesně v té micelárce cítíte vy. Sama jsem zvědavá, jestli se společně něčeho dopátráme.

45 komentářů:

  1. Já teda z téhle micelárky žádnou plíseň necítím. A jak jsi říkala, tak jsem taky ani nikde jinde nečetla nebo neslyšela o tom, že by tímto někdo jiný měl problém.

    OdpovědětVymazat
  2. Já k ní také nemám nic moc co hezkého říci. Naskákaly mi po ní pupínky, jaké jsem neměla ani v pubertě, takže díky, ale nechci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se mi stalo po micelárce Dermacol. Občas jsou ty micely asi pěkně agresivní. :)

      Vymazat
    2. tak jsem se už lekla, že jsem asi divná, protože všichni jenom chválí a mě po ní vyskákalo tolik pupínků, že jsem běžela do drogerky pro korektor, který jsem nikdy nepotřebovala :D tak vůbec nevím, jestli jí mám dát ještě šanci :D
      jo a očuchávala jsem ji (načapal mě přítel a dost divně koukal:D) na nic z ní necítím :)

      Vymazat
  3. Mně také nevoní- ovšem já cítím smrad podobný "mléku" z pampelišky. Přestala jsem ji kvůli tomu používat.

    OdpovědětVymazat
  4. Konečně tohle někde čtu! mám s ní ten samý problém a taky jsem četla spoustu recenzí a říkala si, proč se o tom nikdo nezmiňuje. Přesně jak říkáš, z lahvičky to moc cítit není, ale pak na obličeji...fuj! Teď se ji snažím dodělat, ale příště si ji rozhodně nekoupím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to nakonec vypadá, že v tom nejsem sama. Naštěstí je na trhu spoustu jiných odličovadel, také se k Loreal už vracet nebudu.

      Vymazat
  5. Tak to dej ještě někomu očuchat :-)
    (Já zatím nezkoušela, mám v zásobě 5 jiných :-/)

    OdpovědětVymazat
  6. Mám po ní pupínky stejně jako slečna Francoais, vydržela jsem používat týden a letěla do koše.
    Absolutně to šílenství nechápu, za mě fail roku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se někdy stane, že se objeví alergická reakce, klidně i na to, co jiní milují. Já to tak mám s micelárkou Dermacol. Tu fakt mít nemůžu. Naštěstí trh je široký, takže si tam každý najde to své.

      Vymazat
  7. Tak tomu věřím, já mám špatnou zkušenost s Mixa micelárkou...žádná růže, jemná nebo miminkovská vůně. Plesnivá růže to je! Možná taky vadnej kus.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu jsem ještě ani nezkoušela, a také je na ni mnoho pozitivních recenzí. Loreal a Mixa spadají pod jedno impérium, takže dost možná je to namícháno dost podobně.

      Vymazat
    2. Mně Loreal také nevyhovuje (nesmrdí mi, ale mám po ní pupínky), ale Mixa je můj miláček :)

      Vymazat
  8. Mně na 100% vyhovuje, a to mám citlivou pleť, lehce se osypu, ale s touto jsem maximálně spokojená

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a nezdá se mi, že by byla vůbec nějak cítit, tak nevím

      Vymazat
  9. já měla pupínky i po té slavné Biodermě, takže mě nějaké micelárky nechávají absolutně chladnou.... ale ten smrad ti nezávidím tedy!

    OdpovědětVymazat
  10. Z téhle micelárky mám podobný pocit ,,vůně,, je opravdu zvláštní, v lahvičce to cítit ani není, ale hlavně pak na obličeji, ten odér se snažím přebít nanesením pleťového krému. Někdo asi máme ty čichové buňky citlivější.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to jedna z dalších možností, že někdo je na to citlivější a cítí i to, co jiný vůbec neregistruje.

      Vymazat
  11. at čuchám jakkkoliv, necítím nic a to tam mám asi 2cm na dně už čtvrt roku a nebyla snad ani úplně zacvaknutá. Mám tu českou, koupila jsem si ji sama v akci výprodej rossmannu za pade :-) ..neber to. Ale znova jí nechci, to balení mi víc, než vadí a je jí potřeba hrozně moc, tipuju, že je to samá voda a micel pomálu. Používala jsem jí společně s hroznovým olejem jako dvousložkový odličovač očí, ale vrátila jsem se k Biodermě, kde mi stačí pár kapek a vydrží mi to velké 500 ml balení třeba 2 roky, tudíž se i víc vyplatí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ubývá opravdu rychle, to je pravda. Také se budu vracet časem k Biodermě, stále už mě vede.

      Vymazat
  12. Tak tohle je zajímavé! Četla jsem na ni moc recenzí, ale tohle teda nikde :O

    OdpovědětVymazat
  13. Konečně někdo kdo se nebojí říct pravdu. Poslední dobou jsem strašně otrávená že všech juchajících recenzí.

    OdpovědětVymazat
  14. Tak to mi je vážně líto. Pro mě je to hodně muziky za málo peněz ! .)

    OdpovědětVymazat
  15. :D si doma schválně čuchnu, zatim je můj dojem takovej, že nevoní nijak ...
    ale může to být prostě tím, jak konkrétní vůně vnímáš, stejně jako někdo může v parfému cítit spálenou gumu nebo hnůj, tak jinej z něj může být úplně hotovej, jak nádherně ta věc, lidské nosy jsou holt nevyzpytatelné ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je to určitě jedna z možností. buď jsem na vůně citlivější a své určitě může udělat i reakce s konkrétní pokožkou. Na jiném se to třeba tak nerozvine, jako na mně.

      Vymazat
  16. Pardon, že se směju těm plísňovým peripetiím, ale je to hrozně vtipné. Já jsem po 3 letech na micelárkách přešla na olejové odličovače a už u nich zůstanu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Směj se klidně dál, to bylo účelem článku to trochu odlehčit. Olejů se zatím docela bojím, protože mám problém s mastnější a lesklejší pleti, ale věřím, že se k nim časem také dopracuji.

      Vymazat
  17. To snad ne... No, chtěla jsem jí vyzkoušet. Že kdžy někdo řiká jo a někdo en, tak co na to budu říkat já. Ale tvoje recenze mě utvrdila v tom, že spíš ne. Co to je jako? Fuj, plísňový odér fakt nesnáším a ještě po tom smrdět :D

    OdpovědětVymazat
  18. Já jsem teď došla nedávno došla k tomu, že mě všechny micelárky vysušují oční okolí a ne a ne ho dohydratovat. Sotva jsem je přestala používat, je to lepší.
    S tou plísní je to zvláštní. Já ji teda zkoušela jen jednou u kamarádky, ale necítila jsem nic.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K tomu se také dostávám, že sice olejové odličovače nemám v lásce, ale právě ony umí o oční okolí pečovat nejlépe. takže je stejně používám.

      Vymazat
  19. ty jo, tak to já už mám druhé balení a pořád jsem z ní nadšená. naopak jsem vždycky měla problém, že mě všechny klasické odličovače i některé micelárky šíleně štípaly, ale tahle je v pohodě, krásně odlíčí, nelepí, zcela bez vůně...
    ale ze začátku se ta "západní" verze prodávala i v drogérkách, já ji koupila, byla obalená letáčkem, teď už prodávají české. mám i ten obal schovaný, kdybych náhodou pozorovala nějaké rozdíly, ať o tom můžu napsat, ale zatím mi přijde úplně stejná.
    ale nechápu, proč ten jiný název - sublime soft mi absolutně nic neřekne, skin perfector je lepší

    OdpovědětVymazat
  20. Mám úplně to samé také z ní cítím plíseň, hned mě to zarazilo. Příště už si jí ale nekoupím i když mi vyhovuje :(

    OdpovědětVymazat
  21. Mám už 3/4 pryč a nikdy jsem si toho nevšimla :-) nikdy jsem k ni nečuchala, ale opravdu je z toho cítit plíseň. Dopotřebuji ji a nikdy už nekoupím. Raději si připlatím za Biodermu.

    OdpovědětVymazat
  22. A já jí ani nevyzkoušela =o) mě blogová masáž absolutně odradila...

    OdpovědětVymazat
  23. Mamka si mi před několika dny stěžovala že si asi koupila nějakou zkaženou micelárku, no nějak jsme tomu nevěnovala pozornost ale teď jak jsem si přečetla recenzi mě to úplně zarazilo a šla jsem se podívat :D a ona je to ta samá od loreal..zkusila jsem si to dát na pleť, no, asi kdybych to nevěděla tak si toho ani nevšimnu ale cítím tam nějaký závan plísně..mamka říkala že to teda cítí podstatně hůř než jen lehce..takže já si ji určitě nekoupím, zkusím otestovat nějakou jinou :)

    OdpovědětVymazat
  24. Túto micelárku som doposiaľ nemala, ale je to fakt veľmi zaujímavé. A recenzia je veľmi pekne napísaná, fajn príbeh.

    OdpovědětVymazat
  25. Mám nelepivou micelární vodu L´Oréal, je bez vůně, natož bez plísně. Zatím nejlepší z micelárek.

    OdpovědětVymazat
  26. tak teraz si mi nasadila chrobaka do hlavy :D ja som si par dni dozadu obliekla ciste tricko na spanie a sla sa odlicit a umyt a po chvili som mala pocit ze mi priserne smrdi rukav tricka, nechapala som z coho.. tak som zvedava ci to je tou micelarkou, budem to musiet ist otestovat :)

    OdpovědětVymazat
  27. Moc vám všem děkuji za takovou kupu komentářů. Překvapilo mě, kolik z vás ,,plíseň" cítí také. Něco ,,aromatického" v tom prostě bude a v každé lahvičce tam intezita může být odlišná a spolu s kombinací odlišného vnímání vůní nám to možná dává řešení této hádanky. Díky za spolupráci.

    OdpovědětVymazat
  28. Jo jo jo! To se mi přesně stalo taky. I s micelárkou od Mixy, ta mi na obličeji smrděla plísní ještě víc, i když v lahvičce hezky voněla. Loreal mi nevoní v lahvičce skoro nijak, myslím. Ale vážně nechápu, co to může být. Ani jedna z micelárek mi jinak na obličeji žádnou neplechu nenadělala.

    OdpovědětVymazat
  29. Zrovna jsem si koupila a začala používat druhou láhvičku a všechno v pořádku, žádnou plíseň necítím :(. Ale je pravda, že jiné mi občas smrděly..

    A.

    OdpovědětVymazat
  30. Já z ní cítím jen velmi jemnou svěží vůni :). Tohle je vážně dobrý příběh :D.

    OdpovědětVymazat
  31. A ja som si uz myslela,ze som blazon... Vsade na blogoch sa na nu skladali ody a mna po naneseni na tvar skoro udusilo od plesnoveho zapachu, Druhu som si uz nekupila, nevediac, ci len tento kus je vadny alebo ja som taka fajnovka. Takze ja som za tuto recenziu velmi rada :) Povodne som si s nou chcela umyvat aspon stetce, ale v nich sa ten zapach tiez drzi, takze najskor pojde cela do kosa.
    Lulu

    OdpovědětVymazat
  32. Tak já z ní teda necítím plíseň ani nic jiného,a to mám velmi citlivý frňák :). Jsem s ní docela spokojená, můžeš si více přečíst tady:

    http://bourjoisgirl.blogspot.cz/2014/01/opomenute-nakupy-od-lorealu.html

    OdpovědětVymazat
  33. Taky mám problém s tím odérem, první sem nechápala co to je za smrad když spím, připadalo mi jako bych někde měla něco zkaženého v pokoji a pak taky ejhle, ono je to ta micelárka.
    Je to škoda, i to jak rychle ubývá, protože podle mě perfektně odličuje, neudělala se mi žádná alergická reakce na což mám většinou smůlu.

    OdpovědětVymazat