neděle 26. ledna 2014

Novinky z dílny Maybelline a Garnier

V sobotu jsem, spolu s dalšími blogerkami, zavítala do koncernu L'oréal, kde nám byly představeny některé kosmetické novinky. Primárně se vše točilo kolem odnože Maybelline, dekorativní kosmetiky Fit me, ale došlo také na horké novinky i stálice Maybelline a Garnier


Fit me není na trhu zase tak velká novinka, v některých DM drogeriích je u nás dostupná již nějaký ten pátek. Fit me ale prošlo menší inovací a především je teď mnohem dostupnější a sehnat jej můžete v každé drogerii. Hledejte ve stojanu Maybelline

Řada obsahuje makeup, pudr, korektor a tvářenku. To vše samozřejmě v několika odstínech. Za mě se jako nejzdařilejší jeví korektor. Ten jsem si dokonce sama koupila asi před měsícem. Dostupný je ve dvou odstínech a ten jeden je skutečně světlý a můžu ho používat i já. Což se mi nestává moc často, takže to dokáži plně ocenit. Recenze určitě časem bude.


Největším tahákem jsou jistě makeupy, které se vyrábí v 6 odstínech. Makeup je na gelové bázi s jemnými pigmenty a obsahuje SPF 18. Dle paní vizážistky je dobře krycí a přesto přirozený a úplně nejvíce sedne sušší pleti. Odstíny jsou vcelku pěkné, s výjimkou toho posledního, protože ten je pro černochy. :-) Já ho ale bohužel nevyzkouším, protože tradičně i ten nejsvětlejší odstín je prostě tmavý. Sice by to šlo maskovat, ale nějak na to prostě nemám náladu. 

Na setkání proběhla i diskuze o tom, proč na českém trhu chybí ty skutečně světlé odstíny. Stížnosti se prý vedení předávají, ale zatím tedy bez odezvy. Vše je ale způsobeno prý tím, že české ženy si rády kupují tmavší makeup, než je potřeba, protože se pak cítí opálenější. A kosmetické firmy poté vidí, že se prodávají ty tmavší a ty také dovážejí. Chtělo by to naučit českou ženu  vybrat si správný odstín makeupu, což jde ale dost těžko, když v drogerii nemá na výběr. Takže je to ukázkový začarovaný kruh a my bledule máme i výhledově prostě smůlu.


Dalším kouskem v rodině Fit me jsou pudry. Ty jsou dostupné ve 4 verzích a ty jsou naopak barevně povedené. Vyloženě tmavý je jen ten poslední, zbývající 3 se tvářily velmi použitelné, a to i pro mě. Zatím jsem ho na sobě zkoušela jen letmo. Přišlo mi, že dost práší a efekt na tváří mě zatím nijak nedostal, ale budu testovat dál a časem dám určitě vědět.


Fit me nabízí také tvářenky a bohužel se mi nepodařil dohledat přesný počet odstínů. Ale je jich cca 5, plus mínus nějaký ten kousek. Co jsem měla možnost vidět, odstíny jsou hodně světlé, neutrální a i paní vizážistka mluvila o tom, že tam postrádá nějaký výraznější kousek, ale na běžné denní nošení jsou moc hezké. 

Největší bombou dne však byla nová řasenka od Maybelline - The Colossal Go Extreme. Je to horká novinka a do našich drogerií se chystá v průběhu února. Já jsem k ní byla nejdříve trochu skeptická. Tak nějak ty ,,tlusté" Maybelline řasenky nemám v oblibě. Jenže když jsem přemýšlela, jestli si řasenku nechám nebo pošlu dál, tak jsem se snažila marně vzpomenout, kdy a zda jsem vůbec někdy nějakou měla. No, možná tak před deseti lety při mých prvních líčících pokusech, ale ruku od ohně za to nedám. Tak nějak mě prostě vždy odrazovalo, že všichni mluvili o super objemu a ten já u řasenek nevyhledávám. 

Ale zkusit se má všechno, a tak jsem si ji nakonec nechala. Zatím jsem ji měla na očích jednou jedinkrát, tak následující řádky berte hodně s rezervou, dost možná budu názor ještě měnit, ale zatím mě mile překvapila. Musí se s ní dost opatrně, má tendence řasy slepovat, ale jinak mi tedy udělala super délku a super natočení. Už se těším, až budu v testování pokračovat a časem se určitě dozvíte víc.

Prodávat se bude v klasické i voděodolné verzi

Tohle sice není novinka, ale mě lesky tak trochu překvapily, tak vám je také přidávám. Přiznám se, že jsem si jich ve stojanu Maybelline snad nikdy nevšimla, přitom vypadají vizuálně moc hezky. Ten úplně vlevo jsem si nakonec odnesla a zatím jsem z něj nadšená. Krásně ovocně voní, nelepí, je na rtech příjemný. Už se těším na teplejší počasí, kdy ho využiji více. Nyní v těch mrazech moc nositelný není. 


Malé šmírování v kosmetickém kufříku vizážistky Maybelline Margity Skřenkové



A přejděme k novinkám Garnier. Tou první jsou krémové antiperspiranty, které už jsou dostupné v našich drogeriích. Tyto kousky slibují klasickou antiperspirantovou ochranu, ale zároveň také péči o, holením namáhané, podpaží. Jsem ke krémové textuře trochu skeptická, úplně je u antiperspirantů nemiluji, ale Néo Garnier mě nakonec dostal svojí vůni. Mám verzi Fresh Blossom a je to krásná sladce květinová vůně. Druhá modra verze také nebyla špatná. Byla taková ,,mořská" a trochu unisex. 


Posledním kouskem je Perfect Blur od Garnier. Tady jsem chvíli tápala, cože je to vlastně zač, protože původní anglické popisky se s českým překladem lehce rozcházejí, ale nakonec jsem se snad dopátrala ke správnému použití. Mělo by jít o ,,neviditelný makeup" aneb varianta pro ty ženy, které chtějí mít dokonalou pleť, ale nemají rády makeupy. Tato kouzelná věcička slibuje retušovat vrásky, póry, nedokonalosti i lesklou pleť. Jsem na to vážně zvědavá. Je to samozřejmě plné silikonů (respektive jsou tam dva, ale hned na prvních místech), ale to mě zase tolik nerozhází, takže se těším na zkoušení a budu doufat, že se to nebude z obličeje loupat, tak jako to mají krémy Garnier ve zvyku.


A na úplný závěr nesmí samozřejmě chybět fotka s občerstvením. Bez toho by to nešlo. :-)


Za pozvání a příjemně strávený čas v sídle L'oréal moc děkuji Tereze Liškové, Margitě Skřenkové a samozřejmě všem ostatním blogerkám.

A ani vy samozřejmě nepřijdete zkrátka. Během příštího týdne čekejte soutěž o balíček produktů Fit me.

Zaujali vás (zkoušeli jste) nějaké novinky Maybelline či Garnier?

22 komentářů:

  1. Moc díky za pěkné odpoledne :)

    OdpovědětVymazat
  2. Lákají mě hlavně korektory a tvářenky, nějaká neutrální mi ve sbírce chybí:)

    OdpovědětVymazat
  3. Mna zaujalo hlavne to obcerstvenie :)) Zaujimalo by ma, aka je predajnost tych najtmavsich odtienov makeupov. V stojanoch vzdy ostavaju ako posledne, tak sa divim, ze ich vedenie nechce nahradit svetlejsim odtienom..

    Peacock & Pineapples

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Divily jsme se tam tomu všechny. Ten nejtmavší je v našich končinách prostě nepoužitelný. Opravdu nechápu, jak to na těch vysokých pozicích v kosmetických firmách chodí, že nejsou stále schopni tento fakt pochopit.

      Vymazat
  4. Ahojda,

    no tak to je krása! Docela mi láká korektor, jelikož poslední dobou pořádám hon na korektor a pořád se mi nedaří najít ten správnej :-D...
    Všimla jsem si světle modrých color tattoo, který jsem v drogérce neviděla, takže mám chuť se pro ně stavit, jelikož cítím, že je bezodkladně potřebuju =o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to krásná metalická modro šedá barva, je v drogerii už nějaký čas, takže věřím, že je brzy najdeš. Mně by taková barva neslušela, ale komu ano, tak je to jistě dobrá volba.

      Vymazat
  5. Ale ty makeupy jsou vážně moc tmavé. Pěkně popsán ten začarovaný kruh - jestli to tak opravdu je, tak jen doufám, že se příští generace budou opalovat skvěle... ;))
    Jinak mě láká ta řasenka. Vypadá pěkně a docela věřím, že bude i dobrá. (Upřímně doufám ale v jinou parfemaci O:) ). Ale Garnier zkoušet nebudu, nějak mu nevěřím. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Bylo to perfektní a doufám, že si to brzy zopakujeme !

    OdpovědětVymazat
  7. Od Fit me bych chtěla vyzkoušet asi ty makeupy :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. Tvářenku i pudr FITme! už používám cca půl roku a oboje jsem kupovala v Rosmannovi ... tak trošku se divím, že je teď prezentují jako novinku ... ale což, marketing asi trošku zaspal :-D
    Každopádně s tvářenkou jsem maximálně spokojená a pudr také není k zahození. A osobně se moc těším na recenzi nových řasenek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už to v drogeriích také nějakou chvíli vídám, ale někdy to prostě chvíli trvá, než se všechno zesinchronizuje, produkty, drogerie, reklama...je to ale rozhodně zajímavé.

      Vymazat
  9. Maybelline špirály mám najradšej, ale ostatné veci ma nejak nezaujali. Musel to byť príjemne strávený čas :)

    OdpovědětVymazat
  10. Ráda jsem tě poznala. Snad zase brzy :) A článek se ti vyvedl :)

    OdpovědětVymazat
  11. skvelá akcia :)) už som videla u nejakých blogeriek fotky :)

    OdpovědětVymazat
  12. Jak se tak dívám do Margitina kosmetického kufru, některé beauty blogerky ji hravě strčí do kapsy:-).

    Ohledně světlých make-upů je to průser, nutí mě kupovat si Teint Idole od Lancome:-) :-) :-)

    OdpovědětVymazat
  13. s těma světlýma odstínama je to zajímavé... jinak všechno vypadá moc hezky, určitě se chystám vyzkoušet antiperspirant a řasenku, žlutá colosalka je můj miláček, tak snad i tahle bude povedená!

    OdpovědětVymazat
  14. To je vtipný American Dream a jídlo. :D

    OdpovědětVymazat
  15. Ráda jsem tě zase viděla ! :) Díky, bylo to moc fajn ! :)

    OdpovědětVymazat
  16. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat