pátek 10. ledna 2014

Mycí tag

Blogsférou začal putovat mycí tag a jelikož už jsem dlouho nic tagově nesepisovala, tak jsem se do něj hned pustila. Vymyslely ho U dvou Verunek, na jejich článek se můžete podívat zde. Já jsem ho však objevila až u Meduňky, článek zde

Tag řeší především dilema mezi vanou a sprchou a docela se těším, až se u nás tento tag pořádně rozšíří, protože mě zajímá, jak to kdo má. Je docela sranda sledovat, jak někdo nemůže žít bez vany a někdo zase bez sprchy.


Vana nebo sprcha?
Takže, já patří do sprchovací skupiny. Vanu sice k dispozici mám, ale od jak živa mě to v ní nebaví. Vanu si napustím tak v průměru dvakrát do roka, jinak je to u mě vždy sprcha.

Proč?
Prostě mě to baví víc. Pod sprchou bych klidně mohla být i půl hodiny, i dýl, kdyby mě tedy netlačila spotřeba vody. Jenže ve vaně se nejpozději do pěti minut začnu nudit. 

Do malé vany se pořádně nenaskládám, velká zase sežere moc vody a ač se snažím sebevíc, vždy mi nějaká část těla čouhá z vody ven a je mi zima. Otázkou také zůstává, jak naladit teplotu vody. Nejdříve je ve vaně moc horká, až je mi hrozně vedro na části těla, které jsou pod vodou a zima na ty části, které čouhají ven. Prekérní situace! Aby toho nebylo málo, za chvíli je voda studená a je po srandě. Takže tohle prostě ne.

Sprcha mě baví. Cákat na sebe krásně teplou vodu. Pořád stejně teplou vodu! A hezky rovnoměrně na střídačku na všechny části těla. Není mi vedro, není mi zima, je mi skvěle. Miluji to a není co řešit.

Ráno nebo večer?
Zásadně večer. Tedy, nemám problém sprchovat se dvakrát denně - ráno i večer. Zvláště v letních měsících to je klasika, ale večer je prostě základ. Vždycky říkám, že mé tělo by neusnulo, kdyby muselo do postele špinavé. Prostě ten pocit, kdy člověk po celém dni ze sebe vše sundá, umyje se a dá si teplé pyžamo, to je prostě k nezaplacení. A to za všech okolností. Můžu se domů vrátit o půlnoci, ve tři ráno, můžou nám vypnout teplou vodu, já se stejně půjdu umýt a teprve potom až spát.

Bez čeho si neumíš svůj mycí rituál představit?
Houbička na mytí, bez té to prostě neumím. Nebaví mě sprcháč samotný, protože sám od sebe prostě takhle hezky nenapění a spotřebuje se ho hrozně moc. Na houbičku stačí trocha, napění to dokonale a ještě ze sebe můžou houbičkou hezky vydrbat všechnu špínu. Mytí s houbičkou je prostě příjemnější, pohodlnější a efektivnější. Bez ní by to prostě nešlo.

A teď mě zajímá, jak jste na tom vy? Pište do komentářů nebo dávejte odkaz na váš článek a tag samozřejmě vesele šiřte dál.

14 komentářů:

  1. S odstavcem Ráno nebo večer naprosto souhlasím. Prostě jsem nikdy nepochopila, proč se američani umývají ráno?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdyby jen Američani, i v Anglii jsem si užila své. udiveně se na mě dívali každý večer po celého půl roku, co jsem tam byla, že se chodím mýt striktně večer. ale mělo to tu výhodu, že jsem tam vždy měla klid jen pro sebe a oni se potom ráno mohli uhádat, kdo tam jak bude dlouho :-D

      Vymazat
  2. Chystám se na něj, tak odkaz kdyžtak přidám později. Ale jsem taky sprchovací skupina. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem si u tebe početla. Konečně někdo, kdo taky rád sprchu. :-)

      Vymazat
  3. Jůů tak ten se hodně povedl! :D.. Určitě ho udělám také :) .

    OdpovědětVymazat
  4. Taky bych řekla že miluji sprchu :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Super, taky se budu muset připojit a vyplním si tag :)) Povedené :)

    OdpovědětVymazat
  6. Přesně! S houbičkou je to prostě lepší :) A za mě taky určitě sprcha :D

    OdpovědětVymazat
  7. Od AL mám přesně takovýhle malý krém - ale moc mi nevyhovuje. Sice božsky voní, ale to je tak vše.

    OdpovědětVymazat
  8. Tak tenhle tag určitě budu vesele šířit dál :).

    OdpovědětVymazat
  9. Moc vám děkuji za komentáře a budu se těšit na vaše provedení tagu.

    OdpovědětVymazat
  10. Zaujímavý tag. Ja milujem vaňu, ale vždy ma po nej bolia ľadviny... takže vaňa raz za čas :(, ale sprcha stále a odkedy máme "dážď", tak sa mi z nej nechce ani von a užívam si sprchovanie ako malá :D A kedy? Večer. Ráno si neviem predstaviť stíhať sprchu a ani ísť čerstvo osprchovaná von, možno v lete by to šlo, ale večer alebo cez deň je sprcha u mňa naj.

    OdpovědětVymazat