neděle 19. ledna 2014

Ledový stín od Essence

Před pár dny dorazila do našich drogerií limitka Ice Ice Baby od Essence. Jejich limitky si sice ráda prohlížím, ale nakupuji jen velmi výjimečně. Naposledy to byla loni v únoru tvářenka Home Sweet Home, což byl tedy kup roku, protože je to dodnes jeden z mých nejoblíbenějších kousků

Ice Ice Baby mě zaujalo především kvůli krému na ruce, který jsem samozřejmě koupila, ale o tom dnes řeč nebude. Jenže jsem se v ten moment nacházela v nějakém divném rozpoložení a chtěla jsem si udělat radost pěkným nákupem a stíny vedle ,,zrmzlého" krému vypadaly vizuálně moc pěkně. Stála jsem v drogerii docela dlouho, ale nakonec mi to nedalo a já si oční stín od Essence skutečně koupila. Co se dá dělat, každý máme občas slabší chvilku. :-)


Není to mým zvykem, ale recenzi jsem úmyslně uspíšila, dokud je limitka ještě v obchodech. Stín jsem tedy testovala pouhý týden, ale poctivě každý den.


Stín se prodává ve třech variantách. Všechny jsou barevně vyvedené. Jeden je do šeda, druhý do stříbrna a třetí fialový. Já jsem nakonec sáhla po tom nejuniverzálnějším 02 junior championship. 

Na první pohled se jedná o krásnou metalickou barvu, která je stříbrná a hází odlesky do jemné fialové. Ale jak už bývá u Essence zvykem, tato vrstva je jen na povrchu a když se prokoušete níže, metalický efekt mizí. Zůstává už jen vcelku obyčejná bílá barva s jemným shimmerem. Což tedy trochu ubírá na původní kráse, ale i tak je to pořád vcelku použitelná univerzální barva.


Vizuálně je to nádhera. Krásná barva, vločky a i obal je pevný. Samozřejmě jsem ho už stihla pokřtít pádem na zem a přežil to. 

Teď už však k samotnému stínu a bude jen hůř. Co se dá dělat, je to prostě pořád stín Essence, a ty jak známo, kvalitou zrovna neoplývají. Já jsem už v obchodě tak nějak počítala s tím, že stín budu používat jen na prozáření a nikoliv na celé líčení, což se také nakonec ukázalo jako celkem chytré řešení.

Stín má spíše slabší pigmentaci, ale je hodně třpytivý (ovšem neobsahuje velké třpytky) a na oku rozhodně vidět jde. Namletý je dost hrubě, práší a rychle ubývá. Za pouhopouhý týden v něm mám pěkný důlek. 



Zkoušela jsem ho samozřejmě i na celé oko a je to prostě boj. Práší to, musí se to vrstvit, nechytá to pravidelně, splývá s druhým stínem, a prostě je to piplačka. Nakonec to sice vypadá použitelně, ale trvá mi to třikrát déle než s kvalitnějším stínem. Bez báze jsem to ani nezkoušela, ale s bází je to hodně velký průměr, tak 4 - 5 hodin. Poté začne, ani ne tak zalézat do vrásek, jako spíše úplně mizet. 

Na projasnění všeho druhu se mi však osvědčil dobře. Nejvíce se mi asi líbí na nadočnicovém oblouku. Pár lidí mi za poslední týden chválilo líčení, přitom stíny jsem měla totožné jako nosím obvykle, jen jsem to měla trochu projasněné tímto stínem od Essence. Pod obočím navíc docela i drží. Jeho zbytky bez problému najdu na svém místě i večer. Takže využití jsem pro něj nakonec našla.

Na fotkách je stín použit jak na celé víčko, tak na finální projasnění. Ve vnějším koutku je akorát přidán hnědý stín od Rimmel.



Celkové shrnutí je tedy takové, že je to naprosto typický stín od Essence. Jestli jste někdy nějaký měli, tak víte, na čem jste. Práší to, má to slabou pigmentaci, špatně se s tím manipuluje a dlouho to nevydrží. Naštěstí v tomto případě jsem sáhla po hezké rozjasňující barvě, která jde využít i trochu jinak, než na celé víčko a to ten stín zachraňuje. V mé sbírce si své místo najde, ale že by to byla nějaká pecka, pro kterou hned musíte běžet, to opravdu ne. Kupujte jen v tom případě, že hledáte něco akutně na rozjasnění. Pokud toužíte po klasických stínech, mrkněte se raději o regál vedle.

Ještě dodám, že 2,5 gramu stínu koupíte za 55 Kč a seženete ho v drogerii Rossmann.

Kdy jste se vy naposled nechali unést limitkou Essence?

26 komentářů:

  1. Podle fotky mi přijde, že strašně práší na řasy :(

    Limiky od Essence si spíš už nekupuju, viz můj článke zde: http://sororessa.blogspot.cz/2014/01/essence-limitky-proc-uz-me-nelakaji.html

    Od Essence mi věci vyhovují, ale na limitky mám skoro vždycky smůlu, takže už ani nehledám drogérku, abych všechno obhlídla..nechává mě to dost chladnou..

    A.

    OdpovědětVymazat
  2. Limitky Essence se mi vždycky vizuálně strašně líbí:-). Co se týká koupě, odolávám vždycky - zatím:-)

    OdpovědětVymazat
  3. já je vždycky omrknu, ale už jsem z toho vyléčená. stejně používám na líčení pořád to samé, akorát by mi to tu leželo... naposledy jsem si koupila z Eve in Bloom od Catrice rozjasňovač a hádej, jak často ho asi používám :D jediné, co jsem chtěla vidět, byla ta nehtová kolekce Superheroes, ale nikde jsem na ni nenarazila. ty efektové laky mě zaujaly a zrovna laky Essence dost umí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Superheroes se prodává v DM, tak se zkus v nějakém zastavit. Já jsem ji teď viděla na několika místech a stojany jsou zatím vesměs plné.

      Vymazat
  4. Tak to je škoda, že je pro tebe takhle na prd. Já na stíny z této limitky nedávno zas viděla úplně nádherný líčení - na víčku vypadaly velmi dobře a pigmentovaně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš prosím odkaz, taky bych se ráda mrkla. Buď se to bude lišit kus od kusu, nebo tomu může pomoct nějaká třpytivá báze a samozřejmě je to i v rukách, věřím tomu, že někdo šikovnější si s tím dokáže poradit lépe. :-)

      Vymazat
    2. http://thechangeofmissy.blogspot.cz/2014/01/liceni-ice-ice-baby.html tady :)

      Vymazat
  5. Ahoj, pěkný blog. A máš moc krásný oči...Taky bych takový chtěla :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Mám skoro podobný odstín akorát ne z limitky, ale normální co se prodává furt :) S tím jsem více méně spokojená, protože ho používám jen do koutku oka :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Já jsem si řekla, že už se na stíny od essence prostě nachytat nenechám, stejně je potom nepoužívám. Na rozjasnění je barva moc hezká, ale prášení mě štve. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Z tejto limitky som si kúpila 2 laky, ceruzku a tú úchytku na káble. S lakmi som veľmi spokojná, vypadajú krásne a slabšia výdrž mi veľmi nevadí, aj tak po 2 - 3 dňoch prelakúvam, je mi jedno či drží alebo nie. S tieňmi je to však iné, tak chcem výdrž. Od Essence mám len pár tienikov, z toho s jedným som mimoriadne spokojná, ale ten sa už nepredáva :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na laky jsem se také dívala, ale mně ta výdrž dost vadí, takže jsem je tam nakonec nechala. ale barevně byly fakt vyvedené.

      Vymazat
  9. Tak já jsem se na tuto limitku šla podívat na základě Tvého článku ze začátku ledna....jinak bych ji minula. Koupila jsem krém na ruce, roztomilou svorku na kábl a fialkovou tužku na oči. Krém i svorka plní svou funkci, tužka (i když má krásnou metalickou barvu) mi na víčkách téměř vůbec nedrží :( škoda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krém se povedl, ty Essence umí, zbytek bohužel pokulhává. :-(

      Vymazat
  10. Za mě je tohle propadák, zkoušela jsem ho v drogérii ze vzorečku a stačilo, za to bych nedala ani 10 Kč.

    OdpovědětVymazat
  11. Limitky od essence sice prohlédnu. Jediné co mě vadí je, že normální věc stojí o dost mín než z limitky a kvalitou je stejná. Chápu, že je to limitka, ale poslední dobou to nakonec najdu ve slevách všechno. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě taky štve, že jsou ty ceny zbytečně našroubované a já navíc nemám moc štěstí na výprodeje, většinou už tam není to, co bych chtěla.

      Vymazat
  12. Ja jsem po nem taky pokukovala :-) ale uz podobny mam... Krem u nas nemeli :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krémy jsou vždy 3 na jeden stojan, takže je to hodně boj, kdo to tam objeví jako první.

      Vymazat
  13. Tak stíny od Essence nejsou dobré skoro nikdy, ale ten design je úžasný :-) Já bych si pořídila jen kvůli němu, když už není venku zima, tak ať je alespoň v mé kosmetické taštičce :-)

    http://lostincosmeticsworld.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  14. přesně na tento stín jsem koukala, zaujal mě z celé limitky nejvíc, ale jsem ráda, že jsem ho tam nechala, asi bych ho moc nepoužívala :D na druhou stranu mám od Essence 3 monostíny, které používám skoro pořád a jsem s nimi spokojená, asi je to kus od kusu :)
    Alice in Wonderland CZ

    OdpovědětVymazat
  15. Zajímavá otázka na konci, protože už je to tedy sakra dlouho, vůbec mě tahle značka nějak přestává oslovovat :(.

    OdpovědětVymazat
  16. tie vločky na tom tieni vyzerajú krásne :)

    Alena Shishkova inspired makeup :)
    http://beautecaresse.blogspot.sk/2014/01/alena-shishkova-inspired-makeup.html
    Beauté Caresse

    OdpovědětVymazat