čtvrtek 2. ledna 2014

Kosmetická statistika (prosinec)

Nový měsíc a tentokrát i nový rok nemůže začít ničím jiným než statistikou. V prosinci jsem očekávala spousty novinek, a i když konečné číslo vysoké je, tak mi to na tak štědrý měsíc přijde docela v pořádku. Bylo to rovných 30 novinek. Jen pro příklad, v prosinci 2012 to bylo 43 novinek. Spotřeba byla naopak nízká a činila jen 13 lahviček. Do nového roku mi tak přibylo spoustu kosmetiky a je nejvyšší čas začít ji pilně testovat. 

Fotky jsou díky přesunům lehce chaotické a nakouskované, ale podařilo se mi vše správně zdokumentovat a nikde nic nechybí.


Novinky

První hromádku jsem nashromáždila v Praze. Nejvýraznější je asi objednávka z Avonu, dvě věci jsou z Ladyboxu, dva krémy jsem dostala od kamarádek a zbytek jsou spíše jen drobnosti. Udělala jsem si radost čokoládovým krémem z Yves Rocher, ale musím vám říct, že mě dost zklamal. Voní sice úžasně, ale jen v tubě, na rukou už ne a navíc nehydratuje. Essence jsou oficiálně lepší. 


Na druhé hromádce jsou v absolutní většině vánoční dárky. Výprodej vánočních balíčků jsem letos vzala hodně střídmě. Koupily jsme se sestrou dva napůl a já si z toho vzala jen dvě tělová mléka a kosmetickou taštičku. Pak už tam je jen odličovací mléko, co jsem také dostala a druhý krém na ruce Essence. Jsem docela ráda, že se mi dlouhodobě daří krotit dekorativní kosmetiku a ani pod vánočním stromečkem jí nebylo přehnaně moc. Zato v pečující kosmetiky mám nyní více než dost a chtělo by to dát si v nákupech na chvíli stopku. 

Spotřebováno


Tento měsíc to dělá 13 kousků, z toho pár miniatur, což je u mě docela slabota. Ale můžou za to dvě věci. Dva týdny jsem trávila mimo Prahu a všechny mé lahvičky, které bych normálně dodělala, mi zůstaly na leden. Doma u rodičů jsem se zase naplno pustila do vzorečků a člověk by nevěřil, jak dlouho ta hromada dokáže vydržet. Tady jsem přesnější počty nedělala, protože by to ve statistice dělalo nepořádek, ono to není moc vypovídající, když na sebe za jedno namazání vypotřebuji pět pytlíčků. Ale kompletní hromada vypadala zhruba takto a teď už mi z ní zbývá tak třetinka, vesměs makeupy, co mě moc nebaví zkoušet, protože je to všechno ve špatných odstínech.


1) Krém na ruce Ziaja - Tato značka mě v minulém roce bavila hodně a plánuji jí zůstat věrná i letos. Tento kozí krém byl skvělý. Příjemně voněl, připomínal mi dětství. Rychle se vsakoval, nelepil a hydratoval více než dobře. Teď mám krémů na ruce asi sedm, ale časem se chci vrátit k Ziaja.

2) Sprchový olej Yves Rocher - Je skvělý, akorát drahý. Měla jsem ho už dvakrát, ale vždy byl jako dárek k nákupu. Příjemně voní a pokožku skutečně lehounce hydratuje. Moc nepění, takže je ho potřeba hodně a lahvička vydrží sotva tři týdny. Což vzhledem k tomu, že stojí více než dvě stovky, není zrovna moc. Takže sama si ho asi nekoupím, ale kdyby mi ho chtěl zase někdo darovat, tak se bránit nebudu.

3) Krém na nohy Dermacol - O něm byla řeč v hříšnících minulého roku, takže netřeba toho moc dodávat. Krém je řídký a nehydratuje, ale fakt vůbec. Určitě nebrat. 

4) Antiperspirant Rexona - Tahle loňská novinka uchvátila kosmetický svět, mě však nikoliv. Funguje sice skvěle, o tom žádná, ale nedokázala jsem se sžít s tím krémovým složením. Nikdy mi to nešlo rovnoměrně nanést, vždy jsem to ještě stírala kapesníkem, navíc mi to nejednou udělalo fleky na oblečení. Já s pocením zase tak velký problém nemám a stačí mi i slabší pomocníci, takže tuto Rexonu přenechám druhým a sama si ji znovu nekoupím. 

5) Tělové mléko Yves Rocher - Bylo v Ladyboxu a schované jsem ho měla asi rok. Nakonec jsem se do něj pustila a bylo jednoduše průměrné. Hezky vonělo, trošku zlobilo při roztírání, hydratace slabší, ale dostačující. Byla to limitka, takže tohle sehnat nepůjde, ale je dost možné, že po nějakém mléku od YR zase časem sáhnu.

6) Intimní gel Chilly - Takový pokus, který byl jako dárek u časopisu. Já tyto věci moc nepoužívám, protože mi paradoxně jisté problémy způsobují, než aby mě ochraňovaly a tohle nebyla výjimka, takže znovu ne. 

7) Šampón Goldwell - Opět vzoreček z boxu. Hezky voněl, vlasy umyl, ale byl docela agresivní k vlasové pokožce. V plném balení po něm netoužím.

8) Deodorant na nohy Balea - Skvělý pomocník do balerínek. Nepříjemný zápach aspoň částečně minimalizuje a určitě se taková věc neztratí. Koupím si ji znovu.

9) Sprchový gel Body Basics - Poslední miniatura, kterou jsem si schovávala. Je to příjemný voňavý sprcháč. Docela by mi bodlo, kdybych ty miniaturky zase potkala někde ve výprodeji. Za původních 50 Kč nestojí ani náhodou, ale po desetikoruně bych si jich klidně zase nakoupila hromadu.

10) Tělové mléko Yves Rocher - Tento vzoreček jsem dostala už třikrát. Ale pravda, čím déle toto mléko používám, tím více se mi zamlouvá a já si ho snad v plném balení někdy i koupím. Je řidší, hezky voní, průměrně hydratuje. Není špatné.

11) Oční krém Balea - Hodně zklamal. Je to taková vodička, co vůbec nehydratuje. Pod oči to s ním moc nešlo, tak jsem ho používala jako cestovní balení krému na celý obličej. Pár dní vás to nezabije, ale na pravidelné používání to není. Víckrát už ho určitě nechci.

12) Řasenka Dermacol - Recenze byla také docela nedávno. Nejdříve se mi řasenka líbila, ale čím déle jsem ji měla, tím to bylo horší. Řasy sice hezky prodloužila, ale odpadávala pod oči a balení vydrželo žalostně málo, méně než dva měsíce.

13) Odličovací ubrousky XS - Jsou skutečně tak skvělé, jak se o nich povídá. Zvládnou odlíčit nejen obličej, ale s přehledem i oči. Sice se musí přitlačit a na denní používání to není, ale na cesty to stačí bohatě. Navíc příjemně voní a pleť je po nich krásně hebká. Určitě si je koupím znovu.

To byla poslední tečka za rokem 2013. Do nového roku mi zbyla kupa výrobků ke spotřebovávání a také chuť k nákupu dalších a dalších věcí. Lednové slevy tomu jen nahrávají, takže ještě si povoluji měsíc nakupování a šetřit se bude až od února. :-)

Jak jste se s koncem roku poprali vy? Udělal vám v tom Ježíšek nepořádek a měli jste toho také hodně nebo jste to rozumně ukočírovali?

8 komentářů:

  1. Kremy od Essence jsem taky chtela, ale tak hrozne mi smrdely ze nic. Pekne novinky, to je veci:) A ten sampon Goldwel byl uzasnej.

    OdpovědětVymazat
  2. Ježíšek měl na svědomí půlku nákupů, takže... to myslím ještě šlo, zase tak moc jsem nenakupovala:) ale zkusila jsem se podívat na některá roční čísla.. a ty mě teda dost odstrašily :D nicméně už ted mám plány na další nákupy.. nedá se tomu prostě zamezit :)
    do vzorečků jsem se tedka pustila taky, ale započítávám se, protože je započítávám i do novinek. jen mě to fakt hrozně nebaví :D

    OdpovědětVymazat
  3. Krémy od essence jsem si zamilovala :)) Hrozně pěkně mi voní :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to je teda slušná zásobička :D

    OdpovědětVymazat
  5. Ježíšek mi naštěstí kosmetiku nosí jen takovou tu "spotřební", tedy sprcháče, spreje,... a nebo věci na přání. A dekorativku si teď taky moc nekupuju, mám toho doma hromadu. Momentálně se chystám akorát zkoušet minerální makeup. :)
    Máš pěknou zásobičku, ale myslím, že to není žádná hrůza. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ty mini sprchové gely od Body basics za 10 Kč se mi taky moc líbily, ale myslím, že už asi nejsou moc k sehnání :(. Já jsem se spořebou byla v prosinci nesmírně šikovná, viz zde:

    http://bourjoisgirl.blogspot.cz/2014/01/spotrebovano-za-prosinec.html

    OdpovědětVymazat
  7. Ahooj,

    k očnímu krému Balea, je na nic, souhlas... a to samé platí i na chladící cosi od Baley s kuličkou, to pálí v očích jak čert a vypadala jsem jak králík! Fakt čistá hrůza!

    OdpovědětVymazat
  8. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat