čtvrtek 5. prosince 2013

Spot Corrector od Garnier

A opět poslední. Jako vždy. :-D Pár recenzí na krém od Garnier jste již určitě četli, rozesílán byl totiž v červenci a ne každý potřebuje k testování půl roku jako já. Nějakou dobu mi ležel doma u rodičů, a když jsem se k němu konečně dostala, tak jsem ho tam opět zapomněla. Testovat jsem tedy začala na přelomu září/října a je to přesně 10 týdnů. Stoprocentní účinky se sice mají projevit až po 12 týdnech používání, ale musela jsem testování ukončit dříve, protože účinky krému se nějak neslučují s mrazivým počasím...


Tento krém slibuje zmírnit skvrny různého druhu (po akné, opalování, stařecké) a také sjednotit tón pleti. Pleť by měla být doslova rozzářená. První výsledky by měly být patrné po 4 týdnech používání. Po 8 týdnech by již pleť měla být viditelně sjednocená a po 12 týdnech je proměna kompletní a měla by se z vás stát bezchybná kráska s dokonalé zářící pletí a bez jediné skvrnky. 



Krém je docela netradičně v plechové tubě. Ta má lépe ochránit vitamín C, který je v krému obsažen ve vysokém množství. Aplikátor je navíc zúžený. Což je primárně proto, aby se i zde minimalizoval nepříznivý vliv na vitamín C, ale má to i své praktické využití. Krém se tak pohodlně dávkuje. Nejdříve jsem z té ,,plechovky" byla docela nešťastná a nelíbila se mi. Ve finále jsem si na ni ale zvykla. Líbí se mi především to, že přesně vím, kolik krému ještě zbývá, a to já vždy u balení dokáži náležitě ocenit. :-) A mimochodem, ubývá fakt pomalu. Po 10 týdnech zbývá ještě větší polovina. Krém jsem používala vesměs jednou denně, vždy ráno. 

Krém vcelku příjemně voní. Je to svěží, lehké, takové letní. Možná vzdáleně tam je něco jako citrusy, ale spíše je to vůně hodně neutrální a nepřipomíná vůbec nic. Na obličej ideál, vůbec to totiž neotravuje. 

Krém je neuvěřitelně lehký. Je spíše řidší, ale ne vyloženě vodička. Roztírá se naprosto bleskově a docela rychle se i vstřebá. Nelepí a pleť je v prvních momentech na dotek příjemná. Pak tady mám ale dvě verze. Pokud na krém tak do půl hodiny dám makeup, vše je v pořádku. Nedrolí se, nedělá šupinky, vše v pořádku. V průběhu dne už si na něj ani nevzpomenu. Problém nastane tehdy, když se buď celý den nemaluji nebo na makeup přijde řada třeba až po pěti hodinách od nanesení krému. Ten totiž po pár hodinách vytvoří na obličeji takový zvláštní film. Na dotek je to nepříjemné a pokud se na takové pleti začnete pokoušet roztírat makeup, začne to dělat cucky a opadávat. Krém se prostě úplně do pleti nevstřebá a vytváří tuto neplechu. A máme tady první mínus.

Složení



Co se hydratace týče, je průměrná až slabší. První týden jsem ho používala ráno i večer, ale na noc mi opravdu nepřišel vhodný ani na moji smíšenou pleť. Ráno byla pleť taková unavená a volala po skutečné hydrataci. Na denní nošení mi to ale dlouho vyhovovalo. A pokud jsem makeup nanášela hned, neměla jsem s krémem nejmenší problém. Ten nastal až v posledních dvou týdnech, kdy se teploty venku sesunuly k nule. Pleť byla očividně suchá a nutně to volalo po změně. Teď už pár dní používám ráno i večer heřmánkovou Ziaju a stav pleti se lepší. I když s vlnou dalších mrazů vytáhnu ještě silnější kalibr. 

A jak to dopadlo s oním mizením skvrn? Schválně jsem se zaměřila na dvě pigmentové skvrnky, co mám na čele. Po deseti týdnech jsou stále na svém místě a v původní barvě. Tady je výsledek naprosto nulový. 
Co se týče skvrn po akné, tak to se mi zdálo, že se mi skutečně hojí o něco rychleji. Bohužel jsem tento pokus neměla možnost dlouhodoběji testovat. V prvních dvou až třech týdnech používání jsem ještě nějaké skvrny po akné měla, ale potom se tento neduh z mé pleti nějak záhadně vypařil a já už dlouhé týdny neměla jediný pupínek a tudíž i skvrny, které by měl krém léčit. Ale ne že bych si tedy stěžovala. :-) 

Jediná věc, která se udála, je lehké sjednocení pleti. Začala jsem si toho všímat asi po měsíci používání. Najednou mi pleť přišla taková hezčí, měla prostě jednotnou barvu. Nejdříve mě ani nenapadlo, že by to mohlo být tímto krémem, nějak jsem automaticky předpokládala, že nebude dělat nic. Když jsem ale prošla výrobky, co používám, tento krém vyšel jako jediná logická volba. Takže aspoň něco. 

Informací bylo více než dost, takže ve zkratce: 

KLADY - vůně, textura, roztíratelnost, nelepí, neucpává póry, lehce sjednotí tón pleti

ZÁPORY - 100% se nevstřebá, vytváří na pleti film, po čase se loupe, nízká hydratace, nulová redukce skvrn

Celkové shrnutí je tedy takové rozpolcené. Některé dny mi vyhovoval, jindy jsem ho nenáviděla. Ve své podstatě není úplně špatný, má však hodně velkých ,,ale". To, že neredukuje skvrny, neberu jako velké mínus. S tím snad nikdy ani nepočítal. Sjednocení tónu pleti beru naopak jako velmi příjemný bonus. Vidím tady však dvě zásadní negativa - nevyhovující hydratace a drolení se. 
Co se hydratace týče, vhodný je možná tak pro mastnou až smíšenou pleť, a to ještě spíše v letních měsících. Normální a suchá pleť by si s ním neporadila vůbec. 
To, že se krém plně nevstřebá a vytváří film, který se po čase loupe, to je bohužel vizitka krémů Garnier. Dělaly mi to úplně všechny, které jsem kdy od nich měla. Nutno ale dodat, že zrovna Spot Corrector zlobí v tomto směru ještě nejméně. 

Z výše uvedených důvodů vám proto krém nemůžu doporučit. Kdyby to i přesto někoho lákalo, 50 ml krémů seženete ve všech drogeriích kolem 200  - 250 Kč.

Za poskytnutí produktu k recenzi děkuji PR L'oréal. 

Jaké máte zkušenosti s krémy Garnier vy? Máte mezi nimi nějakého favorita?

8 komentářů:

  1. já jsem ho měla už loni, kdy dělali spotřebitelský test, a zase naopak na akné mi nezabral vůbec, ale na skrvnu od sluníčka na paži (aplikovala jsem ho lokálně) zafungoval dobře. a taky nám tam tehdy říkali, že se má dát nejdřív on a pak ještě normální krém, tak to tak dělám, protože sám by mi teda nestačil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je zajímavá myšlenka. Škoda, že jsem se k takové informaci vůbec nedostala, respektive v médiích tento krém takto prezentován nebyl. Takhle už by to možná fungovalo, ale zase mi to přijde zbytečné. s těmi skvrnami nehne natolik, abych na sebe zbytečně dávala dva krémy.

      Vymazat
  2. Tak tenhle výrobek jsem od Garnieru ještě nezkoušela.
    Mám od Garnieru čistící pleťovou vodu s hrozny a taky noční krém a jsem s těmito výrobky moc spokojená!

    OdpovědětVymazat
  3. No, ja bych asi tuhle věc nepovažovala za krém a normálně se přes to namazala něčím normálním. Nějak bych ani nečekala, že by to nějak ělo hydratovat. To jen na okraj k výrobku, jinak mě neláká, Garnieru se vyhýbám obloukem. Pomoc při sjednocení pleti bych irčitě hledala jinde...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. viz výše, přiznám se, že mě tato možnost vůbec nenapadla, ale opravdu dává smysl, takže díky za podnět.

      Vymazat
  4. Škoda, že jsi sem nenahodila složení, to by mě zajímalo :). Dost nad ním totiž uvažuju, protože mám hodně nejednotnou barvu pleti, tak by mi možná mohl trochu pomoci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já to fotila přeď x měsíci a zapomněla jsem na to. :-( ale ještě to dodatečné dodám, ale nečekej zázraky, je to čistá chemie.

      Vymazat
  5. Pěkná recenze :), asi bych si ho ani nekoupila po tvé recenzi.

    OdpovědětVymazat