pátek 13. prosince 2013

Testování šampónů Goldwell

Konečně jsem se svými šampónovými zásobami trochu hnula a vyzkoušela další vzorečky. Některé mi doma leží už rok! Ale konkrétně do těchto se mi fakt nechtělo. Jistě si ještě dobře pamatujete na mé nedávné peripetie s maskou Goldwell. A zkoušet další výrobky od stejné značky, dokonce ze stejné řady? Sice jsem se bála, ale já jsem prostě kosmetický sebevrah, a tak jsem se do zkoušení nakonec pustila. A takhle to dopadlo.


Objemová řada
Měla jsem k dispozici tři vzorečky šampónu a tři kondicionéru. Přišly mi v testovacím balíčku od parfums.cz loni před Vánoci. A já se k nim pořád nemohla nějak dostat. :-) 

Právě ze stejné řady byla i ona problémová maska, takže pravděpodobnost, že mi nebudou vyhovovat i tyto vzorečky, byla velmi vysoká. Naštěstí to nedopadlo tak katastrofálně jako u masky.

Šampón i kondicionér hezky voní. Necítím v tom nic konkrétního, prostě takové navoněné kadeřnictví. Ale líbí se mi to. Oba produkty mají také světle modrou barvu. 

Šampón dost podivně pěnil. Spíše něž klasickou pěnu, vytvořil takovou těžkou hmotu. Ale asi to tak má být, udělaly mi to všechny tři vzorečky. 

Kondicionér je taková klasika. Dát na vlasy, smýt. Moc tento druh produktu nemusím. Akorát to zdržuje a výsledek na vlasech stejně nikdy nevidím. Maximálně mi některé kondicionéry vlasy zmastí. Tohle však naštěstí není ten případ.

Vlasy byly po obou produktech hezky umyté. Po kondicionéru byly i jemné a šly bez problému rozčesat. Vlasy byly uhlazené, lesklejší a hlavně se nemastily. Vydržela jsem i tři dny a to už je u mě rekord. Svůj podíl na tom určitě má i to, že to byl pro mé vlasy nový produkt. Časem by se vše určitě zhoršilo. Jestli to udělalo nějaký objem, to se mi nezdá. Vlasy byly sice takové vzdušnější, ale lví hřívu mi to tedy nevytvořilo. 

Potud tedy vše dobré, na vlasy to má docela dobrý vliv. Jenže, jak už to bylo u masky, tak i tady musí být ve složení něco agresivního. Sice se neobjevilo svědění ani lupy, ale vlasová pokožka byla viditelně sušší a bylo vidět, že jí šampón moc neprospívá a že by jí dlouhodobější používání asi neprospělo. Takže ke koupi většího balení mě to nenalákalo.



Řada pro barvené vlasy
Lahvička šampónu byla v jednom z jarních boxů. Vzorečky kondicionérů jsem si potom nasbírala k nákupům na parfums.cz. Dávají je tam snad pořád. 

Tato řada má pro změnu barvu růžovou. Líbí se mi, že barva obalu poté odpovídá i barvě produktů. Tato řada navíc naprosto úžasně voní. Sladce ovocně, jako nějaké bonbóny. Přijde mi to na vlasovou kosmetiku docela neobvyklé a hodně se mi to líbilo. 

Mytí s těmito produkty je opět bez problémů. Dokonce tady šampón pění naprosto klasicky a žádné překvapení se nekoná. 

Vlasy jsou poté hodně jemné. Už jen po použití šampónu to jde znát. Když se k tomu přidá kondicionér, takž už ani nejsou jemné, ale rovnou nezvladatelné. Opravdu to už na mě bylo moc a nešlo potom s vlasy udělat vůbec nic. Ale když se použil samotný šampón, bylo to v pořádku.
Vlasy se ani tady nemastily a výdrž kolem 3 dnů naprosto bez problémů.

Jenže i tady se objevil háček. Po třetím umytí se objevily lupy, a to v opravdu výrazném množství. I tady se ukázalo, že složky v těchto produktech jsou docela agresivní a vlasové pokožce neprospívají.

A to je poslední tečka za značkou Goldwell. Po vyzkoušení masky a dvou druhů šampónů a kondiconérů můžu oficiálně říct, že si opravdu nejsme souzení. Šampóny i kondicionéry jsou sice na vlasech příjemné, ale vlasové pokožce neprospívají. Je potom vysušená, tvoří se lupy a svědí. A za to mi žádný šampón nestojí. Takže Goldwell opouštím a jdu testovat dál...

Co vy a Goldwell? Zkoušeli jste něco, jak vám to sedlo?

11 komentářů:

  1. Mela jsem ten pro barvene vlasy a byl to jeden z nejlepsich samponu, ktery jsem mela.

    OdpovědětVymazat
  2. Moje bývalá kadeřnice Goldwell používá, měla jsem po něm moc hezké vlasy a tak jsem byla moc ráda, když mi dala malé balení. Ale.. jakmile jsem začala šampon používat pravidelně, vlasy se mi hrozně zmastily a když ti to tak uvědomím, od té doby se té mastnoty snažím marně zbavit.
    Wonderfull Today

    OdpovědětVymazat
  3. Přesně tyhle vzorky se mi už rok válí doma a nejhorší je, že ke každé objednávce dostávám ty samé, za chvíli to bude plné balení :-D

    OdpovědětVymazat
  4. O téhle značce čtu poprvé a moc mě tedy nezaujala.

    OdpovědětVymazat
  5. já jsem měla tu masku z boxu a moc spokojená jsem nebyla, byla to nějaká taková zlatá, 60sec repair, a dost mě teda zmastila, a to jsem si ji dala jen na konečky!

    OdpovědětVymazat
  6. to myslis vazne s tema testrama :))) ?

    OdpovědětVymazat
  7. Tak myslím si, že by určitě stály za to je vyzkoušet :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. měla jsem ted jeden vzoreček z parfums a šetřila jsem si ho po barvení, ale nic jsem nezaznamenala :D kdyby mi vlasy vydržely i jen dva dny nemastné, ach jo :D

    OdpovědětVymazat
  9. Já jsem tyto šampony a kondicionéry měla vždy jen ve vzorečcích, a teď jsem dopotřebovala větší lahvičku šamponu Moisture definition (30 ml) a přišel mi fajn. Mi se vlasy moc nemastí a celkově mi Goldwell výrobky spíše sedly než nesedly, ani na pokožku hlavy mi nevadily, uvažuji o plných baleních. A jinak budu ráda, když si přečteš nový článek o parfémech u mě na blogu :)

    http://bourjoisgirl.blogspot.cz/2013/12/jak-jsem-si-vybirala-novy-parfem-cast.html

    OdpovědětVymazat
  10. Mně přijde vlasová kosmetika Goldwell docela v pohodě. Měla jsem jednou šampón i kondicionér a bylo to fajn! Jen potom jsem přešla na trošku dražší značku...

    OdpovědětVymazat