pondělí 9. prosince 2013

Rtěnka Artdeco

Tentokrát to bude něco ze šuplíku impulzivních nákupů. Byl prostě konec pracovního víkendu a já jsem si nutně potřebovala udělat radost. Můj pohled padl na rtěnku od Artdeco. Vyzkoušela jsem ji, líbila se mi, a pak už jsem neváhala ani minutu. Přitom za normálních okolností bych si tak drahou rtěnku nekoupila, ještě takhle bez rozmyslu. Ale svůj účel splnila. V ten moment jsem si udělala radost. A ani z dlouhodobějšího hlediska se žádná velká katastrofa nestala. Rtěnka je vcelku fajn, ale vezmeme to popořadě...



Tato rtěnka je z řady Hydra Lip Color, která kromě sytosti barvy slibuje i hydratační účinky balzámu. K tomu všemu obsahuje ještě i SPF 15. To u rtěnek není zrovna běžné, takže za to určitě plus. V této řadě najdete 7 odstínu a rtěnka má 3 g.

Obal je o něco vyšší a užší než je u klasických rtěnek zvykem. Navíc je kovový a opravdu bytelný. Přece jen je tady znát rozdíl oproti levnějším kolegyním z drogerie. 

Na podzim jsem nosila tmavší barvy a teplé odstíny do hněda. V aktuální zimní náladě mě to ale nějak opouští a já mám chuť i makeup ladit spíše do mrazivých barev. Rtěnky teď většinou nosím v nenápadných růžových odstínech. A proto i volba u Artdeca byla rychlá a jasná.



Bezejmenný odstín 12 je světlá nude barva s podtónem do růžova. V mé sbírce žádnou podobnou nemám, takže mi přišla vhod. V první vrstvě je hodně nenápadná, až tělová. Dá se ale bez problému vrstvit a dá se docílit zdravě růžových rtů. 


Konzistencí opravdu připomíná balzám. Je hodně měkká a po rtech příjemně klouže. Díky tomu také rychle ubývá, ale vzhledem k mým rtěnkovým zásobám to zase taková tragédie není. Aspoň ji jednou skutečně spotřebuji. 

Na rtech vypadá dobře. Nezalézá do vrásek, nerozpíjí se. A jak už jsem psala výše, dá se bez problémů vrstvit dle libosti. Navíc je opravdu příjemná. Taková vláčná a prostě rty skutečně nevysušuje a nedělá cucky, jako to umí jiné rtěnky. Nebála bych se to nazvat tónovaným balzámem. Ale opravdu dobrým. 

Vůně i chuť je naprosto neutrální. 


Rtěnka má pouze jedno výrazné mínus. Vůbec nevydrží. Jídlo a pití je absolutně bez šance. Dokonce i když do sebe zrovna nic necpu, stejně tak do hodinky samovolně vymizí. Naštěstí rovnoměrně a bez větších katastrof. 

Tohle je prostě začarovaný kruh. Buď je rtěnka suchá, na rtech nepříjemná, ale drží hodiny. Nebo je krásně krémově balzámová a okamžitě mizí. Stále se mi tento problém nepodařilo rozmotat a musím si vždy vybrat, jestli chci výdrž nebo příjemnou texturu. Ale o něco bližší jsou mi právě hydratační a příjemné kousky, takže tato rtěnka z toho ve finále vychází dobře.

Rtěnka je tedy po všech směrech příjemná. Má skutečně balzámovou texturu i vlastnosti. K tomu navíc krásnou barvu, které mi v těchto chladných dnech opravdu sedí. Menší mínus dávám za výdrž, ale to vzhledem k hydratačním vlastnostem, není žádné překvapení. 

Rtěnku jsem kupovala v akci za cca 240 Kč na parfums.cz (nyní je tam za 285 Kč) . Sehnat by ale měla jít i ve Fann a Marionnaud (ale asi o něco dráž). 

Jestli koupit nebo nekoupit, to nechám tentokrát na vás. Já bych si ji za normálních okolností asi nekoupila, ale jako impulzivní nákup, kdy jsem si potřebovala udělat radost, posloužila naprosto skvěle a určitě mi tady nebude ležet v koutě a budu ji ráda používat.

Čím jste si v poslední době udělali radost vy?

9 komentářů:

  1. Ta barva se mi moc líbí :) Ale za tuhle cenzu bych brala něco i klidně suššího, hlavně ať to na rtech vydrží víc jak hodinu :) Možná, kdyby byla nějaká príma akce za 180 - 200 Kč jo, ale jinak asi ne. Ale ten odstín, ten je :)

    OdpovědětVymazat
  2. ty jo, vypadá tak tmavá a přitom je na rtech taková hezky přirozená. ale za tu cenu bych teda čekala lepší výdrž, škoda. já jsem si teď objednala na Biooo sadu tělové bio kosmetiky Faran, tak jsem na ni zvědavá :)

    OdpovědětVymazat
  3. Rtěnka na rtech vypadá moc pěkně - celkem i dost přirozeně

    Já si nyní koupila rtěnku od Golden Rose - ale hodně zalézá do vrásek, bohužel.

    OdpovědětVymazat
  4. Škoda té výdrže jinak je to pěkná barvička :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Ta barva je tedy úžasná! Škoda výdrže :-( Obal mi hodně evokuje gelovky od Inglotu.

    OdpovědětVymazat
  6. Vypadá úžasně přirozeně! Zrovna jsem si pořídila podobný odstín Kate od Rimmelu, ale hrozně zvýrazňuje nedokonalosti:/
    Jenn

    OdpovědětVymazat
  7. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat