úterý 31. prosince 2013

Nejhorší kosmetika 2013

Druhý díl bilancování si posvítí na výrobky, které mě tento rok zklamaly. I když se mi v poslední době zdálo, že sahám na jeden šmejd po druhém, nakonec bylo vybírání finálové desítky překvapivě těžké a já ji ne a ne naplnit. Nakonec jsem ale 10 hříšníků vypátrala. Tyto produkty vám opravdu nedoporučuji.


Pleťový krém Yves Rocher

Má touha po matné pleti mě dohnala až do spárů tohoto pekelného krému. Stačily asi tři dny a bylo jasno, že si s mou pletí nebude rozumět. Zmatnění nulové, zato vysušená pleť plná šupinek. Tento krém je jedna z nejhorších kosmetických věcí, která mě kdy potkala. (RECENZE)

Maska na vlasy Goldwell

Další pekelnou krabičkou byla maska na vlasy od Goldwell. S mými vlasy se neskamarádila, ba naopak napáchala mnoho škody. Ještě dlouho poté jsem se zbavovala suché a svědící vlasové pokožky. Chtě nechtě jsem ji proto musela odložit a již nikdy více. (RECENZE)

Dekorativní kosmetika Lush

Ani tenhle pokus nevyšel. Lush je kosmetika milována téměř všemi, jejich dekorativka si ale povětšinou srdce lidí nezískala. A to mé také ne. Stíny nejdou rovnoměrně rozetřít, navíc mizí rychlostí blesku a i s bází jsou to maximálně dvě hodiny. Linky nejsou nejhorší, ale ani ty se nemohou pyšnit kdoví jakou výdrží a mají tendenci se rozmazávat. Rtěnka je sice držák, ale ani ona mě nijak neuhranula. Když se k tomu přidá nesmyslně vysoká cena, tak to z nich činí opravdu nepopulární lahvičky. (RECENZE)


Fix na rty MUA

S tím jsem měla čest již začátkem roku a po prvním zkoušení letěl do koše. Zatoulal se však ke mně ještě jednou v podzimním Ladyboxu. Ten vidíte i na obrázku a dosud je neotevřen. Fix zalézá do vrásek, nerovnoměrně barví, vysušuje rty, smrdí a celkově působí nedůvěryhodně. 

Laky na nehty Elf

Tyto laky jsem ani nemohla pořádně otestovat v běžném provozu, protože jsem to s nimi tak daleko nikdy nedotáhla. Laky jednoduše neschnou, i kdybych se na hlavu stavěla. I po pěti hodinách se to tváří jako čerstvě nanesený lak. Tyto lahvičky už dávno leží na dně odpadkového koše. (RECENZE)

Krém na nohy Dermacol

Krém na nohy od Dermacol mě zklamal na plné čáře. Byla to taková řídká vodička, která sice hezky voněla, ale to bylo tak všechno. Tvrdou kůži na nohou to nehydratovalo a po pravidelném používání byla kůže dokonce ještě v horším stavu. Nějak jsem ho spotřebovala, zvláště teď přes zimu nejsou dokonale hydratované nohy bez šupinek taková nutnost, ale už se opravdu těším, až zase sáhnu po nějakém hydratačnějším kousku. (RECENZE)

Deodorant Babaria

Tento deodorant je pořádná katastrofa. Kromě toho, že obal lže a ve skutečnosti je to antiperspirant, tak je totálně nanic. Při stříknutí z něj lítají bílé cucky čehosi a zasviní to nejen podpaží, ale následně také oblečení a vše, co zrovna při stříkání stálo v cestě. Po pár dnech to letělo do koše, je to nepoužitelný šunt. (RECENZE)

Oční odličovač L'oréal

Na poli očních odličovačů se mi letos extrémně nedařilo. Měla jsem celkem tři nefunkční kousky a opravdu jsem nevěděla, který to tohoto výběru zvolit. Nakonec jsem musela zmínit hned dva, protože tohle prostě nejde odpustit. Prvním hříšníkem je L'oréal. Při odlíčení se musí hodně tlačit, ale zároveň se to nesmí přehnat. Když se odličovače dostane větší množství do oka, tak to pekelně štípe. (RECENZE)

Oční odličovač Nivea

Oční odličovač od Nivea je ještě o stupeň horší. S odličovaním je také dost na štíru, ale k tomu všemu je ještě hodně agresivní. V očích štípe a nepříjemný pocit přetrvává celé hodiny. Naštěstí jsem ho spotřebovala hodně rychle a znovu už ho nikdy nechci vidět. (RECENZE)

Palmers

Speciální anti cenu získává značka Palmers, která mi letos pila krev. Sice mi výrobky nic špatného neudělaly, ale jsou mi prostě nesympatické a objevovaly se v mém zorném poli až nebezpečně často. Nesnáším tu podivně kakaovou vůni, která provází všechna jejich mazadla. Hrozně mě iritují těhotné ženy na obalech a celkově se mi nelíbí jejich provedení. Tohle je pro mě značka, co patřila do koupelen před dvaceti lety, ale já ji u sebe už fakt vidět nechci!

Nezbývá než si do nového roku přát, abych podobně špatných a nesympatických produktů potkala co nejméně a měla štěstí spíše na povedenější kousky.

A jelikož je tohle poslední článek v tomhle roce, musím i Vám popřát hodně štěstí do nového roku. A samozřejmě, nejen toho kosmetického. Ať se Vám v novém roce podaří vše, co si přejete, ať jste zdraví a máte kolem sebe vždy plno takových lidí, na které se můžete spolehnout v každé situaci. PF 2014

17 komentářů:

  1. Nic z toho jsem zatím (díkybohu) nezkoušela, tenhle článek je pro mě tedy alespoň skvělým varováním, čemu se vyhnout.

    A chtěla bych ti popřát šťastný start (i následný zbytek) do nového roku, ať se vše vydaří podle tvých představ a hlavně ať máš stále chuť psát tenhle blog, protože je jednoduše řečeno skvělý. :))

    OdpovědětVymazat
  2. Palmers je jedna hodně hnusná věc :D jinak nikdy jsem z těhle hříšníků nezkoušela, ještě že tak :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem asi jediná na planetě, která Palmers miluje..... když já to tělové mléko tak šíííleně zbožňuju ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také mám Palmers ráda. Obaly jsou sice nic moc, ale obalem se přece nemažeme :-D Mrzí mě, že Palmers už není k sehnání v Rossmannu :-(

      Vymazat
    2. Zkus pohledat v hypermarketech Albert, tak by údajně Palmers mělo být, ale sama jsem to tedy nikdy nezkoumala.

      Vymazat
  4. Čakala som, kedy niekto napíše takáto článok a stalo sa! Nič z tohoto som nevyskúšala a po tvojej skúsenosti ani nevyskúšam. Ten lush ma ale sklamal, pretože som ho chcela skúsiť. Ale niesi jediná negatívna.

    OdpovědětVymazat
  5. Letos mě hodně zklamal scrub od Essence (super, dělal mi vždycky opar), limetková maska od Rocehra, modrá maska od Freemana, Garnier Ultra Doux kondicionér, tělové mléko Fa a Lip Smackers.
    No a tomu, co tu popisuješ ty, se obloukem vyhnu :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tyjo, takových nevyhovujících produktů. Já ani nevím, co mě v poslední době zklamalo. Snad jen sprcháč od ISANY. Nádherně voní, ale po umytí vůně není cítit. Ale za tu cenu jsem to v podstatě i čekala :) stejně tak i sprcháče od značky Balea.

    OdpovědětVymazat
  7. pod odličovák Nivea a Palmer's se podepisuju, je to hnus! fix mi taky přišel nic moc, ale nějak jsem ho dodělala, stejně mi rychle vyschnul, díky bohu :D jinak já jsem asi letos žádné výrazné zklamání nezažila. asi jsem čekala víc od růžového BB Skin79, akorát jsem se po něm vyházela, tak to je asi takový jediný fail. jo a prosím tě, nemáš tam přidané klikací odkazy na ty recenze!
    a přeju šťastný nový rok!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky za upozornění. hlavně, že jsem si to tam tak hezky nachystala a pak na to zapomněla. :-) už je vše v pořádku a i tobě vše nej do nového roku.

      Vymazat
  8. Nic z toho jsem nezkusila, ani zkusit nechtěla a na základě tohoto tvého článku už ani nikdy ani náhodou nezkusím :-D.

    OdpovědětVymazat
  9. Mně třeba Palmers jako takové vůbec nevadí, je to jen značka, ale že je v každé krabičce, už na něj mám solidní alergii. (to, že mi strašně smrdí, pomineme...)
    Na zbytek si po Tvých recenzích dávám dobrý pozor. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Já jsem byla zase s odličovačem Nivea strašně spokojená, odlíčil naprosto všechno, neštípal mě a krásně voněl :)) to samé s krémem na nohy od DC, ale co člověk to jiný názor :) to nikomu neberu, co nevyhovuje zas mě tak vyhovuje jiným :)))

    OdpovědětVymazat
  11. Z Tebou zmíněných produktů jsem měla čest pouze s Nivea odličovačem a Palmer´s. Odličovač mi zas tak hrozný nepřišel, ale nebyla to ani žádná bomba. Za to Palmer´s tělové mléko jsem si zamilovala pouze ze vzorečku a až se prokoušu zásobami, tak budu asi vážně uvažovat o koupi plného balení. Mě právě ta typická kakaová vůně přijde velice příjemná:)

    OdpovědětVymazat
  12. Díky za článek, aspoň vím, čemu se vyhnout! Všechno nej do nového roku i tobě!

    OdpovědětVymazat
  13. Našťastie sa mi nič z toho nedostalo do rúk, ale poučný článok. :)
    Najviac mi je ľúto tých lakov. Tá vínová vyzerá naozaj krásne :( Ale aspoň som zistila, že sa to stáva, lebo aj ja som mala ešte pred sto rokmi lak, ktorý nechcel zaschnúť a nikto mi neveril, že je to možné. Všetci, že si dávam moc hrubú vrstvu a podobné "poučné" rady.

    OdpovědětVymazat