pondělí 2. prosince 2013

Kosmetická statistika (listopad)

Listopad pro mě nebyl zrovna ve znamení kosmetiky a ještě zhruba v jeho polovině jsem měla v obou sloupečcích tak po třech kusech. Jenže v závěru už se vše vrátilo do normálu a já jsem stihla pár věcí tradičně dokoupit a také spotřebovat. I tak se čísla drží, na mé poměry, docela při zdi. Je to 19 nových produktů a 14 spotřebovaných věcí. Sice to vyhrály novinky, ale nijak zásadně, takže vlastně spokojenost.

Novinky

Na začátku měsíce jsem zjistila, že mám jen dva balzámy na rty. To mě docela vyděsilo, a tak jsem koupila pět dalších. Pro jistotu. :-D Větší objednávku jsem poté dělala u Ryor, z Ladyboxu je tady tentokrát jen jedna věc a zbytek jsou spíš jen takové nezbytnosti, které zrovna docházely. 
A abych nezapomněla, jeden kousek je z naprosto dokonalé limitky Yves Rocher. Nikdy jsem na vůni čokolády v kosmetice nebyla, ale tohle se fakt povedlo. Nejraději bych chtěla všechny věci ve všech parfemacích. Zatím jsem vzala malinový sprcháč, ale v prosinci se stavím ještě pro něco. Škoda, že na ni mají tak napálené ceny. 

Spotřebováno

Tentokrát je to jen 14 vypotřebovaných věcí, ale zase to jsou vesměs plná balení. Miniaturky v poslední době nějak vůbec nemám, a to jsem je měla docela ráda. Zčásti i proto, že velmi rychle ubývaly. :-D

1) Mátový gel Ryor - Objev roku, který jsem si opravdu zamilovala. Je skvělý především na nateklé nohy, ale pomáhá i na namožené svaly, zklidní pokožku po bodnutí hmyzem, pomůže při rýmě...prostě zázrak. Koupila jsem si hned další balení.

2) Pivní šampón Manufaktura - Jeden z nejlepších šampónů, co jsem kdy měla. Vlasy po něm byly krásně lesklé, pevnější, nemastily se. A co je důležité, zvládla jsem vypotřebovat celou láhev a vlasy si na něj zvykly až v úplném závěru. Většinou se mi to stává už tak v polovině lahvičky. Dala bych tomu tak rok pauzu, ale ráda bych si ho koupila znovu.

3) Sprchový gel Body Basics - Klasický sprcháč, který krásně voněl po pomerančích. Nevadil mi, ale ani po něm znovu netoužím. 

4) Sprchový peeling Bourjois - Krásně voněl a kdyby to byl klasický sprcháč, měla bych ho rozhodně radši. Měl v sobě sice jen drobná a jemná vlákna, ale i tak mi to docela vadilo. Znovu ho určitě nechci.

5) Pěna na holení Gillette - Má klasika a stálice. Používám ji už léta a jen vždy vyměním parfemaci. Teď už mi v koupelně dělá společnost levandulová verze.

6) Čisticí pásky Nivea - Také již moje klasika. Určitě koupím znovu.

7) Tělový sprej Bath and Body Works - V létě jsem ho milovala a používala namísto parfému. V poslední době už na něj nějak nebyla nálada, ale zase jsem nechtěla skladovat poloprázdnou lahvičku, tak jsem ho konečně dostříkala. Mám tady teď tři jiné tělové spreje, takže jeho nákup v dohledné době neplánuji, ale do budoucna se mu nebráním.

8) Odličovač očí Nivea - Mé trápení s odličovači asi nikdy neskončí. Ani tenhle kousek se nepovedl. Byl docela agresivní, občas v očích pálil a odličoval velmi bídně. Znovu už určitě ne.

9) Řasenka Essence - Sice hezky prodlužovala, ale dělala žmolky a hlavně nic nevydržela. Vyschla snad po 14 dnech používání. Tohle nebrat.

10) Olejíček na nehty Essence - Mě naopak hodně vyhovoval. Rychle se vsakoval a docela hezky i hydratoval. Akorát je tedy hrozně maličký a hned byl pryč. Teď tady mám jiné věci na nehty, ale klidně si i tento olej v budoucnu koupím znovu.

11) Oční stíny Essence - Vyhazuji předčasně. Leží mi tady už 3 roky a já je vážně nepoužívám. Mám obdobné barvy v kvalitnější paletce a nemám nervy se vztekat tady nad touhle. Stíny jsou sice docela pěkně pigmentované, ale práší a špatně se do sebe zapracovávají. Takže chybět mi určitě nebudou.

12) Vlasový sprej Rene Furteter - Taková navoněná zbytečnost. Sice jsem to vystříkala, ale s vlasy to nic nedělalo, plné balení určitě nepotřebuji.

13) Balzám na rty Alverde - Mi moc nevyhovoval. Dokázal sice napravit popraskané rty, ale když se to s ním přehnalo, on sám naopak rty vysušoval. Víckrát už ho kupovat nebudu.

14) Intimní ubrousky Lactacyd - Obvykle mám vždy nějaké doma. Tyhle mi vyhovují, ale jsou docela drahé, takže jsem je prostřídala s Niveou. Ale klidně se k nim časem vrátím.

Listopad je tedy definitivně za námi a můžeme se těšit na měsíce nadcházející. Pro mě, dva nejsilnější kosmetické měsíce v roce - vánoční prosinec a výprodejový leden. Sliby a šetření stranou, v následujících dvou statistikách bude asi hodně novinek. Spotřebovávat to potom budu po zbytek roku. :-)

Co jste si hezkého v listopadu pořídili vy a také se těšíte na Vánoce a výprodeje?

21 komentářů:

  1. Jak ty to děláš, že máš pokaždé tak vysokou spotřebu! :) Ten balzám ve stříbrném obalu nalevo od Crazy Rumors je který? Ten ještě neznám.. :))
    Wonderfull Today

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám ráda v kosmetice přehled a systém, nemám ráda, když se mi tady povalují dlouho otevřené či snad prošlé věci, takže se většinou od každého druhu soustředím jen na jednu lahvičku, až ji spotřebuji, otvírám druhou. a ono to tímto způsobem mizí daleko rychleji.
      ten balzám je od Greenland z Douglas, ale myslím si, že nestojí za to. Je to naprosto obyčejný jelení lůj, akorát byl samozřejmě mnohonásobně dražší. časem se o něm zmíním víc.

      Vymazat
    2. Hmm, ale ten obal vypadá slibně! Děkuji za tip, alespoň si konečně pořídím ty CR.. :)
      Já se taky snažím spotřebovávat systematicky, jedno načaté tělové mléko doma, druhé u přítele, ale stejně mi to nějak nejde.. za tenhle měsíc jsem spotřebovala 10 kousků a to považuji za rekord. Asi jsem líná spotřebitelka.. :)

      Vymazat
  2. Malina od Yves Rocher voni fakt uzasne.
    Doufam, ze budes o vyprodejich informovat:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkontrolovat to hned z kraje ledna půjdu, ale konkrétně u YR to nevidím moc růžově. Jim ty limitky moc nezbývají. Loni bylo ve výprodejích jen pár mýdel na ruce. Celkový výprodejový článek ale určitě v lednu napíšu.

      Vymazat
  3. Jsi opravdu dobrá, když toho tolik spotřebuješ, to mě to tento měsíc nevydalo ani na článek...

    OdpovědětVymazat
  4. ježiš to je ten pekelný odličovač Nivea, fuj! máma ho miluje, enchápu to, mně pokaždé totálně vyžere oči. musím si k našim dovézt nějakou erární micelárku, pořád na to zapomínám a nevím, jestli by nebylo lepší jít spát namalovaná než se odličovat tímhle :D ten Bourjois sprcháč mám taky (Elle?), ale je nic moc, nemůžu se dokopat k jeho vypotřebování

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ano, byl z Elle. Taky jsem ho v poslední době používala hlavně proto, aby mi z té koupelny zmizel. :-)

      Vymazat
  5. Opět hezká spotřeba.:)
    Odličovač Nivea je zlo v čiré podobě!
    A mít doma jen dva balzámy na rty? To bych asi zkolabovala. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však jsem to hned pořádně napravila. a nejhorší je, že další už jsou na cestě. :-D

      Vymazat
  6. Nepřestane mě to u Tebe bavit! :D..Můžu se zeptat kolik stál ten YR? Mám totiž v plánu pořídit si ho také, až se NĚKDY dostanu do většího města :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sprcháč stál 89 Kč, je ho 30 ml. Stejně stojí i krém na ruce, tělové mléko (300ml) je myslím za 159 Kč, mýdlo si nepamatuji přesně, někde v rozmezí 69 - 89 Kč, mají i balzám na rty, ale také vychází kolem těch 80 Kč.
      A moc děkuji za pochvalu, jsem ráda, že vás to pořád baví. :-)

      Vymazat
  7. Nic z tohodle jsem nevyzkoušela, ale jednou byhc chtěla něco zkusit od Manufaktory :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. Plánuju si pořídit Aussie a micelárku od Ryoru, ale u nás sem na ni ještě nenarazila :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem ji kupovala u nich na eshopu, v obchodě jsem ji také ještě neviděla.

      Vymazat
  9. Obdivuju, kolik toho pravidelně spotřebuješ. Mně věci vůbec neubývají, snad jen kromě odličovacích vod a tužky na obočí. Krém na obličej třeba spotřebovávám kolem půl roku, sprcháč ve dvou lidech kolem tří měsíců...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně vydrží sprcháč tak na měsíc, ale znám experty, co ho na sebe dokážou vylít i za týden, tak myslím, že jsem na tom ještě dobře. :-D Co mi vůbec neubývá, tak jsou šampóny, to mi vždycky trvá věčnost, tak 3 - 5 měsíců, jedna lahvička.

      Vymazat
  10. Som zvedava na tvoj nazor na Aussie 3MM ..mna moc nenadchol, ale inak je net plny chvalospevov na tento produkt :)

    Ak by si mala chut sutazit, pozyvam ta k sebe na mini Giveaway ;)
    Malá Mikulášska Givevejka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Juu, tak toto mám na prelome mesiacov rada - hodnotiace a bilancujúce články. No a tie tvoje štatistiky ma vždy vedia zaraziť (ako toho môžeš toľko spotrebovať), no zároveň potešiť (lebo v tom kvantovom spotrebovávaní nie som sama).
      Inak, pre mňa bol ten odličovač Nivea donedávna najobľúbenejší... Teraz nedám dopustiť na kokosový olej.

      Vymazat
  11. aussie musim taky zkusit!
    pozdravy z Milana
    http://sienastyle.blogspot.it

    OdpovědětVymazat
  12. Moc vám všem děkuji za komentáře. :-)

    OdpovědětVymazat