neděle 2. června 2013

Trable s květnovým Senzaboxem

Květnový Senzabox ke mně už tradičně přišel zase pozdě. Ale tentokrát jen o pár dní a navíc, jak uvidíte níže, nebylo nic co dlouze testovat, tak je dnešní článek snad aspoň trochu aktuální. I když pravda, moc se mi do toho nechce. Dokonce jsem přemýšlela, že nenapíšu recenzi žádnou. Ale špatná reklama, taky reklama, tak se na to pojďme podívat...

Špatné tušení jsem měla již před vydáním. Box plný dekorativky? Vím, že spousta z vás po tom často volá, že chcete v boxech hrozně moc moc dekorativky, že mazadel máte hodně a nestačíte spotřebovávat. Já s mazadly všeho druhu problém nemám. Spotřebu mám velikou a navíc v této oblasti ráda experimentuji. Dekorativka je naopak věc, která prostě nemizí. Rtěnku, lak mám minimálně rok, klidně i dva. Plus je tady další problém - odstíny. Sice i tady se experimentům nebráním, ale vše má své meze a ne vše mi prostě sluší. Když se tak ohlédnu zpět na krabičkové šílenství, tak velkou část dekorativky, která se napříč všemi boxy objevila, jsem dala pryč, protože mi nesedla. A obavy z květnového vydání Senzaboxu plného dekorativky, se ukázaly jako opodstatněné.



Pochválit ale určitě musím krabičku, která je tentokrát dost pevná a o to lépe využitelná pro další účely. Já mám teď v únorové žluté krabičce laky na nehty, ale jsou dost těžké a původní krabička měkká, takže už se rozpadá. Takže to přehodím buď do této aktuální nebo si možná počkám na tu další, protože přece jen růžová není zrovna moje srdcovka.

Sprchový gel Dermacol

Značku asi snad komentovat nebudu, ale upřimně, ač ji mám ráda, tak nepotěšila. Na zpevňující účinky krémů, gelů nevěřím a snad už z principu se jim vyhýbám. Tento sprchový gel navíc dost zvláštně voní. Trochu větrové, trochu kořeněně a ve finále tedy nic moc. Kdyby to aspoň hezky vonělo, tak si to nechám, ale takhle už jej má přislíbený mamka. Je docela škoda, že když už to musel být Dermacol, mohli využít super voňavé sprcháče z řady Aroma Ritual. Věřím, že tam by nadšení bylo rozhodně větší, a to nejen u mě. Takže za mě první ne.

Balzám Saloos

Obdobný kousek, akorát s vůní růží mám již nějaký čas z Ladyboxu. A dodnes jsem moc nepřišla na to, proč jsou tyto balzámy tak oblíbené. Budu tedy mluvit o té růži, kterou mám již půl roku. Na rtech je nic moc. Drží se to tak deset minut a pak mám rty ještě sušší než před tím. Zkoušela jsem tím léčit ekzém, absolutně žádný účinek. Aktuálně to používám na suchou kůžičku kolem nehtů. Tam to dejme tomu funguje, ale ideálně když to opakuji tak třikrát za den. Žádná hitparáda to není a i olejíček Essence tohle uměl líp. Občas s tím ještě máznu třeba lokty či nějaká jiná sušší místa. Zázrak v tom ale neshledávám. Původně jsem tedy chtěla dát granátové jablko ze Senzaboxu dál, ale nakonec mi to nedalo a řekla jsem si, že třeba jen ta růže je nějaká divná a tohle bude lepší. Z prvních pár zkoušení můžu usuzovat, že granátové jablko daleko lépe voní. A to je asi tak všechno. Jinak mi přijde totožné. Na rtech spíše nepříjemné, kůžičku kolem nehtů zvládne, ale není to nic extra. Jenže, když už jsem do toho hrábla, tak to nemůžu poslat dál. A tak si to nechám. Docela od vás v komentářích uvítám tipy, co s tím. Přece jen to nemůže být tak oblíbené pro nic za nic. Na co tyto balzámy používáte vy a jak jste s nimi spokojené?

Lak na nehty Maybelline

Tak tady trošku zaúřadovala hloupá shoda náhod. Nebo respektive Loreal to úplně nedomyslel. Jdou na trh se sedmdesáti odstíny laků na nehty a blogerkám k recenzi i Senzaboxu nabídnou jednu a tu samou barvu. Samozřejmě moje chyba. Kdybych s nikým nespolupracovala, nemám takové problémy. To uznávám. Proto to Senzaboxu nemůžu mít za zlé. Barva je to úžasná. Fialová je má nejoblíbenější a i když mám fialových laků asi deset, další do sbírky se určitě hodí. A tenhle mám teď pro jistotu dvakrát. :-D Určitě ho v budoucnu uvidíte v nějaké recenzi a druhá lahvička poputuje ke kamarádce.

Rtěnka Make Up For Ever

Zářivá červená rtěnka bohužel není to pravé ořechové pro mě. Na rtech preferuji neutrálnější odstíny. Ale samozřejmě mi to nedalo a musela jsem ji vyzkoušet. Je to tedy síla, to vám povím. A ještě větší síla byla, když jsem se na sebe do zrcadla usmála. Tak žluté zuby jsem snad v životě neměla. :-D To je až neuvěřitelné, co opticky dokáže pouhý odstín rtěnky. Takže i kdybych si troufla na tu zářivou červenou, jakože netroufla, tak už jen kvůli tomu efektu, co to dokáže se zuby, si to nemůžu dovolit. Takže poputuje dál a já opět odcházím s prázdnou.

Makuep Yves Rocher

S tímto makeupem jsem se poprvé setkala při Makeup Days. Tehdy na mě slečna vizážistka použila odstín 100, který mi krásně sedl. Dokonce jsem chvíli o makeupu i přemýšlela, ale pak jsem si řekla, že za tolik peněz zase nestojí. Ale je rozhodně fajn. Je krásně lehoučký, nevytváří masku a vypadá přirozeně. Na druhou stranu ale kryje spíše slabě a ke konci dne má tendenci se vytrácet. Nic co by nezvládl BB krém z drogérky za poloviční cenu. V Senzaboxu byl umístěn odstín 200, což už je bohužel trošku tmavší záležitost na moji světlou pleť. Ale zkusila jsem ho a i když ten rozdíl mezi obličejem a krkem znát jde, není to zase tak úplný problém a denně běžně na ulici potkáte i horší výtvory. Zatím jsem se ho rozhodla nechat. Třeba se v létě omylem opálím a sedne mi nebo ho zkusím něčím naředit. Takže sice mi to vyloženě nesedlo a nenadchlo, ale aspoň něco si z toho boxu chci nechat, tak snad si s tímto nějak poradím. Obecně ale myslím, že byl odstín zvolen dobře. Tohle většině českých žen sedne naprosto bez problému.

Oční stínYves Rocher

A závěr se bude nést v podobném duchu, jako předešlé věci. Opět se mi to tak nějak netrefilo do vkusu. Nemám ráda mono stíny. Je to nepraktické a zabírá to moc místa. Preferují téměř výhradně paletky. Což by tedy nebyl nepřekonatelný problém, kdyby to byl nějaký pěkný odstín. A když už mono stín, tak aspoň něco světlého, co se dá využít jako podklad, na vystínování. Tohle je taková dost zvláštní barva, trochu šedivá, trochu hnědá, trochu fialová a ve finále pořádně ani jedno z toho. Obdobné a hezčí odstíny bych ve svých paletkách určitě našla a tak si nejsem jistá, jestli bych kdy po tomto stínu sáhla. A tak bude asi lepší, když mu najdu lepší domov...

Jak už jste si jistě stačili všimnout, tento měsíc se to prostě nepovedlo. Je mi líto, že to musím napsat, ale ono je to z předchozích řádků stejně jasné. Tohle je ten nejslabší Senzabox, jaký jsem měla. Nenašla jsem tam nic, co by mě vyloženě potěšilo. Nechávám si pouze dvě věci, a to obě mají jedno velké ,,ale". Zbytkem podaruji své bližní. V absolutní většině je to samozřejmě chyba z mé strany, že se mi to nelíbí, nesedí mi, už to mám. Asi se to u těchto ,,překvapení" prostě občas stává, že se to tak sejde.  Důkazem tomu mohou být velmi rozdílná hodnocení tohoto vydání, která se pohybují od absolutního nadšení až po fiasko. Doufám, že jsou aspoň spokojeny všechny ty, co vždycky křičí, že už nechtějí mazadla a preferují krabičku plnou dekorativky. A mně nezbývá nic jiného, než se těšit na červen. Mám totiž takové malé tušení, že bude stát skutečně za to. :-)

Za poskytnutí krabičky moc děkuji zástupcům Senzaboxu.

Co vy a Senzabox plný dekorativky? Jak se trefil do vkusu vám?

16 komentářů:

  1. Já mám doma rakytníkový balzám a používám ho na stroupky po akné a jiná suchá místa na obličeji a je super :) ale ten je takový hodně hojivý no, každý má jiné účinky.

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem spokojená,až tedy na tu šílenou rtěnku. :D Make-up ale použiji spíše jen na takové to domácí líčení,nemám ráda tyhle hodně slabě krycí.

    OdpovědětVymazat
  3. Balzám od saloosu jsem měla konopný a musím s tebou ve všem souhlasit. Nakonec jsem ho mazala na paty, jen abych ho vypotřebovala.

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem si tentokrát boxík raději neobjednala. Vždycky čekám až na recenze a tenhle mě taky tak úplně nenadchnul. Příští už mám objednaný, nějaké indicie proběhly, tak se se podaří. Už se na něj moc těším :-). Jana

    OdpovědětVymazat
  5. V tomto je dekorativka prostě risk, odstíny a barvy jsou hodně individuálni (líbí/nelíbí nebo dokonce sluší/vyloženě nesluší). U mazadel bych řekla, že takový problém není...

    OdpovědětVymazat
  6. Já chci taky víc dekorativky v boxech (protože tu mám asi milion různejch másel, mlík a podobně, který prostě nespotřebuju), ale tohle je zas extrém :D. Navíc 2 věci od Yver Rocher? To bych teda nechtěla.

    OdpovědětVymazat
  7. Tak si ty boxy nekupuj, jdi do krámu a vyber si značku, výrobek i barvu dle vlastního vkusu.

    OdpovědětVymazat
  8. Tak mě box naopak vyhovuje. Je fakt, že na zeštíhlující věci nevěřím, ale sprcháč spotřebuju. Stíny jsem dostala ty světlé, které jsou sice fajn, ale naopak bych brala ty tmavé, co máš ty. Nicméně ty světlé se dají použít jako super tvářenka...
    Saloos mě osobně vyhovuje jako mazadlo na oči, líčím se výrazně a oči dostávají záhul, takže něco hezky mastného na noc jim prospívá.
    Lak na nehty je paráda, odstín vyhovuje, to samé make-up.
    Ale co jako FAKT NE, rtěnka... Já když jsem tam viděla rtěnku (zásadně nečtu ty jejich papíry, jdu rovnou na věc), tak jsem měla radost, ptž mám ze SB už jednu a je skvělá, jenže ejhle, otevřela jsem to, mázla na ruku a je to prostě rudý, jak barová děvka. Rudá rtěnka sluší velice málo komu a já to rozhodně nejsem, odstínem nude by nikoho nenaštvali, tedy myslím si já.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ten Saloos na oči vyzkouším, díky za tip. s tou rtěnkou máš pravdu, tahle barva sedne málokomu. ta minulá byla rozhodně lepší. také tmavší, ale zároveň neutrální. mám ji hodně ráda a nosím ji často. Pokud by si ty tmavé stíny chtěla, tak mi napiš email, můžeme se domluvit. Zatím mi tady stejně leží bez užitku.

      Vymazat
  9. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  10. Co se týče zpevňujících přípravků na tělo je nutné velmi dobře vybírat. Řada od Dermacolu je opravdu velmi špatná, ale paradoxní je, že jediné, co z ní je vážně použitelné je právě tento sprchový gel, ostatní věci nestojí vážně za nic.
    Samozřejmě, že to bez pohybu a upraveného jídelníčku nemá smysl na sebe patlat, ale vážně pokožku lehce zpevní.
    Z vlstní zkušenosti můžu na celulitýdu doporučit Amix No fat and cellulite gel. Je to sice otázka pětistovky, ale vážně zabírá. Dá se sehnat ale pouze ve speciálkách pro fitness, ale vážně stojí za to. Mě celulitýda taky trápila, ale když jsem se začla více hýbat a ráno a večer použila tenhle gel a masáž, tak dolíčky zmizely. Mám už čtvrté balení a můžu opravdu doporučit, než kupovat ty předražené nefungující věci z drogerky, které jsou většinou udělané tak, že musíte koupit celou sadu, aby se doplňovaly a "fungovaly":-). Ale ten sprcháč je příjemný doplněk a za 45 korun v rossmannu, je fajn.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za zajímavý tip. Třeba dám někdy takový věcem šanci. :-)

      Vymazat
  11. myslím že mě by zrovna tenhle box potěšil zrovna jsem si nekoupila :))

    OdpovědětVymazat
  12. Všem moc děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  13. konečně čtu nějaký negativní příspěvek na sponzorovaný balíček - je to milé překvapení v blogerských vodách ;) Hrozně ráda bych chtěla mít Senzabox ráda, ale jejich obchodní strategie mi zkrátka nejde na rozum a to opakování výrobků "s křížkem po funuse", co se objeví v Ladyboxu mi přijde přinejmenším nešťastné, spíše rovnou blbé =/ No, a tak.. =)
    (mitsuuko.blogspot.cz)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já myslím, že to opakování produktů a značek je doménou všech boxů. Ladybox tam také umístil krém, co byl dva měsíce před tím v Greatboxu, a to už dokonce dvakrát. Anatomicals měl první Senzabox a teď třeba Ladybox oznámil, že v červnu budou mít Figs and Rouge, to měl Senzabox před půl rokem. V tomhle si myslím, že si boxy nemají co vyčítat. Je to prostě dáno tím, že značek, které by byly ochotné s boxy spolupracovat, není tolik a tak se to prostě takhle dupluje.

      Vymazat