pondělí 10. června 2013

Seznámení s Vichy

Mé bádání na poli lékárenské kosmetiky pokračuje. Kamarádka mě nedávno podarovala výrobky Vichy, a tak jsem se dala s chutí do zkoušení. O téhle kosmetice se dají najít opravdu různorodé názory. Od těch nadšených, až po četné alergie. Jak jsem dopadla já?

Odličovač 3 v 1

Odličovač, který slibuje zastoupit odličovací mléko, tonikum a oční odličovač. K výrobkům ,,X v jednom" už předem nemám přílišnou důvěru, protože čím více toho slibují, tím méně umí něco pořádně. A tady se mi to jen potvrdilo. Texturou je to velmi řídké mléko, které jemně voní. Nenapadá mě nic konkrétního, trošku v tom cítím klasickou Niveu. Po této stránce mi to vyhovuje, nemám výhrad. Tento odličovač by se měl použít tak, že si ho krouživými pohyby rozetřete na obličej a poté stáhnete tampónkem. Tady mi už nebylo moc příjemné ,,šmrdlat" makeup a špínu po obličeji, ale tak dejme tomu, šlo to přežít. Problém je v tom, že tampónkem následně nesundám skoro nic. Potom ještě musím použít micelárku (tonikum), na které zbyde asi tak 80 - 90 % makeupu. Takže když si vezmete micelárku rovnou, ušetříte čas, tampónky a ještě se obejdete bez toho čisticího zázraku od Vichy. Zkoušela jsem to potom ještě dát přímo na tampónek a tím se odlíčit, ale v tomto případě šel makeup dolů ještě hůř, takže to fakt nemělo cenu. Odličovat to tedy neumí, ale musím mu tedy přiznat nějakou tu hydrataci. Obličej je po použití této věcičky velmi příjemný na dotek a očividně hydratovaný. Začala jsem ho tedy použít pouze ráno na takové to osvěžení obličeje. Sice mám pocit, že klasickým tonikem nebo micelárkou toho i ráno sundám z obličeje více, ale z dlouhodobějšího hlediska jsem nějaké ucpané póry či jinou neplechu nezaznamenala, takže teoreticky na ranní čistění je to dostačující. Navíc to fakt příjemně hydratuje, takže jsem kolikrát vynechala i krém a pleť to ustála bez problému. Měla jsem jen 30 ml vzoreček a aktuálně jsem už u konce. Shrnula bych to tak, že namísto 3 v 1 je tohle ,,tonizující mléko", které toho ale samo o sobě moc nevyčistí. Využití jsem pro to nakonec našla, ale o velkém balení určitě neuvažuji. 

Složení

Krém na ruce

Výživný krém na ruce, který slibuje, že ho stačí použít jednou za den a vaše ruce budou hydratované po celých 24 hodin. Jedná se opravdu o velmi hutný krém, ale kupodivu jde hezky rozetřít. Ze všeho nejdříve mě do nosu udeřila opravdu velmi silná vůně. Nepřišla jsem na to, co by to mělo být. Nic mi to nepřipomíná, na obalu je akorát uvedeno ,,parfum" a ještě na posledním místě, tak tedy opravdu nevím. Je to ale hodně silné a pro mě nepříjemné. Přirovnala bych to asi k nějaké exotické květině, která voní tak silně a divně, že to našemu nosu moc nelahodí. Naštěstí to jde cítit hlavně při nanášení a hodně rychle se ta vůně vytrácí a za pár minut, pokud si vyloženě nečicháte k rukám, tak to cítit nejde. Takže s tím nějak existovat můžu. Největším problémem zde je určitě vstřebávání, které je prostě nekonečné. Je to prostě takový ten ideální krém na noc. Namazat, na nic nesahat a jít spát. A do rána se to nějak vstřebá. Normálně na den to moc není. Já jsem se tím mázla, za pět minut jsem odcházela z domu a nebyla jsem schopna zamknout, jak se mi protáčel klíč v rukách. Hydratace se tomu ale rozhodně upřít nedá, to zvládá na jedničku. Ruce jsou opravdu velmi jemné, hydratované a bez šupinek či jiných suchých míst. Prostě jak říkám, ideální krém na noc. Slibovaný 24 hodinový účinek ale nečekejte. Suma sumárum, určitě ho vymažu, ale k tomu, abych si ho koupila znovu, mě rozhodně nepřesvědčil.

Složení

Celkově tedy musím říct, že mě tyto dva výrobky moc neohromily. Odličovač nedoporučuji vůbec, protože to prostě neodličuje. Krém na ruce je sice velmi mastný a má problém se vstřebáváním, plus mi nesedí parfemace, ale výborné hydratační účinky mu upřít nejdou, takže někomu by vyhovovat mohl. Na mě tady čeká ještě krém Idéalia od Vichy, tak budu doufat, že to už dopadne mnohem lépe.

Co vy a Vichy? Máte nějaký konkrétní tip na jejich výrobky?

11 komentářů:

  1. Od Vichy jsem vyzkoušela kupu vzorečků, hlavně krémů, ale vůbec nic mi nesedlo. Na léto jsem si chtěla pořídit teda aspoň tu jejich termální vodu ve spreji, ale prý úplně stejně poslouží Mattonka v rozprašovači... takže asi tak. :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Mam doma spousty vzorku a furt nejsem schopna je zkusit. Ted se ale chystam na denni krem,tak jsem zvedava:)

    OdpovědětVymazat
  3. Od Vichy jsem měla asi jen 1 věc - kdysi krém na ruce a byl celkem dobrý. Vichy obecně mě trochu láká, ale zase mají celkem vysoké ceny, takže vždycky koupím něco jiného v drogérii než abych došla pro toto do lékárny. Nějaký krém na ruce bych si pořídila znovu :).
    MalaMacanda.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je také důvod, proč jsem kosmetice v lékarně tak dlouho odolávala. Je prostě o něco dražší. ale teď se ji snažím aspoň pomalu prozkoumávat.

      Vymazat
  4. Měla jsem ve vzorcích sadu na akné jako teen - čisticí gel, tonikum, krém a nějakou extra zabijáckou péči na pupínky. Gel hezky voněl a nevysušoval a i hezky čistil, tonikum to samé. Krém trochu lepil, ale zase nevysušoval. Zabijácká péče vůbec nefungovala a zvláštně chemicky smrděla... Takže pro mne drahá kosmetika, co moc nefunguje, ale hezky voní... I kdyžto zase byly jen vzorky a třeba by se to projevilo po delší době...
    A ještě jsem měla vzorek makeupu Normateint a ten byl hodně pigmentovaný a dělal efekt masky jako nic jiného...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tu sadu se vzorečky mám také, akorát mě ty pytlíčky prostě nebaví, tak jsem se ještě nedonutila to vyzkoušet.

      Vymazat
  5. Tenhle odličovač mám... už asi 3 roky ve sprše a ještě pořád nejsem na dně. Tak, jak je v návodu, ho nepoužívám, ani mě neodlíčí, ale sem tam ho použiju na už odlíčený obličej a dekolt místo mycího gelu. Ani tak to není žádný zázrak, ještě pořád ho mám jenom proto, že je mi ho líto vyhodit :-D

    OdpovědětVymazat
  6. Tak já tedy ten odličovač přímo miluju. Používám ho vždy ráno na "doodlíčení" očí a funguje perfektně.

    OdpovědětVymazat
  7. Ja som mala od Vichy doma pomerne veľa vecí, ale naozaj z nich neodpadávam. Mám rada ich čistiaci gél na zmiešanú pleť a očný odličovač taký modrý, niečo Aqua - to sú 2 naozaj super výrobky a inak podľa mňa nič moc :(

    http://biancaprincipessa.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  8. Mám to 3v1 a docela mi to sedlo, používám to na make-up-dám na tampónek a pak ještě dočištuji zbytky micelárkou, sestra to používá taky když sundavá make-up a ta to použije jako mýdlo a pak vodou sundá.

    OdpovědětVymazat
  9. Vichy jsem jednu dobu používala a ačkoli na tuto značku hodně lidí nadává, tak já jsem s ní problém neměla. Naprosto skvělý byl pro mou (tehdy ještě) suchou pleť krém Nutrilogie, pak jsem měla makeup na suchou pleť, ten už tak skvělý nebyl. A pěnový odličovač (ten růžový s pumpičkou) byl taky parádní. Do budoucna bych si přála vyzkoušet ten pěnový bb krém.

    OdpovědětVymazat