pátek 14. června 2013

Na barevné vlně Coloramy

Už jste o tom nepochybně slyšeli, Maybelline přichází na trh se svojí sesterskou značkou Colorama. Sama jsem vám o tom již několikrát psala, plus jste si o nějaké výrobky mohli zasoutěžit v předešlé giveaway. A dnes se podíváme na pár produktů. Původně jsem chtěla dát každý zvlášť, ale všem blogerkám byly zaslány stejné odstíny, takže už jste to padesátkrát viděli a ještě se s tím nejmíň stokrát potkáte, tak jsem vás nechtěla zbytečně trápit a představím vám novinky komplexně v jednom článku. I když vás varuji předem, bude to trochu delší.

Vynechala jsem akorát laky na nehty. O těch jsem už v minulosti psala zde. S novou vlnou Coloramy se změnilo akorát to, že je v nabídce úctyhodných 70 odstínů, plus jednou za čas budou ještě různé limitky. Teď na léto je to třeba limitka plná neonových barev. Balením i kvalitou mi přijdou totožné, takže asi netřeba se o nich dále zmiňovat. Jsou prostě fajn a hlavně ten výběr je bezkonkurenční. Mluvit dnes budu tedy především o úplně nových produktech, které Colorama přinesla.


Tvářenka



Na tvářenku jsem se moc těšila a kdybych ji nedostala, tak bych si ji šla určitě koupit a dost možná bych sáhla i po tomto odstínu. Tento kousek nese číslo 301 a jde o světlou oranžovou barvu, která má lehký shimmer. Nikde jsem nenašla gramáž, ale je to fakt prcek, budete na něj potřebovat ideálně i menší štětec než na klasické tvářenky. Balení je jinak plastové a ne moc kvalitní. Víčko se mi lehce kýve od prvo počátku a já čekám, kdy se mi to rozpůlí definitivně. 
Co mě překvapilo, tak tvářenka je velmi pevně slisována a práší tak naprosto minimálně. Jde to vidět i na tom, že i když ji tři týdny používám v kuse, tak to nejde skoro vůbec vidět. Sotva jsem trochu otlačila ten původní vzor. A to jsem do ní ryla tvrdým štětcem a také pořádně vrstvila. Z toho také vyplývá, že nejenže potřebujete menší štěteček, ale také ideálně přírodní nebo aspoň trochu hrubší. Když jsem na to šla s heboučkým Real techniques, tak to nenabralo vůbec nic. Naštěstí tady mám jeden menší štěteček z Oriflame z kozích štětin a s tím to jde skvěle. 
S čím mám bohužel problém, tak to je barva samotná. Je prostě hrozně světlá. Obecně mám tedy radši růžové odstíny tvářenek, ale oranžové se nebráním, navíc jich ve sbírce moc nemám a na léto proč ne. Jenže tohle prostě nejde vidět. Jak už jsem psala, tvářenku pořádně vrstvím a dám si jí opravdu hodně. Vytvoří to lehký oranžový nádech, to zase ano, ale prostě není to ono. A to podotýkám, že jsem velmi světlá a měla jsem za to, že jde na mě vidět všechno. Viz třeba takový Dandelion od Benefitu. To je také ultra světlá barva, ale s tou prostě takový problém nemám. Na tváři jsem se to ani nesnažila fotit, stejně byste nic neviděli. Níže jsem ji vyfotila aspoň na ruce.
Další věcí je výdrž, která je tak půl dne, takže dejme tomu 5 - 6 hodin. I když mám mastnou pleť, absolutní většina mých tvářenek vydrží výrazně lépe. A to tam mám i levnější kousky typu Essence, Oriflame. Takže tady také lehké zklamání.
Jestli bych ale měla tvářenku někomu doporučit, tak určitě začátečníkům. Pokud ještě žádnou tvářenku nemáte a přemýšlíte o její koupi, tak tohle je jasná volba. Stojí pár korun, je to neutrální nenápadná barva a hlavně, pokud se vám při prvních pokusech nepodaří nanést ji přesně tam, kam patří, tak to zase tolik nevadí, ona stejně není moc vidět. Nehledě na to, že když s tím člověk začíná, jsou lehké nevýrazné barvy lepší, protože si také musíte vy sami zvyknout, že najednou na líčkách něco máte. 
Celkově to prostě vyloženě špatná tvářenka není. Nepráší, dobře se nanáší, vrstvit můžete do zbláznění, výdrž průměrná. Barva je to pěkná ač trochu nevýrazná. Mezi mnou a tímto kouskem prostě ale nějak nepřeskočila ta pověstná jiskra. Teď jsem ji nosila pravidelně, ale mám tu obavu že po recenzi půjde buď do kouta nebo ji věnuji kamarádce, která mi právě před nedávnem říkala, že by chtěla s tvářenkami začít, ať ji nějakou levnou doporučím.

Oční stíny



Oční stíny to se mnou měly těžké již od začátku. Já prostě mono stíny ráda nemám. Je to nepraktické, zabírá to moc místa a bere čas, protože jich kvůli jednomu malování musím vytáhnout více. Na zkoušku jsem ale dvě barvy vzala na milost. 
Růžová se mi moc líbí. Obdobný stín teď používám od Dermacol. Dám ho vždycky na celé víčko, udělám černou linku a hotovo. Navíc jsem si říkala, že by to šlo využít i jako tvářenka, takže to zkusím. 
Modré stíny ráda nemám a hlavně mi nesluší. Ale měla jsem prostě blbý nápad, že by to na léto dohromady s tou růžovou mohlo jít. No, nešlo, ale nevadí.
Ač je balení obdobné jako u tvářenky, přijde mi o kapku pevnější a nemám obavy, že se každou chvíli rozpadne. V balení je i pidi štěteček, ale nevypadá moc použitelně. Nezkoušela jsem ho. Stíny jsou pevně slisované a práší tedy minimálně. Pigmentace je podle mě střední. Není rozhodně špatná, ale top sytosti to také není. Dobře se s nimi pracuje. Neodpadávají pod oko, nedrolí se a dobře se spolu kombinují. Výdrž jsem zkoušela pouze s bází a je obdobná jako u všech mých stínů, takže 8 - 10 hodin není problém. 

Pro představu foceno na ruce. Modrý stín 809 a růžový 305. Ten tmavý flek vpravo je tvářenka. Podotýkám, že navrstvená a nerozetřená, takže na tváři je ještě o něco světlejší.

A tady ten můj blbý nápad v praxi. Ne, modrá mi prostě nesluší. Vypadá to hrozně lacině a vůbec se v tom necítím. Takže čistě ilustrační fotka, ven bych s tím nevyšla.

Růžová je tedy pro mě použitelná. Jako tvářenka tedy neobstála, ale určitě dokáže nahradit rozjasňovač. Určitě se hodí na nadočnicový oblouk nebo na rozjasnění do koutků, případně na lehké líčení i na celé víčko. Využití pro ni najdu.
Co budu dělat s modrou, to netuším. Dnes jsem to zkoušela odlehčit. Jako podklad jsem dala neutrální matný světle hnědý stín a nakombinovala to s tou modrou obdobně jak vidíte na fotce, plus jsem si ještě dala tričko v totožné barvě. Sice jsem s tím vyšla ven, ale stejně jsem se v tom necítila dobře. Já a modrá nikdy nebudeme kamarádi.
Celkově tedy musím říct, že stíny jsou dobré. Pigmentace průměrná, nepráší, dobře se nanáší, s bází drží celý den. Vzhledem k širokému výběru, pokud se poohlížíte po nějaké speciální barvě, tak se zkuste podívat, třeba ji u Coloramy najdete. Já vzhledem k tomu, že mono stíny opravdu nevyhledávám, tak další nákup neplánuji.

Lesky na rty


vlevo 377, vpravo 273

A nejlepší na konec, protože tohle, to bych nikdy nečekala. Vidíte tu červenou jedovku? Když jsem ji poprvé spatřila na akci L'oréal, tak jsem ji vzala do rukou a říkám holkám: ,,Podívejte se na tu ošklivou barvu. To je ale hrůza, co?" Všichni přitakali, já ji vrátila zpátky a zůstala tam ležet. Když jsem ji o nějaký týden později vytahovala z obálky,tak jsem si říkala, probůh, oni nám tu hrůzu fakt poslali. A víte co, ten lesk má ode mě nominaci na překvapení roku. Je totiž boží! V čem je zakopaný pes, odhalí následující fotka. Sice je trochu mázlá, ale ten neuvěřitelné rozdíl mezi obsahem v lahvičce a výsledkem na rtech je jasně patrný.


V lahvičce je to opravdu jedovatá, zářivá, laciná, ošklivá barva, ve které jsou navíc třpytky. Nevím, jak to dělá, ale na rtech je to prostě růžová. Trochu výraznější, ale kupodivu s ní nemám problém. Je to zase něco jiného, než na co jsem zvyklá. Třpytky to v sobě má a lehce vidět jsou, ale není to žádná tragédie. A nejlepší na tom je, že je to neuvěřitelný držák. Taková ta vrchní lesklá vrstva jde tedy s prvním jídlem či napitím dolů, ale narůžovělé rty vydrží i půl dne. A mně se to dokonce líbí více, než prvotní nános. Nejčastěji ji proto používám tak, že ji klasicky nanesu, chvíli počkám a potom obtisknu do kapesníku. Nejzářivější nános je pryč, ale mně zůstanou příjemné růžové rty. Prostě zázrak.

Abych neopomenula druhý kousek. Tam se jedná o klasickou růžovou, opět se třpytkami. Na rtech působí vcelku nenápadně, na léto mi přijde ideální a určitě ji také využiji. Jinak oba lesky lehce voní po jahodách, na rtech jsou příjemné, trochu lepí. Výdrž tak dvě tři hodiny, plus tedy ten červený nechá na rtech narůžovělý nádech mnohem déle. Obsah je u obou 5 ml.

377

273

Závěr je tedy jasný. Berte útokem lesky na rty. Ty jsou prostě super a za cenu kolem 50 Kč úplně perfektní. Co jsem se to snažila počítat, je jich kolem deseti takhle s aplikátorem a dalších deset najdete v tubě. Ty vám určitě doporučuji, protože za pár korun můžete mít skvělý lesk v mnoha zajímavých barvách.
S tvářenkou jsem se bohužel neskamarádila a doporučuji jedině začátečníkům. Pokud chcete s tímto produktem začít experimentovat, Colorama je dobrá volba. Zkušenějším doporučuji podívat se raději jinde.
Stíny mě také neoslovily, ale je to hlavně kvůli tomu mono balení. Stíny samotné jsou podle mě průměrné. Pokud hledáte nějakou speciální barvu, tak klidně ano, ale ve velkém je skupovat nemusíte.

A info nakonec. V Rossmannu je teď na Colorama velká akce. Všechny produkty jsou o nějakou korunu zlevněny, plus je ještě akce 1 plus 1 zdarma. Takže třeba za 40 Kč můžete mít dva laky na nehty a podobně. Takže určitě doporučuji jít to omrknout. Sama si pohrávám s myšlenkou, že pro nějaké ty laky půjdu. A ne že bych jich tedy měla doma málo. :-D

Za poskytnutí výrobků děkuji PR L'oréal.

Co vy a Colorama? Už jste něco zkoušeli nebo ji máte preventivně plné zuby?

8 komentářů:

  1. Zatim mam jen lak,ale urco chci vyskouset i ostatni produkty:)

    OdpovědětVymazat
  2. Přemýšlím že si koupím lesk a nějaký ty laky..dneska jsem se na ně dívala :))

    http://style-and-smile.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. vyzkoušený mám lak a chystán se na tvářenku našla jsem odstín který vypadá moc pěkně, ale zatím jsem ho viděla jenom v recenzích takže jsem zvědavá jak vypadá ve skutečnosti :)

    OdpovědětVymazat
  4. Z akce 1+1 mám právě dvě tvářenky, 301 a myslím 101 (zkrátka tu bílou, používám jako rozjasňovač, což je asi účel), ta bílá nic moc, moc velké třpytky, ale z 301 jsem nadšená, mám štěstí, že na mě je vidět (jsem šílená bledule). Na stíny máme podobný názor, ty růžové jsou pěkné, ale modrou bych na sebe určitě nedala:) Lesk je ale krásný, hlavně ten tmavý, hodně klame tělem, barva na rtech vypadá fakt krásně:)

    OdpovědětVymazat
  5. Já nevím proč, ale docela mě zčíná Maybelline s jejich Coloramou štvát. Je na každém blogu, všude stejné giveaway (ne že bych se někdy zapojila). Domů jsem si koupila stín v odstínu 305, který dostaly snad všechny beautyblogerky a musím říct, že jako nic moc. Práší, pigmentace žádná, no prostě děs... ;)

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat
  6. Tak já přidám své dojmy. Lesky jsou fakt super, to bez debat. Ač lesková moc nejsem, tak tyhle se mi líbí. Jak svými odstíny, tak vlastnostmi. Laky na nehty se dle mého liší kus od kusu, ta růžová neonka mne zklamala, nekryje a na nehtech tak hezky nevypadá, navíc mi prostě nevydrží. Ostatní laky jsou na tom lépe, ale nevím čím to je, u mne je výdrž maximálně čtyři dny, jen zlatý jsem měla 6 dní. Tvářenka je přesně jak píšeš - pro začátečníky, jelikož to s tvářenkama ještě tolik neumím, tak to vítám :) je to opravdu super neutral nenápadná barva :D Naprosto nejhorší jsou pro mě stíny. Já si nechala zlaté a tyhle růžovoučké. Ty růžové ještě ujdou, na rozjasnění super a dají se celkem použít, ale ty zlaté jsou opravdu trága. Práší, nejdou nabrat, pigmentace pěkně na prd.. abych z toho vytvořila přijatelné líčení, musím se fakt hodně snažit. Toť asi vše.. :D mými favority jsou jednoznačně lesky :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já mám fialový lak z časáku a stíny jako akci z drogérky :D Takový průměr, ani úžasné, ani špatné.

    OdpovědětVymazat