pondělí 24. června 2013

Hydratační čtyřka od Garnier

Dnes zřejmě opět nepřicházím s ničím novým. Novinka od Garnier, krémy Moisture Match zaplavily blogy, televizi, časopisy a není snad živé duše, která by o nich neslyšela. Já jsem konečně seskládala dohromady všechny recenze a můžeme se pustit do celkového hodnocení. Sama jsem testovala dva krémy, jeden měla kamarádka Katka a jeden má čtenářka Andulka. 





Složení: Barevný podklad písma odpovídá barvě krému

Konzistencí je každý krém jiný

Já jsem byla od počátku z krémů nadšená. Hydratační krémy bez antiage složky nejsou v našich drogeriích zrovna dvakrát zastoupeny, a tak se takové věci na našem trhu rozhodně neztratí. Líbí se mi i praktické balení v tubě. Všechny krémy, byť je každý jiný, mají příjemnou strukturu a za sebe můžu říct, že mi i všechny voní. Jak ale uvidíte níže, tohle je hodně specifická  záležitost a ne každému to sedlo. U všech bohužel postrádám SPF, které by se zvlášť teď na léto dost hodilo.

Zmatňující krém Oh! So Matte

Tento krém je určený pro smíšenou až mastnou pleť a slibuje kromě hydratace, také zmatnění pleti. Od začátku jsem měla jasno, tohle je krém přesně pro mě. Pleť mám smíšenou a něco na zmatnění hledám neustále. Zároveň ale trpím na šupinky a potřebuji pořádnou hydrataci. Jak to všechno tenhle krém zvládl?
Používala jsem ho ráno i večer asi měsíc a půl. Aktuálně už ho mám celý vypotřebovaný.
Krém je krásně lehký a dobře se roztírá. Ze začátku jsem z něj hrozně cítila alkohol. Nevím, jestli to časem vyčpělo nebo jsem si jen zvykla, ale teď už mi to ani nepřijde. Vůně je velmi svěží a na pleti mám po aplikaci příjemný osvěžující pocit. Krém se docela rychle vstřebá, ale když si na pleť sáhnu, tak lehounce lepí a cítím, že krém opravdu hydratuje. 
Doufám, že to teď nezakřiknu, ale momentálně mám pleť absolutně v pořádku. Pupínek už jsem nepotkala ani nepamatuji, výrazně méně se mi ucpávají póry a ani šupinky na bradě a kolem nosu nejsou tak patrné jako dříve.  Možná je to tím sluníčkem nebo spíše spojením několika faktorů. Co tím chci ale říct, i když si nemyslím, že za to může konkrétně tento krém, rozhodně můžu potvrdit, že stav mé pleti nijak nezhoršil. Hydratace je pro mě plně dostačující, neucpává póry a potud jsem s ním spokojena.
Přejděme ale k negativum. Co se zmatnění týče, tak efekt nulový. Zmatnění jsem si po žádné z aplikací nevšimla a ani z dlouhodobějšího hlediska pleť matnější není. 
Problém číslo dva je ale mnohem horší. Na sušších částech obličeje se krém špatně vstřebává a z obličeje se loupe. Stává se mi to hlavně na hraně obličeje a krku a na spáncích. Když se namažu večer, tak si tohoto ani nevšimnu. Jenže když ho použiji ráno a chci na to dát makeup, tak to prostě nadělá takové cucky a sloupe se to. Čím kratší byla pauza mezi namazáním a makeupem, tím to bylo horší. Tohle mě hrozně mrzí. I když to nebylo nijak markantní a dalo se to vydržet, krém tím u mě bohužel dost klesl a právě kvůli tomu si ho už asi znovu nekoupím.

Energizující krém Wake me up

Energizující krém slibuje rozzářit unavenou pleť. Mě však nadchl především svojí texturou. Je to super lehoučký gel, a to se mi na léto dost zamlouvalo. 
Krém jsem používala ráno a večer něco přes týden. Vím, že to není zrovna moc, ale bohužel mi tak nesedl, že nepředpokládám, že by se to časem zlepšilo.
Na pleti se roztírá opravdu skvěle, ta textura je snad jediné pozitivum toho krému. Cítím z něj bohužel hlavně alkohol a až později trochu citrusy. Pleť je skutečně trochu rozjasněná. Ale zrovna tohle není efekt, který bych já vyhledávala, takže mě tím neuhranul. Ale aspoň plní, co slibuje, to se mu musí nechat. 
Problém je obdobný, jaký jsem měla se zelenou variantou, jen ještě horší. Krém se prostě nedokáže do pleti vstřebat. Dost lepí a hlavně se komplet loupe. Někdy mám pocit, že jsem si místo krému dala slupovací masku. Vytvoří to prostě lepivý neprodyšný film a když na to sáhnu, tak se to oddrolí komplet z celého obličeje. Ještě večer to jde zvládnout, do rána se to nějak vstřebá. Ale ráno je to katastrofa. Je jedno jestli čekám pět minut nebo hodinu, nanášení makeupu na tento krém je peklo. Neuvěřitelně to cuckuje. Jinak mi krém sice neublížil, nezdá se, že by pleť nějak trpěla, ale zatímco u zelené varianty jde nad tím loupáním přivřít oči, tady je to vážně markantní a mě to fakt nebaví. Ani nevím, jestli zvládnu vypotřebovat tohle balení a druhé určitě nekoupím a vám ho nedoporučím.

Zjemňující krém Start afresh

O tomto krému jsem také původně přemýšlela, že si ho nechám, ale nakonec jsem si řekla, že nebudu hamoun a darovala jsem ho kamarádce, která patří k té hrstce šťastných, kteří se můžou pyšnit ,,normální" pletí. Právě pro ty je tento krém určen, a tak ho mohla jistě důkladněji otestovat, než já na své smíšené. 
Hodnotící slova kamarádky byla stručná, ale jasná: Vůně mi není vyloženě nepříjemná, ale preferovala bych více svěží. Textura krému je sice na dotek příjemná, krém není mastný (což hodnotím rozhodně pozitivně), ale zároveň na obličeji krém po nanesení šupinkuje, srovnala bych to s pleťovou maskou. Krém bych z těchto důvodů nedoporučila.
Já jsem krém na sobě zkoušela jednou. Za mě je vůně sice trochu výraznější, ale příjemná, taková ,,čistá". Trošku jsem ale cítila, že je tam na mě té hydratace až moc. Vytvořilo to takový neprodyšný film a ne a ne se to vstřebat. Ale usoudila jsem, že to prostě není na můj typ pleti a jiným by to sednout mohlo. Jenže kamarádka v podstatě můj prvotní dojem potvrdila a měla s ním obdobný pocit masky. A co víc, také zaznamenala to samé loupání, co já s dvěma předchozími verzemi. Takže ani tento kousek neobstál.

Vyživující krém Goodbye dry...

Vyživující krém je určen pro suchou pleť, což je úplně mimo můj zásah, a tak se recenze plně ujala Andulka, které tímto za následující řádky moc děkuji.
V giveaway jsem vyhrála růžový krém od Garnieru pro suchou až velmi suchou pleť. Začnu od podlahy - krém má 50 ml, což je tak akorát a je v tubě, takže do něj nemusíte hrabat. Má bílou barvu a docela hutnou konzistenci, přesto se dobře roztírá a velmi rychle se vstřebává. Myslím, že je vhodný i pod makeup, sama ale žádný nepoužívám, a tak nemám vyzkoušeno. 
Na krabičce bylo napsáno, že stačí jedna aplikace denně na hydrataci pleti. Já používala ráno i večer. Dokázal pleť udržet v relativně dobrém stavu, ale nijak jinak stav nezlepšoval. Upřímně řečeno si nemyslím, že by krém vyhovoval pleti ještě sušší, než mám já a jakou určitě spousta dívek a žen má. 
Samotná aplikace je příjemná, jak už jsem říkala, dobře se roztírá. Jedinou nevýhodu vidím jen v přílišné parfemaci. Tu z tuby neucítíte, ale jakmile se krém začne roztírat, hodně zintenzivní a tato květinová vůně mi není úplně po chuti. Jiným samozřejmě tohle může vyhovovat. Celkově bych hodnotila asi 8 body z 10. Ráda ho domažu a moc děkuji za možnost ho vyzkoušet.

Jak krémy celkově zhodnotit? Přiznám se, že mé prvotní nadšení trošku opadlo. Za sebe opravdu nemůžu doporučit oranžovou variantu, která lepí a loupe se. Podobný pocit měla kamarádka z modré verze a také by vám ji nedoporučila. 
Trošku smířlivá jsem u zeleného krému. I když jsem nebyla spokojena na 100%, přece jen byl vcelku fajn a četla jsem na něj mnoho recenzí a problém s loupáním jsem měla snad jen já, tudíž by to tak nemuselo být u každého. Navíc to bylo opravdu jen v malém množství a na sušších místech na pleti. Doporučila bych ho náctileté mastné pleti jako první hydratační krém. Pro tyto účely je myslím naprosto dostačující, navíc cenově kolem stokoruny i dobře dostupný.
V našem testování nejlépe dopadla růžová varianta. Andulka vytýkala hlavně vůni. Pokud ,,květinovku" zvládnete, není důvod ji nezkusit. Ještě ale podotýkám, že dle Andulky krém zvládne sušší pleť, nikoliv však velmi suchou.

Obecně bych řekla, že krémy jsou určeny pro nenáročné uživatelky, které se poohlíží po nějakém levnějším hydratačním krému. Zvláště náctiletá pleť by je ocenit mohla. Pokud už je vám však o něco více a hledáte něco speciálnějšího, asi bude potřeba podívat se v drogerii o regál dál.

Za poskytnutí krémů děkuji PR L'oréal.

Co vy a Moisture Match od Garnier? Zkoušeli jste, jakou variantu a jak jste spokojeni? 

10 komentářů:

  1. mě to nezaujalo a už když koukám na složení, tak mě nelákají. Je to podle mě hodně laciný trik a fungovat moc nemohou :).

    OdpovědětVymazat
  2. Mam ted doma jen vzorky z casopisu,na vyzkouseni staci a uz jsem zvedava:)

    OdpovědětVymazat
  3. Docela bych je vyzkoušela ve vzorcích ze zvědavosti, ale o plném balení ani jednoho z krémů neuvažuji.
    Hezká a výstižná recenze! :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Jediný který bych si možná koupila je ten zelený zmatňující :))

    OdpovědětVymazat
  5. Zaujal mě ten Wake me up, ale teď si to asi rozmyslím. Přece jen krém, který se nevstřebává není nic pro mě :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuji moc za vaše komentáře.

    OdpovědětVymazat
  7. Děkuji Vám za ušetření peněz, dál pro mě platí, že jakýkoli krém od Garnier pod make up prostě nejde.

    OdpovědětVymazat
  8. Zkoušela jsem vzorečky, kromě zeleného a vzhledem k tomu, že jsem náctiletá a nenáročná, tak mi vyhovovaly, dokonce ten oranžový nejvíc, nedělal mi nic z toho, co jsem četla jinde :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že jsem se svým odhadem trefila. :-) Vyloženě špatné nejsou, takže věřím, že někomu vyhovovat můžou.

      Vymazat
  9. Já mám ten zelený. Když jsem okolo sebe slyšela jaká je to paráda, těšila jsem se až si ho také koupím. Chyba! Pleť mám mírně mastnou,ale po nanesení krému mě začne neskutečně štípat a rudnout obličej. :( Tak abych ho aspoň nějak využila,tak ho používám na ruce, kde aspoň nějak funguje :/. Bohužel zklamání.

    OdpovědětVymazat