středa 13. února 2013

Zimní pomocníci

Zima je v plném proudu a na pokožce to začíná být znát čím dál víc. I když se téměř denně poctivě mažu tělovými másly a krémy, suchých míst na pokožce přibývá. Ale mám tady pár zbraní, které tento mrazivý nečas dělají snesitelnější.



Aloetrox
V sílu aloe věřím už dávno a dříve jsem měla několik gelů, které obsahovaly přes 90% této úžasné rostliny. Nicméně nějak jsem je nemohla znovu sehnat a tak mi Ježíšek nabídl alternativu. Geloemulze od Aloetrox obsahuje 70% aloe, což už je také dost. A k tomu tam jetě najdete echinaceu, měsíček, třezalku, panthenol a kyselinu hyaluronovou. I když jsem tento krém zařadila do zimních pomocníků, hodit se bude samozřejmě celoročně. V zimě na suchá místa, v létě zase třeba na spálenou kůži od sluníčka. Tato věc je plně multifunkční.
Výrobce ji nazývá geloemulzí a i já bych s tím souhlasila. Není to ani krém ani gel, prostě něco mezi tím. Mám to výraznější žlutou barvu, která jde i chvilku na kůži vidět, ale zmizí to nejpozději do minutky. Dobře se roztírá, parfemace je taková doslova nijaká. Tak trochu z toho cítím ,,lékárnu". :-) Ale není to nic obtěžujícího. 
Výrobce slibuje: Zlepšení vzhledu při striích a celulitidě, regenerace buňek pokožky, příznivý vliv na jizvy, mozoly, puchýřky, modřiny, krevní podlitiny, strupy.
Co mám s tímto gelem vyzkoušeno já: Tak určitě regenerační účinky. Před Vánoci jsem si dost ošklivě pořezala prst. Rána byla hluboká a já se smiřovala s tím, že bez trvalé jizvy to nebude. Ránu jsem ale začala několikrát denně potírat touto emulzí a již během pár dnů šel vidět rozdíl. Rána se zatáhla, přestala být bolestivá a den od dne to bylo lepší a lepší. Dnes, asi dva měsíce po osudné menší nehodě s nožem:-), už ani nevím, kde přesně ta rána byla. Je úplně pryč, prst se plně zahojil a ani sebemenší jizva nezůstala. 
Dále ho s oblibou používám na skvrnky po akné. Znáte to, pupínek je na obličeji sice dva tři dny, ale poté i několik týdnů po něm zůstává tmavší skvrnka. Aloetrox tohle opět dokáže výrazně uspíšit. Aplikuji dvakrát denně a nejpozději do týdne už nevím o tom, že jsem nějaký pupínek měla.
Dále ho ráda používám třeba po holení, aby se zklidnila pokožka a zamezilo se tak vzniku pupínků, opět to zvládá skvěle. Další mojí specialitou je při vaření chytnout se každou chvíli plotny, trouby, teď naposled jsem na sebe vylila vařící čaj:-), takže krém používám na tyto menší popáleniny. Pokožku rychle zklidní, takže zamezí vzniku puchýřů a během pár dnů je po problému.
A další využití určitě přibude časem, podle toho, co si zase provedu. :-) Každopádně, chtěla jsem tim říct, že tato geloemulze je vhodná na všechny neduhy, které se vám na těle objeví. A především je expertem v hojení ran, popálenin atd. Ale když už jsem ho zařadila do zimních pomocníku, tak musím dodat, že vám pomůže třeba s koutky, popraskanými rty, omrzlinami nebo suchými místy na těle. Sehnat se dá buď v lékárnách a nebo na internetu. Cena je kolem 150 Kč za 75 ml.

Nivea Soft
Klasika, která asi nikoho nepřekvapí. Já si tedy kupuji tu verzi Soft, protože úplně klasická modrá Nivea mi moc nesedí. Na můj vkus je hodně hutná, špatně se roztírá a příliš nadšená nejsem ani z parfemace. Soft je doslova odlehčenější verze, která má mírnější parfemaci a roztírá se skvěle. Tento krém tedy nepoužívám nijak pravidelně, ale občas se prostě hodí. Ráda ho beru především na cesty, protože si s ním můžu namazat ruce, nohy a v případě největší nouze i obličej. Doma ho používám především na suché lokty či jiná sušší místa, která se hlavně v zimě umí objevit.  Myslím si, že taková věc by neměla chybět v žádné kosmetické výbavě.

Saloos růžový balzám
Společná fotka těchto tří produktů vznikla už před nějakým časem a já jsem si původně představovala, jak vám tady budu psát, jak je tento balzám skvělý na ekzém,jak se hojně na internetu dá dočíst. No, ale prostě není. Osobně nemám s ekzémem zase až tak velký problém, ale pravidelně v létě se mi umí objevit pod koleny (což tedy není aktuální problém) a naopak v zimě se mi udělá pár fleků na lýtkách. Vesměs s tím nic moc dělat nejde, ono to výměnou ročního období prostě zmizí samo. Ale letos jsem si řekla, že s tím něco udělám. Balzám Saloos jsem objevila v jednom z Ladyboxů. Nejdříve jsem moc nevěděla co s ním. Na rty mi moc nevyhovuje, protože z nich nejpozději do půl hodiny záhadně zmizí a nechá je ještě vysušenější než byly před tím. Ale zase abych mu nekřivdila, umí skvěle vyléčit prasklé koutky. Ty mě potrápily během této zimy již několikrát, ale vždy stačilo párkrát aplikovat balzám Saloos a byly pryč. Tohle je asi jediná věc, kterou tento balzám zvládl. Takže na poničené rty ano, ale běžný balzám to úplně nenahradí nebo aspoň mně to moc nevyhovovalo.
Zpět k ekzému. Na jedné noze mám tedy tři nevzhledné fleky. Poctivě jsem je začala mazat tímto balzámem 2 až 3 denně. Jsou to už tři týdny a nic. Fleky jsou pořád stejné. Na to, že balzám je opravdu hodně mastný, čekala jsem aspoň minimální zlepšení, ale vypadá to, jako bych nepoužívala nic. Aktuálně jsem se tedy rozhodla, že balzám schovám pouze na akutní problémy, co se rtů týče a na ekzém vyzkouším naopak výše zmiňovaný Aloetrox a uvidím, co to udělá. Takže upřimně, tento balzám mě zase tolik neoslovil a znovu ho u mě asi už neuvidíte.

Čím bojujete proti mrazivému počasí vy?

6 komentářů:

  1. To první vypadá jako úplný zázrak, a takových věcí není nikdy dost... :)

    OdpovědětVymazat
  2. Na Aloe nedám dopustit :) je to vážně zázračná rostlina :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ten Aleotrox vypadá dobře, určitě si ho pořídím na léto, kdybych se náhodou spálila nebo tak něco. Díky za tip :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Čau vlastní kůže ;-), tipy jsou bezva ale kdy bude slíbený článek s odpověďmi? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jestli máš na mě nějaké otázky, pošli mi je emailem, moc ráda ti na ně odpovím. Článek v dohledné době neplánuji.

      Vymazat
    2. A proč jsi ho tedy slibovala a plýtvala naším časem?

      Vymazat