pondělí 25. února 2013

Ladybox pro měsíc únor

Únorový Ladybox už je venku nějaký ten čas, ale jak už jsem psala na Facebooku, potřebovala jsem oddechový čas, abych se uklidnila a nebyla zbytečně zlá. V prvních minutách po otevření jsem byla skutečně zklamaná. Tohle se mi ještě u žádného boxu před tím nestalo. Ale už je to pár dní, emoce vychladly, výrobky jsem vyzkoušela a není to zase taková tragédie, jak se zpočátku jevilo. Ale i tak to je nejslabší krabička, jakou jsem kdy měla.



Všechno to začalo už přebíráním balíčku. Opravdu jsem se necítila dobře, když jsem od kurýra musela přebírat infantilní růžovučkou krabičku s nápisem Ladybox. Já je chápu, udělali si reklamu zadarmo. Každý kdo měl s dopravou co do činění, ví o tom, že existuje nějaký Ladybox. Ale mně to vadí. Za prvé nemám zájem, aby každý věděl, co si objednávám a za druhé já si nepotrpím na takové ty holčičí romantické blbinky včetně růžové barvy. Takže za mě tohle jedno velké ne a příště si hodně dobře rozmyslím, jestli chci tento trapas zažít znovu.

Ale nebudu dnes jen nadávat. Co se naopak velmi povedlo, tak je samotná krabička Ladyboxu. Je z hodně pevného materiálu, elegantní černá. Škoda jen toho nápisu Ladybox, ale tady už to nějak zvládnu a rozhodně pro ni najdu využití. To je naopak asi nejlepší krabička, já kdy byla. Jako výplň byly růžové papírky. Ty mi nijak nevadily, vypadalo to hezky a hlavně to nedělalo nepořádek, to je nejdůležitější. Také jestli si pamatujete, já vždy zbrojím proti letákům v boxech. Být to na mně, tak bych tam nejraději neměla žádné, ale to je asi tak trošku utopie. Nicméně Ladybox to v minulých vydáních dost přeháněl a váha letáků pomalu začínala být větší než samotných produktů. Proto mě potěšila únorová edice, kde letáků výrazně ubylo a bylo to již v přijatelné míře. Takže za to je také chválím. Kartička s produkty už je více méně tradiční a opět s ní nemám problém. Růžovučká pečeť mě tedy nedojímala nikdy, ale to je mi celkem jedno. Chválím, že je vytisknuta na kvalitním papíře, formát je také sympatický a hlavně popis produktů poměrně vyčerpávající a dostatečný. Zde také vše v pořádku (až tedy na nějaký ten překlep, který tam mají snad vždycky). A přejdeme k produktům...

Hydratační krém Sans Soucis

U chvály ještě chvíli zůstaneme. Hydratační krém Sans Soucis je totiž jedinou věcí, která mi tentokrát udělala opravdu radost. Je to pro mě neznámá značka, i když je pravda, že jim trošku vypálil rybník Greatbox, který měl ten samý krém minulý měsíc, ale tenhle box já jsem neměla, takže mi to nevadí. Krém má jemnou velmi příjemnou parfemaci, je hodně lehoučký a dobře se roztírá. Jelikož je hydratační, mé smíšené pleti vždy chvíli trvá, než se úplně vstřebá. Je to i kolem deseti minut. Poté je ale pleť velmi hebká a příjemná na dotek. Zkoušela jsem ho jen pár dní, takže zatím nedokáži říct,jestli časem nezačne ucpávat póry, protože přece jen je hydratační více než bych já potřebovala. Nicméně mě potěšil, ráda vyzkouším novou značku, navíc poměrně luxusní a krém se zatím jeví velmi sympaticky. Balení bylo také dost velké - 30g, takže opravdu spokojenost. Taková věc do boxu rozhodně patří. Až ho pořádně otestuji, dám vám o něm určitě ještě vědět.

Micelární voda Lirene

A teď už bude jenom hůř. Hlavní důvod, proč jsem si tento Ladybox vlastně objednala, byl lákavý email, který před časem rozesílali a slibovali výrobek Salcura a nějakou micelárku. Salcura pro jistotu nepřišla vůbec a micelárka už víc šmejdská a levnější také vybrat nešla. Opravdu jsem se těšila, že vyzkouším nějakou lepší micelárku, třeba i ze vzorku a ono přijde tohle. :-( Ale i tak jsem se dala do zkoušení. Lirene hezky voní. Čímž jsem vyčerpala všechna pozitiva. Odličuje totiž dost bídně. Vždycky jsem kůži dřela několika tampónky po sobě a pak stačilo vzít osvědčený toner Dermalogica a nestačila jsem se divit, kolik nečistot Lirene na obličeji nechala. A k tomu se přidalo nejdříve nepříjemné pnutí a na závěr to lepilo. I když musím říct, že jen při prvních pár použití. Teď už mě pleť vždy jen chvíli pne, ale lepivost během pár minut zmizí. Nedalo mi to a vyzkoušela jsem ji i na oči. A tedy nic moc.  Já je rozhodně nemám nijak citlivé, ale tohle mě chvíli pálilo a navíc to nic neodlíčilo. Respektive stíny dolů šly, ale řasenka už ani omylem. Po chvíli jsem to vzdala a odlíčila se něčím jiným (mimochodem, právě nenáviděným odličovačem Green Line ze Senzaboxu -také je to levná drogérka,ale  ten aspoň odličuje, a skvěle!). S Lirene bych si dřív všechny řasy vyškubala než je odlíčila. Já nechci být za princeznu, co nenávidí levné výrobky z drogerie, ale psala jsem to už u Senzaboxu s Greenline a tady si to zopakuji, boxy by měly být o zkoušení vzorků, nikoliv o plných baleních toho nejlevnějšího, co jde v drogerii najít. Tohle do boxu nepatří a zvlášť když to ještě vůbec nefunguje! Micelárku si nechám, protože je to taková věc, kterou bych se styděla někomu darovat a budu ji používat zřejmě ráno čistě jen na osvěžení pleti. 

Tekutá rtěnka Fleur de Santé
(barevně skutečnosti více odpovídá druhá fotka)

Průser číslo dva.Tekutá rtěnka Fleur de Santé. Značku už komentovat nebudu. Ale schválně se dobře podívejte na druhou fotku. Je pořízena ihned po prvním otevření nového (!) lesku. Opravdu mají nové čerstvě otevřené lesky takhle opatlané hrdlo?! Já fakt radši nechci vědět, jestli už to fakt někdo otvíral a používal nebo se to tam jen nějak omylem vylilo při dopravě, ale dost mě to naštvalo. Opravdu jsem dost dlouho váhala, jestli to mám na sobě vůbec zkoušet. Nakonec jsem to tedy riskla a nic se mi nestalo, žádný opar ani nic jiného. Možná jsem jen trošku paranoidní. :-) Tekutá rtěnka mi přišla v odstínu Pearly Rose. Je to taková trošku oldschool růžovka, ale nemám s ní vyloženě problém. Občas pro nějakou příležitost proč ne, je docela hezká. Má to zajímavou konzistenci, pojem ,,tekutá rtěnka" se opravdu hodí ze všeho nejvíce. Na rtech to pěkně drží, ale zbytečně to nelepí. Ze začátku mě rty trošku brní, ale za to může asi kolagen, který by v tom měl být obsažen. Nejhorší na tom všem je ale ,,příchuť". Je to nepříjemně hořké. Proto vám ani nic neřeknu o výdrži, protože nejpozději do hodiny jsem to vždy musela dát dolů, už se to nedalo vydržet. Takže mi to přišlo upatlané a ještě je to na rtech nepříjemné. A vzhledem k tomu, že taková upatlaná a vyzkoušená věc už se někomu daruje jen velmi těžce, asi půjde do koše.

Čokoládová fantazie Nobilis Tilia

Tady si myslím, že je produkt zvolen celkem dobře, i když zase už tam tahle značka několikrát byla. Ale nápad je to dobrý, i když bohužel ne pro mě. Kosmetiku s parfemací čokolády opravdu nemám ráda a tohle voní skutečně jako tabulka čokolády. To bych na sobě asi fakt nesnesla. Zvlášť když se všude píše, jak to ještě zabarví pleť. Takže jsem na to ani nesáhla a využila jejich exchange a čokoládová fantazie poputuje k nové majitelce. Ale tady Ladybox skutečně z ničeho neviním. Je to dobrá značka, zajímavý produkt. Tady je to čistě můj problém, že mi nesedl.

Biosilk

Tohle je opět zajímavý produkt i značka. Ovšem už tak provařený, že snad každý, kdo ho vyzkoušet chtěl,  už ho má doma. Zvlášť když Ladybox je poslední ze všech boxíků, co tam jeden z těchto olejů dal. Já navíc patřím k táboru kopající za Chi. U Biosilku mám nějak pocit, že vzhledem k Chi nic nezmůže a nějak ho na vlasech nepociťuji. Ale válka těchto dvou olejů je skutečně velmi individuální. Třeba hned moje sestra je přesně opačného názoru. Chi prý nedělá nic a Biosilk jí vyhovuje. A jelikož první balení, které jsem ji dávala, zrovna vypotřebovala, nové přišlo jako na zavolanou. Takže aspoň někomu to udělalo radost, a to se také počítá.

Balzám na rty Lavera

Balzám na rty je taková sázka na jistotu, takže jeho zařazení do boxů vítám. Značku Lavera už tolik ne. Já vím, že jsou všichni posedlí přírodní kosmetikou a je to hrozně ,,in", ale já upřednostňuji funkčnost, a to čistá příroda v našem chemickém světě ne vždy zvládá. Od Lavery už jsem pár věcí díky boxům vyzkoušela a nic mě neokouzlilo. Tento balzám bych tedy klidně zkusila, ale mám jich doma asi deset dalších a sestra mi zrovna říkala, že ona nemá žádný, jestli ji nějaký nedám. A tak to schytala právě Lavera. Sestru jsem hned zpovídala, jak jí zaujal a radostí tedy neskákala. Suché rty ji nevyléčil, bojovala s vadným vysouváním a příště prý chce klasické Labello, které je tisíckrát lepší. 

Vzorky Lavera

Jdeme na bonusy. Pytlíčky sice moc nemusím, ale pokud je to v boxu takhle navíc, tak proč ne a hlavně je to lepší než kraviny, které budou následovat. Bohužel je to opět Lavera, která mě neláká, plus je to určeno pro starší pleť, takže testovat bude maminka.

Smoklin tablety+čaj

Perlička na závěr. Když jsem tuhle blbost poprvé viděla, nevěřila jsem vlastním očím. Co to jako je? A navíc v kosmetickém boxu? Tak za prvé, nesnáším kouření. A tohle se tváří jako věc, která tuto činnost nepřímo podporuje. Kouříš? Dej si naši pilulku, ono to negativní vlivy kouření trochu zmírní. To jako fakt? Tahle lživá filozofie je mi krajně nesympatická. Když se člověk podívá na složení, zjistí, že je to průměrný multivitamín okořeněný kapkou bylinek. Podobných věcí jsou na trhu desítky. Takže jak zvítězit nad konkurencí? Vymyslet nějakou blbost - zmírníme negativní vlivy kouření. A ten čaj? To samé. Klasický průměrný bylinkový čaj (mimochodem, byl docela dobrý, ať jen neprudím). Ale napsat na krabičku ,,detoxikační čaj", to by byla nuda, to má každý. Takže je z toho čaj zmírňující negativní vliv kouření. Fakt pecka. Dlouho mě žádná věc už takhle nevytočila a ještě zvlášť, když jsem ho našla v boxu, který si kupuji kvůli kosmetice. Za mě NE NE NE!

Celkové shrnutí bohužel moc dobré nebude. Zbyl mi jeden jediný produkt, který mě potěšil a využiji ho. Ještě že je ten krém tak hříšně drahý, vzorek dost velký a hodnotu těch 300 Kč má. Plus tedy ještě i tu micelárku si nechám a ať nežeru, Biosilk a balzám na rty využila sestra, a co je v rodině, to se počítá. Čokoládová fantazie bohužel není nic pro mě, tekutá rtěnka je prostě divná a o tabletkách už radši znovu mluvit nebudu. Ale ještě jednou tedy chválím balení, které bylo nádherné, úbytek letáčků a pěknou a funkční kartičku s popisy produktů. Servis funguje na jedničku. Produkty se tento měsíc nepovedly. Částečně za to samozřejmě můžou mé osobní preference, ale špatná micelárka, upatlaný lesk a stupidní tabletky jsou na mě dost silná káva. Celkově to není tragédie, jak jsem si zpočátku myslela, je to jen velmi slabá krabička a i samotný Ladybox umí většinou mnohem lépe. Pro příští měsíc opět volím pozorovací metodu. Počkám si až krabička vyjde, omrknu první recenze a případně objednám později. 

Co vy a Ladybox? Věřím, že vaše hodnocení bylo daleko mírnější. Co jsem se tak dívala po recenzích, vesměs se chválilo. Jenom u mě se to tentokrát nějak nevydařilo.

14 komentářů:

  1. Tu micelárku jsem chtěla vyzkoušet, protože jsem na ni někde četla chválu, ale teď teda nevím....

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
  2. Az na to lepeni (ktere po par minutach prestane) se s micelarkou neshodneme. Ja cumela jako puk. Rasenka sla dolu tak skvele, jako jeste nikdy. Krasne to voni a odliceni se velice dari. Tohle mi fakt hlave nebere, ze to mas uplne jinak :). Nebo spis ja jsem ta vyjimka :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já nevím, ony jsou ty recenze obecně dost rozpolcené. někteří chválí jako ty, někteří nadávají jako já. :-D ale třeba u té řasenky je to fakt zajímavé. mně to nešlo ani za boha dolů a to to byla obyčejná Gabriella Salvete.

      Vymazat
  3. Přijde mi, že ty krabičky jsou čím dál tim horší... :/ Ale tu micelárku jsem chtěla vyzkoušet... :)

    http://my-colorful-kingdom.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to si zase nemyslím, někdy je to lepší, někdy horší, ale řekla bych, že i díky konkurenci se pořád musí všichni hodně snažit, aby nepřišli o zákazníky. já jim docela věřím, že příští měsíc se zase vytáhnou.

      Vymazat
  4. Já jsem byla naopak tento měsíc s ladyboxem spokojená, až na ty tabletky (a trochu i tekutou rtěnku) mě vcelku všechno potěšilo. Souhlasím s tebou, že by boxy měly být spíš o zkoušení, než o velkých baleních drogérkových kousků, jenže... Třeba tento měsíc něco takového udělal Senzabox a přestože tam byly dobré výrobky na jejich fcb se to okamžitě začalo hemžit reakcemi typu: "kde mám plné balení?", "To jako cestovní balení považujete za plné?", "blablabla", no tak ono je to potom těžké...

    http://londie-for-more-beautiful-life.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. s tím rozhodně souhlasím, že to s námi mají tvůrci boxů těžké. nikdy se nezavděčí všem a vždycky tam bude nějaký ,,problém".

      Vymazat
  5. Jelikož už boxy neobjednávám, tak jsem si micelárku skočila za 70Kč koupit do Rossmanna. Je to hrůza! S tím balzámem souhlasím. Příroda v chemickém světě nemá šanci. No jsem ráda, že jsem opět odolala a box nekoupila :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem moc ráda, že jsem si tenhle box neobjednala, byla bych zklamaná. A konečně někdo, kdo má na tu micelárku stejnej názor jako já. Už jsem si připadala trochu divná, když ji všichni tak vychvalujou, ale mě to prostě nějak nefunguje, neodličuje to (trochu mi to odlíčí řasenku, ale naopak stíny to jen rozmaže)

    OdpovědětVymazat
  7. Taky myslím, že takové věci jako čaje, tabletky a žvýkačky by si mohli odpustit. Myslím, že kvůli nim to nikdo neobjednává...

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj v první řadě chci říct, že tě čtu ráda a nechci, aby tě můj příspěvek nějak urazil. Ale co moc nechápu, je, že ti vadí, že tvůj pošťák ví, že si objednáváš kosmetiku, co je na tom? A že je na krabičce růžová pečeť se tě vážně tak dotklo? Jinak souhlasím s rozčarováním ohledně produktů, já bych využila tak tři z nich a tabletky pro zmírnění kouření mi přijdou jako úplný nesmysl.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. šlo mi hlavně o tu celou křiklavě růžovou krabičku a i samotný nápis ,,ladybox" může znít pro nezasvěcené všelijak a já jsem si před kurýrem v ten moment připadala jako hrozná pipina, co si objednává růžové krabičky. ale to je samozřejmě hlavně můj problém. a jinak nápis na samotné krabičce, která byla uvnitř, už mi nijak nevadí i když určitě budeš souhlasit, že kdyby na ní to logo nebylo, bude pro ni i větší využití, třeba dát do ní dárek a tak. Ale tady už ta loga chápu, že je tam chtějí mít a problém s tím nemám. jinak uražená určitě nejsem, já jsem naopak zvědavá, co si kdo o tom myslí a není nutné, aby se se mnou vždycky každý shodl.

      Vymazat
  9. Já jsem byla s timhle ladyboxem spokojená. Rtěnka je naprosto úžasná, ta čokoláda taky je fajn překvapení. Co se týče toho micelárky,u přítele mi došel odličovák,tak ji využiju. Něco odlíčí,něco hůř,podle toho co mám na sobě.

    OdpovědětVymazat
  10. A já si zrovna dneska tu Lirene koupila :D.

    OdpovědětVymazat