pátek 8. února 2013

Povedené produkty limitek Essence

Psala jsem to už několikrát a dneska to nebude jiné. Essence podle mě vytváří mnoho průměrných a také špatných věcí. Ale čas od času se jim umí něco fakt povést. A skoro vždycky, když je ten produkt opravdu dobrý, tak je to z limitované kolekce nebo je to věc, která jde špatně sehnat, viz krémy na ruce, odlakovače... A nejinak tomu bude i dnes. Mám tady hned dvě věci z nedávných kolekcí a obě jsou perfektní. Obě již dnes dost špatně sehnatelné. No má tohle logiku? 

Transparentní pudr Class of 2013




Myslím si, že tohle je má nová obsese. Po transparentním pudru od Elf jsem se zamilovala i do tohoto. Bílá barva, to je přesně to pravé ořechové pro moji pleť. Konečně mi odpadá vztekání, že je to všechno moc tmavé. Mám takový dojem, že se ke klasickým pudrům už snad ani nevrátím. Každopádně, aby nedošlo k mýlce. Myslím si, že takové pudry mohou používat i majitelky tmavší pleti. Protože naprosto dokonale splynou s tónem vaší pleti a jsou doslova neviditelné. Ještě u Elf jsem měla trošku pocit, že zesvětluje, ale tady ten od Essence je stoprocentně transparentní.
Prášek je velice pevně slisovaný, až mě to překvapilo. Vůbec nepráší, musí se dokonce štětcem malinko zabrat, aby se pudr na něj nanesl (ale není to žádná velká překážka) a zatím se mi skoro vůbec nepodařilo sedřít vzor, a to ho používám pomalu měsíc.
Pudr pleť krásně zmatní, nevytváří masku, jen se to s ním nesmí přehnat. Když ho dám víc, má tendenci zvýrazňovat šupinky. Ale v malém množství na zmatnění stačí a nedělá žádnou neplechu. Trošku mě mrzí jeho výdrž, která je maximálně tři hodiny, i méně. Tady bych si představovala lepší výsledek.
Celkově mám sice pořád radši Elf, protože s ním je pokožka sametovější a na pleti zůstane o nějakou hodinu déle. Ale Essence je zase díky své konzistenci lepší co se nanášení týče. Je praktičtější a práce s ním je rychlejší. A abych nezapomněla, voní po kokosu. Sice jen tak jemně, nevtíravě, ale vždycky když se s ním pudruji, tak zároveň cítím lehoučký kokosový závan, což je velice příjemné. 
Pudru je 7g a cenu bohužel nevím přesně, dostala jsem ho jako dárek, ale určitě to bylo do stovky. 
Tato limitka už asi sehnat nepůjde, ale Essence chystá na přelomu února a března novinky, které by mimo jiné měly obsahovat i transparentní pudr, a to jak v sypké, tak slisované formě. Zatím tedy neručím za to, že budou stejně dobré, jako tento z Class of 2013, ale slibuji, že to otestuji a dám vědět.

Tvářenka Home Sweet Home


Vím, že je teprve začátek února, ale tahle věc už u mě aspiruje na objev roku. Dlouho jsem váhala, jestli ji koupit. Trochu jsem se bála té tmavší části a navíc je to Essence, moc jsem tomu nevěřila. Ale blogsférou začaly poletovat pozitivní recenze, a tak jsem nakonec neodolala. A dobře jsem udělala. Pořád nemůžu uvěřit tomu, že tohle je tvářenka od Essence. Je jednoduše skvělá. Její jediné menší mínus je prášení. Není zrovna nejpevněji slisovaná, o čemž svědčí i poměrně rychle sedřený pletený vzor, nicméně není to žádná tragédie. Prášeni při nanášení nijak nevadí a aspoň mi to dává naději, že ji někdy spotřebuji. :-) Tvářenka obsahuje menší třpytky, které jdou na tváři lehce vidět, ale aspoň mi to nahrazuje rozjasňovač, s kterým to stále nějak neumím. Díky dvěma barvám můžete skvěle korigovat, jak moc výrazné líčení chcete. Já osobně nejdříve namočím štěteček jen v té světlé a lehce s ním přejedu po tváří, poté na štětec dám ze dvou třetin světlou a na třetinu tmavou a přejedu s ním po tváři znovu - tou tmavší barvou směrem ven z obličeje. A tak mi to vyhovuje nejvíce. Barva je krásně vidět, tváře jsou rozzářené, ale přitom to není nic přehnaného. Výsledkem jsou zdravě červená líčka. A výdrž? Celodenní! Netvrdím sice, že ji večer najdete v úplně stejném stavu jako ráno, ale pořád tam je, a to dost viditelná. Neuvěřitelné. Aktuálně po žádné jiné tvářence ani nesahám. Dandelion od Benefitu čeká v koutě, až na něj dostanu chuť, ale zatím to u mě vyhrává Essence

Jestli se mi něco nedaří, tak fotit tvářenku v akci. Zkoušela jsem to dvakrát, fotek mám asi padesát, ale ani na jedné to není pořádně vidět. Takže si musíte přidat i trošku představivosti, abyste na mé tvář skutečně něco viděli. :-) 


Tvářenky je 8g a stála 80 Kč. Limitka je to poměrně nedávná, třeba ještě v nějaké zapadlé drogerii bude šance ji sehnat. Kdybyste ji opravdu ještě někde zahlédli nebo měli možnost ji sehnat, tak ji vřele doporučuji. Lepší věc budete ve stojanech Essence hledat jen těžko.

Také máte doma nějakou věc z limitky, ať už jakékoliv značky, kterou máte hrozně rádi a mrzí vás, že není ve stálé nabídce?

19 komentářů:

  1. Jojo, transparentní pudry Essence umí :-)
    I ten ze stálé nabídky (fix&matte) je perfektní. Je to jeden z mých největších drogérkových objevů :-) Bohužel bude v jarním updatu nahrazen, tak pevně doufám v tom, že se mu ,,ty nové" vyrovnají.

    OdpovědětVymazat
  2. Sakra, a já si tu tvářenku nakonec nekoupila, protože se mi nezdály ty třpytky...

    Já naprosto miluju lak ze Sněhurkovské kolekce - modrý Grumpy... Šetřím si ho, ale stejně mi už dochází :(( Nemůžu sehnat stejný odstín...

    OdpovědětVymazat
  3. Určitě ten Elf zesvětluje (ale já to vítám). Já si brousím zuby na fixační pudr od Dermacolu, ale jestli vyjde nějaká nová limitka s pudrem od Essence - tak bych snad sáhla po něm.
    Tvářenku jsem si nekoupila (trubka no...).


    Lil

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také mi to nevadí, že zesvětluje. Navíc elf nabízí i ,,žlutou" variantu pro tmavší pleť. A na Dermacol si také brousím zuby, ten bude další v pořadí.

      Vymazat
  4. Po té tvářence toužím a toužím a toužím...a mám pocit, že v Praze už nikde neni...

    OdpovědětVymazat
  5. Transparentní pudr si chci pořídit. V novém sortimentu by se měl nějaký objevit, tak snad si ho koupím :)

    OdpovědětVymazat
  6. Taky bych chtěla zkusit ten pudr :)) a jinak tu tvářenku mám, ale tu oranžovou, protože jsem si říkala, že růžových mám už hodně... a je taky skvělá :) když se to nakombinuje s tím červeným pruhem, tak je to uplně hezký přirozený odstín :)

    http://janescolours.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Tu tvářenku jsem vybrala do jedné ze svých soutěží, je doopravdy moc krásná:)

    OdpovědětVymazat
  8. Na tu tvářenku jsem se vykašlala a nedělám si iluze, že bych ji ještě sehnala. Ale tak nevadí, mám od Essence jiný objev - nejsvětlejší stíny z limitky Snow jam. Jsou světle fialové a krémové a bez jakékoli báze vydrží celý den beze změny! Na mých očích bez báze nedrží ani Color Tatoo. Zbylé odstíny mi přišly hodně výrazné, ale tohle je barva na každodenní nošení. Doporučuju! M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za tip, mám ten pocit, že při mé poslední návštěvě Rossmannu jsem ještě na půl plný stojan Snow Jam potkala, tak se zkusím ještě podívat.

      Vymazat
  9. Já mám od Essence ze starší limitky gelovou tvářenku a je skvělá, škoda, že není ve stálé nabídce.

    OdpovědětVymazat
  10. Já jsem si oblíbila od L'Oreal řasenku Extra Volume Collagene. V poslední době používám hnědou barvu a tuto řasenku hnědou vyrábět přestali, škoda

    OdpovědětVymazat
  11. Doufám, že se jim nový transparentní pudr povede, docela bych ho chtěla vyzkoušet, jsem hrozně bledá a furt v něm vidím to, že mi prostě konečně sedne :D.

    OdpovědětVymazat
  12. Ten pudr doma mám a je skvělý. Sehnala jsem ho za 40 Kč (v rossmanu, v takových těch stojíncích, jak mají zbytky z limitek), původní cena je na něm 80 Kč. Dnes jsem si říkala, jeslti se mi to zdá nebo ne, ale že voní po kokosu.. Takže nezdá :)
    Míša

    OdpovědětVymazat
  13. Aká škoda, že sa ku nám tieto kolekcie nedostali... Tá lícenka je rozkošná! :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Tak já jsem z tý tvářenky byla naopak pěkně rozladěná a doteď lituju, že jsem si ji koupila, ale měla jsem ji z výprodeje z Vídně a stála kolem dvou Euro, takže žádná hrůza! Přesně jak píšeš, strašně práší (ale to je celkem vedlejší) a nelíbí se mi v reálu na pokožce ta barva, nebo se s ní spíš moc neumím namalovat, takže tak trochu vypadám jako Marfuša, ale třeba to ještě vypiluju! A tak jsem se na ni podle obrázků těšila!

    OdpovědětVymazat
  15. Já jsem ještě pořádně neměla možnost si něco z nějaké limitky koupit, jelikož jsou u nás vždycky všechny vyprodané a nechce se mi utrácet peníze za modrý balzám na rty :D Ale tvářenka má krásný vzor :)

    OdpovědětVymazat
  16. Transparentní pudr mám taky a jsem neskutečně spokojená. Teda mám ho i v sypké podobě, ale na převážení je lepší ten lisovaný.

    OdpovědětVymazat