čtvrtek 28. února 2013

Opožděný Valentýn se Senzaboxem

Tento týden bude lehce překrabičkováno, ale snad to nějak zvládnete. :-) Tentokrát bude recenze hodně schizofrenní. Zcela objektivně únorový Senzabox nějaké chyby má (a určitě vám je zmíním), ale subjektivně je to prostě jeden z nejlepších boxů jaký jsem kdy měla. Ale vezmeme to hezky popořadě.



Začneme samotným balením, i když ta správná slova tak nějak postrádám. Už jsem proti valentýnské růžové zbrojila u Ladyboxu a Senzaboxová srdíčka a andělíčci mě tedy rozsekali definitivně. Ne, ze mě prostě romantika milujícího tyto infantilní blbosti žádný box neudělá. Žlutá krabice také není zrovna můj šálek kávy, ale vzhledem k tomu, že box má každý měsíc jinou barvu, tak beru že se to musí prostě prostřídat a vyloženě s tím problém nemám. Stejně tak výplň v podobě krepáku mi přijde jako zajímavá obměna, ale musím si tedy odmyslet tu barvu. Celkově se mi tohle balení do vkusu netrefilo a tuhle krabičku si nechávat nebudu. 
Ještě pár slov k letáčku. Opět je jen na měkkém papíru, což je docela škoda a i tady řádil šotek a jsou tam překlepy, respektive u jednoho výrobku je špatně uvedena gramáž a cena. Popis výrobků není příliš velký, ale Senzabox to dohání tím, že vyčerpávající informace o produktech najdete na jejich webové stránce
V krabičce byl dále jeden katalog, jeden menší letáček  a dva slevové kupony. To je také v normě, zvlášť slevy jsou vždy vítány. Plus tam byl ještě navíc 1 ml pytlíček od NIP+FAP, to je jako bonus také vcelku příjemné.

Krém Ryor

Tady mě potěšil výběr značky. Ryor je v boxech vůbec poprvé, navíc já sama mám tuto kosmetiku čím dál raději a měla jsem v plánu pustit se do testování jejich věcí, takže mi to přišlo vyloženě vhod. Krém je určen pro citlivou pokožku, což já nemám, ale třeba to nakonec nebude vadit. Krém je tedy dost hutný a docela dlouho mu trvá než se vstřebá. Je to denní krém, ale teď přes víkend jsem byla u kamarádky a v rámci úspory místa jsem si vzala jen tento krém a mazala jsem se s ním ráno i večer a na tu večerní péči mi sedl daleko víc. Ráno ho můžu použít jen tehdy, když si můžu dovolit udělat aspoň půl hodinovou mezeru mezi namazáním a malováním. Krém má zvláštní parfemaci, takovou starodávnou ,,babičkovskou". Ale vzhledem k tomu, že jsem teď zvyklá na heřmánkové peklo v podobě krému od Yves Rocher, tak mě jen tak něco nerozhází. A na závěr ještě jedna zatím neověřená informace. Před začátkem používání tohoto krému jsem měla na tváři docela dost tmavších fleků po akné a během dvou dnů používání tohoto krému se záhadně vypařily. Zatím tedy nemůžu potvrdit, jestli za to mohl skutečně tento krém nebo shoda jiných náhod, ale slibuji, že to vyzkoumám a v budoucnu o tomto krému ještě uslyšíte. Celkově jsem ráda, že jsem tento krém v boxu našla.

Masážní olej Lush

Moje Lush premiéra. Přiznám se vám, že mě tahle značka nikdy zvlášť nelákala a nesdílela jsem to davové šílenství, které kolem ní panuje. Pro mě to byly vždy barevné hroudy čehosi u kterých ještě navíc straší cenovky s poměrně přemrštěnými částkami. Proto bych asi nikdy nesebrala odvahu něco zkusit, takže jsem ráda, že mi to Senzabox usnadnil. Navíc, co se značky týče, opět je to krabičková premiéra. Na výběr bylo ze tří produktů. Já jsem si nejvíce přála krém na nehtovou kůžičku a naopak jsem se modlila, abych neměla peeling. A nakonec to padlo na tu třetí variantu. Nejdřív jsem byla trošku rozmrzelá, protože tahle věc má fakt praštěný popis. Cituji přejíždějte jím po těle spřízněné osoby, kterou se chystáte masírovat. Člověk se pak cítí pomalu jako úchyl,  když to potom používá jen sám na sebe. :-D Nakonec ale musím říct, že jsem se se smajlíkem docela hezky sžila. Naprosto úžasně voní. Velice ostře a výrazně po citrusech. Tuto věc používám namísto tělového mléka. Hmota začne po kontaktu s pokožkou rychle tát. Lehce si s tím přejedu po celém těle a poté ještě rukama olej rovnoměrně rozetřu. Potřebuje to asi minutku než se to vstřebá, ale výsledek je velice příjemný. Pokožka je výrazně hydratovaná, příjemná na dotek. Vůně se na kůži lehce zmírní, ale je patrná ještě několik hodin. Minusem je rozhodně praktičnost. Pěknou lahvičku s tělovým mlékem to prostě nenahradí. Po chvíli to v ruce nepříjemně klouže a nechci vědět, jak se s tím bude pracovat, až se to začne časem rozpadat. I tak je ale kupodivu celý proces mazání daleko rychlejší než u tělového mléka. Musím se přiznat, že první den jsem si říkala, že je to sice pěkná sranda, ale lahvičky jsou lahvičky. Ale teď po týdnu pravidelného používání reálně uvažuji o tom, že bych si to klidně koupila znovu. Změna mazacích návyků možná občas neuškodí. A ještě tedy musím říct, že to vůbec neubývá. Po týdnu zmizel možná nějaký ten milimetr, ale smajlík je stále v téměř totožném stavu a společnost mi bude dělat asi ještě hodně dlouho. Takže i v tomto případě prostě spokojenost.

Tělové máslo NIP+FAB

Rozporuplné pocity začínají. Tohle tělové máslo jistě budete znát. Před časem bylo úplně to samé v boxu konkurence. Což je opravdu škoda. Když už se musí opakovat značky, tak věřím tomu, že NIP+FAB bude mít v nabídce více zajímavých věci, než jen jedno tělové máslo. Kdybych máslo dostala poprvé, byla bych nadšená, tady mi to bohužel kazí fakt, že už nepoznávám nic nového. Nicméně, jsem ráda za to, že mi přišla parfemace Mango. Předtím jsem měla to Latte, které kromě čokolády připomínalo repelent a sama jsem psala, že bych tohle máslo v budoucna klidně uvítala znovu, ale v jiné parfemaci. Tak se mi to nakonec splnilo. Mango voní úžasně. A i když jsem toto balení ještě nezkoušela, po zkušenosti s tím předešlým můžu říct, že je to skvělé máslo, které se dobře roztírá, bleskově vstřebává a výborně hydratuje. Takže se na něj snad i těším a rozhodně to spotřebuji. Takže výsledný pocit je prostě padesát na padesát. Na jednu stranu mě mrzí, že se ten výrobek opakuje, ale na druhou stranu je to prostě super věc, kterou využiji.

Krém na ruce Crabtree and Evelyn

Aneb má schizofrenie pokračuje. Krém od Crabtree and Evelyn už v boxu také jednou byl, a tady dokonce v tom samém. Takže je otázka, proč je tam znovu. Je tedy pravda, že jeho předchůdce byl v úplně prvním boxu, který vyšel ve výrazně menším nákladu než box aktuální, takže vlastně mnoho lidí má tento krém poprvé. Nehledě na to, že mé subjektivní já je jednoduše nadšené. Už z prvního krému jsem byla unešena. Byl skvělý, výborně hydratační a pocit krásně namazaných rukou dlouho vydržel. Problém byla akorát cena, protože ta je za krém na ruce astronomická. A v prvním případě mi zrovna dvakrát nesedla parfemace. Aktuální Avokádo je už ale jiná liga. V první chvíli je vůně hodně výrazná, možná až lehce protivná. Vše se ale změní za pár minut. To už je vůně jemná a jednoduše úžasná. Je to mix citrusu, avokáda, bazalky. Je to svěží, energizující a pozitivní. Zamilovala jsem se. Stejně jako u předchůdce, hydratační účinky jsou na jedničku, pocit namazaných rukou a i samotná parfemace drží opravdu dlouho, dokonce přežijí i nějaké to umytí rukou. Ten krém je prostě dokonalý a já jsem ráda, že jsem ho v boxu našla. Dokonce uvažuji nad tím, že ty neskutečně hříšné peníze za ten krém dám. Nebo minimálně aktuálně pokukuji po této zlevněné sadě.

Řasenka Make Up For Ever


Tady se nám značka opět opakuje, ale myslím si, že v tomto konkrétním případě to snad vůbec nevadí. Make Up For Ever ráda vyzkouším opakovaně. Tentokrát vyšla řada na řasenku. Ta má naprosto klasický, pro mě až nudný kartáček. Řasenka slibuje objem, prodloužení i natočení, ale tohle všechno ve skutečnosti neumí. Majitelky řídkých řas asi jásat nebudou, protože tahle řasenka vám objem jednoduše neudělá. Což je pro mě dobrá zpráva, já objemové řasenky ráda nemám, protože mi řasy akorát tak slepí. Já od řasenky potřebuji primárně prodloužení řas ,a to tenhle kousek umí excelentně. S kartáčkem se pracuje docela dobře, ale pro nějaký výsledek musíte řasy přejet opravdu hodně krát.  Chce to si s tím trošku vyhrát. Na druhou stranu, ani po pátém přejetí vám to řasy neslepí. Výsledkem jsou výrazně delší a lehce natočené řasy. Pro mě naprostá spokojenost. I když co si budeme povídat, zhruba stejné řasy mi vykouzlí má oblíbená SuperMagnifi z Avonu, která stojí stovku, zatímco MUFE  stovek téměř šest. Takže o plném balení této řasenky skutečně neuvažuji, ale vyzkoušela jsem ji ráda.

Sprchový gel Dove

Tohle je bezesporu nejslabší kousek v boxu. Dove jako značka je tam, mám ten pocit, sice poprvé, ale je to tak běžně dostupná věc, že nejsem přesvědčena o tom, že do boxu patří. Nebo respektive takový kousek bych si představovala jako dárek navíc. Namísto těch blbostí jako jsou tabletky, žvýkačky, kakao a podobně, by byl mini sprcháč Dove příjemný bonus. Jako plnohodnotná součást krabičky ale spíše ne. Já osobně navíc sprchové gely Dove moc nemusím. Hojně je používá sestra i mamka, takže jsem si od nich půjčovala nespočet variant. Ale kromě typické Dove vůně v nich cítím ještě něco nepříjemného. Ne že by mi vadilo je občas použít, ale sama bych si plné balení nikdy nekoupila. Tento vzorek ale schovám na cesty, to se bude hodit. 

Bonus - žvýkačka Bitters

A jdeme na prokleté bonusy. Když jsem tuto černou věc viděla poprvé, tak jsem se lekla, že nám tam přibalili kondomy. Když jsem se ale lépe podívala, tak jsem si posteskla, že to skutečně nejsou kondomy, protože ty by byly jistě užitečnější.:-) Přiznám se, že sama nepiji ani energetické nápoje či podobné věci, protože to na mě za prvé neúčinkuje a za druhé je mi po tom spíše špatně. Takže ani na tuhle žvýkačku nemám odvahu a asi ji někomu věnuji. Nicméně jsem se docela pobavila při čtení přiloženého letáčku a o to vás nemůžu ochudit. Nacpat do jednoho odstavce více superlativů než dokážou zprávy na Nově za celou hodinu, tomu se říká umění. Tato žvýkačka je prosím vysoce funkční, originální, obsahuje vysoký počet účinných látek, je pečlivě testována, má unikátní konstrukci, je natolik sofistikovaná, že zaručuje nejefektivnější a nejrychlejší vstřebávání. Je to nejsilnější energetická žvýkačka na světě. A myslím si ,že další komentář už snad není potřeba. :-)

Co říci závěrem. Balení se tentokrát nepovedlo, v tom mám docela jasno. Co se výrobků týče, tak co tady skutečně chybí, tak plné balení produktu. Boxy by měli být sice hlavně o zkoušení vzorečků, ale přece jen jedno plné balení nám výrobce boxu zaručuje a tady prostě není, i když se nám to snaží namluvit u 50 ml cestovního balení NIP+FAB. Druhou věcí je celková hodnota věcí v tomto boxu. Já osobně jsem to tedy nepřepočítávala, ale mluví se zhruba o 500 Kč. Což není málo, je to stále více, než jsme reálně zaplatili. Ale když nás někdo namlsá krabičkami, které svojí hodnotou daleko přesáhnou tisícikorunu, tak to má potom tahle edice docela těžké. Podle mě přitom stačilo jen málo. Například lednová edice byla velice vydařená a naplněna samými skvělými a i drahými kousky. Stačilo třeba nechat fixační pudr Dermacol až do únorové edice a naopak z února vyšoupnout řasenku a dát ji do lednové edice a vše by se srovnalo. Lednová krabička by finanční hodnotu stále udržela vysoko a ta únorová by si výrazně polepšila.

Zcela subjektivně ale musím říct, že mi tato krabička naprosto sedla. Šest ze šesti produktů mi vyhovuje a využiji je. A pokud čtete mé krabičkové recenze pravidelně, tak taková bilance opravdu není u mě obvyklá. Já jsem prostě neuvěřitelně spokojená a tentokrát mi Senzabox udělal velkou radost. 

Děkuji moc Senzaboxu za poskytnutí krabičky k recenzi.

Co vy a Senzabox? Naštvalo vás, že má tak nízkou finanční hodnotu nebo vás naopak nějaký z výrobků potěšil?

5 komentářů:

  1. Vidíš, ten krém na ruce, co se ti tak líbí u mě půjde do Giveaway (neotevřený, nesnáším krémy na ruce) ještě s leskem Catrice a 10 vzorečky vůní. Kdybys měla zájem, tak ti pošlu odkaz na můj blog :)
    Jina mě udělal radost Ryor, tělové máslo NIB+ FAB, Lush máslo na nehtovou kůžičku a docela i ta řasenka, i když slepuje. Dove není taky špatný. A stejně jako ty postrádám opravdové plné balení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na blog se ráda podívám. :-) každý máme bohužel nějaké produkty, co nemáme v lásce a ani v krabičce nás nepotěší. u mě je to například peeling. Ale naopak člověka moc potěší, když se zadaří a trefí se nám do vkusu.

      Vymazat
  2. Tak v hodnocení únorových krabiček krásy jsme na tom opačně. Měla jsem objednané obě. Z Ladyboxu nevyužiji 2 věci (Lavera balzám na rty a vzorečky navíc), u Senzaboxu naopak využiji pouze 2 věci (řasenka - pro mě ideální kartáček - a NIP+FAB - neměla jsem ten boxík, ve kterém byl, takže pro mě úplná premiéra a spokojenost). Je pravda,že LB měl hezčí krabičku. Pro mě jsou SB krabičky oproti LB o dost slabší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to má spoustu lidí. Já už si pomalu připadám jako nějaký vyvrhel, když čtu ty pochvalné recenze na LB a negativní na SB. :-) Ale tak každý jsme jiný a ne vždy nám sedne to co většině.

      Vymazat
  3. Já si LB nikdy neobjednala a udělala jsem dobře,když pak vidím,co v nich je..Naopak SB jsem měla čtyři a byla jsem skoro vždy spokojená.

    OdpovědětVymazat