pondělí 4. února 2013

Krém Pure Calmille Yves Rocher

Dnes to bude pro změnu zase Yves Rocher. :-) Po tomto krému jsem pokukovala už nějakou dobu, protože je ze stejné řady jako můj oblíbený odličovač mléko a tonikum 2v1. Akorát mi na něm vadilo, že v sobě nemá SPF ochranu. Od té doby, co ale pravidelně používám BB krémy, kde je většinou SPF dost vysoká, tak už to nevyžaduji od krému. A tak jsem si konečně mohla koupit i tento kousek...





Oficiální popis: Jemný hydratační krém na den i noc pro všechny typy pleti. Obsahuje 100% přírodní výtažek z BIO heřmánku. Pokožku hydratuje, osvěžuje a dodává jí hebkost.

Krém jsem začala používat krátce po Vánocích, čili je to už více než měsíc. I když je určen k denní i noční péči, já ho používám výhradně jen ráno. 

A začneme parfemací, protože ta je u tohoto krému tak výrazná, že vám to nejdříve přehluší všechny ostatní dojmy z krému. Už v popisu se mluví o výtažku z heřmánku. I když ho ve složení vidím až spíše ke konci, tak bych řekla, že je ho tam až moc. Řeknu vám, ten krém smrdí naprosto neskutečným způsobem! Prvních pár dní se mi z něj chtělo regulérně zvracet. A na svědomí to podle mě nemůže mít nic jiného než ten heřmánek. Já proti té kytičce nic nemám, třeba heřmánkový čaj miluji, ale tady v tom krému se to nedá. Je to takový pocit, když máte obrovskou kytici čerstvě natrhaného heřmánku a hodně silně si k ní přičichnete. Ona to ve své podstatě je i hezká vůně, ale je v takové koncentraci, že se z toho člověku dělá spíše zle.  Naštěstí se mi na to nějak podařilo zvyknout. Nejhorší je to vždycky při nanášení. Třeba i když si jen tak přičichnete ke kelímku, tak to není tak výrazné, ale jakmile do toho hrábnete prsty, tak je to peklo. :-) Když už to mám potom na obličeji, tak to naštěstí nevnímám a ten smradlavý pocit rychle odezní. A co mě překvapilo nejvíc, tak to ani v nejmenším nepřipomíná parfemací mnou vzpomínaný odličovač. A to jsem si vždycky říkala, že věci ze stejné řady musí vonět totožně.

Ale popojedeme ke krému samotnému. I přes ten smrad ho používám i nadále, a to hlavně proto, že jinak je velmi příjemný a pleti svědčí. Krém má příjemnou texturu, není ani moc hutný ani to není žádná vodička. Roztírá se lehce, bleskově se vstřebá. Nelepí, nepne a během chvilky po něm mám pleť hebkou a příjemnou na dotek. Trošku jsem se bála toho, že je určen pro všechny typy pleti, ale s mojí smíšenou si skvěle sedl. Hydratuje ji přesně tak, jak potřebuje. Žádné šupinky se mi netvoří, mám pocit skutečně dobré hydratace, ale zároveň mi to nedělá to, co krémy určené pro primárně suchou pleť, tj. lepí, ucpávají póry. Je to prostě naprosto ideální krém. 

Celkové shrnutí: Krém má příjemnou texturu, dobře se nanáší, rychle se vstřebává, hydratuje přesně podle mých představ, jen ten smrad je prostě příšerný. Fakt mě to mrzí, protože jinak bych konečně narazila na ideální krém, ale ta parfemace je prostě hodně výrazná a nepříjemná.

50 ml krému stojí 225 Kč a jde sehnat samozřejmě v nějaké slevě i levněji. Pokud o něm však uvažujete, důrazně doporučuji pořádně si ho otestovat v obchodě. Mám trošku obavy, že ta parfemace sedne málo komu. Já osobě krém sice vypotřebuji celý, ale znovu už do něj nepůjdu.

Máte také nějakou kosmetiku, která vám sice vyhovuje, ale hrozně smrdí?

9 komentářů:

  1. Mně ten krém naopak hezky voní :D mám už druhé balení a jsem s ním hodně spokojená

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ráda slyším. Krém je opravdu dobrý a pokud někdo zvládá tu parfemaci, tak je to jedině dobře.

      Vymazat
  2. Kosmetiku YR mám ráda,ale s tímhle krémem nemám žádnou zkušenost:) zajdu se na něj podívat a očuchat:)

    OdpovědětVymazat
  3. Mám krém na tělo od Avonu s čokoládou a je mi z tévůně špatně :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Kdyby někdo chtěl, mám krém z této řady v GIVEAWAY u sebe na blogu. Není to přesně tento, ale gelkrém. :-)

    allthatgems.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Taky jsem ho měla a kvůli parfemaci bych ho už znovu nekoupila. Docela mne zarazilo, jak moc se vůní lišil od heřmánkového čistícího gelu ze stejné řady.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo a ještě mi vůní nesedl nový krém od Biodermy s matriciem. Na lékárenskou kosmetiku je prostě příliš parfémovaný a to mi na obličeji dost vadí. Jinak by byl fajn.

      Vymazat
  6. Tenhle krém jsem taky měla a používám právě i odličovací mléko ze stejné řady. Je fakt, že vůně mléka a krému se snad nemůže lišit víc. Taky mě ta vůně krému po prvním otevření praštila do nosu, ale pak už mi nějak ani nevadila. Mám teď sprej na obličej Salcura a to je teprve síla :D
    Like I See It

    OdpovědětVymazat
  7. Mně naopak ten krém voní nádherně a pořád k němu čuchám :)

    OdpovědětVymazat