pondělí 18. února 2013

Enzymatický peeling Ziaja

Ziaja šílenství už trochu utichlo, tak snad za tuto recenzi nebudu ukamenována. Enzymatický peeling mám doma už nějaký ten pátek. Kupovala jsem ho začátkem léta, ale po jednom vyzkoušení letěl do kouta  a nějak jsem na něj neměla náladu. Před časem jsem ho ale vytáhla a začala znovu testovat a dnes už by to bylo i na recenzi. 


Enzymatický peeling Ziaja obsahuje zjemňující bioaktivní enzym, řasy, olej Canola, vitamín A, provitamín B5. Odstraňuje odumřelé buňky svrchní pokožky. Vyhlazuje a jemně rozjasňuje pleť.  Je určen pro věkovou kategorii 30+.

Peeling jsem kupovala v době, kdy jsem se sledováním kosmetických blogů teprve začínala a všude se to hemžilo peelingy. Každá správná blogerka je používá snad denně. Takže i když jsem věděla, že drásat se zrníčky se mi nikdy nelíbilo, zatoužila jsem to znovu zkusit. A když jsem se dozvěděla o tom, že existuje něco jako enzymatický peeling, čili je bez zrníček, musela jsem ho mít. A dokonce jsem přivřela oči nad tím, že je určen pro starší pleť. 

Jak už jsem psala výše, po prvním vyzkoušení mě to absolutně nezaujalo a dalšího půl roku jsem neměla sebemenší chuť pustit se do toho znovu. Ale někdy po Vánocích jsem tubičku opět vyhrabala ze svých zásob a řekla jsem si, že už s ní musím něco udělat a začala jsem ji používat pravidelně jednou týdně.

Tento peeling má krémovou konzistenci, je bílý, možná trochu s nádechem do modra. Voní jen velmi lehce, nic konkrétního mi to ale nepřipomíná. Po tváři se roztírá docela dobře. Je to doslova takový pocit, jako byste si v silnější vrstvě dali krém a nerozetřeli ho úplně do ztracena. Vždycky jsem s napětím očekávala, co se začne dít a jestli mi to ,,nesežere" obličej. Ale je to vcelku bez problému. Peeling začne lehce chladit a to je asi tak všechno. Pouze pokud si ho nanesu moc blízko k očím, umí mě začít lehce pálit. 

Na pleti se má nechat působit 10 -15 minut, což mě upřimně moc nebaví. Nerada čekám na působení čehokoliv a tří minutová maska je pro mě maximum. Takže tohle mi moc nevyhovuje. Samotné smývání potom také není nic moc. Hmota je dost mazlavá a trvá to docela dlouho, než se toho zbavím. Navíc jsem se vždy bála, že se mi to dostane do očí a bude to pálit o to víc, ale to se mi snad nikdy nestalo.

A výsledek? Prostě peeling. Ihned po použití je pleť doslova ,,odrásaná". Prostě ten pocit po jakémkoliv jiném peelingu. Někteří ho milují, já nenávidím. Já mám vždycky pocit, že pleti ubližuji a nevyhovuje mi to. Každopádně je to dobrá zpráva pro ty, co nevěřili tomu, že enzymy dokáží to samé jako zrníčka v běžných peelinzích. Později je pleť hebká a příjemná na dotek. Trochu sušší, takže je třeba ji namazat, ale není to nic hrozného. A také mám vždy pocit, že je pleť o něco světlejší, to bude asi to rozjasnění, které slibuje výrobce. Z dlouhodobého hlediska nemám pocit, že by to mé pleti něco přinášelo. Naštěstí mi to tedy nedělá nic negativního, kromě toho subjektivního nepříjemného pocitu, ale nějak je to pro mě nadbytečnost. Mnohem větší službu mi udělá maska.

Celkové shrnutí: Musím říct, že peeling funguje tak, jak by měl. I enzymy vám zvládnou ,,odrásat" pleť, tak jako běžné peelingy. Na pleti nepne, nepálí (pokud se zbytečně moc nepřiblížíte k očím), žádná vyrážka, podráždění nebo cokoliv jiného se také neobjevilo. Takže objektivně si myslím, že to není špatná věc. Jediné co bych vytkla, tak trochu horší smývání. Subjektivně mi ale k srdci nepřirostl. Je mi stejně nepříjemný jako kterýkoliv jiný peeling a tohle asi budou navždy výrobky, bez kterých se obejdu. Myslím si, že enzymatický peeling je dobrá alternativa pro ty, kteří peeling používat chtějí, ale mají příliš citlivou pleť a zrníčka jakéhokoliv původu jim nedělají dobře. Tohle je pro ně řešení. Ale ortodoxního odpůrce peelingů, jako jsem já, prostě ani tohle neohromí. 

Cena je cca 80 Kč za 60 ml výrobku.

Zkoušeli jste už nějaký enzymatický peeling? Jak vyhovoval vám?

16 komentářů:

  1. No nevím, jak je to přímo s tímto výrobkem, ale Ziaja prý moc nekonzervuje, a tak je minimální doba trvanlivosti max 3 měsíce, tak si to zkontroluj kdyžtak :-) aby si si nějak neublížila, já jsem dostala z prošlého krému vyrážku ... :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já si data spotřeby docela hlídám, je tedy pravda že na produktu není napsané, do jaké doby po otevření by se měl spotřebovat, je tam pouze datum duben 2014. Já to beru tak, že dokud to očividně nezmění konzistenci, tak rok po otevření by to vydržet mělo. Do té doby ještě nějaký ten měsíc zbývá, tak snad to stihnu vypotřebovat, už mi zbývá méně než polovina.

      Vymazat
  2. Já zase tenhle peeling naprosto miluju! Klasický zrníčkový moc nepoužívám, mám citlivou pleť a tenhle je naprosto dokonalá alternativa!

    OdpovědětVymazat
  3. Jakmile ho někde v obchodě uvidím, vezmu ho. Problém je v tom, že u nás v Přerově jsem ho nikde neviděla...

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám raději spíš jemnější peelingy a pocit "odrásané" pleti by mi asi docela vadil:( Měla jsem peeling od Melvity a Avene a ty mi přišly tak akorát, teď mám ještě peeling od Clarins a ten je k pokožce taky docela jemný:)

    OdpovědětVymazat
  5. Já peelinguju pravidelně, sice teda vážně né každý den, ale mám potom pocit, že pleť je daleko více a důkladněji vyčištěná. Tenhle enzymatický jsem taky zkoušela a mám ho poměrně ráda. Myslím, že je to super alternativa pro lidi s citlivou pletí, kteří si nemůžou dovolit ten klasický.

    OdpovědětVymazat
  6. ahojda stannah, jestli ještě nemáš hotové video q&a, přidej pls otázku jaké jsou tvé oblíbené beauty a fashion blogerky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. o svých oblíbených blogerkách jsem psala zde http://navlastnikuzi.blogspot.cz/2012/07/ma-blogova-inspirace.html a od té doby se to nezměnilo. a fashion blogerky moc nesleduji, to mě moc nebaví, takže ani žádné oblíbené nemám.

      Vymazat
    2. ty posloucháš britney? :-O a co si myslíš asi o nejznámějších beauty blogerkách - lovely hair a plum folerry. dík za odpověď, měj se fajn

      Vymazat
    3. Obě sleduji docela ráda, Lovely hair je asi jediná, u které mě baví sledovat videa, protože obecněji dávám přednost článkům. Plum mám také ráda, hlavně články/videa týkající se kosmetiky a moc fandím jejímu eshopu.

      Vymazat
  7. mám z této řady dva výrobky a jsem docela spokojená :))

    OdpovědětVymazat
  8. Já mám ten stejný, jen z edice Ulga a právě mi na něm vyhovuje to, že je hrozně jemný, vůbec mi nepodráždí pleť jako jiné peelingy. Ale možná je tenhle modrý trochu jiný...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já nemám pocit, že by pleť byla podrážděná. Ona je prostě taková jako po každém peelingu. Což asi nebude špatně, jen já zcela subjektivně nemám tenhle pocit ráda.

      Vymazat
  9. Děkuji všem za komentáře a souhlasím s vámi, že je to dobrá peelingová alternativa pro citlivou pleť. Jen na moji osobní averzi vůči peelingům je to stále krátké.

    OdpovědětVymazat
  10. Mám enzymatický peeling z řady Nuno a miluju ho. Nikdy mi nic nevyčistilo moje megavelké, megahluboké a megaucpané černé tečky tak dobře. Nejradši bych ho používala pořád. :-)

    ATG blog

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj, tento peeling bych chtela mit, ale nevim kde v Brne bych ho mohla koupit. Poradite? Diky Katka

    OdpovědětVymazat