úterý 26. února 2013

Báze pod oční stíny Elf

Dnes to bude o jedné dost provařené věci, o které navíc půlka lidí píše, jak je úžasná a půlka ji nenávidí. Jedná se o bázi pod oční stíny od Elf. Tato značka bází nabízí hned několik. Já mám odstín Sheer z minerální řady a jeho cena je 97 Kč za 4,5 gramu.


Po prvním otevření této báze jsem byla docela rozčarovaná. Vůbec totiž nevypadala jako nová. Kolem hrdla už se tvořily hrudky a celkově konzistencí připomíná spíše výrobek, který se již nějaký ten měsíc používá. Bohužel, tohle se dočtete docela často, že jsou některé věci Elf už vyschlé nebo jinak poškozené. Zřejmě jim nesvědčí dlouhá přeprava k nám do republiky. Ale ještě jsem dopadla docela dobře, báze rozhodně použitelná je, i když se bojím, že moc dlouho už nevydrží.

Bázi mám asi tři měsíce, z toho ji ale pravidelně používám až poslední měsíc. Po prvním zkoušení se mi totiž nijak nezamlouvala a raději jsem si používala svoji oblíbenou bázi od Artdeco. V poslední době jsem se ale dala do zkoušení.

Báze má poměrně řídkou konzistenci, která se ale pomocí aplikátoru dobře nanáší na víčko. Vždy trošku nanesu a rozmažu prsty. Dávám si silnější vrstvu, protože to se mi osvědčilo více. Bázi před aplikací stínů nechám chvíli zaschnout (cca 5 minut).

Bohužel jsem zvyklá, že Artdeco mi všechny stíny zvýrazní a i ze špatně pigmentovaných udělá skvělé barvy. Stejně tak mi usnadňuje práci s těmi stíny, které dost práší, protože na bázi Artdeco hezky přilnou. Nic z toho Elf neumí. Barva stínů zůstane přesně taková, jako byste žádnou bázi nepoužili. Což v některých případech nevadí. Začala jsem ji používat hlavně u hodně pigmentovaných stínů, kde naopak bledší barvu preferuji. Stíny se ale na bázi nepřilepí, jak jsem zvyklá, spíše po ní jen tak kloužou, takže mi práci nijak neulehčuje.

Sama jsem tomu nejdřív vůbec nevěřila, ale výdrž stínů tato báze skutečně prodloužit umí. Podotýkám, že mám velmi mastná víčka a bez báze stíny drží 1 - 3 hodiny. S bází Elf to hravě zvládne cca 5 hodin,v případě lepších stínů i o něco déle. Což sice nedosahuje kvalit Artdeco, ale na nějaký méně náročnější den je to ucházející. A ty z vás, která mastná víčka nemají, si klidně můžete připočítat nějakou tu hodinku k dobru.

Celkové shrnutí je asi takové, že je to průměrná báze pro nenáročné uživatelky. Je nesrovnatelně lepší než třeba Essence báze, která stojí zhruba stejně. Ale na moji milovanou Artdeco nemá ani z rychlíku, a přitom cenový rozdíl není nijak výrazný. Elf je za 97 Kč a Artdeco cca za 210 Kč. A to nemluvím o tom, že Elf mi asi brzy vyschne, zatímco Artdeco už mám pomalu rok a stále je jako nová. Takže rozhodnutí nechám na vás, jak moc dobrou bázi potřebujete. Já Elf sice vypotřebuji, ale vracet se k ní nebudu.

Recenzi na bázi Artdeco najdete zde.

Měli jste někdy bázi pod oční stíny od Elf? Jak vám vyhovovala?

16 komentářů:

  1. Pro mě jednoduše to nejhorší, co vůbec je. Pořídila jsem si jí jednou, tak před dvěma roky, a rovnou letěla do koše!

    OdpovědětVymazat
  2. Chtěla jsem vyzkoušet tu levnější z Essencials řady, ale nakonec jsem se k tomu neodhodlala a asi jsem dobře udělala :) Mastná víčka nemám, takže mně stíny vydrží dlouho i bez báze.

    OdpovědětVymazat
  3. Taky jsem si chtěla pořídit tu z obyč řady, ale koupila jsem si nakonec jinou bázi. Příště si chci pořídit Artdeco :)

    OdpovědětVymazat
  4. Mám ji doma taky, včetně té základní báze a rozdíl je jen v ceně, jinak jsou obě stejné. Sice stíny vydrží o něco déle, ale báze od Benefitu mi přijde i tak lepší.

    OdpovědětVymazat
  5. Mám Artdeco a jsem spokojená. O E.l.f.u jsem uvažovala, ale asi už mě to přešlo :)

    OdpovědětVymazat
  6. Měla jsem ji a byla docela fajn, jenže v porovnání s tou ze základní řady mi přišla úplně stejná! Fakt, rozdíl jsem neviděla. Teď u mě ještě jede z posledního Primer Potion, pak asi pořídím tu od Too Faced.

    OdpovědětVymazat
  7. Na bázi Artdeco nedám dopustit, takže nemám ani potřebu zkoušet cokoli jiného. No možná tak Primer Potion od UD, ale narozdíl od té, si pro Artdeco můžu zajít do obchodu :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Já ji taky měla... Není to žádná hrůza, ale ani to není žádná hitparáda... :)

    OdpovědětVymazat
  9. Mám tu ze základní řady a přišlo mi, že je jí tam půlka. Stíny s ní mi c
    vydrží celý den, ale je pravda, že je nijak nezintenzivní. Docela přemýšlím na bází od Catrice nebo od Essence na pigmenty, ta je prý na ty drogérkové poměry slušná.

    OdpovědětVymazat
  10. Já nic takového radši nepoužívám.. dávám pouze stíny, teď od Essence a drží celkem dobře i bez báze :D

    OdpovědětVymazat
  11. artdeco bázi chci už hrozně dlouho, dneska jsem byla už podruhý v douglasu a neměli :( tuhle elf mám taky a je docela fajn

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je s touto bází Artdeco bohužel normální. Já jsem pro něj šla třikrát, než se mi na něj podařilo narazit. Je věčně vyprodaný.

      Vymazat
  12. Děkuji všem za komentáře, vypadá to, že tentokrát jsme se hodně shodli na tom, že jde o průměrnou bází, která není vyloženě špatná, ale existuje mnoho lepších variant.

    OdpovědětVymazat
  13. 97 Kč?..:ONemas v tom chybu?...Na stránkach ji mají za 39!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. za 39 Kč je ta ze základní řady ,já ji mám z minerální řady, ta stojí opravdu 97 Kč
      http://elfkosmetika.cz/eshop-produkt/minerals_zakladni_rada/oci-a4db010bbdb95d/mineralni_baze_pod_ocni_stiny/cz

      Vymazat
  14. zrovna dneska jsem objednala něco z elfu ale tuhle bázi zrovna ne :))

    OdpovědětVymazat