pátek 28. prosince 2012

Vánoční Senzabox

Tentokrát jsem si dala trochu na čas. Boxík už mám doma téměř 14 dnů. Alespoň však stačili trochu ochladnout emoce a také byl čas vše pečlivě otestovat. 
Pošta se tentokrát vytáhla a balíček mi přivezla hned v té první várce a já jsem si tak úplně poprvé mohla vychutnat rozbalování krabičky s opravdovým překvapením, protože jsem si předtím nestihla přečíst jedinou recenzi a netušila jsem, co na mě čeká. 



Největším překvapením byla rozhodně krabice. Jistě si ještě pamatujete, jak jsem zdrbala předchozí vydání. Tentokrát se zlepšilo snad úplně všechno. Krabice je kvalitnější (i když na ty první čistě bílé stále nemá), místo sena je tam opět neškodný papír, průvodní kartička je bez zbytečných okecávaček a na lepším papíře a letáků bylo minimum. Mně dokonce zapomněli přibalit leták Yves Rocher, čímž mi udělali jedině radost. Klidně můžou zapomínat častěji. :-) Takhle jsem tam našla pouze dvě slevy do YR, což rozhodně využiji a pak ještě jednu slevu, která mě sice nezajímá, ale jeden malý zbytečný papírek jim klidně odpustím. K tomu je celé balení opravdu krásné, vánoční. U mě je to tentokrát za jedničku s hvězdičkou a ještě dvakrát podtrženou. 
Parfém Yves Rocher

Docela se mi líbí, že se moje oblíbená značka objevuje stále dokola ve všech boxech. Parfémy od YR příliš prozkoumané nemám, protože mi přijdou zbytečně drahé. O to víc jsem uvítala tento kousek. Vůně je docela těžká. V prvních tónech až nepříjemná, hodně dřevitá. Ale do půl hodinky se rozvoní celkem obstojně. Není to věc, kterou bych si sama vybrala a asi si ji ani po tomto balení nekoupím znovu. Nicméně, těchto 10ml určitě vypotřebuji. Je to pro mě takový voňavý průměr. Snesu to na sobě, ale není to nic, k čemu bych se vracela. I tak jsem ale za umístění této věci v boxu ráda.

Rtěnka Make Up For Ever

Na Make Up For Ever se všichni těšili snad nejvíce. Já jsem nebyla výjimka a miniaturka rtěnky mě moc potěšila. Má naprosto úžasný odstín. Nejdříve jsem se bála, že je moc tmavý, ale na rtech působí velice přirozeně. Opravdu super barva. Není to žádná nude bledule, ale zároveň nic přehnaně výrazného. Naprostý ideál na denní líčení. Rtěnka samotná moc hezky hydratuje a na rtech je příjemná. Dost slabá je ale výdrž. Jídlo a pití nezvládá ani omylem a i sama o sobě drží sotva hodinku. V tom mě tahle věhlasná značka docela zklamala. Za umístění rtěnky v boxu jsem ale velmi ráda. Mohla jsem si tak alespoň drahou rtěnku vyzkoušet a aspoň vím, že v tomto případě by se investice do plného balení rozhodně nevyplatila. Existují rtěnky do dvou stovek, co hydratují totožně a ještě jako bonus drží výrazně déle. 

Krém Dr.Hauschka

Výživný růžový krém od Dr. Hauschka není úplně má krevní skupina. Docela mi připomíná dosti propírané krémy L'occitane z předchozích boxů. Hrozně mi smrdí a na pleti vytvoří neprodyšnou masku. Parfemace je hodně výrazná a mně dost protivná. Krém je hodně hutný. Nedá se mu upřít hydratace, ale má smíšená pleť ji tak úplně nezvládá vstřebat. Vždy mi na obličeji vytvoří mastný film, který se drží nejméně dvě hodiny. Potom se to začíná polehoučku vstřebávat. Věřím, že krém je dobrý, ale pro suchou pleť. Já osobně ho ocenit nedokážu. Ráda jsem ho ale vyzkoušela a ve vzorku už mám jen trošku na dně.

Vlasový olej Schwarzkopf

I tento měsíc jsme v boxu mohli najít olej na vlasy. Po minulé zkušenosti s Chi už jsem se ho nebála a hned se dala do zkoušení. Jeho největší předností je vůně. Nedokážu ji přirovnat k ničemu konkrétnímu, ale vzbuzuje to ve mně dojem luxusní vlasové péče. Vůně se navíc ve vlasech drží docela dlouho. Jeho dalším plus je, že vlasy nezmastí. Použila jsem ho na celou délku vlasů, i na ofinu a vlasy zůstaly v dobrém stavu stejně dlouho jako obvykle. Problém mám asi jen s tím, že po dvou použitích jsem neviděla žádný účinek. Asi jsem zmlsaná Chi, který prostě dokáže s vlasy zázraky. Tady jsem nic zvláštního nepozorovala. Ale samozřejmě je možné, že se kvalita vlasů zlepší třeba po delším používání,což na sobě vyzkoušené nemám. Stejně tak to může mít jiné účinky na primárně suchých vlasech, které také nemám. Vzorek jsem tedy ráda vyzkoušela, nic špatného mi neudělal, ale rozhodla jsem se ho věnovat sestře. Ta neustále hledá tu pravou věc na suché a roztřepené konečky, tak si myslím, že by olej mohla ocenit více než já.

Makeup Dermacol

A máme tady hříšníka prosincového boxu. Už ani nevím, z kterého konce to vzít. :-) Každopádně, kdyby někoho minula aféra, která se kolem toho strhla, odkazují vás na Černou Mooru, protože líp popsat by to nikdo jiný nedokázal. 
Když jsem lahvičku vylovila z boxu, byla jsem zklamaná. Když jsem ji otočila a viděla odstín 3, byla jsem ještě zklamanější. Hlavně kvůli tomu, že před časem Senzabox dával na Facebook fotku s hromadou kosmetiky Dermacol a ptal se nás, co by se nám nejvíce líbilo. A také si pamatuji,že snad nejčastěji se opakovalo, hlavně ne žádné makeupy a bb, protože se bojíme, že netrefíte odstíny. Všichni chtěli rtěnky, laky, řasenky, stíny. Takže logicky, co bylo v boxu? Ano, makeup. Co mě zaráží ještě víc, tak ta báze. Její plné balení bylo v boxu před dvěma měsíci. Její příjetí bylo tak padesát na padesát. Jedna půlka z ní měla radost. Ovšem vzhledem k tomu, jak málo báze k aplikaci stačí, dost pochybuji o tom, že ji někdo dokázala za dva měsíce spotřebovat a tudíž novou opravdu nepotřebuje. Druhá půlka z ní navíc nadšená nebyla vůbec. Tam jsem patřila i já. A když se mi nelíbila jednou, nebude se mi líbit ani teď. Umístění báze do aktuálního boxu mi přijde ještě jako mnohem větší šlápnutí vedle, než samotný odstín makeupu.
Odstín mi samozřejmě nesedí, to je vám asi jasné. Lahvičku jsem sice neotvírala, ale zato jsem zajela ještě před Vánoci do drogerie,abych ty odstíny prozkoušela. Konkrétně tohle duo jsem v regálu nenašla, ale předpokládala jsem, že od jedné značky jsou odstíny totožné i u jiných druhů makeupu. Navíc, tohle duo se sice vyrábí až od odstínu 2, ale všechny ostatní makeupy Dermacol najdete už od odstínu 1. Trojka je pro mě samozřejmě úplně mimo a i jednička by mi úplně tak nesedla. Abyste měli aspoň nějaké srovnání, tak jednička od Dermacol byla ještě o chlup tmavší než jednička od Gabriella Salvete, o které jsem psala zde. A mnozí z vás mi pod článek psali, že bych potřebovala ještě něco světlejšího. S čím i já souhlasím. Z toho mi vychází fakt, že bych potřebovala asi tak o pět odstínů světlejší makeup, než ten který jsem  v boxu našla. A to prostě ani nerozetřu a nezpravila by to ani měsíční dovolená někde na rovníku!
Celý problém je podle mě v tom, že existuje množství žen, které o sobě tvrdí, že jsou bledule a přitom jim tato trojka skvěle sedí (nebo dokonce nosí ještě tmavší). Do této skupiny patří i propíraná Zuzana, která odstín do boxu vybrala. Patří sem mnoho slečen a žen, které se ozvaly v komentářích na Facebooku a co mě zaráží nejvíc, tak se našlo i pár blogerek. Což už mě vyloženě naštvalo. Protože kdo jiný, když ne kosmetická blogerka, by se měla umět v barevné škále dobře zařadit. A když někdo používá makeup trojku, tak prostě není bledule!!!! Docela by mě zajímal názor od všech těchto ,,bledulí", jaké pojmenování mají pro mě. Jak se nazývá člověk, který potřebuje o pět odstínů světlejší makeup než nosí bledule? (čekám na to v komentářích)

Taštička Dermacol

Druhá věc od Dermacol už se povedla mnohem více. Růžová a třpytky nejsou sice nic, co bych vyhledávala, ale taštička se vždycky hodí. Brala jsem si ji s sebou na Vánoce k rodičům. Domů si nikdy neberu kompletní kosmetickou výbavu, protože mám spoustu věcí dvakrát a nepřevážím je. Ale je pár drobností, pro které nemám zastoupení a tahle velikost taštičky je pro to jak stvořená. Asi takhle bude cestovat častěji. V tomto případě za mě naprostá spokojenost. 

Pasty a kartáček na zuby Sensodyne

Další věc, na kterou se docela nadávalo. Já osobě s pastami na zuby v boxem problém nemám. A úplně klidně tam mohou bývat častěji. Je to prostě věc, kterou využijeme všichni. Problém jsem neměla ani s kartáčkem, ovšem jen do té doby, než jsem ho vyzkoušela. Je dost špatný. Má těch štětinek hrozně málo, špatně se s ním zuby čistí. Když trochu přitlačím, tak než aby zuby čistil, tak se ty štětinky jak kdyby rozjedou a po pár dnech používání ten kartáček vypadá, jako bych ho měla nejmíň půl roku. Takže za chvíli poletí do koše a víckrát ho nechci vidět. Pasty už jsou bez problému. Zatím mám tedy otevřenou jen jednu a jelikož je to značka, od které pasty běžně nekupuji, tak jsem ráda, že můžu vyzkoušet něco nového.

Celkové shrnutí: Dost mě mrzí makeupová aféra, která se rozpoutala. Úplně tak totiž zastínila fakt, že se tento box dost povedl. O kapičku lepší je pro mě stále ten první, ale tento mu šlape na paty. Jediný problém je skutečně jen ten makeup. Balení je božské a bez chyby. Z výrobků mě hned čtyři nadchly (parfém, rtěnka, taštička, pasty), dva jsou průměrné, ale ráda jsem je vyzkoušela (olej, krém) a jedna katastrofa (makeup) začíná být už tradicí. Pro mě je to výborné skóre a jsem moc ráda, že jsem box nakonec objednala.

Senzaboxy jsem měla čtyři, což už je docela velké číslo a přišla jsem na jednu věc. Týmu Senzaboxu prostě nejdou vybírat ta správná plná balení kosmetiky. A to je možná také důvod, proč se stále více lidí obrací ke konkurenci. Ono, když se nepovede jeden vzorek, tak to tolik nemrzí. Ale když se zkazí plné balení, je to větší průser. Když to vezmu podle sebe, tak v prvním boxu byl tmavý makeup, v druhém boxu byla báze pod makeup, která mě nenadchla a ještě navíc nefunkční deodorant, ve třetí krabici byl korektor, co nic nezamaskoval a v posledním vydání opět tmavý makeup. Takže pravděpodobnost, že v dalším Senzaboxu bude zase nepovedené plné balení, začíná byt pomalu větší, než že v dalším Ladyboxu bude opět plné balení tělového mazadla. A i když já stále o něco více tíhnu k Senzaboxu, tak tohle už je věc, která mi tak trošku vadí.

Otázkou zůstává, jak to bude dál. Říkala jsem to už dříve a stále si za tím stojím. V lednu bude už jen jeden box. Za prvé mě k tomu nutí finance a za druhé začínám mít pocit, že mě ty boxy až moc zahlcují. Během tří měsíců jsem jich měla dohromady šest a v poslední době nedělám nic jiného než spotřebovávám vzorky a na mé ostatní výrobky nezbývá čas. Boxů se úplně vzdát nechci, ale objednávat více než jeden za měsíc také ne. Problém vidím jen v tom ,že nevím, který z nich objednat. Původně jsem chtěla v lednu zkusit novinku Greatbox. Ovšem potom, jak dopadlo jejich první vydání, tahle firma naprosto vypadává ze hry. Je asi tak o deset úrovní níž než další dva boxy a je naprosto bezpředmětné do nich v tento moment investovat. Dále jsem se rozhodla následovně. Hned z kraje ledna vychází Ladybox. Tentokrát kašlu na překvapení a využiji toho, že boxy jsou v prodeji ještě i v době, když se začínají rozesílat. Počkám si na první recenze a podle nich se rozhodnu. Pokud tam budou věci, které ,,musím" mít, tak ho hned objednám a v ten moment Senzabox pro tento měsíc vypadne ze hry. Pokud však v Ladyboxu bude plné balení tělového mazadla nebo nějaké jiné věci, které mě od pohledu nenadchnou, tak vynechám Ladybox a automaticky objednám Senzabox. Prostě to s nimi ještě jednou risknu. Já to asi nedokážu úplně racionálně zdůvodnit, ale Senzabox je mi stále sympatičtější a jsem ochotnější mu více odpouštět jejich chyby. Jak to tedy dopadne, je tento moment ve hvězdách, ale určitě o nic nepřijdete. Recenze bude tak jako tak. :-)

Co vy a Senzabox? Patříte do skupiny, která ho nenávidí nebo jste na něj stejně jako já ještě nezanevřeli?

15 komentářů:

  1. Já jsem na Senzabox po minulém vydání úplně zanevřela. Sice jsem si říkala, že ještě vyzkouším ten prosincový - ale už ani ten jsem neprubla:) Mým černým koněm je tedy Ladybox! Jen se nikdy nemažu tělovým mlékem (neboť to nemám vůbec zapotřebí), takže nevím, co s tou zásobou mazátek udělám:)

    OdpovědětVymazat
  2. já jsem taky od začátku (pochopila jsem z článku, že ty taky) přikloněná spíše k Senzaboxu a nějak se toho nechci vzdát, ale tato krabička mě donutila k tomu, abych lednové vydání vynechala.. ani to není obsahem krabičky jako spíše chování některých lidí ze SB.. to mě opravdu nakrklo a poprvé vyzkouším konkurenční box.. tak jsem na to zvědavá.

    OdpovědětVymazat
  3. S chuti jsem si článek přečetla:-)

    Senzabox sice nemám ani jeden, ale co je uvnitř boxiku a diskuze okolo me zajímá velice:)

    K tem bledulim:).....
    Drobná asociace...
    ... Ono totiž lecktera dnešní moderni dívka, která se nezajímá o přírodu, už těžko ví, jak vlastně vypadá takova bledule:-)
    A pokud někdo zije v představě, ze "bledule" je vlastně to samé, co "černý tulipan", tak pak se nelze divit, co za překvapující souvislosti z toho vyleze:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Já už jim šanci nedávám :) Ale dobrá úvaha s tím objednáváním :)

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat
  5. No presne ako píšeš, aj ja si počkám na recenzie a podla toho objednám. Možno ušetrím aj financie a aj sporebujem dačo. Ale februárový LB si objednám isto. Budem chcieť valentínske prekvapko.

    http://oh-thanks-i-am-woman.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  6. Ja si LB ani SB neobjednávam :-) mne stačí 1 riasenka, 1 rúž, 1 očné tiene, 1 make-up...A v mojom veku toľko make-upu ani nepotrebujem :D ale inak krásny článok :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já jsem krabičku měla jenom jednu a to také senzabox. I tak mi ale připadá Ladybox vždy lepší, aspoň pro tu mojí věkovou skupinu :).

    OdpovědětVymazat
  8. děkuji moc za vaše názory a komentáře.

    OdpovědětVymazat
  9. Moc se ti ta recenze povedla, prostě všem dali makeup č.3 a někomu se to hodí, ale více je proti a popravdě ani se nedivím, ale ostatní obsah se mi velice líbí :) Bohužel jsem nějak zapomněla si ho objednat, tak jsem si před 2 dny objednala lednový a jsem na něj zvědavá.

    OdpovědětVymazat
  10. Docela ti to brzké doručení závidím, já mám vždycky tu smůlu, že naší poště trvá, takže pak překvapení není 100%, protože i když se článkům vyhývám, ne vždycky se mi to, díky některým blogerkám, které dávají fotky komplet rozbaleného boxu jako úvodní, povede... :D
    A o tom objednávání už jsem uvažovala stejně, prostě si počkám a když se mi obsah zalíbí, tak hned objednám a když ne, tak aspoň nebudu litovat těch vyhozených peněz... jen to pak ztratí to kouzlo, protože už bude chybět to překvapení...

    OdpovědětVymazat
  11. zatím sem ještě neobjednala, stále váhám :) ale z prosincové krabičky se mi zamlouvala rtěnka, vůně a taštička :)

    OdpovědětVymazat
  12. Je mi líto ,že jsem přišla o tu dokonalou rtěnku!

    OdpovědětVymazat
  13. No ja naopak objednam. Prectu recenze a podle toho si ho bud vyzvednu na poste nebo ne:-)

    OdpovědětVymazat