pondělí 3. prosince 2012

Kosmetická statistika (listopad)

Měsíc utekl jako voda a nastal čas udělat si opět pořádek v tom, co všechno za kosmetiku se mi doma nakupilo a co jsem spotřebovala. Minule jsem slibovala, že nebudu zbytečně utrácet. A jak to dopadlo? Tak nějaké to zlepšení by se vypozorovat dalo, nákupy vyloženě nepotřebných věcí byly minimální - asi tři kousky, ale i tak se toho zase naskládalo docela dost. Naštěstí, i má spotřeba je relativně vysoká, takže se to lehce vyrovnává. Konkrétně v číslech to je 22 nových výrobků ( o deset méně než minule!) versus 12 spotřebovaných výrobků. 


Novinky

A jak se ke mně dostalo tolik kosmetiky, i když jsem říkala, že nebudu utrácet? No, mám tady kupu výmluv. :-) Vlevo dole je menší dodávka z Avonu, kterou jsem měla u kamarádky už snad tři měsíce, takže je konečně doma - má klasika řasenka a balzám na rty a k tomu na vyzkoušení  lak na nehty a krém na nohy. Také jsem říkala,že bude Senzabox, který je vpravo dole. Pokud vám tam někomu chybí korektor, tak jen připomínám, že do nových věcí započítávám jen ty kousky, které se rozhodnu reálně používat. Korektor tam není, protože je úplně naprd a využívat ho nehodlám. Dále jsem říkala, že případně koupím věci, které mi dojdou a nebudu  pro ně doma mít náhradu a kupodivu do této skupiny tento měsíc patří docela dost věcí - tekuté mýdlo na ruce (které mi na fotce chybí, protože jsem na něj zapomněla), pěna na holení, čisticí pásky a antibakteriální gel. Další skupinkou jsou věcí, které jsem dostala ke zrecenzování zdarma - šampón a kondicionér Biosilk a řasenka s makeupem od Gabriella Salvete. Teď jsem si asi trochu naběhla, tohle nebude zrovna populární výmluva. Ale můžu vám také říct, že jsem tento měsíc rovnou tři spolupráce odmítla, protože to se člověk kolikrát nestačí divit, co za ,,zajímavé" nabídky přistane v emailu. Co jsem tento měsíc nezvládla, tak tradičně nákupy v Yves Rocher. Koupila jsem pleťovou vodu, kterou jsem si oblíbila ze vzorku ze Senzaboxu a také rtěnku. Miniaturky krému na ruce a lesku na rty byly jako dárek k nákupu. Poslední věcí, kterou jsem zhřešila, je deodorant Red Sin. Tu vůni jsem si zamilovala a jelikož jako parfém je dost drahá, tak jsem to zatím vyřešila deodorantem. 

Spotřebováno

Tento měsíc jsem dodělala celkem 12 výrobků. Respektive, 10 jsem jich vypotřebovala úplně a 2 jsem vyhodila předčasně, protože se mi zkazily. S číslem jsem docela spokojená, jen by to chtělo dodělat více dekorativky, která mi v poslední době začíná nebezpečně narůstat. Ale to jak asi všichni víme, vypotřebovat stíny nebo rtěnku, to opravdu nějaký čas trvá.

1) Yves Rocher tělové mléko - Ano, smradlavý vilín konečně pokořen. Kdo si vzpomíná na recenzi, tak tohle mléko bylo vážně fajn, ale nesedlo mi parfemací. Proto jsem opravdu ráda, že jsem ho vypotřebovala a jeho nákup rozhodně opakovat nebudu.

2) Eveline Micelární voda - Psala jsem na ni docela vlažnou recenzi, ale ve finále mi bude asi i chybět. Odličovala naprosto skvěle, neštípala, nevysušovala, prostě byla fajn. Teď jsem se zase vrátila ke své odličovací klasice mléko+tonikum, ale tohle rozhodně nebyla má poslední micelárka a nevylučuji, že i tuto konkrétní někdy v budoucnu koupím znovu.

3) Balea gel na holení - Recenze už také byla. Příliš mě nenadchla, především proto, že vydržela asi dva měsíce, což je na takovou věc dost málo. Příště si raději koupím pěnu ze stejné řady, která mi seděla mnohem více.

4) Lilien tekuté mýdlo - Taková má klasika na mytí rukou. Toto mýdlo hezky voní po medu, nevysušuje, stojí pár korun a sehnat jde v každém supermarketu. Co víc si přát. Teď jsem ho sice nahradila Baleou, ale rozhodně se k němu v budoucnu vrátím.

5) Nivea čisticí pásky - Na tyto pásky jsem si dost navykla a používám je pravidelně jednou týdně. Proto jsou také rychlostí blesku pryč. Tento měsíc jsem se je rozhodla nahradit levnější variantou od Balea. Ale ráda bych se vrátila zpět k Nivea, protože se mi zdají lepší. Jsou bohužel docela drahé, takže budu vyčkávat na nějakou akci.

6) Fleur de santé sprchový gel - Byl v prvním Senzaboxu. Musím říct, že jsem si na gel docela zvykla a nerada jsem se s ním loučila. Parfemaci měl zvláštní, spíše takovou unisex, ale sedla mi. Navíc hezky hydratoval pokožku. Znovu si ho asi nekoupím především kvůli ceně. 150 Kč za 200 ml, to je na sprcháč zbytečně moc.

7) Yves Rocher antibakteriální gel - Jsem bohužel vyhazovala předčasně. Měla jsem ho doma takové zásoby, že jsem tento kousek nestihla spotřebovat včas. Expirace byla do října a gel v poslední době změnil konzistenci, navíc z něj šíleným způsobem čněl alkohol, tak jsem se ho rozhodla vyřadit. Těchto gelů jsem tedy spotřebovala už více, ale znovu se k nim vracet nebudu. Kupovala jsem je v době, kdy tyto gely na našem trhu teprve začínaly a kromě toho úplně prvního od Oriflame žádný jiný než tento sehnat nešel. Dnes je v drogeriích plno levnějších variant, takže netřeba se vracet k Yves Rocher, který je docela drahý (150 Kč za 75 ml), nevoní a má docela špatný uzávěr (nejednou se mi rozlil v kabelce).

8) Catrice lesk na rty - Jsem také vyhodila téměř netknutý. Kupovala jsem ho na výprodeji Essence. Už od začátku mi přišla divná jeho parfemace - byla taková nakyslá a evokovala zkaženost. K tomu příšerně lepil i napříč tomu, že všichni kolem mě tvrdí, že lesky Catrice nelepí. Šla jsem tedy do drogerie přičichnout k dalším leskům Catrice a zjistila jsem, že parfemaci mají úplně jinou. Stejně nakyslou jsem tedy také potkala - ve výprodejovém stojanu u nevábně vypadajícího lesku. Z toho jsem usoudila, že ten můj je skutečně zkažený a letěl do koše. Tak se mi jen potvrdilo, že ten slavný výprodej skutečně za moc nestál. Laky na nehty měli zkažené už od pohledu a s těmi lesky to nebylo očividně o nic lepší.

9) Oriflame krém Essentials - Taktéž jsem ráda, že už je pryč. Psala jsem o něm nedávno a varovala jsem vás před ním. Hutný, mastný, nevstřebává se, špatně se roztírá. Opravdu není o co stát. Doufám, že už se s ním nikdy nepotkám.

10) Bione Cosmetics noční krém - Podivný krém, o kterém stále nevím, co si myslet. Vysušoval nebo nevysušoval? Já vám nevím. Spotřebovala jsem ho celý, ale znovu už  po něm netoužím. 

11) Yves Rocher pleťová voda - Další vzoreček ze Senzaboxu a historicky první věc, kterou jsem si na základě beauty boxů koupila v plné velikosti (viz výše). Z toho také plyne, že mi skutečně sedl. Krásně voní a pleť je po něm hebká a nelepí. Vzoreček jsem používala především na ranní čištění a osvěžení pleti. 

12) Balea krém na ruce - Takový průměr. Hydratoval dobře, ale šíleně dlouho trvalo, než se vstřebal. Používala jsem ho výhradně na noc. Nebyl vyloženě špatný, ale mám teď doma v zásobě hned několik daleko lepších krémů na ruce, takže obecně ke krémům od Balea se vracet nehodlám.

To by bylo ohlédnutí za minulým měsícem. A jak to bude vypadat dál? Radši nechtějte vědět, protože teď nás čekají dva kritické měsíce. V prosinci sice neplánuji žádné nákupy (protože v těch davech se to stejně nedá), ale přijde jak Senzabox, tak Ladybox a především Ježíšek, u kterého doufám, že přinese kupu kosmetiky. Takže ta příští čísla raději ani nechci vidět. :-) A aby toho nebylo málo, tak potom nás čeká leden a tradiční velké výprodeje a to se bude nakupovat jedna radost. Ale dám si novoroční předsevzetí, že od února už té kosmetiky fakt bude míň. :-)

Jak jste na tom vy? Na co se těšíte více, na Ježíška nebo na novoroční slevy?

10 komentářů:

  1. Jé, tobě se to spotřebovávání nějak daří. Já jsem vždycky ráda, když se mi za měsíc povedou aspoň tři produkty :). Jinak jsi mě nalákala na ty proužky na nos od Nivey, mám teď jednorázovou 25% slevu do dm, tak je tam asi koupím.

    OdpovědětVymazat
  2. skutecne Te obdivuji - krasne spotrebovavas... V tom si muj vzor :-)) S tou dekorativkou to mam jinak stejne - narusta a nic nemizi :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Takovy nakup zase :D Ale vymluvy jsou dobre, taky takove nekdy pouzivam :D
    LL*

    luxylady2.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Biosilk také testuji a zamilovala jsem si ho!

    OdpovědětVymazat
  5. Dekorativka opravdu moc neubývá, to je fakt... :) Jediné, co se mi opravdu daří neustále obnovovat, jsou řasenky, protože ty staré prostě časem vyschnou a jsou tak k ničemu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. řasenky jsou asi jediná věc z dekorativky, které se střídají docela často. mně málo která vydrží déle než 3 měsíce.

      Vymazat
  6. In your face, Blondýna: děkuji za poklonu. mám jediný návod, jak toho co nejvíc spotřebovat, mít od jednoho druhu kosmetiky otevřenou jen jednu věc. když člověk používá jen jeden sprcháč, tak ho dodělá rychleji, než když je jich v koupelně pět. já jsem docela úchylná na kontrolu data spotřeby a proto nemám ráda, když jsou věci moc dlouho otevřené. takže když už něco používám,tak pravidelně, abych to spotřebovala co nejdřív a teprve potom otvírám další lahvičku. jediné, kde se mi to nedaří, je prostě dekorativka, ale to asi znáte všichni.:-)

    OdpovědětVymazat
  7. Jsem na tom podobně jako IYF, jsem ráda, když dám tři nebo čtyři výrobky za měsíc :) Ale fakt je, že kosmetiku moc nenakupuju (teď se snažím spotřebovat zásoby co ještě doma mám), takže to zas tak nevadí :)

    OdpovědětVymazat
  8. Také bych chtěla umět spotřebovávat ve velkém jako ty, já jsem teď udělala první článek o spotřebách, ale to s tím, že půl roku před tím jsem nic nespotřebovala :D.

    OdpovědětVymazat
  9. Krásná statistika, jsem na tebe hrdá, že se ti daří nenakupovat! :-D Rozhodně se těším víc na Ježíška, i když teda kosmetiku nedostanu žádnou, myslím, ale slevy mě nikdy neberou, novoroční ani jiné :-)

    OdpovědětVymazat