úterý 18. prosince 2012

Hledá se dokonalý parfém (část 3)

Tak a je to tady. Máme tady poslední tři vzorky a tři velké favority. Kdo chce mít překvapení do poslední chvíle, čtěte článek hezky popořadě. Fotka vítěze na vás čeká až úplně na konci.




Jak tomu bylo u všech předešlých vzorků, i tyto jsem poctivě testovala vždy v jeden den jen jeden. A u posledních tří jsem přidala ještě testování navíc. Vzorek jsem vyždímala do poslední kapičky, použila ho nejen na ruku, ale tak rovnoměrně rozptýlila po celém těle a pokusila jsem se s tím fungovat celý den. 


3.místo Burberry Brit
Hlava: hruška,limetka
Srdce: mahagon, mandle
Základ: vanilka, fazole tonka, ambra

Tip na tuto vůni mi dala Labradoora, která ji ráda používá. Líbilo se mi složení, a tak jsem ji musela zkusit. A jak sami vidíte, dopracovala se vysoko. Vůně má nádherný začátek, takový ,,šťavnatý", velice pronikavý, ale příjemný. Střed vůně je jasně nejlepší, převládá mandle a pomalu se vkrádá vanilka. Vůně je hodně silná, teplá, ale stále příjemná. Postupem času je ale čím dál víc těžší a silnější a já začínám mít pocit, že to na sobě nesnesu. Parfém se mi prostě dost líbí, ale spíše pro takové letmé přivonění občas, ne proto abych ho nosila denně. Je to na mě opravdu hodně silné, ale stejně mě to pořád láká. Nakonec jsem dospěla k názoru, že k ní musím ještě dospět. Teď to ta pravá ještě není, ale za pár let to může být jinak. Budu na ni stále myslet a třeba se k ní časem skutečně dopracuji.

2. místo Escada Especially
Hlava: ambrette, hruška
Srdce: ylang-ylang, vodní tóny, růže
Základ: pižmo

Tohle byl jeden z posledních vzorků, které jsem do nákupu přihazovala. Nějak jsem měla zakódované, že růže ve vůních ráda nemám. A něco na tom bude, parfemace růže obecně v kosmetice nemusím. Ale říkala jsem si, že je čas trochu experimentovat, trochu mě přesvědčil i krásný flakonek a byla to dobrá volba, patří jí druhé místo. Růže jsou přitom z vůně patrné již od prvních tónů. Je to úplně jiný typ vůně, než na který jsem zvyklá a možná i proto, se mi tolik líbí. Růže se drží i ve střední části a stále jsou mi hodně příjemné. Sama jsem překvapená. Konec je trochu sladší, ale stále tam zůstává něco zajímavého z té střední části. Nadchla mě, opravdu hodně. Přesvědčilo mě hlavně to, že všechny ostatní vzorky se plus mínus motaly pořád dokola a často si byly i podobné, ale něco jako Escada Especially byla pro mě novinka. Nenapadla mě jediná vůně, ke které ji přirovnat a to je to, co jsem hledala. Proč zůstala na druhém místě? Trošku mi vadí výdrž, která je tak půl dne. Když si ji dám ráno, po obědě ji ještě cítím, ale večer už ne. Druhým mínusem je cena. Je to jeden z nejdražších parfémů, které jsem testovala a i nejlevnější servery nabízejí 50 ml jen lehounce pod tisíc korun, a to je opravdu dost. Ale stejně jsem rozhodnuta si plné balení koupit. Budu šetřit a vyčkávat, třeba se naskytne nějaká akce či sleva. 

A vítězem se stává...pro ty, kteří to ještě vydrželi a nesrolovali článek až dolů, tady mám ještě před samotným vyhlášením jednu pohádku. Příběh osudového parfému totiž začal daleko před tím, než mě vůbec napadlo realizovat tento seriál.
Je to nějaký ten měsíc zpátky. Jen tak se potuluji nákupním centrem a zavítám i do Marionnaud. Je tam zrovna spousta slev a já tak spíše bezmyšlenkovitě sáhnu po jedné lahvičce, nastříkám parfém na zápěstí a jdu zase o regál dál. Vyzkouším ještě pár dalších vůní a poté prodejnu opouštím. Vůně na zápěstí se mi však začne velice líbit. Je sladká, dráždivá a prostě sympatická. Čím déle ji na sobě mám, tím mně to přijde lepší. V centru ještě chvíli váhám, zda si pro ni zajdu, ale utratila jsem ten den už dost peněz a na drahý parfém už v rozpočtu nezůstal prostor. Později doma se vůni alespoň pokouším hledat na internetu. Bohužel, jediné co jsem si zapamatovala, byla růžová krabička na které bylo nějaké mužské jméno. A s těmito indíciemi vám ani google nepomůže, takže jsem to vzdala, vůně vyvanula a já na ni zapomněla....o několik týdnů později jsem se dostala k výběru vzorků a hledání dokonalého parfému. Jak už jsem psala dříve, vybírala jsem asi z 800 set vzorků a volba padla na 14 kousků, což je absolutní zlomeček. V tento moment už jsem si na mé zalíbení v záhadné růžové krabičce ani nevzpomněla. Aby to bylo zamotanější, tak v eshopu byly vyobrazeny pouze lahvičky, a tu já jsem si nepamatovala vůbec. Proto musel zasáhnout osud a já mezi mých top 14 zcela nevědomky vybrala i jednu vůni, kterou jsem vybírala stylem, pěkná lahvička, zajímavé složení, docela pozitivní komentáře, tak ji zkusím. Ještě shodou okolností, tento vzorek jsem zkoušela skoro jako poslední. Hned od prvních tónů mi něco připomínala. Hrozně se mi líbila a byla mi povědomá, ale nemohla jsem přijít na to, kde jsem se s ní setkala. Tentokrát už jsem však znala celé její jméno, a tak google už věděl a vyjel mi vedle sebe krabičku i lahvičku. A v ten moment bylo jasno...našla jsem ji!

1.místo John Richmond: Viva Rock
Hlava: mandarinka,karambola, kaktus
Srdce: růže, třešeň, jasmín
Základ: pižmo, orris, jantar

Vůně je nádherná od prvních tónů. Je hodně sladká, ale prostoupena svěží mandarinkou a také kaktusem (připomíná mi to kaktusový čaj Teekanne, který miluji). Vůně je docela silná, nasládlá, ale líbí se mi. Postupem času se začíná rozlévat růže, která jak jsem zjistila už u Escady, se mi docela zamlouvá. Je výrazná, hodně sladká, ale zároveň tu sladkost zmírňuje růže s jasmínem. Prostě dokonalost. Teprve časem se lehounce začnou rozlévat třešňové kvítky a pižmo. Co mi přijde trochu k smíchu, tak to slovíčko Rock v názvu. I oficiální popis stojí za to: pro každou rockovou duši. Má duše přitom s rockem nemá společného vůbec nic. Neposlouchám rockovou hudbu, nemám ráda rockový styl oblečení a tohle je prostě trošku mimo. Ale to je stejně jedno. Vůni miluji. Líbí se mi, že je taková rebelská. Kvůli její sladkosti to rozhodně nebude pro každého a jsem si jista, že narazím na někoho, kdo nad ní bude ohrnovat nos, ale co je hlavní, každý si jí všimne. Půlka lidí ji bude milovat, půlka nenávidět, ale nikoho nenechá chladným. A to je to, o co mi šlo. Najít něco, co se mně bude stoprocentně líbit, co bude originální, nebude to připomínat sto dalších věcí a nebude to nosit každá druhá. Navíc, má naprosto neuvěřitelnou výdrž. I po celém dni je ze mě celkem výrazně cítit. Tohle je můj vysněný dokonalý parfém. 
Původně jsem ho chtěla najít pod vánočním stromečkem, ale než jsem se tímto seriálem prokousala, tak všechny eshopy s parfémy před Vánoci nasadily vyšší ceny, a tak jsem si řekla, že když jsem bez něj mohla žít doteď, tak to ještě chvíli vydržím a pořídím si ho v lednových výprodejích, které zcela jistě přijdou. A určitě vás budu časem informovat, jak nám naše soužití klape...

Znáte tuto vůni? Pokud ne, doporučuji zajít do Marionnaud (v Sephoře jsem ji neviděla) a vyzkoušet ji. Docela by mě zajímalo, jestli patříte do skupiny, které by se líbila nebo jestli by vám vadila:-)

11 komentářů:

  1. Teda to bylo napínavé :) Vítěznou vůni neznám, ale tuším, že by na mě byla moc sladká, určitě k ní ale přivoním, až budu mít cestu okolo parfumérie. Zaujala mě i ta Escada. Moc se mně tvoje hledání parfému líbilo, taky pořád hledám ten pravý a zatím nic. Momentálně používám Cerutti 1881 (http://www.parfums.cz/cerruti/cerruti-1881-pour-femme-100-ml-toaletni-voda/), není to moc známá vůně, sama bych si ji nikdy nekoupila, je dost silná, ale dostala jsem ji od sestry a musím uznat, že na ní něco je. Má perfektní výdrž, cena velice slušná a je opravdu originální, navíc ideální na zimu. Teď už jen najít nějakého favorita na jaro/léto :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji za pochvalu i za další tip na vůni. i když už svého favorita mám, nic to nemění na tom, že budu i nadále ráda zkoušet další vůně.

      Vymazat
  2. Ten parfém od Burberry mám už asi potřetí a pořád ho miluju, i když už se mi začíná trošku zajídat. Je to opravdu výrazná vůně, ale nádherná :)
    Jinak jsem před pár dny absolvovala maraton za dokonalým parfémem s mamkou a vybrala si vůni, kterou jí budu závidět (my dvě máme hodně stejný vkus na vůně), je to nádherná květinková vůně Live in Love od Oscar de la Renta.

    OdpovědětVymazat
  3. Vítěz je pro mě velkým překvapením a určitě si ho půjdu očuchat, když jsem si tady na něj mohla přečíst takové oslavné ódy:)

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. Gratuluji k výherci a k ještě lepšímu článku! Moc se mi líbil příběh a byla jsem udivená. Nevydržela jsem a srolovala na obrázek, pak jsem si přečetla pohádku a teď můžu jít s klidným srdcem "spát" :)

    OdpovědětVymazat
  6. Teda to bylo napínavý, hrozně mě zajímalo, která vůně nakonec bude vítězná :-)) Especially mám, je fajn, ale taky se mi zdá, že moc dlouho nevydrží. Jinak moje celoživotní láska je Hypnose <3

    OdpovědětVymazat
  7. Děkuji všem za komentáře. jsem ráda, že se seriál líbil. :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Moc fajn blog, super recenze, nejlepší je asi tento ,,seriál,, :)
    Já svoji zamilovanou taky našla, Tresór Lancome- Midnight rose, roky jsem k ní chodila čichat, a dostala jsem ji letos ke 20tinám :) a je to vášeň :)

    OdpovědětVymazat
  9. si prvá koho vidm používať a chváliť John Richmond.všetci len tie otrepané dookola..ja mam Richmonda so zamkou.neviem ako sa vola.fantasticka vôňa,netuctová,neopakovaná na každej druhej žene..chválim výber.

    OdpovědětVymazat