čtvrtek 29. listopadu 2012

Toner Dermalogica

Toner Dermalogica byl v prvním zářijovém Senzaboxu. Malou zmínku už jsem o něm psala právě v recenzi na tento box. Ale jak už jsem se zmiňovala, recenze na výrobky z beauty krabiček píši obvykle po týdnu, což v některých případech není dostačující a také jsem slibovala, že pokud na něco výrazněji změním názor nebo mě skutečně nadchne, tak se o tom zmíním i později. A právě teď nastala ta chvíle. S tonerem jsem si nejdříve nevěděla moc rady, ale postupem času jsme se tak sžili, že kdyby nestál tak nehorázné peníze, tak už mám doma dávno plné balení. Začneme ale popořadě.


Začneme pár slovy od výrobce: Toner obsahuje osvěžující směs aloe s regeneračními účinky levandule, máty a arniky a má hydratační a zklidňující účinek. Po odlíčení pleť zjemňuje a připravuje na následnou aplikaci krému. Při práci v klimatizovaných prostorách osvěží a dodá pleti extra dávku hydratace.

Nejdříve jsem moc nevěděla, jak výrobek používat, ale zkusila jsem se držet návodu. Pleť jsem si tedy vyčistila jako obvykle (v poslední době jsem používala micelárku Eveline). Poté jsem pleť nechala odpočinout - většinou jsem se šla sprchovat. A poté jsem nanesla tento toner. Jedním ze dvou způsobů. Buď jsem si ho přímo nastříkala na obličej a poté lehce rozetřela a nebo ho nanesla na tamponek a pleť s ním otřela. Mnohem příjemnější je mi ten první způsob. Dokáže to více osvěžit. Naopak, když jsem si byla vědoma toho, že jsem odlíčení trochu odflákla, tak jsem toner nanesla na tomponek a ten ještě dokázal vytáhnout z pleti trochu nečistoty. Poté jsem pleť nechala zase chvíli odpočinout a na závěr nanesla můj klasický noční krém.

Toner je velice příjemný. Krásně voní. Je tam cítit ta levandule, která je lehce prostoupena něčím šťavnatějším. Já bych řekla, že to jsou mé oblíbené citrusy, ale ve skutečnosti to bude ta arnika. Postupem času jsem se na něm stala doslova  závislá. Prostě jsem vyšla ze sprchy a má pleť už volala po tom, abych na ni nastříkala trochu toneru. Je to hodně osvěžující a příjemné. V prvním okamžiku toner lehce lepí, ale je to otázka sekund. Poté se naopak vsákne a pleť je po něm ultra jemná. Co se mi také osvědčilo, tak nastříkat toner na obličej po aplikaci masky. Jistě všichni dobře víte, po každé masce je pleť taková sušší a potřebuje hodně rychle namazat. Když ale před krémem použiji ještě tento toner, na pleť to má velice příznivý vliv.

A to nejlepší nakonec. Používám ho teď dva měsíce, pravidelně jednou denně a má pleť je v tak dobrém stavu, jako snad nikdy. Za tuto dobu jsem nijak neměnila mé další přípravky, čili jsem používala ty samé krémy, odličovací přípravky, jako před tím, než se mi dostal do rukou tento toner. Tudíž ty účinky připisuji hlavně jemu. Výrazně se mi zmírnilo akné. Já jsem ho tedy neměla nijak výrazně ani před tím, ale prostě pár pupínků jsem na obličeji našla vždycky. Teď se mi udělá čas od času nějaký malinký, ale bylo i spoustu dní, kdy jsem se na sebe dívala do zrcadla a pupínky nikde. A to není všechno. Dokonce stoprocentně zmizely šupinky a suchá místa, která mě trápila docela dlouho a ne a ne se jich zbavit. A obecně je pleť taková zdravější na pohled a mám z ní prostě dobrý pocit. 
Jestli za tohle všechno může skutečně tento toner, to se dozvím již velice brzy. Protože lahvička už je poloprázdná a dlouho nevydrží. Uvidím, jestli se má pleť vrátí do původního stavu, v jakém byla před začátkem používání toneru nebo jestli je tohle aktuální zlepšením výsledkem více faktorů a vynechání toneru mi nijak neuškodí. Na základě toho se definitivně rozhodnu, jestli koupit celé balení nebo ne.

Kámen úrazu je hlavně v tom, že 250 ml lahvička stojí 890 Kč + poštovné, což je daleko za hranicí, jakou jsem ochotná dávat za něco jako toner. Ale dívala jsem se na ebay a když se konečně dokopu k tomu, udělat si paypal, tak bych ho mohla sehnat i o pár stokorun levněji (cca za 500 - 600 Kč). Je to tedy nehorázně drahé, ale jeho používání je mi velice příjemné, navíc mé pleti to očividně svědčí a nahrává tomu i to, že vzorek o velikosti 30 ml mi vydrží déle než dva měsíce. Takže plné balení mi bude dělat společnost určitě déle než rok. 

V tento moment ještě stále váhám, zda ho objednat či nikoliv, to ale nic nemění na tom, že tento toner mě skutečně nadchl. Kdybyste náhodou nevěděli co s penězi, tak vám ho vřele doporučuji.

Našli jste tento toner ve svém Senzaboxu? Jak sedl vám?

8 komentářů:

  1. Naprosto s Tebou souhlasím. A ano, nestát takové prachy, už mám velké balení.

    OdpovědětVymazat
  2. Tyjo, to zní dost dobře :) Asi omrknu tu značku tak nějak obecně, moc jí neznám :)

    OdpovědětVymazat
  3. S tímto výrobkem zkušenost nemám, ale podobnou službu mně dělá květinová pleťová voda od Salusu, konkrétně Meduňka, cena je mnohem příznivější a účinky podobné :)

    OdpovědětVymazat
  4. Slyšela jsem na ni už strašně moc chvály.. Ale zase tolik peněz? Fíha, to asi pro mě nebude :(. Byl v SB to vím, ale ten jsem bohužel nestihla, stejně jako ten říjnový :(.

    Zvu tě na mou LUSH Giweaway!
    http://elitiethebeauty.blogspot.cz/2012/11/lushacka-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  5. Wow, tak to jsem nečekala, takové skvělé výsledky! Já mám momentálně růžovou vodu a jsem spokojená.

    OdpovědětVymazat
  6. Nikdy jsem nic takového nepoužívala, ale podle toho jak popisuješ, to vypadá dobře. Je skvělé, že se ti po něm pleť zlepšila. No ještě aby ne, za takové peníze. Je to škoda, nikdy si ho nekoupím. :D

    OdpovědětVymazat