čtvrtek 8. listopadu 2012

Krémy na ruce Essence

Krémů Essence je teď všude plno, ale chtěla jsem svoji recenzi stihnout do té doby, než budou všechny krémy ze zimní kolekce nenávratně vyprodány. A kdo už je informacemi o limitce přesycen, tak pro něj přidám recenzi na hydratační krém Essence, který běžně v drogerii sehnat nejde.


Začala bych tím, co mají oba krémy společné. Tím je určitě obal, Essence se u všech krémů drží stejného stylu, oba krémy mají 75 ml. Co se musí nechat, tak oba krémy jsou skvělé. Dobře se roztírají, rychle se vstřebají. Hydratace je uspokojivá (ten zelený hydratuje víc) a hlavně ten pocit hydratovaných rukou zůstává docela dlouho.

Co tyto krémy nejvíce odlišuje, je parfemace. Zelený hydratační krém má v sobě výtažky z jogurtu a zeleného čaje a obě tyto složky jdou z krému cítit. Je to taková svěží ,,čistá" vůně, velice jemná a nevtíravá. Už mě asi znáte, tohle je přesně to, co já miluji.
Naproti tomu ochranný krém z limitované edice s vůní perníkového latte, to je úplně něco jiného. Napoprvé mě to tak vyděsilo, že jsem myslela, že krém půjdu hned vrátit. Parfemace je velmi silná, opravdu jde cítit perníkové koření, a hlavně, z rukou jde cítit dost dlouho (klidně to přežije i jedno umytí rukou). Nakonec jsem se však s krémem skamarádila. Mám ho v kabelce a na takové rozzáření chmurného dne (nebo nudné přednášky) je ideální.

Když jsem dále zkoumala rozdíly u těchto krémů, zaujalo mne složení, které je lehce odlišné. Zelený krém má přímo v názvu, že je hydratační. Hned druhou položkou ve složení je glycerin, což jde hodně cítit. Texturou je to sice pořád krém, ale po namazání máte pocit, že vám vytvoří takový ochranný film na rukou. Takový ten pocit, že cítíte silnou hydrataci, ale je uzamčena uvnitř pokožky, nemáte mastné ty samotné ruce. A celkově ten pocit vydrží mnohem déle, než u oranžové perníkové varianty. Ta ovšem nabízí zase jiné složení - kokosový olej a bambucké máslo a měla by především ruce ochraňovat - což se v zimním období jistě hodí. 

Celkové hodnocení: Oba krémy jsou velmi dobré. Opravdu nechápu, proč nám Essence nabízí tolik průměrných krámů, ale když se jim něco povede, tak z toho udělají jednou ročně limitku. Je to fakt škoda. Mně osobně se trochu víc líbí zelená hydratační varianta. Jak parfemací, tak větším hydratačním účinkem. To je také důvod, proč jsem z limitky koupila jen jeden kousek. Převoněné krémy nejsou moje parketa a jeden mi na celou zimu bohatě vystačí. A až se mé zásoby zmenší, tak jsem na www.babybaby.cz vyzkoumala hned tři varianty těchto krémů a tam si je také časem objednám znovu.

Kolik krémů jste z limitované kolekce ukořistili vy?

15 komentářů:

  1. Bohužel nemám ani jeden, ale slyším na ně takovou chválu, že je snad fakt někam půjdu vypátrat :-D Krémů na ruce není stejně nikdy dost :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Zelené mám tři a z limitky jsem jich vzala hned osm :D krémů není nikdy dost, zvláště těch dobrých za pár kaček

    OdpovědětVymazat
  3. Ukořistila jsem všechny z té základní edice a teďka z té zimní mám dva, ten červený už neměli. Ale nechala jsem si jen Caramel Hot Chocolate (ten tmavě červený), jinak zbytek mám nachystaný pro kamarádky na Vánoce :)

    OdpovědětVymazat
  4. No, musím říct, že mě se s parfemací s vůní Latte skamarádit nepodařilo :(... po všech těch kladných recenzích ohledně limitky kremů jsem běžela do drogerky hned první den po uveřejnění limitky. Po nanesení na ruce bylo vše fajn až na tu šílenou parfemaci. Myslela jsem, že si zvyknu, ale stále se mi z toho dělá mdlo :-/ takže za mě palec dolů. Vůně Jablko+skořice se dá ještě zvládnout, ale Latte končí v šuplíku. Pokud by o něj měl někdo zájem, ozvěte se!

    OdpovědětVymazat
  5. Já na ruce používám kvůli ekzémům pouze neparfémované věci. Ale ten s tím zeleným čajem a okurkou mě láká. Kdyby ses chtěla mrknout na nový článek, tak tady:

    http://bourjoisgirl.blogspot.cz/2012/11/spotrebovano-brno.html

    OdpovědětVymazat
  6. Já ukořistila všechny vůně, parfemované krémy mi nevadí, naopak. :)
    A teda taky nechápu, proč místo poloviny těch nesmyslů, které stejně moc nefungují, raději neprodávají běžně v drogeriích essence krémy na ruce... :)
    A teď jsi mě navíc nalákala i na ten zelený... :)

    OdpovědětVymazat
  7. Děkuji všem za názory a komentáře.:-)

    OdpovědětVymazat
  8. No, těch převoněných mám doma deset (:D sysel, ale během roku je fakt upotřebím, no...) a ty "regulérní" kupuju v Douglassech poté, co vypotřebuju zásobu krému z Vánoc, taky jsem s nimi moc spokojená.

    OdpovědětVymazat
  9. Před chvilkou jsem o nich také napsala :). Musím souhlasit s tím, že když už se jim něco povede, tak je to hned pryč a musíme si počkat rok.

    OdpovědětVymazat
  10. Mám čokoládu a karamel. Mažu si tím ruce každé ráno před odchodem do školy a hned se mi odchází líp :D

    OdpovědětVymazat
  11. Dneska jsem dva v našem zapadákově ukořistila, přitom v Praze už měli vyprodáno, tak jsem měla ohromnou radost :) Mám ráda i ten klasický růžový, ale limitky hezčejác voněj :)

    OdpovědětVymazat
  12. Ze zimní limitky Essence krémů nemám ani jeden, protože, když už jsem měla čas konečně zajít do Rossmana, kde je měli mít, tak nebyly. Zelený hydratační mám. Podařil se mi společně s pečujícím sehnat až v drogérii Douglas, do které běžně nechodím.

    OdpovědětVymazat
  13. Já ty limitky nejdřív ignorovala a pak jsem objevila zbytečky v drogerii PeMi, tak jsem je čapla. Voněly mi - teda hlavně ten hnědý (červený taky, ale když jsem se vrátila, tak už nebyl :( ), parfemace oranžového asi nebude pro každýho, ale mně je příjemná, fakt jak perníček. No a každopádně mě nadchlo právě to složení - tam není jediný silikon ani glycerin. Já tyhle složky nemám ráda. Takže jsem se natěšila, jak si pak půjdu koupit ty nelimitkové krémy, až tyhle spotřebuju, a ono asi ne :( Zelený se mi líbí parfemací, žlutý si nepamatuju. Musím okouknout, jaké má ten žlutý složení...
    Verunka

    OdpovědětVymazat