čtvrtek 22. listopadu 2012

Čím se (ne)mazat

Nejrůznější tělová mazadla mám moc ráda. Navíc se mi v poslední době daří používat je téměř denně, takže moje spotřeba docela stoupla (což je vzhledem k mým zásobám jen dobře). Mám však doma hned dva kousky, které mi vůbec nesedly a jsou podle mě dost hrozné. Takže je nejvyšší čas vás před nimi varovat.

Eveline Spa Professional - skořice

Nemám ráda převoněné krémy. To asi moc dobře víte, psala jsem to už stokrát. Ale proč mě proboha napadlo objednat si skořicové (?!) tělové máslo, tak na to odpovědět nedokážu. To bylo jedno velké zatmění. Máslo je hodně hutné, ale roztírá se dobře a navíc se i relativně rychle vstřebá. Ale ta skořice, to se prostě nedá. Ta vůně je hodně silná a pronikavá a nedá se to vydržet. Namazala jsem si to na sebe jednou po koupeli a celou noc jsem nemohla spát, jak mě ta vůně obtěžovala. Ráno jsem komplet převlékala postel, abych se toho zbavila. Takhle to tedy nešlo ani omylem. Zkusila jsem to tedy jinak a mázla jsem si tím lehce pouze nohy, navíc přes den. Ale stačilo si sednout na přednášku a já měla pocit, že ty mé skořicové nohy musí cítit úplně všichni. Nesnesla jsem to ani takhle. Zkoušela jsem máslo udat k mamince, ale i ta řekla, že vůně je moc silná a že se to hodí možná tak na ples, ale určitě ne na noc na spaní. Takže krabička zatím leží v koutě a co s ní budu dělat, to nevím. Možná podaruji nějakého nepřítele. :-) A ještě jedna poznámka - máslo se honosí, že je Bio, ale jinak to má v sobě šest parabenů. Takže ani tímto si mě teda nezískalo. Eveline umí skvělá tělové mléka a másla, ale tomuto se prosím vyhýbejte obloukem.

Oriflame Essentials

Druhým hříšníkem je krém z řady Essentials od Oriflame. Krémem mě obdarovala sestra, která jej dostala, ale vůbec jí nevyhovoval, a tak ho poslala dál. Popis krému zní ještě docela slibně. Intenzivně hydratační krém s vitamínem E a kakaovým máslem. Navíc by vás měl ochránit před nepříznivými vlivy počasí. A je tedy určen na obličej. Což jsem ovšem zavrhla ihned potom, co jsem krabičku otevřela. Krém je extrémně hutný, neuvěřitelně mastný, voní dost výrazně po nějakých kytkách a jako bonus má dosti nevábnou nahnědlou barvu. S tím by si neporadila ani pleť suchá, natožpak má smíšená. Takže jsem se rozhodla pro alternativní řešení a začala jsem ho používat jako tělový krém na celé tělo. Ale povím vám, je to mor. Krém se naprosto debilně roztírá. Dám si ho trošku a roztírám roztírám roztírám a ono ne a ne to zmizet. Celý proces mazání mi tak trvá mnohem déle než obvykle. Aby toho nebylo málo, tak se to špatně vstřebává. Vždycky se na mě přilepí pyžamo a ten pocit jen tak nezmizí. Vstřebá se to tak nejdříve za půl hodiny. Co se parfemace týče, tak na obličej by to bylo moc, ale celkově na tělo je to ve finále docela příjemné, s tím naštěstí problém nemám. A abych mu nekřivdila, tak hydratace je také velmi dobrá. Má to naštěstí jen 150 ml a už se mi podařilo vypotřebovat asi polovinu, takže ten krém nějak dopatlám, ale už se nemůžu dočkat toho, až ho vyměním za nějaké mnohem lepší mazadlo.

Takže ani jeden z těchto krémů bych vám nedoporučila. Eveline fakt nepředstavitelně páchne a tohle by nezvládl ani ten největší milovník skořice. Krém od Oriflame se vůbec nehodí na původní užití - jako pleťový krém plus se extrémně špatně roztírá a vstřebává se velmi pomalu. Existují mnohem lepší a příjemnější varianty, čím se namazat, takže tohle opravdu ne.

Máte také nějaké mléko/máslo, které vám absolutně nesedlo?

22 komentářů:

  1. Díky za tip, na co si dát pozor. Ten Eveline krém už jsem před týdnem skoro měla v košíku (mám vůni skořice moc ráda), nakonec jsem si to rozmyslela jen proto, že se mám čím mazat ještě dalšího půl roku minimálně.

    OdpovědětVymazat
  2. Kdysi jsem od rodičů bývalého přítele dostala k Vánocům krém se třpytkami s Fleur de Santé - nic smradlavějšího jsem neměla :-D

    OdpovědětVymazat
  3. diky za clanek... po tom skoricovym jsem koukala. Ted vim, ze neeeeee!

    OdpovědětVymazat
  4. Teda promin, ale fuj ten skoricovej :D nesnasim vuni skorice a pokud by byla jeste v takove mire tak bych si to nikdy nekoupila:(:D
    LL*

    luxylady2.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji za varování. Ačkoliv já jsem úchylák a skořicový by mi třeba voněl, mám z něj teď respekt a nepořídím si ho. :D
    Co se týče toho druhého, aspoň si pěkně promasíruješ kůži, když se to tak blbě roztírá. ;))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no vidíš, to mě nenapadlo. opravdu multifunkční krém, ještě mi navíc pomůže s celulitidou, když ho musím tak pracně roztírat :-D

      Vymazat
  6. Mě moc zklamal krém Sympathy for the skin od Lush. Po přečtení mnoha pochvalných recenzí jsem se rozhodla si ho i za tu děsnou cenu koupit. Prý měl vonět jako vanilka a zanechat pleť hebkou a dlouho vyživenou. Prd! V kelímku mi smrdí jako omítka, když se namažu, tak jako houby. Má v sobě hnusný černý zrníčka (prý z vanilky), který se drží na kůži. Pomalu se vsakuje a zanechává mastný pocit. Jako dopotřebuju ho, nemám ve zvyku věci vyhazovat, ale žádný krém z Lush si fakt už nikdy nekoupím.

    OdpovědětVymazat
  7. Ani nevím, kde se Eveline prodává :( Ale skořici mám ráda jenom v pečení nebo v čaji, jinak mi vůbec nevoní, je mi nepříjemná a štípe mě v nose.
    Mně přijdou celkem tristní másla Wellness & Beauty, co se prodávají v Rossmannu. Vůně sice mají pěkné, ale konzistencí to připomíná spíš maltu, blbě se to roztírá a dle mého to nemůže pořádně hydratovat. To nevyváží ani cena a ty pěkné vůně.
    Verunka

    OdpovědětVymazat
  8. Já mám třídního nepřítele v mléku Lavera :-D Za á je to v tubě, za bé to mělo být mléko a med a ono to nakonec vonělo po pomerančích, za cé to bylo za chvíli pryč a navíc za dé to podle mě vůbec pořádně nemazalo... no prostě... Možná na léto, ale na náročnější období se to neosvědčilo. Jinak tyhle dvě značky nevyhledávám, tak aspoň se vyhnu nemilým máslům :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Ďakujem za varovanie, chcela som si to kúpiť ale už viem že by som urobila chybu! :-)
    Chcela by som sa vás spýtať...Keď som v siedmom ročníku na základnej škole..Ako by som sa mala líčiť? Ja si dávam každodenne do školy riasenku a ceruzku...a ešte trochu make-upu od maybelline a púder..áno, asi to preháňam...ale s make-upom proste vyzerám ako normálny, kultimovaný človek :D bez neho vyzerám zaujímavo .. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem zhruba v tvém věku začínala s malováním a nikdy se mi nestalo, že by mě třeba profesor řekl, že jsem moc namalovaná nebo tak. takže myslím, že pokud tam nemáte nějaké prudérní učitele, že se prostě maluj tak, jak to vyhovuje tobě. makeup na zakrytí nedostatků, zvlášť pokud ty vyhovuje, není vůbec špatná věc. oči bych obecně nechala přes den a hlavně do školy namalované jen lehce, takže řasenka určitě ano a já teda osobně na tužky moc nejsem, ale pokud si děláš jen lehkou linku, tak proč ne. a celkově bych to klidně doplnila i nějakým nenápadným leskem na rty. takže s kosmetikou klidně postupně experimentuj, ale hlavně nezapomínat, že méně je někdy více a zbytečně to nepřehánět.

      Vymazat
    2. Ďakujem velmi pekne ! :-) no, áno, máme prísnych učitelov, a keď som dosť výraznejšie nalíčená, mám zle...preto si niekedy do školy dám iba maskaru...a po matike (tam je dosť prísna učitelka ktorej vadia namalované žiačky) si vytiahnem ceruzku a zrkadlo a domaľujem sa :D :D a inak ďakujem vám za odpoveď :)

      Vymazat
  10. Tak mě napadlo,používat tyto krém na kožené boty,aspoň se nepromáčí.

    OdpovědětVymazat
  11. Já jsem byla strašně nadšená z Garnieru gelokrému Intensive 7 days nebo jak se to jmenuje. Je s vůní bílých hroznů. Ta je super. Ale ta konzistence. Hrůza! Vůbec se nevsakuje a nechá na pokožce takový upatlaný film. Už nikdy více.

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj:) Máš moc hezký blog! Ráda si vždy přečtu recenze o zajímavých produktech!:) A ty moc dobře píšeš!:) Ten první krém by mi určitě nevoněl, nemám ráda skořicovou vůni, navíc když píšeš, že není dobrý, tak si ho pořizovat určitě nebudu..jinak ten druhý vypadá celkem dobře!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za pochvalu. Možná ten od Oriflame by někdo s extrémně suchou pletí zvládl lépe než já, ale to nic nemění na tom, že se blbě roztírá a nevstřebává se.

      Vymazat
  13. Ahoj, mám suchú pleť a preto som si tiež objednala ten z Oriflame a zdielam tvoj názor. Je to hrozný krém :D Na tvár je nepoužiteľný a tiež si s ním teraz len krémujem suché nohy :D Myslela som si že len ja som taká citlivá, som rada že aj ty máš takýto názor :D

    OdpovědětVymazat
  14. Babička má ten z oriflamu a hodně jí vyhovuje!

    OdpovědětVymazat
  15. Dovolím si k recenzii na škoricové máslo Eveline:-) Všetko je silne subjektívne.

    Mám zákazníčky, ktoré práve toto máslo berú opakovane. Je pravda, že škoricou vonia dosť silne, takže komu škorica nesedí, nech neberie.

    Ale na druhej strane, pre objektivitu, z mojho osobného pohľadu to nie je taká strašná "hrúza", jak to tu je prezentované:-)

    Záleží na tom, čo komu voní.

    Evelineshop.eu

    OdpovědětVymazat
  16. Essentials je nejobyčejnější a nejlevnější řada, kterou Oriflame dělá, a podle toho to vypadá... Ten krém má být na ochranu před zimou, asi proto je tak superhutný.

    OdpovědětVymazat
  17. Vím, že už je trochu po..., ale musím se zastat výše haněného skořicového másla od Eveline. Naopak je výborné /skvěle se roztírá, vsakuje a nááádherně voní/ - bohužel jsem ho včera chtěla dokoupit a pravděpodobně se již místo něho vyrábí "pro mně" příšerná vůně vanilky. Takže káždá
    z nás má prostě jiný vkus a to je možná i dobře, nebo ne?

    OdpovědětVymazat
  18. Krém z Ori je určen do mrazivého počasí. Mažu se s ním na horách, kde je teplota kolem 0 nebo i méně. Tam plní svůj úkol skvěle. Mazat si ho na noc je nesmysl!!!

    OdpovědětVymazat