pátek 7. září 2012

Tvářenka Very Me Oriflame

Dlouho jsem váhala, jestli se pustit do této recenze. Jsem totiž naprostý tvářenkový začátečník, který nemá moc velké srovnání. Ale nakonec jsem si řekla, že vám ten svůj aktuální kousek aspoň ukážu.
Tvářenky opravdu používám asi rok. Přivedla mě k tomu kamarádka, která na ně nedá dopustit. Loni jsem dostala multifunkční paletku od Oriflame, kde mimo jiné byla i tvářenka, a tak jsem ji na popud kamarádky začala zkoušet. Byla taková velmi jemná, až nevýrazná, co bylo pro začátky určitě dobré, protože než člověk přijde na to, kam že si ji má přesně dát, tak to chvíli trvá. :-) Nicméně, v paletce ta tvářenka byla opravdu malinká a během chvilky byla pryč. A jelikož se mi to docela zalíbilo, řekla jsem si, že to budu zkoušet dál. Sáhla jsem opět po Oriflame, a tak ke mně doputovala tvářenka Very Me v odstínu Sweet Coral.




Když mi tvářenka dorazila, byla jsem docela  rozčarovaná. Podle obrázku a popisu jsem čekala spíše oranžovou, ale ona je jednoduše růžová. Dále určitě stojí za zmínku velikost, která činí celé 2g. Což je na tvářenku extrémně málo. Je to vlastně velikost očních stínů a i samotný obal by tomu napovídal. Ale řekla jsem si, že mám aspoň reálnou šanci ji vypotřebovat. 

Samotná tvářenka je tedy čistě růžová. Nedá se bohužel moc vrstvit. Pokud si ji dáte víc, vypadáte jako marfuška. Jediná možost je tedy jedna lehčí vrstva, která ale zase vykouzlí velmi decentní nádech. Mně osobně to vyhovuje, našla jsem grif, jak nanést to správné množství, ale chápu, že pokud chce člověk něco výraznějšího, tak to pro něj není. Tvářenka trochu práší, ale já ji většinou nanesu na štětec jedním lehkých tahem, takže ani pomalu nějak prášit nestihne. Mile mě překvapila výdrž. I když si tvářenky dáte opravdu jen trošku,  stejně vám vydrží celý den. Opravdu její zbytky zcela běžně večer odličuji. Pudr už mám po celém dnu dávnou pryč, ale tvářenka zůstává ( i když už ne v původním množství). Což i mně, tvářenkovému začátečníkovi, přijde jako určitě dobrá vlastnost. Tvářenku používám při každém líčení (co mi taky zbývá, když jinou nemám:-D) a po více než třech měsících to zatím nevypadá, že bych ji měla v nejbližší době spotřebovat. Takže i přes svoji pidi velikost určitě nějakou dobu vydrží. 

Vlevo silnější nános barvy, vedle jedna vrstva a ještě rozetřená (v podstatě odpovídá efektu, který vytvoří na tváři)

Co dle mého laického úsudky můžu říct, tak nevýhodou této tvářenky je určitě to, že ve výraznější vrstvě nevypadá na obličeji dobře, v jemné vrstvě je zase velmi světlá, až nevýrazná. Práší minimálně, to mi přijde jako průměr. A pozitivem je výdrž, zvládne celý den. Stojí kolem 100Kč. I když mi docela vyhovuje, asi to není věc, kterou bych vám primárně doporučila. Sama bych se teď chtěla přesunout už k více věhlasnějším tvářenkám (jedna už je dokonce na cestě). Ale pro nějaké začátečníky nebo ty, kteří tvářenku používají minimálně, vzhledem k její velikosti, určitě není špatná.

Používáte tvářenky, jaká je vaše oblíbená?

5 komentářů:

  1. Já osobně ráda používám tvářenky od Essence.. Ale taky jsem si řekla, že se jednou "plácnu přez kapsu" a mám spadeno na tvářeknu od Sleek a poté od NARSu.... Tak jsem na to zvědavá.... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, nechtěla jsem to sice prozrazovat, ale tvářenku od Sleek už jsem si objednala a je na cestě. sama jsem na ni moc zvědavá.

      Vymazat
  2. ten odstín není špatný :) já používám Bourjois a teď nově ještě Niveu :) tvářenkový začátečník jsem v podstatě taky, i když je nosím už skoro rok :D pořád je co vylepšovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu Nivea tvářenku si kupovala u Plum v eshopu? Taky jsem se na ni dívala, jen jsem nestihla dostatečně rychle nakoupit. Kdyby si o ní psala recenzi, ráda si ji přečtu, ať vím, jestli do ní opravdu jít.

      Vymazat