středa 26. září 2012

BB krém Maybelline

Nastal ten správný čas podívat se blíže na BB krém od Maybelline. Používám ho už nějaký ten pátek a již jsme se spolu dokonale sžili, takže vám o něm můžu poreferovat více.
V úvodu bych však chtěla začít obecně o BB krémech. Já osobně jsem ráda, že se na náš trh dostaly a vůbec mi nevadí, že ho má dnes každá značka. Já to beru jako zaplnění díry na kosmetickém trhu. Tak jako má každá firma svůj makeup, tónovací krém, tak teď má i BB krém. Stejně tak, jako všechnu ostatní kosmetiku. Nebo vás snad někdy napadlo se rozčilovat, že řasenku, rtěnku,lak na nehty...má už úplně každá značka a že se opičí jedna po druhé? Já to beru jako další druh kosmetiky, který se buď rozhodnete používat či nikoliv. A teď už pojďme na hlavní hvězdu tohoto článku - BB krém Maybelline.


Na začátek si vypíšeme všech 8 účinků, které výrobce slibuje a v krátkosti k nim přípíši, jak s nimi souhlasím. A poté už se rozepíšu o BB krému obecněji.

zmírní nedokonalosti pleti - velice málo, spíše ne
povzbudí pleť - ano, mám takový pocit svěžejší, zdravější pleti
rozjasní pleť - ano
viditelně vyhladí pleť - ano, opravdu znatelně ,,vyzmizíkuje" póry
přizpůsobí se vašemu odstínu pleti - ano, i přesto, že působí oranžově, na pleti se to srovná
hydratuje až 24 hodin - ne, vždy pod něj ještě nanáším klasický krém
chrání pomocí SPF 30 - předpokládám, že ano, ale nemám jak to na sto procent ověřit
neobsahuje látky zatěžující pleť - tohle také nemám jak dokázat, ale myslím, že ano. neměla jsem pocit, že by mi pleť nějak zatěžoval
Celkové skóre: Podle mě splňuje 6 z 8 slibovaných účinků. To je podle mě skvělý výsledek.

Tento BB krém mám v nejsvětlejším odstínu Fair. V obchodě najdete celkem 4 varianty, což je určitě skvělé, protože BB krém tak sedne daleko větší škále lidí. Všechny odstíny vypadají v tubě oranžově, zvláště ty dva tmavší. Na to mám jedinou radu. Nebát se toho a vyzkoušet to na sobě. V obchodech jsou naštěstí testery, takže klidně si to dejte na část tváře, vyjděte s tím na denní světlo, ať to můžete sami posoudit. Já za sebe můžu říct, že na tváři se ten odstín krásně vyrovná, nemám sebemenší pocit, že by má pleť byla po aplikaci oranžovější. Naprosto stoprocentně se s mým tónem pleti sjednotí a působí to přirozeně. 

Vlevo, pokus o zachycení té tekuté konzistence, hned vedle jsem jej částečně rozetřela, stále tam jde trochu vidět ten oranžový podtón, je potřeba rozetřít do ztracena, což ale na fotce zachytit nejde, protože byste potom nic neviděli

Konzistence krému je hodně hodně řídká. Tohle beru jako jedno z mála mínus. Je to opravdu spíše vodička. Na nějaké vystavení na poličce radši zapomeňte, to by vám to vyteklou celé rovnou. Mám jej uložený v taštičce ve vodorovné poloze, a stejně vždycky trochu krému najdu vytečeného ve víčku. 

Krém se velice dobře roztírá. Dávám si ho jen malé množství. Zkoušela jsem vrstvit, ale nemá to žádný valný efekt - je tedy pravda, že ani při větší vrstvě nevytváří masku, ale na druhou stranu  nekryje více jako vrstva tenká, navíc má při větším množství tendence zvýrazňovat sušší místa na obličeji. Takže závěr je jasný - bohatě stačí malé množství krému.

Teď se podíváme na ta mínus, která jsem uvedla v přehledu výše. Co se krytí týče, opravdu nic moc nečekejte. Pupínky, kruhy pod očima, na všechno potřebujete ještě korektor. Tento BB spíše pleť sjednotí, dodá jí pěkný zdravý nádech, ale opravdu kryje sporadicky, spíše vůbec. Pokud je někdo z vás zvyklý na makeupy, tak tohle je pro něj prostě málo. Já osobně s tím zase takový problém nemám. Výraznější krytí nepotřebuji a maličkosti zamaskuji korektorem.

Druhou věcí, kterou krém nezvládá, je hydratace. Pokud si ho ráno nanesu rovnou, tak mi zvýrazní suchá místa na tváři. Mnohem lépe se mi osvědčilo aplikovat můj klasický denní krém a až poté tento BB krém. Takhle dohromady to funguje a se suchými místy na obličeji už není žádný problém. Ale BB krém sám o sobě opravdu příliš nehydratuje, a o 24 hodinách už nemůže být řeč ani omylem.

Tím jsme však negativa vyčerpali a teď již budu jen chválit. Ještě jednou připomínám, že já nejsem zvyklá používat makeupy. Vždy jsem si vystačila pouze s korektorem a pudrem. Takže BB krém je pro mě výrazná změna. Pokud však pravidelně používáte makeupy a navíc preferujete výraznější krytí, tak pro vás tento BB krém bude mít mizivý efekt.
Každopádně, já se s ním cítím skvěle. Pleť krásně sjednotí, dodá jí zdravý nádech. Co se mi velice líbí, tak skutečně vyhlazuje pleť, tak jak slibuje. Nejvíce to vidím na tvářích, kde mám docela výrazné póry, které ale po aplikaci BB krému ,,zmizí". Pokusila jsem se vám to i vyfotit. Zde je je výřez mé tváře.


BB krém sice nezmatňuje (což ani neslibuje), ale já jsem s výsledným efektem natolik spokojena, že buď přepudruji jen t-zonu nebo pudr použiji až po pár hodinách, kdy se efekt BB krému trochu zmírní. Tím jsem přešla k výdrži. Samotný BB krém drží celý den. Opravdu jeho větší část večer odličuji. Ale po pár hodinách prostě lehce ztratí na tom svém efektu. Což mi mimochodem dělal i Hot Pink od Skin79.

Teď mám trochu pocit, že jsem to vzala tak na přeskáčku a celý ten můj text je lehce zmatený. Tak jen doufám, že jste si z toho dokázali něco vzít. Takže opakování co nejvíce ve zkratce: BB krém Maybelline sjednotí pleť, vyhladí ji, srovná se s vašim tónem pleti, pleť působí zdravějším, svěžím dojmem. Kryje velmi málo a nehydratuje. Netvoří na obličeji masku, vypadá velmi přirozeně až nenápadně. Já sama za sebe jsem velmi spokojena. Používám ho teď vlastně denně. Nevylučuji, že si ho někdy koupím znovu, ale spíše bych chtěla testovat další BB krémy, když jich teď na trhu máme tolik. 

Takže za mě rozhodně ano, ale určitě to neznamená, že si pro něj všechny musíte hned běžet do drogerie. Je to specifická věc, která sedne jen někomu. Doporučila bych to jednoznačně kosmetickým začátečnicím, které s malováním teprve začínají a chtějí vypadat co nejpřirozeněji a všem podobný odpůrcům klasických makeupů, jako jsem já. Stejně tak těm, kteří nepotřebují výrazné krytí, ale jen lehké sjednocení pleti. Rozhodně to není pro ty z vás, které nedají ránu bez makeupu nebo potřebují vysoké krytí. Makeup vám to nenahradí ani to není jeho odlehčená verze. Je to prostě jiný a nový kosmetický produkt, který buď uvítáte a bude vám vyhovovat nebo se bez něj obejdete.

Otázka závěrem, co vy a BB krémy? Milujete, nenávidíte,které už jste vyzkoušeli atd.

27 komentářů:

  1. škoda, že s tím přišli takhle na podzim. Být březen/ duben neváhám a pořídím.. Teď na zimu si nechám zajít chuť :))

    Michell

    OdpovědětVymazat
  2. Já se přiznám, že ty BB krémy moc nechápu. Stejně jako ty mám zkušenost, že hydratace není zas tak skvělá, takže je potřeba pod něj krém, jenže to už si pak můžu dát normální makeup a vyjde to na stejno, protože bych řekla, že se vyrábějí makeupy, které mají všechny ty rozjasňující a ochranné vlastnosti taky... Jaký je v tom tedy rozdíl?

    OdpovědětVymazat
  3. Když si dáš BBcream tak budeš mít pocit uplně čisté pleti, jako bys tam nic neměla, s makeupem ten pocit nemám, takže já radši používám bb:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to zas záleží, jaký máš BB a jaký makeup, řekla bych, že obecně to říct takhle nejde...

      Vymazat
  4. Od BB krému já osobně očekávám asi nejvíc hydrataci (abych nemusela dávat krém) a zmírnění nedokonalostí...Pokud tohle nesplňuje, vystačím si s klasickým-make-upem (tak jak píše MissBB)...Ale recenze musím pochválit ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky to tak vidím, od BB krému čekám, že mi usnadní práci a mám dva kroky v jednom, krém a sjednocení, ale jinak to vyjde na stejno. Ale ono je to nakonec jedno, protože hlavní je pocit, a pokud má člověk lepší pocit z BB krému než z makeupu, tak je to pořád výhoda :-)

      Vymazat
  5. Naprosto souhlasím s recenzí, mé zkušenosti a dojmy s tímto BB jsou totožné, já jsem s ním spokojená.
    http://flexiworld3.blogspot.cz/2012/09/maybelline-bb-cream-vs-penovy-make-up.html

    OdpovědětVymazat
  6. Abych shrnula většinu vašich komentářů, tak největší chybu asi vidím v tom, jak jsou BB propagovány, že mají X kroků v jednom a usnadňovat práci. Potom lidé očekávají právě tohle. Už jsem to psala v článku, já BB neberu jako variantu na makeup, ale jako další kosmetický produkt. A jak už zaznělo v komentářích, někdo se líp cítí s makeupem a někdo zase s BB a každý si musí najít to svoje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc hezky řečeno! :) Nemůže to být zázrak a hlavně ne pro všechny. Jednu pleť hydratuje, druhou zmastí... makový a takový, známe to :)
      Já raději makeup, protože jsem našla úžasně hydratující, krycí a v mém velmi světlém odstínu se žlutým podtonem :) Takže BB mě vážně neláká ani jeden, a to především kvůli kryvosti :)

      Vymazat
  7. Já bych někdy moc ráda vyzkoušela ten pravý asijský. Z evropských jsem zatím měla jen dermacol a moc ráda bych si je porovnala:-)

    OdpovědětVymazat
  8. Vypadá to hezky, i popsané výsledky se mi líbí, ale asi si ho nepořídím... :)

    OdpovědětVymazat
  9. Když se mi nechce hrát s makeupem, tak jdu do BB od Garnier, se kterým jsem spokojená. Maybelline jsem nezkoušela a upřímně se asi ani nechystám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem bohužel musela vzdát Garnier, protože ten je pro mě barevně úplně mimo. A proto je právě jedině dobře, že má BB tolik firem a ne jen jedna. Aspoň je z čeho vybírat.

      Vymazat
  10. Tak vyzkoušek odstín light, ten oranžový není.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pravda, to jsem zapomněla připsat. odstín light je z nich nejméně oranžový, respektive má nádech spíše do růžova

      Vymazat
  11. No, nevím. Stále ještě uvažuji o tom Dermacoláckém, tak uvidím, který /a jestli nějaký/ nakonec vezmu.

    OdpovědětVymazat
  12. BB Cream este nemam ziadny, ale na tento od maybelline som pocula dost vela pochvalnych reci, takze mozno ho skusim :)

    OdpovědětVymazat
  13. Mám na něj slevu 50 korun, tak přemýšlím zda pro něj jít či ne. Bojím, že na mě bude klasicky moc tmavý :(
    Ale recenze moc povedená :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. toho bych se nebála. já jsem superbledule a barevně mi sedne opravdu jen málo co. je to třeba i jeden z důvodů, proč nepoužívám makeup, prostě jsou všechny moc tmavé. ale tady ten BB je opravdu světlý, jak nejsvětlejší Fair, tak i Light, navíc se ještě přizpůsobí tvé pleti. určitě ho minimálně v drogerii vyzkoušej.

      Vymazat
  14. Ještě jsem se nedohrabala ke koupi žádného z BB Creamů a už bych konečně měla, tenhle vypadá suprově :).

    OdpovědětVymazat
  15. mne osobne sa tento konkrétny BB cream páči. Je pravda že si musim davat pod bb cream ešte nejaký krem, ale to ma nejak od nich neodrádza.

    OdpovědětVymazat
  16. Já teda poslední dobou používám jenom BB creamy. Zatím jsem zkoušela jenom 4, z toho 2 asijské a 2 evropské. Asijské kryjou rozhodně líp, jsou víc jako make-up. Z evropských jsem měla ve vzorcích Garnier, což byl pro mě propadák a teď mám L'oréal magique BB cream, který je fajn a o víkendu bude recenze na blogu :)

    OdpovědětVymazat
  17. Chystám sa kúpiť si ho zajtra "pod stromček". Naši mi dajú nejaké peniaze ktoré si môžem minúť na darčeky (10€-15€) a určite si kúpim aj tento BB. Garnier je na mňa príliš tmavý aj v lete, nie to ešte v zime, ale inač sa nemôžem na garnier sťažovať. Je to skôr odtieň sand a ja potrebujem ivory/fair :D. Každopádne tvoja recenzia ma posunula ďalej a ja sa už vidím pri pokladní :D

    OdpovědětVymazat
  18. Pořád váhám... ale asi jo koupím :)
    Já prostě nemůžu dlouho odolávat :D
    Mám zkušenost s BB od Garnier a ta je přímo úděsná!! :(
    Ale odstín jsem už v drogérce zkoušela, takže snad bude můj :)

    OdpovědětVymazat
  19. Tak jsem si koupila tenhle BB krém a celý obličej mám jedno velké struhadlo. Svědí, pálí, všechny póry vynikly a nevím jak se toho zbavit.Jednou jsem ho aplikovala a teď už 3 den nevím co si mám na obličej dát. Nic nepomáhá. takže já mam jasno. BB krém ne!!!

    OdpovědětVymazat
  20. Ahoj, já ho koupila dneska a jsem zvědavá, jak to bude fungovat. Zítra otestuju, snad nebudu mít stejnou aergickou rekaci jako anonymní slečna.

    OdpovědětVymazat