čtvrtek 20. září 2012

Avon: Tohle ne!

Značka Avon je více méně zatracovaná. Většina blogerek sice přiznává, že ji někdy na střední škole používaly, ale dnes už v žádném případě. Já se dobrovolně přiznám, že z jejich katalogu objednávám i dnes. Především proto, že má nejoblíbenější řasenka je právě z Avonu, a když už si ji kupuji, tak většinou ještě něco přihodím. Musí se samozřejmě dost přebírat, ale i u této značky se dá najít pár dobrých věcí. Dnes ovšem udělám radost všem, co tuto značku nenávidí, protože tady mám rovnou tři kousky, která se opravdu nepovedly a jejich koupě bylo pěkné šlápnutí vedle.

Herbal naturals šampón a balzám na vlasy

Já opravdu netuším, co mě to tenkrát napadlo. Co já jen pamatuji, tak šampón z Avonu mi nesedl nikdy žádný. Ale na věci s výtažky z rostlin já mám slabost a když jsem tuto sadu viděla asi za 100Kč, tak jsem ji prostě objednala. Chyba, šampón mi samozřejmě nesedl ani tentokrát.
Podle výrobce jde o vyživující šampón s kopřivou a lopuchem pro oslabené a lámavé vlasy
Šampón velice příjemně voní, je to taková směs typické ,,avon" vůně a kytiček. Samotná aplikace je bezproblémová. Dobře napění, jde lehce smýt. Potud žádný problém. Bohužel má jeden hrubý nedostatek. Vlasy zatěžuje a jsou po tomto šampónu velice rychle zase mastné. V podstatě, když jsem si ráno vlasy umyla, večer už byly naprosto nepoužitelné a další ráno jsem je musela umýt znovu. Na to já nejsem zvyklá. Pokud mám dobrý šampón, myji si vlasy dvakrát za týden a stačí mi to. Takže jsem jej velice brzy přestala používat a našla mu náhradní funkci. Mám ho na mytí kosmetických štětců. Tuto práci zvládá na jedničku, ale to zase zvládne každý šampón, takže vám tento kousek rozhodně nedoporučím.
Balzám na vlasy je podobného ražení jako šampón. Hezky voní a to je asi tak všechno. Abych mu tedy nekřivdila, po jeho použití se mi lépe rozčesávaly vlasy. Ale opět bohužel, vlasy se mi po použití tohoto balzámu během pár hodin zmastily. Takže i tady jedno velké ne. Přiznávám se dobrovolně, ta stovka, kterou jsem za výrobky dala, byly vyhozené peníze.

Pleťový krém Rich Moisture

K tomuto krému je pouze velmi stručný popis: Vyživující pleťový krém se sojovým  bobem a vitamínem C. Voní typicky jako všechny ostatní krémy od Avonu. Čtu často, že na krémy této značky jsou značné alergie. Já jsem je používala celou střední, vystřídala jsem jich několik a nikdy se mi nic nestalo. Naštěstí nemám citlivou pleť, tak vždy bylo vše v pořádku a dokonce mi tyto krémy vyhovovaly. Bohužel, tento už k nim připočítat nemůžu. Pleť, které už není náct, asi potřebuje něco jiného. Alergickou reakci jsem tedy ani tentokrát nezaznamenala. Krém se dobře roztírá, trochu lepí. Ale mně lepí všechny krémy, které jsou primárně hydratační, takže v tomhle případě to není žádná hrůza. Co je určitě plusem, tak skutečně dobře hydratuje. S mými šupinkami, které se mi občas objeví, si dokázal dobře poradit. Bohužel při dlouhodobějším používání mé pleti příliš nesvědčí. Ucpává póry, dělá se mi mnohem více akné, než je u mě obvyklé a obecně je má pleť takový mdlá a tak nějak cítím, že tohle vážně není ono. Aktuálně jsem krém zaparkovala v domě u rodičů, kde nepobývám příliš často a na nějaké občasně použití ten krém není zase tak špatný. Takže tímto způsobem ho určitě dopotřebuji, ale víckrát se k němu a obecně ke krémům od Avonu už vracet nebudu. Zmíním ještě pěknou cenu, za 100ml výrobku je to cca 50Kč. Ale doporučit vám ho určitě nemůžu.

Co vy a Avon? Zatracujete tuto značku úplně nebo máte aspoň nějaké výrobky rády?

17 komentářů:

  1. Já ho popravdě spíš zatracuju :D. Ale ne celkově, uznávám, že nějaké výrobky mohou mít dobré. Nedávno jsem ve své kosmetické historii psala o tom, že jsem měla období, kdy jsem byla Avonem přímo posedlá :). Už je to pryč, teď už neobjednávám, protože se mi nelíbí ten způsob prodeje.

    OdpovědětVymazat
  2. Avon mi tedy po pravdě nikdy nebyl moc sympatický, když už, tak jsem kdysi měla pár věcí z Oriflamu. Ale třeba se někdy ibjeví něco, co bude stát za vyzkoušení :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám Avon ráda, objednávám si pravidelně, více méně, ale jenom určité typy produktů :-) Zrovna tenhle šampón teď mám :-D A není to nic extra, no, ale tak všeobecně jsem slyšela, že kupovat šampóny od firmy, která se nespecializuje na péči o vlasy, je jako sázka do Loterie... Měla jsem třeba šampón a masku s třešňovým květem od Avonu a to byla taky hrůza, maska mi ještě leží doma, protože s ní je to horší než bez ní :-D Ale stejně nechápu to zatracování Avonu, přece když si koupím šampón ani ne za stovku a on za nic nestojí, tak to není překvapení, ne? Ty dražší věci mi snad nikdy problém nedělaly, naopak :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Balzám a šampon jsem dostala na narozky, šampon je teda jiný, myslím že s mátou a ještě s čímsi. Ten mi přijde v pohodě, ale balzám je fakt běs, jak píšeš...a úplně maximálně mě rozčiluje ten rozstříkovač, poprvé jsem čekala normální mlhu, jako u každého spreje, a ono to na mě plivne tři nějaký flusance. No, tady se mamka s výběrem dárku netrefila (stejně to vzala jen proto, že se mě potřebovala zbavit a bylo to levný :D)

    OdpovědětVymazat
  5. Nevím, Avon spíše zatracuji. Měla jsem od nich krém na ruce a použila jsem ho jednou, málem jsem si po něm udrbala ruce... Ale měla jsem i levandulový šampon, a ten byl úžasný. (Takže už ho samozřejmě nikdy potom nedělali...)

    OdpovědětVymazat
  6. Ten balzám jsem kdysi dostala od kámošky a používám ho do délek, aby se vlasy líp rozčesávaly. Většinou mi vlasy zatěžuje snad všechno, ale tohle kupodivu ne. Jak to dám i na kořínky, jsem hned mastná, ale do dýlek fajn.

    OdpovědětVymazat
  7. Mně Avon moc nevyhovuje. Jednu dobu jsem si z katalogu objednávala pravidelně, ale bylo to jak píšeš - když jsem byla na střední a neměla moc peněz :-) Vyloženě spokojená jsem nebyla snad s ničím... Celkem fajn mi přišly výrobky z olivové řady - maska na vlasy, sérum na dekolt a tělový krém. Celkem mi vyhovuje i hydratační kondicionér (bílý obal s modrým víčkem, asi se už nevyrábí), ten nechává vlasy hezky jemné. "Parfémy" jsou šunty, šampony to samé, řasenky jsem měla hned vyschlé, krémy na obličej jsou přímo tragické, z lesku na rty jsem měla dokonce alergii (strašně mě pálily rty a během dvou dnů jsem měla celou pusu obsypanou opary, brrr). Za poslední rok si z Avonu už neobjednávám vůbec, takže nevím, jak to vypadá teď. Ale asi žádná změna nebude :-) Co mi ještě vadí, je to, že výrobky jsou strašně chemické. A když už je v něčem výtažek z rostlin, je až na předposledním místě, případně je výrobek prezentován jako LUXUSNÍ. Víc než Avon mi vyhovuje Oriflame, ale taky ne všechno.

    OdpovědětVymazat
  8. S tím šamponem mám taky neblahou zkušenost. K přírodě má opravdu daleko . Dobře se s ním myla podlaha

    OdpovědětVymazat
  9. Já moc Avon nemusím. Dříve jsem měla Avon všude, ptž. mi ho objednávala mamka. Co mám přítele, tak jsem přešla na Oriflame, jelikož jeho mamka zase bere ten. Musím říct, že mi sedne skoro pokaždé a mám ho ráda. Mají také skvělá EDTčka (Love Potion, Paradise) :)

    OdpovědětVymazat
  10. Avon má své dobré i špatné výrobky. Jela jsem na avonovské vlně asi dva roky na střední a z toho, co jsem vyzkoušela mi vyšlo toto: voňavky kupovat jen ve velké slevě, protože moc nevydrží a nejsou příliš vrstvené, péči na tělo a nohy, s tím bych neviděla problém, výhodou je velké množství vůní za cenu toho, že to ovšem leckdy u vůně skončí. Na obličej jsem začínala s řadou proti akné a tak je podle mě zbytečně vysušující a dnes už bych si na obličej asi nic z jejich péče nedala. Dekorativka není úplně zlá, třeba řasenky a rtěnky jsou fajn, ale stíny mě vytočily(přejíždíte po nich pětkrát sem a tam a nedostanete z nich nic. A kosmetiku na vlasy úplně zavrhuji jako jeden obrovský omyl!

    OdpovědětVymazat
  11. Tak já jsem ještě stále na střední a jelikož Avon je značka na které jsem vyrůstala a každý měsíc se těšila, co mi maminka objedná, tak ho mám do teď ráda. Je škoda, že jsem jedna z mála, ale spíš vidím jeho oblíbenost u starších žen.

    OdpovědětVymazat
  12. Rtěnky (klasická colour rich), řasenky, quattro stíny (mám z limitované krajkové kolekce a jsou pigmentované dobře, lépe než essence :), tvářenka color trend (vydrží víc než bourjois)a to je asi vše. Vůně mají hezké, ale nevydrží a změní vůni (jsou jakoby kyselejší a agresivnějš). I když roll on Perceive voní hezky a vydrží celý den. Pleťová kosmetika je agresivní, tělová vysušuje, vlasová zatěžuje. Ještě docela jde jahodový peeling naturals, i když vůbec nepění a vůně je dost chemická, tak se mi i líbí. Makeupy jsem používala před 4 lety, ale jsou celkem tmavé a na můj oblíbený od Yves Rocher nic nemá. Korektory jsou průměr, lesky nic moc (hlavně ty jejich chutě a vůně brrr). Balzámy jsou mastné, ale nevsakují se a nehydratují. Mamka, teta a babička ho mají celkem rády.

    OdpovědětVymazat
  13. Od Avonu mám hnědou řasenku a ta je fajn. Pak od nich mám taky šampón, a problém s ním nemám:) Ještě jsem nějak přišla ke rtěnce, ale tu moc nemusím, barva a vůně(kokos) hezká, ale je taková moc suchá.

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj...ja z Avonu už objednávam skoro 10 rokov a celkovo som s ním viac spokojná ako nespokojná...balzam na vlasy mám aj ja a mne príde úžasný, vôbec sa mi po ňom vlasy nemastia, naopak mám pocit, že ich pekne hydratuje, prevonia a ľahšie sa rozčesávajú...na druhej strane šampóny z rady Naturals sú podľa mňa na dlhé vlasy slabé... :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Dceram a mně sampony zničily vlasy a hlavně kůži na hlavě.Napřed jsem se jen začala poskrabavat,ale najednou během dvou týdnů bolaky až na krk.Neprikladala jsem tomu vinu,protože to používám asi rok a syn problémy nemá. Jenomže z něj vylezlo,že se myje nějakým sprchacem pro chlapy.Po týdnu používání šampuku od Lush a olejovych zabalu ze Srí lanky je to opravdu lepší. Avon mi začala kupovat tchýně,které nedělá problémy za celá léta.Každopádně já končím a jsem ráda, že holky se jen tu a tam poskrabaly.Samozřejmě,kdyby ony měly i pupínky, řeším to daleko dříve. Ale ono to propuklo takhle agresivně během dvou týdnů,takže jsem spíš myslela,že se nám něco dostalo do studny. Naštěstí na obličej Avon používám jen nahodile.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůně se mi nelíbí,až na Today.Připomíná mi něco z dětství a vydrží.Ovšem po těchto zkušenostech už jen na oblečení pro jistotu.Stejně můj nejoblíbenější je Eden od Cacharel

      Vymazat