pondělí 16. dubna 2018

Týden s makeupem

Vychází mi to téměř přesně, jednou ročně. :-) Myslím na tuto rubriku často, ale dát to do kupy je logisticky i časově náročné, kvůli světlu přes zimní měsíce nemožné. Ale můžete se vždycky jednou za čas podívat, co se v mé líčící rutině (ne)změnilo. Na předchozí dva články a mé mladší já se můžete podívat zde. Samotnou mě překvapilo, kolik produktů je pořád stejných. I přes neustálé zkoušení novinek se mé stálice jednoduše nemění. 


Minulý týden byl zcela klasický bez nějakých větších výkyvů. Běžné pracovní dny, hodně stálých a vyzkoušených produktů. Není to žádná divočina, ale o to víc můžete nahlédnout, jak se jednoduše líčím nejčastěji a nejraději. 

Líčení předem nikdy neplánuji a obvykle na začátku nevím, jak to celé dopadne. Záleží to na aktuální náladě a kapce náhody. 

Pondělí 

Tohle je hodně univerzální klasika. Astor makeup je můj vůbec nejoblíbenější, pudr Rimmel uvidíte celý týden, aktuálně moc jiných nepoužívám. Stejně tak bází pod oční stíny, tu jinou aktuálně nemám, takže to je klasika pro každý den.Tímto líčením se zároveň loučím s korektorem od Too Faced. Po více než dvou letech dnes vydechl naposled. Budiž mu kosmetické nebe lehké. Na očích mám paletku Makeup Revolution. Už je chudinka pěkně obouchaná, ale slouží pořád pěkně. Když chci obyčejné šedé/hnědé kouřovky, je to značka ideál. Na tvářích uvidíte nejčastěji bronzer Nyx a v pondělí jsem ho doplnila o božskou Hervanu od Benefitu. Už ji vůbec nenosím tak často, ale jaro je vyloženě její období. Na rtech aktuálně oblíbený Clinique a je to. 




Úterý

Měním makeup a sahám pod Fit me od Maybelline. Snažím se ho teď dodělat, už ho tam moc není. Na očích chci dnes šedou, uprostřed líčení mi ale přijde, že je to až moc tmavé a nudné, a tak to rozbíjím ,,halo efektem" a do středu dávám růžovou. Urban Decay paletka je na tyto experimenty ideální. Doplňuji to řasenkou Benefit, ne, fakt nebudeme kamarádit, dělá to hrozně pavoučí nožičky a nezahustí to. Na tvářích moje aktuálně nejoblíbenější tvářenka Mac doplněná o rozjasňovač Catrice. Se rty jsem se chvíli trápila, ale nakonec vyhrála matná rtěnka od Maybelline. 




Středa

Dnes otevírám nové balení Catrice makeupu, neměla jsem ho asi dva týdny a už mi fakt chyběl. Tak jsem byla ráda, když jsem ho na první dobrou v drogerii objevila. Jinak jsem se nějak zasekla u šedé, takže oči jsou opět dost podobné, jen to dnes vyhrála paletka Mac. Kouskem od Barry M poté rozjasňuji oblast pod obočím. Konturuji a ,,tvářenkuji" Benefit paletkou a na rty to vyhraje Revlon.



Čtvrtek

Catrice makeup znovu, fakt ho miluji. Vyměnila jsem aspoň pudr a dneska sáhla po Lorealu. Dělá úžasný finiš, ale moc nevydrží a musím přepudrovávat během několika málo hodin.Obvykle nesahám dva dny po sobě po stejné paletce, ale včera jsem si říkala, že je škoda, že po Basic Bitch nesahám tak často, takže si to vynahrazuji. Konec šedivé, volím fialovou.Vše doplňuji linkami, na spodní tužku Catrice a na horní pero Kat von D. K linkám měním i řasenku, tato Fals Lash Wings od Loreal vykouzlí skutečně motýlí pohled. Tvářenka a bronzer opět klasika, rozjasňuji poté Essence. Mám v té paletce oblíbený studený růžový rozjasňovač. Na rty je to opět oříšek, ale beru balzám Catrice, který se zbarví podle ph rtů. Takhle po ránu je docela světloučký, ale během dne, jak ho aplikuji znovu a znovu, tak se pěkně zapíjí do rtů a večer je to pořádná fuchsiová. 



Pátek

Dnes bude dlouhý den, chytám se po práci ještě ven, a tak nastal čas pro ty největší stálice. Makeup Catrice, opět. K tomu korektor Affinitone od Maybelline a pudr Rimmel. Oči volím jen matně hnědé, k čemu nejlépe slouží opět paletka UD a doplňuji to výraznějšími linkami Essence, na spodní linku poté Catrice. Na řasy to vyhrají opět ,,křídla motýlí" a ještě to doplním rozjasňovačem The Balm. Tvářenka Hourglass spolehlivě vydrží až do pozdních nočních hodin. Na rty ráno dávám jen balzám Essence, večer ho poté měním za výraznou červenou 16h Lip Color od Dermacolu. Za mě je tohle nejoblíbenější look z celého týdne. Nevím, co pořád vymýšlím, když nejhezčí je stejně klasika - linky a červené rty.




Sobota

O víkendu se obvykle líčím méně nebo vůbec, ale tentokrát to vyšlo tak, že to není taková nuda. V sobotu vyrážím na nákupy, takže líčím komplet obličej, i když velmi rychle a za pomocí oblíbených pomocníků. Nebylo to v plánu, ale je to takový ,,Rimmel look". :-) 


Neděle

Neděla mívá dva scénáře, buď se nelíčím nebo naopak experimentuji. A jelikož jsem v sobotu nakoupila nějaké novinky, chci si je v klidu otestovat předtím, než s nimi vyrazím na celý pracovní den. Pleť sjednocuji jen mým oblíbeným BB krémem a soustředím se na oči. Zkouším novou bázi MUFE. Stíny jsou opět jen matné hnědé, jen k tomu tentokrát sahám po Chocolate Gold. Ano, i s touhle jinak bláznivou paletkou jdou udělat takhle basic kouřovky. Doplňuji je novými linkami od Too Faced. Jsem z nich nadšená. Co na ně říkáte vy? Na tvářích poté stoletá tvářenka Elf (ale pořád je boží) a můj top balzám od Rimmel. 




To byl celý můj týden. Tentokrát to fakt vyšlo tak, že je to trošku rutina bez nějakých větších výstřelků, ale sama předem netuším, co se z toho vyklube. Je to vždy překvapení i pro mě. Věřím, že jsem vás tímhle článkem opět potěšila a byť to nechci slibovat, tak bych ho letos ráda stihla ještě jednou. Tak mi držte palce.

Který den se vám líbí nejvíc? 

13 komentářů:

  1. Na tuhle rubriku jsem se těšila, nezklamala ani tentokrát, moc mně baví:-) Ty linky Too Faced vypadají skvostně, asi zase něco, co budu muset nutně mít:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty linky jsou boží, měla jsem je dnes podruhé a už teď se z nich klube velký oblíbenec, vypadají skvěle a naštěstí i dobře drží.

      Vymazat
  2. Tohle mám hodně ráda. Je to super na všech fotkách je líčení super! :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  3. Podle mě ti ten Catrice makeup a BB Maybelline nesedí barevně, ale možná je to jen světlem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem s nimi barevně spokojená, Catrice je trošku žlutější, ale myslím si, že to nejde vidět. A BB Maybelline sám o sobě vlastně ani nebarví, jen barevně sjednotí.

      Vymazat
  4. Moc ti sluší vlasy do culíku a šedé stíny!

    OdpovědětVymazat
  5. Přijdou mi líčení z fotek dost podobná, což nemyslím špatně, naopak závidím, že se držíš stylu, který ti sluší, já bych ráda nalezla jeden styl stínování, který by mě neomrzel, jen bych měnila barvy stínů. Taky neustále řeším, jestli si líčit jen horní řasy, nebo i spodní atd.
    Oči a rty se mi nejvíc líbí v pátek, makeup obličeje zase v pondělí. Přijde mi, že makeup Catrice tobě (ale i TerryMakeupTutorials) dělá takový moc matný a nezdravý vzhled obličeje. Ten Astor se mi u tebe líbí víc, ale nevím, jestli to spíš není fotkou. Já chci zkusit makeup Fit me nebo Revlon Colorstay (jestli si pamatuješ název světlého odstínu do žluta u Revlonu, byla bych ráda :D).

    OdpovědětVymazat
  6. já jsem měla Revlon 150
    s tím stejný líčením, taky mě to při editování překvapilo, že je to vlastně pořád totéž a pro běžné okolí mám na sobě každý den to samé a nikdo netuší, že těch paletek stínů mám deset :-) ten styl, jak ty stíny nanáším mám prostě stejný a barvy, které mám ráda, taky. s tím makeupem je to zajímavé, jsi už druhá, kdo to nějak komentuje. mně to na těch fotkách ani nepřijde, ale něco na tom asi bude, že vám ten Catrice na mně nesedí. je pravda, že Astor je má láska, ale nekryje zase tolik a občas mám raději, když makeup zakryje víc.

    OdpovědětVymazat
  7. Nádherná líčení. V tom culíku ti to moc sluší. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, já ten culík asi budu muset začít nosit častěji. :-) pro mě to vždycky bylo spíš na ,,bad hair day" :-D

      Vymazat
  8. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat