čtvrtek 5. dubna 2018

Moje aktuální balzámy na rty (Kiehls, Blistex, Burts Bees, Eos)

Balzámy na rty, to je moje. Mám jich rozdělaných hrozně moc a doprovází mě na každém kroku a ještě více jich mám v zásobách, kde čekají na svoji příležitost. V mé síti ale nedávno uvízli i nějací nováčci, které bych vám chtěla představit. Dobrých balzámů prostě nikdy není dost, tak ať víte, po čem sáhnout. 


Kiehls je značka, kterou jsem si zamilovala a používám ve velkém, takže vás nemine ani tady. Tohle jsou jejich klasické vazelínové balzámky a kupodivu nejsou vůbec drahé. Vyjdou na 240 Kč, popřípadě 270 Kč, pokud si vyberete některý s příchutí. 



Čistě vazelínové balzámy já moc v lásce nemám, respektive mým rtům úplně nesedí. Tady jsem se ale hrozně chtěla zamilovat a používala jsem jej před spaním vlastně téměř celou zimu. Už ho mám z velké části vypotřebovaný. Konzistenčně je to fajn, jen tedy to balení není úplně šťastné a stejně je lepší nanášet to prsty. 


Já má čistou verzi, takže to ani nijak nevoní, na rtech je to příjemné, takové prostě typicky vazelínové. Docela se to udrží a rtům to vyloženě neškodí, většinou to postačilo. Až po pravidelnějším používání jsem si všimla, že jsou rty častěji popraskané. Ráno byly ok, ale během dne to byla hrůza. Dlouho jsem nechtěla uvěřit, že by to mohlo být tímto balzámem, ale stačilo ho vysadit a hned to bylo lepší. Teď ho používám jen čas od času, a takto je to dobré. Jen vím, že jej znovu už chtít nebudu. 


Eos balzámy mám ráda, měla jsem je nespočetněkrát a mě prostě baví. Teď je na trhu sice spoustu ,,vajíček", ale tohle je zkrátka originál. Aby značka nezůstávala pozadu, stále vymýšlí něco nového. Tím je například tato třpytivá verze.



Byť na vás vykoukne jedovatě oranžová hmota plná třpytek, nemusíte se bát. Nebarví to vlastně vůbec a ty třpytky se chytají dost decentně. Je to takový nenáročný balzám na pracovní stůl. Přesně pro ty ,,úchyly", co si potřebují přetřít rty stokrát za den. Jen tak, pro ten pocit, ne že by potřebovali nutně hydrataci. Přesně takhle to mám s tímto kouskem i já. Nevadí mi, vypadá skvěle, hezky se aplikuje, neutrálně sladce voní. Suché rty tím neléčím, ale jen tak pro potěchu a občasné přetření, já ho mám prostě ráda. Ale je nutné si to uvědomit předem, ať víte, co kupujete. 


Blistex má obecně velmi dobré balzámy, a tak jsem se těšila i na tuto novinku. Také je to vajíčko, ale otevírá se trochu jinak, horní část jednoduše šoupnete dolů a je to. Poměrně zajímavá vychytávka, byť ne tolik praktická, jak se na první pohled zdá. Jde to šoupnout docela těžce a jednou rukou to obvykle neuděláte. Ale pro efekt je to hezké. 



Balzámu jsem se nejdříve lekla, protože byť nejsem ve složení nijak ortodoxní, tohle je s nadsázkou jen směs ropy a silikonu. Trochu mě to zaskočilo. Ale znáte mě, pokud mi to neškodí, neřeším. A byť jsem se potýkala s počáteční nedůvěrou, nakonec jsem si ho oblíbila.

Sladce vanilkově voní (tohle je verze švestka a vanilka), na rtech je takový hutnější, ale o to déle vydrží. Asi to nebude úplně pro každého a i za sebe můžu říct, že Blistex má v nabídce lepší balzámy se zajímavějším složení, ale vyloženě průser to také není. (PR produkt)


Nejlepší na konec. Balzámy Burts Bess mám vyzkoušené ty v tyčince a jsou to jedny z nejlepších balzámů vůbec. Tento kalíšek jim šlape na paty a já tu značku prostě musím prozkoušet více, hrozně mě láká. 

V této miniaturní plechovce se ukrývá velmi hutná hmota. První nanášení jsou opravdu problematická, protože to ani pod prsty netaje. Po pár dnech to ale povolí a je to lepší. Na rtech je to super jemné a příjemné, a co by vás mohlo překvapit, tak je to velmi mentolové. Já mám tuto příchuť ráda, ale tohle je vážně fičák. První dny mě to fakt dostalo. Ale zvykla jsem si a mám to prostě ráda. Rty vám brní klidně až půl hodiny. A do rána jsou jako v bavlnce. Opravdu perfektní balzám, který nastupuje právě tehdy, když jsou rty suché, zničené a potřebují pomoc. Tohle vám pomůže. Cena navíc byla asi 130 Kč, kupovala jsem ho na internetu. 

Přírodní složení jako bonus. 


To bylo dnešní balzámové shrnutí. Není mi to vlastní, ale musím uznat, že ty nejlepší balzámy jsou prostě ty přírodní nebo aspoň ty, které mají větší část těchto ingrediencí. Budu na to myslet při mém dalším výběru. Na wishlistu jich mám spoustu.

Co vy a balzámy na rty? Který je aktuálně váš nejoblíbenější?

13 komentářů:

  1. Protože jsem teď nemocná, tak je pro moje suché rty spása balzám od Blistexu. Ale skvělé jsou třeba i balzámy Softlips. Docela se mi zalíbil ten kalíškový Burts Bees, asi si ho budu potřebovat pořídit:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty Softlips musím taky jednou zkusit, pořád o nich všichni mluví :-)

      Vymazat
  2. Najviac ma zaujal balzam od Kiehls, páči sa mi obalom a vyzerá byť kvalitný. :) Škoda len, že ho musíš nanášať prstami. :/

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
  3. Fantastic post!

    Kisses ...

    Dilek .

    OdpovědětVymazat
  4. Pokud chci hydratační balzám, tak sahám po Blistexu, ale jelikož jsem ten úchyl, co rty přetírá stokrát denně, tak mám ráda i ty obyč. Třeba Eos mě také baví, ale výživný fakt není :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  5. Připadá mi, že ty Eos balzámy moc nehydratují.. ale za to krásně voní :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ony mají hlavně každý jiné složení, v té základní řadě, některé jsou lepší, jiné opravdu moc nehydratují. ale krásné a voňavé jsou, to zase ano :-)

      Vymazat
  6. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  7. Já z těchto žádný ještě nezkoušela, ale zatím používám buď zázračný kelímek od Oriflame a nebo momentálně můj oblíbený je od Astrid. :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  8. Tesim sa na pokracovanie tohto clanku s prirodnejsimi balzamami na pery. Balzamy typu "ropa a silikon" nepouzivam. EOS som mala zatial dva. Jeden bol skvely a druhy na prd. Dalsi caka v zasobach ;) Mna teraz celkom bavi Crazy Rumors a super balzamy za nizke ceny ma Alverde.

    OdpovědětVymazat
  9. Já teď používám Saloos , Angelic , Oriflame kalíšek , Bell , Liqoil, Joik a pořád je střídám :-D

    OdpovědětVymazat
  10. To jsem netušila, že Blistex má také takové balzámy, jako má značka EOS.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  11. Ten Kiehls vyzerá dobre už len na základe zloženia, ale neskúšala som. Mala som EOS, jeden čas sa mi zdal super, ale potom som skúsila Labello kelímkové s makadamiovým olejom a to sa mi zdá fakt skvelé. Ešte je podľa mňa dosť dobrý aj Alverde s nechtíkom. Len teraz čo je teplejšie tak sa trochu roztápa.

    OdpovědětVymazat