pátek 20. dubna 2018

Čokoládový třpyt od Too Faced

Paletky očních stínů, ty já prostě miluji. Na druhou stranu mě ale málokterá dokáže zaujmout natolik, abych si ji opravdu koupila. Přece jen už toho doma mám dost a většinou si řeknu, že už takové barvy mám a další nepotřebuji. Občas se ale něco podaří a já svoji sbírku chtě nechtě musím rozšířit. :-)


U paletky Chocolate Gold od Too Faced to byla láska na první pohled. A to tak velká, že mi stačily jen fotky. V prodejně jsem si ji vlastně vůbec neprohlížela, automaticky jsem ji vzala a běžela k pokladně. Naplno jsem se jí kochala až poté doma. Ale byla to vážně sázka na jistotu, protože byť mě ve finále trošku překvapila, tak ji miluji. 



Paletka vyniká svojí třpytivostí a byť s ní zvolíte jakoukoliv kombinaci, vesměs to bude divočina. Musíte milovat třpytivé stíny, jinak to není pro vás. Je tam sice pár matných kousků, ale ty jsou spíše fajn pro ztrácení a nekupujete si paletku kvůli nim.

Barevně je vážně vyvedená a svým způsobem nevšední. Skladba barev je úžasná, je tam hodně hnědých, do zlatova, ale také nějaké studené kousky a dohromady s tím jde vytvořit mnoho variací. 



Mně barevně velmi sedí. Vlastně jediný stín, který je pro mě mimo, tak je ten první zelený Money Bags, to k mé barvě očí vůbec nejde. Se zbytkem už si dokáži poradit,a to překvapivě jak se zářivou růžovou, tak třeba i teplejšími hnědými. 

Jak můžete vidět níže, pigmentace všech stínů je úžasná. Stejně tak se dají přenést i na oko, byť tedy je nutné vzít spíše tvrdší a plochý štětec. Některé ty textury jsou opravdu jen slisované třpytky a větší jemné štětce jen rozvíří prach a nic nenaberou. Když ale najdete ten správný štětec, jde to na oko nanést moc hezky, rovnoměrně a barvy se do sebe zároveň i hezky ztrácí a neblednou. Problematičtější je jen ta růžová, ta trošku ztrácí na své intenzitě, a tak řvavá, jak je v paletce, na oku nikdy nebude. Ale u ní je to vlastně i výhoda. A poté hned pod ní ta fialová hodně práší a s tou je piplačka dát ji kloudně na oko. Zbytek je poté bezproblémový.

Samozřejmě u stínů s hrubějšími třpytkami tu a tam něco opadá pod oko při nanášení, ale není to nic hrozného vzhledem k té jejich původní textuře. 

V kombinaci s bází to poté na oku všechno dobře drží a vydrží v rozumném stavu celý den. V tomto jsou ty dražší stíny zkrátka lepší a ty levné se jim nedokáží vyrovnat. U takto komplikovanějších extrémně třpytivých textur dvojnásob. 




Tohle je zatím nejvíc šílený look, co jsem s tím vytvořila, ale ve finále se mi hrozně líbil. Studená stříbrná a k tomu růžová s fialovou, všechno v super třpytivém provedení. 


Tohle je také jeden z těch tmavších looku, které jsem využila na večer. Po černých stínech obvykle nesahám, ale v této paletce jsou všechny ty hnědé spíše tak středně tmavé, takže když potřebujete opravdu ztmavit, musíte sáhnout do té černé. 


A další dva looky už jsou takové moje typické pro běžné nošení. Pro někoho je to stále moc, ale já mám třpyt na očích ráda a zlato/hnědo/šedo/zelené kombinace jsou zkrátka moje parketa. 



Asi už jste ze všeho výše pochopili, že paletka mi vážně vyhovuje. Mám třpytivé stíny ráda a ,,zlatá čokoláda" nabízí skutečně neotřelé odstíny, které jsou k sobě navíc hezky seskládané a nemám problém s paletkou vymyslet mnoho variant. Ty matné stíny v rohu paletky jsou také skvělé, dobře pigmentované, dobře se s nimi pracuje a nemusíte tak při práci s těmi třpytivými sahat ještě do jiné paletky, abyste to zahladili. 

Kvalita je také úžasná, dobře se s nimi pracuje, skvěle na víčku drží. To,že skvěle vypadá a ještě jako bonus voní jako čokoláda, to už je jen třešnička na dortu. 



Není to paletka pro každého, protože je opravdu hodně specifická. Pokud máte rádi nějakou neutrální klasiku, tak ji nepotřebujete. Jestliže ale chcete své líčení občas ozvláštnit nebo milujete třyptky, je tato paletka naprosto úžasná a svým složením vedle svých kolegyň v parfumerii jedinečná. U mě je to aktuálně obrovský oblíbenec a podržím ji místo i v oblíbencích za celý rok. 

Co vy a Chocolate Gold? Líbí se vám, máte ji vyzkoušenou?

6 komentářů:

  1. This is so inspiring!
    I love the post:)

    OdpovědětVymazat
  2. U mně to taky byla láska na první pohled, třpytky, to je moje, takže jsem neodolala, zatím se s ní seznamuji a i když nevyužiji všechny odstíny, tak jsem z ní nadšená:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Některé odstíny bych asi nevyužila, ale paletka se mi hodně líbí. Její pigmentace je super a líčení hned to první vypadá fakt dobře! :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  4. Musím se přiznat, že ty swatche na ruce mě až tak moc nezaujaly, ale jak jsem se podívala na tvé líčení, tak jsem si řekla wow. Odstíny jdou hezky zkombinovat a vypadá to nádherně. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  5. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  6. Nááádherná :) mě zaujala hned na první pohled.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat