úterý 2. ledna 2018

Začátek roku s Basic Bitch (Mac)

Vítám vás v nové roce u první letošní recenze. A ta již tradičně musí být pozitivní, abychom těch hezkých kosmetických produktů měli během celého roku co nejvíce. Pro tuto příležitost jsem vybrala můj objev ze sklonku roku, který mě nadchl na první pohled a naprosto jsem si ho zamilovala. Řeč bude o paletce stínů Basic Bitch od Mac.


Věděla jsem delší dobu, že paletky už jsou v obchodech a věděla jsem také, že se mi nejvíce líbí právě Basic Bitch. Na první pohled z fotek mi ale přišla velmi podobná Urban Decay Smoky a nijak zvlášť jsem po ní netoužila. Pak jsem se ale šla podívat do prodejny na vánoční kolekci a už to bylo. Z té jsem si nakonec nic neodnesla, ale stačilo vyzkoušet na živo stíny z Basic Bitch a bylo vymalováno. Okamžite se mnou šla domů.


Pro mě je už docela těžké najít paletku, která by se mi stoprocentně líbila, ale zároveň aby se mi nedublovala s tím, co už doma mám. Tahle kráska v sobě však sdružuje neskutečné odstíny. Na první pohled je celá šedivá, ale ty odstíny jsou krásné. Přesně takové barvy, které mám ráda a využiju, ale zároveň mají netradiční podtóny. Jedině dvě poslední šedivá a černá jsou takové fádní. Do kontextu paletky se hodí, ale za ty samozřejmě už mám náhradu i v jiných paletkách.

Mezi moje nejoblbíbenější stíny patří ta dvě malá stříbrná kolečka. Ta třyptivá je fakt pecka, dá se nosit samostatně i jen na efekt. A ta ,,sametová" bílo stříbrná je neskutečně unikátní a skvěle pigmentová.



V druhé čtyřce mám ráda hned tu první barvu. Je duochromatická a těžko zachytitelná. Chvíli je šedá, chvíli zelená a nakonec hází odlesky do zlata. Neskutečný chameleon.



Rozjasňovač mě z celé paletky bral nejméně, ale nakonec jsem si oblíbila i ten. Je hodně nenápadný, ale to mi docela vyhovuje. Navíc má teplý naoranžovělý podtón, a takový rozjasňovač doma nemám.



O stínech Mac se povídá ledacos, jedni je milují, druzí nenávidí. Pro mě je tohle první zkušenost a jsem skutečně nadšená. Jsou vpodstatě srovnatelné s jakýmikoliv high end stíny. Jsou perfektně pigmentované, dobře rovnoměrně se nanáší, dobře se blendí do sebe, neblednou a v kombinaci s bází drží celý den. Byť tedy občas jsem měla pocit, že se ke konci dne rozpíjely. Ale já teď trošku experimentuji s bázemi, tak to může být i tím. Jsem s paletkou neskutečně spokojená. Sedí mi barevně i svými vlastnostmi.


Byť se zdá barevně velmi sjednocená, jde s ní vykouzlit mnoho looků.

Sametová stříbrná s šedivou. 


Stejná stříbrná s bordó bravičkou a na efekt trochu třpytivé stříbrné 
 

Moje oblíbená klasika, růžovo fialová kouřkovky, navíc plné třpytu.


A tohle je ta duochromatická barvička s tmavší hnědou.


Paletku mám zatím jenom chvíli, ale dělá mi neskutečnou radost a jsem moc ráda, že jsem si ji pořídila. V nabídce je ještě asi pět dalších variant, kromě nějakých bláznivin třeba i neutrálnější hnědé varianty. Určitě bych si ještě dokázala vybrat. A pokud tam i vy najdete favorita, určitě vám je můžu doporučit. Cena je 1 450 Kč.



Líbí se vám tyto paletky od Mac? A máte nějakou vyzkoušenou?

11 komentářů:

  1. Já mám zkušenosti od značky Mac pouze s rtěnkami a to vcelku velké zkušenosti, vlastním jich několik. Stíny a jiné produkty jsem ještě nezkoušela, ale mám v plánu si pořídit nějakou menší paletku, co by se mi vešla třeba do kosmetické taštičky.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  2. Užitečná a dobře napsaná recenze :)

    OdpovědětVymazat
  3. Wau, ta vínová se mi velice líbí :)

    OdpovědětVymazat
  4. Od této značky jsem ještě nic neměla, ale paletka vypadá skvěle. Odstínově by mi určitě sedla. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  5. Nádherná paletka, i já jsem měla v plánu si některou z téhle edice vybrat ale nakonec jsem neodolala limitované paletce od KatVonD Saint&Siner, určitě bude u mě článek.
    Terezah-style

    OdpovědětVymazat
  6. Krásná paletka!

    www.mummysweetbaby.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Když jsem viděla náhled na FB, hned jsem se zamilovala, vypadá fantasticky! Ale moje obavy o ceně se naplnily. Ale tak, je to obecně dražší značka, no. :) Akorát by ě zajímalo, jestli je třeba lepší Urban Decay, nebo jiné značky. Nevím pořád, do které opravdu investovat, aby se to vyplatilo a já nebyla nešťastná. Nedávno jsem si koupila ve slevách paletku značky Sephora, půdvoně stála asi 750 a já ji měla za nějakých 350. A musím říct, že víc jak 400 bych za ni určitě nedala, není zas tak super, ale používám ji celkem ráda, to jo. Ale teda tahle od MAC mě moc oslovila, tak uvidíme, zda si ji taky nepořídím... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je to dost individuální, jak třeba jednotlivé paletky v rámci značky, tak třeba i preference každého z nás. Za mě osobně jsou třeba UD nebo i Too Faced ještě o kousíček lepší než Mac. A taky o kousíček dražší. :-)

      Vymazat
  8. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  9. Odstinove vypadá dobře, az na tu cenu, ale rozhodne vypadá skvěle

    OdpovědětVymazat
  10. Za 9 stínů mi ta cena přijde strašně moc, vím, že je to MAC, ale stejně. A z nějakého důvodu mě strašně rozčiluje rozmístění stínů v paletce, je to strašné plýtvání místem, ale to je asi můj problém :D Jinak moc hezký post :)

    xx Tess Pretty Little Things blog

    OdpovědětVymazat