pondělí 22. ledna 2018

Ultra Facial řada od Kiehls

Málokdy se mi stane, že je moje koupelna takto monotematická. Nejsem toho názoru, že nutně potřebujete všechny produkty od jedné značky. Mám ráda pestrost. Zároveň však miluji Kiehls a v poslední době mám od této značky doma železné zásoby, a tak se mi i takhle sešla řada Ultra Facial. Nejsou to komplet všechny produkty, které lze pořídit, ale i tak tím pojmu téměř celou každodenní rutinu péče o pleť. 


Ultra Facial řada patří v obchodech Kiehls k jedněm z nejoblíbenějších. I když možná dost proto, že je i nejlevnější. Ale nekřivdila bych jí. Kromě toho, že je vážně dobrá, tak její kouzlo tkví především v tom, že je neskutečně neutrální a sedne velkému množství lidí. Nahrává tomu i vůně, která je u všech produktů totožná, taková ,,lékarensky nijaká".


Mým nejoblíbenějším kouskem je pleťový krém. Měla jsem ho vyzkoušený ze vzorečku, takže to byla sázka na jistotu. Používám ho už více než dva měsíce, a to jak ráno, tak večer. Pomalu se blížím k jeho dnu. 

Jak jsem psala už výše, krém je neskutečně neutrální. Má lehkou příjemnou texturu, rychle se vstřebá a nijak nelepí. Zároveň pro moji normální slash smíšenou pleť je ideální. Možná tedy kdyby byla skutečná zima a mrzlo, asi bych potřebovala něco silnějšího, ale takhle mi zatím stačí a šupinky se mi neobjevují. Zároveň je ideální ráno pod makeup, kdy s ním nedělá žádnou neplechu. 



Krém za mě sedne vážně téměř všem, jak mladé pleti, tak klidně starší, sušší, normální, smíšené, citlivé, dámám a klidně i pánům. Snad jen extrémy jako hodně mastná pleť nebo naopak výrazně suchá by měla sáhnout raději po něčem specializovanějším, ale jinak může klidně stát i ve vaší koupelně. Sama uvažuji o tom, že si ho časem koupím znovu. Cena je 740 Kč za 50 ml.



Tonika jsou obecně mé oblíbené produkty, bez kterých nedám ránu. Dosud jsem se ale těm dražším bránila, protože je to věc, kterou spotřebuji hrozně rychle a je mi tak trochu líto peněz. Tohle mi ale chybělo k doplnění celé řady a jednoduše lákalo vyzkoušet. 

Tonikum má mléčnou barvu a je trochu hustější než běžná voda. I proto ubývá velmi pomalu, a tak ta cena tolik nebolí. 250 ml vás vyjde na 550 Kč. 



Co mě trošku zarazilo, tak varování, že ho nemáte používat na oči. To je u mě trošku problém, protože jsem zvyklá tonikem stírat z očí zbytky dvoufázového odličovače nebo micelárky. A tak ho i přesto používám. Nesmí se vám tedy do očí dostat větší množství, to potom štípe, ale když jen letmo přejedete, nic se nestane. 

Tonikum je jinak příjemné, dokáže stáhnout poslední zbytky nečistot, pleť nijak nedráždí, nelepí ani nedělá nic dalšího nepatřičného. Vůbec není špatné, na druhou stranu, nejsem schopna napsat žádný superlativ, proč si koupit zrovna tuhle lahvičku a ne nějakou o polovinu levnější z drogerie. Myslím si, že znovu už se nepotkáme. 



Čisticí gel jen doplňuje předchozí produkty. Je neskutečně neutrální. Bezbarvý gel bez parfemace, který jemně vyčistí pleť. Osvědčil se mi používat jen za pomocí prstů. Hezky se na pleti rozetře, nepění, ale perfektně stáhne makeup a nečistoty. Zároveň mi přijde, že pleť vůbec nevysušuje a po dokončení procesu je vždy taková vláčná a příjemná na dotek. 





Co mě trochu mrzí, tak si moc nerozumí s konjak houbičkou, kterou mám k odlíčení nejraději. V kombinaci s ní tak divně po pleti vrže a není to tak komfortní. To je fakt škoda, protože bez konjak hubky já teď nedám ránu. Pokud používáte jiný styl odličování, tak je pro vás gel určitě dobrým pomocníkem. Já si ho z tohoto důvodu asi znovu nepořídím. I když aktuálně ho mám doma v několika velikostech, takže si s ním ještě chvíli užiju. Plné balení 150 ml vyjde na 550 Kč. 



Závěrem ještě celonoční maska, která mě neskutečně překvapila. Nečekala jsem nic extra, ale něco tak silného jsem ještě nezkoušela. Ono je tam sice napsané, že byste ji neměli používat častěji než jednou týdně, právě díky její síle, ale pro potřeby mé pleti to stačí klidně jednou měsíčně nebo spíš podle aktuální potřeby.

Použití je takové, že si masku nanesete v silnější vrstvě a necháte aspoň deset minut působit. Poté přebytky stáhnete ubrouskem, ale zbytek necháte přes celou noc na pleti. Mám z takových masek vždycky divný pocit a nemám to úplně ráda. Pleť opravdu hodně lepí a občas mám i pocit, že se dusí. Normálně si ráno obličej nemyji vodou, jen micelárkou a tonikem, ale tady jsem to musela vzít vodou a gelem. 

Stejně pleť zůstala trošku lepivá, té hydratace bylo až až. Na jednu stranu, fakt byla pleť vypjatá, bez jediné šupinky a ve výborné kondici. Ale třeba toho dne jsem se pak pudrovala asi pětkrát, jak jsem se pořád leskla. Měla jsem osvědčený makeup i pudr, takže to muselo být maskou. Pleť dostala takovou dávku hydratace, se kterou si nedokázala poradit. Ale asi tak do tří dnů se to zase srovnalo. 

Do budoucna mi maska určitě postačí takto v miniatuře. Těch 7 ml vystačí tak na tři použití. Plné balení 125 ml vyjde pak na 900 Kč. Není to pro mě na pravidelné používání, to má pleť nepotřebuje, ale na nějaký extrém, kdy bude pleť vysušená, tak to není k zahození a jako první pomoc to bude fungovat skvěle. Pokud navíc máte hodně suchou pleť, může to pro vás být dobrá záchrana.



Celkově jsem s řadou Ultra Facial spokojená a jsem ráda, že se mi takto sešla v koupelně. Určitě se budu vracet ke krému, ten je za mě vážně super. K těm dalším věcem mám menší či větší připomínky, ale reagující spíše na mé individuální požadavky pleti. Je ale dost možné, že vám se trefí do vkusu daleko více. Za mě určitě všechny kousky stojí za pozornost.

Čím pečujete o svoji pleť v zimě vy?

10 komentářů:

  1. Ráda bych tuto kosmetiku vyzkoušela, zaujal mě krém. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Přiznám se, že Kiehls je teď všude, že ani nemám moc chuť ho zkoušet, nevím, jestli cena opravdu odpovídá kvalitě, letos jsem se rozhodla prozkoumat spíš pečující věci od Neostraty, Medik8 a the Ordinary.

    OdpovědětVymazat
  3. Ja sa snažím prejsť úplne na prírodnú kozmetiku, ale stále ma lákajú aj iné produkty, napr. Clinique poslednú dobu :)

    OdpovědětVymazat
  4. Kiels mám na wishlistu taky dlouho ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Kiehl's mám pořád v hledáčku, ale chtěla bych letos vyzkoušet korejskou skincare :)

    xxx Tess Pretty Little Things blog

    OdpovědětVymazat
  6. Nikdy jsem nic nezkusila, ale občas mám takové vlny, že mě to láká :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ultra Facial krém som si aj ja veľmi obľúbila. Z Ultra Facial rady mám tiež mini masku a čistiaci gél, no zatiaľ som ich ešte nestihla vyskúšať. Po prečítaní tvojej recenzie mám však z tej masky troška obavy, pretože sa mi pleť počas dňa dosť mastní a ďalši mastnenie už vážne nepotrebujem :D. Inak som si od Kiehl's obľúbila čistiaci gél a tonikum Ultra Facial Oil-Free.

    OdpovědětVymazat
  8. Už jsem našla svou top péči, takže už nezkouším:o)) Jedu si na Dulcii a Navii, takže přírodka, od Dulcie peptidové sérum a od Navie konopný krém, to je dvojka, kterou jen tak nevyměním:o))

    OdpovědětVymazat
  9. Já mám na zimu nejraději hutné krémy a vazelíny :)

    OdpovědětVymazat
  10. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat