pondělí 8. ledna 2018

Moje sbírka korektorů

Dnešním tématem budou korektory a bez mučení se vám přiznám, že je to asi můj nejméně oblíbený kosmetický kousek. Však v různých starších článcích jste těch nářků četli až až. Korektor je pro mě spíše nutnost, nebaví mě je vybírat, přijde mi daleko složitější tady vychytat barvu a podtón než u makeupu. Dlouho předlouho jste u mě našli vždycky tak jeden, maximálně dva kousky. Až za poslední asi půl rok se mi stala taková věc, že se mi doma nějak namnožily. A to byl aspoň důvod vám je tady pěkně shrnout. 


Najít ten pravý korektor není jen tak. Obecně ani tak nemám problém s kryvostí, dokáži přijmout i ty středně krycí, ale o to víc jsem pes na odstíny. Přijde mi, že pokud vám má korektor skutečně pomoct, musí vám sednou na sto procent. S makeupem se dá plus mínus odstín pracovat, ale s korektorem ne. I proto jsem musela odpískat spoustu slavných a oblíbených kousků, protože se prostě nevyrábí (nebo k nám nedováží) v dobrých odstínech. Příkladem je pro mě třeba takový NYX a jejich HD korektor, který mají asi v dvaceti odstínech. A nesedí mi ani jeden. :-) A nepoužívám ani přeslavný Camouflage od Catrice, protože tam si v odstínech taky nevyberu a všechny pro mě mají špatný podtón. Konec nářků, pojďme se podívat na to, co doma mám.

Tady se aspoň můžete mrknout, jak je mám skutečně barevně srovnané. Světlounké a s podtónem do žluta. Odbočuje jen Nars, který mi taky právě úplně nesedí. Za top ostín naopak považuji Too Faced v odstínu light. To je pro mě prototyp mého stoprocentního odstínu.


V drogeriích je to s odstíny ještě o kus složitější, a tak jsem si oblíbence našla i v high end kategorii. Za mě můj absolutně nejoblíbenější korektor je Born This Way od Too Faced. Nebyla to láska na úplně první zkoušení, ale absolutně jsem si ho zamilovala. Barevně mi sedí jako ulitý. Především pod oči, ale dávám ho i na pupínky. Hezky se zapracuje, kryje a díky kokosové vodě o oční okolí i pečuje a zbytečně nezalézá do vrásek. Navíc je asi bezedný, protože ho mám asi rok a půl, používám ho hodně často, velkou část jeho životnosti to byl můj jediný korektor a pořád tam něco je. Jeho cena je teď myslím kolem 700 Kč, ale stojí za to a až mi dojde, koupím si ho znovu.

Touché Éclat od Yves Saint Laurent je přeslavný. Na druhou stranu, spousta lidí ho nesnáší. Problémy s ním jsou dva. Kryje velmi málo, což by ještě ukecal, protože oficiálně je to spíše rozjasňující pero než korektor. Ale za mě tedy i málo vydrží, tak kolem pěti hodin. Stejně ho ale miluji, a to v případě, že se po práci ještě chystám někam ven. Dokáže unavené oči, včetně ranního unaveného korektoru krásně probudit a prodloužit líčení na dalších pár hodin. Je to pro mě kabelkový parťák a taky nemá dno. Je hrozně maličký, ale mám ho dva roky, používám často a pořád z toho něco jde vydolovat. 


K dražším korektorům patří i Nars, který chybí na společné fotce, protože jsem na něj prostě zapomněla. :-) Tento korektor jsem měla na wishlistu několik let a miliony blogerek ho označují za nejlepší korektor na světě. Já jsem se k němu dostala až letos na podzim a koupila jsem si ho jen v miniatuře, která má asi mililitr a půl. A jsem ráda, že to tak dopadlo, protože z něj nejsem úplně nadšená. Nesedí mi podtónem, ale v našich Sephorách lepší odstín není. Ale nesedí mi ani texturou. Přijde mi hutný, nedokáže s pletí splynout a díky tomu umí zalézat do vrásek. Tady toho prcka spotřebuji, už tam toho stejně moc není, ale vracet se k němu určitě nebudu.


Jestli se mě ptáte, jakou značku korektorů mám nejraději, tak tahle fotka vám odpoví. Samotnou mě to překvapilo, ale je to tak, hned tři korektory mám od Maybelline. Hodně ráda mám Affinitone, tohle je už moje druhé balení. Bohužel tedy už není v našich drogeriích, ale jde sehnat na netu. Odstín 2 mi perfektně barevně sedí, velmi dobře kryje a zároveň na pleti nedělá žádnou neplechu. Výborný je především na pupínky. Pod očima je sice také pěkný, ale když ho tam používám pravidelněji víc dní za sebou, tak je oční okolí trošku vysušené. 

Mým nejnovějším objevem je Master Conceal, který je fakt perfektní. Oceňuji i to balení, které mi přijde naprosto geniální. Navíc skvěle kryje a opět dokáže s pletí splynout a nikde se nesráží. Pod oči je skvělý. Jen bych si přála o kapku světlejší odstín, ale bohužel, naše drogerie ho nenabízí.

Poté mám ještě super slavný The Eraser Eye. Ten za mě ale ne. Mám ho už také po druhé v jiném odstínu, ale nejenže ten podtón také není vychytaný, tak tento korektor si s mojí pletí nerozumí. Sedí na ní, sráží se a nevypadá hezky. Navíc to balení mě vytáčí. V houbičce toho vždycky zůstane hrozně moc a přijde mi, že se to v tom rychle kazí. Možná kdybych ho používala denně, tak to tolik nevadí, ale já po něm sáhnu jednou za čas a není to ono.


Našel by se u mě ještě jeden korektor, a to tento pěnový kousek od Essence. Už se snad ani nevyrábí, však víte, že ty jejich stojany se dost točí. Není to žádná výhra, ale má perfektní odstín i podtón, a tak je mi líto ho vyhodit. Pod oči jde zapracovat hezky, jen má tu nevýhodu, že nedrží. Je to pro mě tedy takový víkendový korektor, kdy nemám tak velké požadavky na výdrž. 


Než jsem to všechno hezky nafotila a dopsala, tak mi doma přistály další dva nové korektory, oba od Loreal. Zatím je nemám moc prozkoušené, tak vám o nich dám vědět později. Ale vypadá to, že korektory se u mě budou i nadále množit.


Zajímalo by mě, jak to s korektory máte vy. Máte je rádi, kolik jich doma máte a jaký je váš oblíbenec? 

14 komentářů:

  1. škoda, že Affinitone sa už nedá kúpiť v drogérke, lebo mne maximálne vyhovoval..teraz ho však nahradil Bourjois Radiance Reveal, ktorý je skvelý! :)
    MakeupbyVeo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten Bourjois mě taky lákal, ale bohužel to zase skončilo u odstínů. :-(

      Vymazat
  2. Tak já teda ten od Nars chtěla vyzkoušet, ale ještě uvidím :) Ale pořád mě láká dost :) Od Maybelline jsem měla poměrně tmavý odstín, takže mi nesedl spíš tím.. Jsem spokojená s Catrice Camouflage :))

    www.mummysweetbaby.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. No já s korektory moc zkušenosti nemám, spíše vůbec, nějak na ně zapomínám. Mám jakýsi od Miss Sporty a ten je fajn. Výše zmiňované jsem nezkoušela.

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám čtyři korektory, od Maybelline Fit Me a The Eraser Eye - byla jsem nadšená, když se u nás konečně začal prodávat, ale nechápu jeho popularitu, za mně taky ne. A pak od Catrice Camouflage v tuhém a v tekutém provedení - tenhle poslední taky používám nejvíc a nejvíc mi sedí.

    OdpovědětVymazat
  5. Ani jeden z korektorů, které máš ve sbírce nemám. Ale já jsem naprosto spokojená s tím všemi milovaným od Catrice :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  6. Mě stačí mít korektor jeden a jsem spokojená :D :) Mám nejraději ten od Avon :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já mám ráda korektor od Catrice - klasika no :D jinak co se týče Narsu tak se na něj už nějakou dobu chystám, ale zatím mi pořád utíká. Dražší mě vždycky lakaji víc, ale spíš potřebuju celkově něco, co sezenu snadno :D

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  8. To je fakt poprvé, co čtu na Nars negativní názor, jsem už skoro byla odhodlaná ho zkusit, ale ta cena mě odrazovala. A přesně to, co píšeš, by mi na něm asi vadilo. Tak uvidím, třeba se k němu někdy nachomýtnu za slušnou cenu v pidi velikosti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To malé balení je super, že člověk hned nemusí dát tisícovky, aby pak zjistil, že to není ono. Tady mě to ani tolik nemrzí. I když samozřejmě dát 350 Kč za mililitr a půl korektoru taky není zrovna výhra :-)

      Vymazat
  9. Já si koupila tu Camouflage od Catrice a měla jsem na něj alergickou reakci, osypalo se mi celé oční okolí a i trochu tváře, a trvalo mi dost dlouho než jsem se toho zbavila. Z ničeho jiného to být nemohlo, protože skincare mám používám skoro 100% přírodní a mám ji vyzkoušenou. A ten odstín mi taky 100% neseděl :D Já mám obecně s odstíny korektorů i makeupů hrozný problém, protože jsem bledá jako duch. Ale momentálně je mým oblíbencem Naked skin korektor od Urban Decay a taky mám ráda takový ten HD v tubiččce od Make Up For Ever.

    xx Tess Pretty Little Things blog

    OdpovědětVymazat
  10. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  11. Na tvé nářky s korektory si pamatuji, dřív jsem to taky tak měla, teď se to kupodivu změnilo. Asi je to tím, že drogerie se v tom zlepšují. :) Naopak bych řekla, že je to s výběrem odstínů o něco lepší než u makeupů, i když je fatk, že já ty podtóny neřeším. :D Momentálně mám paletku korektorů od Freedom, ta je fajn, ale ráda bych měla jen ty odstíny korektorů, které fakt využiju - zelený, růžový a béžový. Na barevné korektory nedám dopustit a už si bez nich nedovedu představit ani minimální líčení. Pěkně to zneutralizují, tím pádem ten béžový korektor, který se dá na to, nemusí být tolik krycí. Klasický korektor mám ted' od Astoru 24h super stay a jsem s ním spokojená, ale příště chci zkusit ten "slavný" Catrice Camouflage (tekutý).

    OdpovědětVymazat
  12. Opět super recenze! Já mám korektory pouze dva, jeden doma a jeden nosím v kabelce!

    OdpovědětVymazat