čtvrtek 4. ledna 2018

Kosmetická statistika (prosinec)

Je tady poslední statistika za uplynulý rok. Prosinec je vždy kritickým měsícem, ale letos se mi zdá, že ten počet nijak nevybočuje z průměru. Takže buď toho bylo fakt hodně po celý rok (asi spíš jo :-D) anebo se mi to pro tento prosinec podařilo uhlídat. Posuďte sami, 41 novinek a 23 spotřebovaných kousků.

Novinky

Prosinec je o dárečcích, a to se mi tentokrát dařilo ukázkově. Sama jsem si koupila jen tři věci, zbytek jsem dostala buď od firem nebo od známých, rodiny a samozřejmě Ježíška.


Moje jediné nákupy. Nové šampony J Beverly Hills jsem už potřebovala, protože staré dochází a poté jedna malá radost - tvářenka od nové značky Lottie.


O nejštědřejší hromádku se postaral Ježíšek. Tohle všechno jsem našla pod stromečkem. Z velké části je to můj wishlist a poté ještě pár malých překvapení navíc. 


Miniaturky z lékárny mám od kamarádky, která mi k tomu všemu přihodila ještě i tekutou rtěnku od Lancome v zářivém jarním odstínu. 


Tohle je takový různorodý mix od známých a kamarádek. A musím se vám přiznat, že jsem objevila Ameriku. Lip Lingerie od NYX jsou úžasné. Já vím, všichni to ví už roky, ale já je zkusila až teď a jsem příjemně překvapená.


Poslední hromádka je mix od různých firem. Nejvíce se těším na novou voňavou řadu od Dermacol.

Spotřebováno

Měsíc jsem měla doslova rozpůlený. Jeho první polovinu jsem trávila tradičně v Praze a poté už jsem jela k rodičům. Proto takhle netradičně i spotřebováno. Z každého místa jedna hromádka a celkem 23 věcí. 


1) Čisticí pásky Nivea - Škoda, že si nedělám čárky, ale nezbavíte se jich ani v tomto roce. :-)

2) Matující papírky Essence - Tohle mi nesmí chybět v kabelce a  v poslední době jsem se naučila, že je používám daleko častěji než samotný pudr. Potřebuji si koupit nové.

3) Plátynková maska Skin 79 - Už se pomalu blížím ke konci testování, brzy se můžete těšit na článek. Tato konkrétně byla docela fajn.

4) Mýdlo Dermacol - Tohle je moje nejoblíbenější parfemace a mýdlo je prostě mýdlo. Za mě ano.

5) Tělové mléko Dove - Jedno z mých vůbec nejoblíbenějších, ke kterému se čas od času vracím.

6) Lak na vlasy Loreal - Jeho sláva ho předchází, ale já v něm nespatřuji nic víc než obyčejný průměrný lak. Znovu ho nutně nepotřebuji.

7) Maska Dermacol - Příjemné překvapení, pleť byla dokonale čistá a přitom ne vysušená. Určitě si ji koupím znovu.

8) Tonikum Garnier - Moje oblíbené, jen mám teď pocit, že v drogerii měnili čisticí řadu od Garnier a nejsem si jistá, jestli ho tam ještě najdu.

9) Linky Loreal - Velmi povedené, samotné balení vydrželo přes půl roku a linky na oku držely jako přibité. Možná se k nim časem vrátím.

10) Linky NYX - Tak tohle bylo kolosální zklamání. Všichni to přirovnávají ke Kat von D. Svým tvarem a aplikací možná ano, ale Kat vám nevyschne po pěti použitích.

11) Řasenka Loreal - Mé řasy do ráje bohužel nevzala. Není dělaná pro můj typ řas a navíc hrozně rychle vyschla. Loreal za mě umí i líp. 

12) Tělové mléko treacle moon - Prostě taková milá tubička, měla jsem to jako krém na ruce na pracovním stole.

13) Termální voda Avéne - Klasika, která nesmí v kabelce chybět a občas je potřeba i přes zimu.

14) Odličovač očí Yves Rocher - Další z mých stálic. 


15) Sprchová pěna Douglas - Na cesty je  to naprostý ideál, ráda si ji časem koupím znovu.

16) 17) Koupelové soli tetesept - Tato zimní limitka byla pro mě jako dělaná, protože vanu si napustím akorát právě tak o Vánocích, a tam jsem je pěkně využila. 

18) Ubrousky The Body Shop - Já jsem je koupila ve výprodeji za 29 Kč, tak za tu cenu byly milionové, ale za nějakých původních 250 Kč ani náhodou. Ty od Nivea stojí třetinu a jsou ve výsledku lepší.

19) Tonikum Kiehls - Po tomto heřmánkovém zázraku pokukuji dlouho, a tak jsem byla ráda, že jsem si mohla vyzkoušet miniaturu. A je to naprosto boží, potřebuji to v plném balení.

20) BB krém Maybelline - Moje letitá stálice. Ještěže ji prodávají aspoň v zahraničí, když už u nás nějaký pátek ne.

21) Krém Nivea - Taková moje cestovní klasika na všechno, nikdy nezklame.

22) Pleťový krém Clinique - Tohle je ta slabší verze a za mě definitivně ne. Málo to hydratuje a vadí mi ten kluzký silikonový pocit.

23) Krém na ruce - Byl docela fajn, ale nic co by člověk vyhledával znovu.

To by byla definitivní tečka za rokem 2017. A co si přát do toho dalšího? Asi nebudu tvrdit, že šetřit. :-) Nekonečné zkoušení kosmetiky je mojí součástí a bez toho bych to nebyla já. Takže i v tomto roce se můžete těšit na kopy kosmetiky, které budeme postupně společně testovat. A začneme hned lednovými výprodeji...

Co přinesl Ježíšek hezkého vám?

14 komentářů:

  1. Sprcháč od Dermacolu je vážně voňavý :)

    www.mummysweetbaby.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Mně se prosinec ohledně nové kosmetiky poněkud vymkl z ruky, ale tentokrát nejsem na vině já, ale Vánoce a dárečky:-) Nicméně moje zásoby kosmetiky už jsou poněkud nezdravé, takže bych se přece jen měla trochu víc hlídat:-D
    Pudr od Rimmelu je pecka, oblíbila jsem si i jablkovo-skořicový sprchový gel od Dermacolu a z vánoční kolekce YR jsem unešená asi nejvíc, to jsou úžasné vůně:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ty NYXí věci ti úplně závidím :) Sama jsem chtěla jak sadu s městy, tak ty stíny, ale nerozhoupala jsem se ke koupi :D a teď už jsou dost poprodávané.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na statistiku jsem se těšila :) já ač bych ráda, tak se nedokazu kamaradit s kremy Clinique a nechapu popularitu.

      Vymazat
    2. S tím souhlasím, potom co jsem jich pár vyzkoušela, tak mě absolutně nechytly za srdce a nebudu je dále pokoušet.

      Vymazat
  4. Mám také nějaké dvě soli od tetesept tak jsem na ne zvědavá. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem si pořídila taky sprcháč s vůní jablíčka a skořice a voní opravdu silně :)

    OdpovědětVymazat
  6. Lip Lingerie je zrovna jediná formulace od Nyxu, která mi nesedí :D Mnohem líp si rozumím se soft matte lip creams a liquid suede, ale samozřejmě každý to má jinak :) Šťastný nový rok!

    xx Tess Pretty Little Things blog

    OdpovědětVymazat
  7. Voňavé produkty od Dermacol jsou láska :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  8. Zajímal by mě ten Eos, můžu se zeptat, co je to za druh? Já dostala od Ježíška také řadu Dermacol-ale Irskou kávu a nemůžu se té vůně nabažit 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je lehounce zabarvený a má v sobě spoustu třpytek. Ještě se mu budu věnovat v samostatné recenzi, ale upřimně není to nic moc. A to se považuji za člověka, co má klasické eos docela rád.

      Vymazat
    2. Děkuji a těším se na recenzi 😉

      Vymazat
    3. Vypadá nádherně, škoda, že není tak dobrý jako ty klasické. A má nějakou specifickou vůni či chuť?

      Vymazat
  9. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat