pondělí 14. srpna 2017

Letní péče od Dermacol

Léto nám ubíhá mílovými kroky, a tak je nejvyšší čas začít dopisovat všechny resty dříve, než vám ty letní recenze k ničemu nebudou. :-) Opalovací a poopalovací péči od Dermacol mám obecně hodně ráda a používám ji každý rok. A neminuly mě ani letošní novinky. 


Zkoušela jsem sprchový gel, chladivý gel po opalování a také opalovací olej. 


Začít bychom měli asi tím opalováním, a tak tedy pojďme na opalovací olej s SPF 30. V nabídce najdete i ,,dvacítku", ale já jsem s touto verzí spokojená.

Olej je ve spreji a na pokožku se aplikuje kouzelně rychle. Má docela dobrý rozptyl a je to super třeba na záda nebo jiné části, kam si úplně nedosáhnete. Poté vše stačí prsty ještě rozetřít a je hotovo. 

Bohužel tedy, nedoporučuji to aplikovat doma. Mastná podlaha nebo dokonce koberec, to opravdu nechcete.

Voní to dost zvláštně. Je tam i napsáno, že nemáte vdechovat aerosoly a skutečně první chvíli v tom cosi čpí. Pak to ale přejde a rozvine se jen sladká karamelovo vanilková vůně. 


Konzistenčně je to prostě olej a i když se do pokožky vsákne a nelepí se to na oblečení ani se nepřilepíte k čemukoliv jinému, tak pocitově vám na kůži zůstane taková klouzavá vrstvička. Podle mě je to super produkt k moři. Tam je vám fakt jedno, že to našplícháte i na písek, plavkám to bude taky jedno a vy se aspoň nemusíte dlouho otravovat mazáním. Mastná vrstva vás navíc ochrání i ve vodě. Jen tak to nesmyjete.

Bohužel, já jsem se letos s mořem nepotkala, a tak jsem tento produkt plně nedocenila. Na takové to městské běhání nebo posedávání na zahrádce to není moc komfortní a mám raději jemnější textury, které nezanechají žádný film. Moc jsem ho tedy zatím nevypotřebovala, ale uvidíme, třeba se mi ještě nějaké pěkné dovolené poštěstí. Cena je kolem 250 Kč.


Z poopalovací péče je tady poté sprchový gel s beta karotenem a oříškovým extraktem. Voní trochu překvapivě jako pomeranč zalitý čokoládou. Není to úplně top letní vůně, ale je to příjemné, ne že ne.

Svými vlastnostmi je to standardní sprochový gel, srovnatelný třeba se známými Aroma Ritual. Beru to jen jako takovou věc navíc. Jak to hned smyjete, tak to té pokožce zase tolik nedodá. Ale ani jí to nijak neubližuje. 


Je to pro mě takový průměr, prostě normální sprchový gel. Cena je kolem 60 Kč.


Na závěr ještě chladivý gel s d-panthenolem (je ho tam 5 %) a mentholem. Konzistenčně je to čirý gel, téměř bez parfemace. Hrozně mi to připomíná gel aloe vera, až mi přijde divné, že tam fakt není. 

Roztírá se krásně, je hodně lehoučký. Na pokožce zanechá lepivý pocit a chvíli to trvá, než to přestane. Mezitím to i mírně chladí. 


Přijde mi to jako fajn nenáročná věc na letní mazání. Fajn je i menší 150ml balení. S klidem to za dovolenou vymažete. Je mi sympatické, že je tam toho panthenolu docela dost, takže to pokožku umí fakt hezky zklidnit. Vyloženě spálenou kůži jsem díky bohu neměla, ale občas jakoby lehounce zčervená a tohle vždy pomohlo. Už to mám téměř celé vypotřebované. Gel seženete za stovku.

Jak už jsem psala v úvodu, letní péči od Dermacol mám ráda a potěšila mě i letos. Nejvíce asi chladivý gel, sprcháč je prostě takový doplněk. A opalovací olej není vyloženě špatný, ale díky té mastné textuře je opravdu vhodný jen na tu pláž. Pokud se za sluníčkem ještě někde chystáte, s klidem se po těchto produktech podívejte. Věřím, že vám udělají dobrou službu.

Za poskytnutí produktů k recenzi děkuji PR Dermacol.

Jakou poopalovací péči jste letos používali vy?

6 komentářů:

  1. Po opalovakach Dermacol každý rok pokukuji, ale pokaždé skončím u jiné značky.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem se tento rok ani moc neopalovala :D

    OdpovědětVymazat
  3. Od Dermacolu jsem neměla nic z produktů na ani po opalování, letos už netřeba nic kupovat, tak třeba příští rok:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Nad touto opaľovaciou a poopaľovaciou kozmetikou od Dermacolu som sa už pozerala, veľmi ma lákala predovšetkým tými krásnymi obalmi. Mysím, že nie len pri tomto oleji je všetko mastné a špinavé, ale pri všetkých výrobkoch v spreji. Vôňu pomarančov veľmi nemusím, som skôr na kokosovú vôňu čo sa týka letnej kozmetiky :)

    FRENCHSTYLE

    OdpovědětVymazat
  5. Já se neopaluju, takže péče po opalování je pro mě jaksi zbytečná. Mám jen krémy přímo na opalování, většinou mám na léto 2 (nejlépe v malých lahvičkách, aby se stihly spotřebovat) - jeden slabý s faktorem 15 a jeden s vysokým SPF přes 30. Momentálně mám ten s nízkým SPF od Bione a s vysokým od Biodermy s SPF 50. Tu Biodermu jsem koupila vlastně omylem - od kožní jsem měla slevový kupon a já myslela, že to je 50% sleva, jenže to byla sleva jen 50 Kč. :D Každopádně nelituju peněz, pomáhá mi i na akné. Další tipy na akné jsem napsala do nového článku. Když se spálím, dám si na to gel z aloe vera, pěstovali jsme to doma a manžel mi to poradil na spáleniny. Teda nebývám spálená od slunce, někdy se ale spálím třeba od talíře z mikrovlnky nebo když něco vařím atd. :D

    http://kliknisem.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat