pátek 18. srpna 2017

Letní maskování

V poslední době jsem naprosto propadla maskám. Především těm plátynkovým, ale nebráním se ani těm klasickým. Poctivě střídám hydratační s čisticí a pleť si jen libuje. Dnes si projdeme pár kousků, které mi prošly rukama zhruba za poslední dva měsíce. 


Je to taková různorodá směska a jak se na to tak dívám, vlastně jsem všechny dostala, takže jsem si je ani nevybírala. Lirene mám od zastoupení značky, Sephora mě jejich maskami podarovala k narozeninám a ten zbytek jsem dostala od sestry. 



Plátynkové masky Sephora u nás byly jedny z prvních a hned jsem je zkoušela. Byly super, ale pak se začaly objevovat další a další, zamilovala jsem si Misshu a tyhle prostě byly zbytečně drahé. Sephora poté začala rozšiřovat sortiment o další druhy masek, ale nikdy už jsem se k nim nedostala. 

Tento narozeninový dárek mě však mile potěšil. Lotosová maska byla klasická na obličej. Fungovala tak nějak průměrně, nějakou tu hydrataci zvládla, ale jak už jsem se přesvědčila v minulosti, jejich masky jsou prostě jen průměrné. Když to srovnám třeba s lotosovou maskou od Misshy, tak ta stojí půlku, má v sobě daleko více přírodních složek, krásně voní a více hydratuje. Takže není o čem. Navíc mi i přijde, že má maska dost nekvalitní plátynko. Za stovku prostě ne. 



Druhá maska se zeleným čajem je určena pod oči. Já jsem zvykla používat masky na oční okolí od Dermacol, ty s kyselinou hyaluronovou, a ty jsou super. Tohle je trošku něco jiného, ale mile mě to překvapilo. Oční okolí to hezky osvěžilo a skutečně váčky trochu splaskly. Tady bych si i občas dala říct a někdy v akci pořídila další.



Celkově jsem ráda, že jsem si masky od Sephory po delší době zkusila a určitě to nebylo naposledy, co jsem po nich sáhla. Ale máme tady i daleko lepší a zároveň levnější.



Pojďme na největší překvapení, a tím jsou jílové masky značky Earth Kiss. Tyto masky se nedávno objevily v Rossmannu. Hned jsem je okukovala, ale přišly mi drahé (69 Kč/kus). Když mi je ale nakonec dala sestra k narozeninám, byla jsem moc ráda. 

Milovníky přírody potěší, že tyto masky jsou ryze přírodní a pyšní se i několika certifikáty. 

Začneme tou podivnější, a to je sice klasická plátynková maska, ale napuštěna jílovou směsí. Je to fakt trošku divné dávat si to na obličej, ale výsledek stojí za to. 



Voní to dost specificky. Je to roztodivný mix různých kytek, bylinek a jílu. Na pleti to příjemně chladí a jíl postupně zasychá. 

Po dvaceti minutách jsem masku sundala a bylo samozřejmě nutné obličej opláchnout od zbytku jílu.

Výsledek byl fantastický. Pleť byla neskutečně jemná, čistá, póry zatažené. Ve srovnání třeba s Loreal jílovými maskami mi tohle přišlo daleko intenzivnější a pleť jakoby si z tohoto vzala víc. 



Druhá maska je taky jílová, akorát tentokrát už klasicky nalitá v pytlíčku. Ten je opravdu štědrý, ale je to škoda, protože skladovat v teple přírodní, navíc jílovou masku, to moc nejde. Takže jsem ji použila dvakrát a pak už jsem zbytek vyhazovala, ale vydržela by klidně na tři, možná i čtyři použití. 



S parfemací i konzistencí je na tom dost podobně jako předešlý kousek. Prostě bahýnko. Tohle ale navíc smrdělo ještě víc. Nejvíc mi to připomínalo netopýří trus.:-) Vážně, bylo to podobné tomu, když v zoo vejdete do domečku s netopýry. 

Maska zároveň obsahovala i pár zrníček, tak při nanášení a smývání to rovnou posloužilo i jako peeling.



Výsledek byl naprosto fantastický. Ještě o něco intenzivnější než u předešlé masky. Řekla bych, že je to nejen peelingovými částicemi, ale tím, že toho můžete dát na obličej více dostat se třeba i k linii nosu a dalším záhybům. Přísahám, takhle hladký a vyčištěný obličej jsem nikdy neměla. Fakt pecka.

Na druhou stranu, možná mi přece jen trochu víc seděla ta plátynková varianta. Přišla mi taková k pleti jemnější. A navíc tak děsně nepáchla. :-) Tak jako tak, na značku Earth Kiss se určitě zaměřte a nějakou masku zkuste. Je jich v nabídce asi pět a já si určitě budu pořizovat další.



Plýtynkovou masku nabízí už si Balea, navíc za nějakých směšných 25 Kč, takže jsem ji musela vyzkoušet. 

Plátynko samotné je úplně v pohodě, paradoxně mi přijde lepší i než Sephora. Je hezky napuštěné tekutinou, která má takovou svěží neutrální vůni.

Na pleti to hezky chladí a po sundání i vcelku uspokojivě hydratuje. Jen to ještě chvíli trochu lepilo.



Maska není technicky špatná. Je použitelná, funkční. Ten výsledek je takový průměrný. Já jsem prostě rozmlsanější účinnějšími maskami, a tak mi to nepřijde jako velká pecka. Ale pokud je vám líto dávat více peněz za jednorázové masky, máte mladší či nenáročnou pleť, tak jako takový menší hydratační bonus jednou za čas, proč ne. Není úplně marná, ale já si ji asi znovu kupovat nebudu.



Na závěr ještě jedna Balea, tentokrát klasická hydratační maska, která je určena jako péče po opalování. Obsahuje dva chlívečky, v každém je bohatě 7 ml masky a je to myšleno spíše tak, že si to dáte i na dekolt, ramena atd. Na jeden obličej je to hodně a vystačí to minimálně na dvakrát. 

Maska obsahuje spoustu krásných věcí jako je panthenol, aloe vera či olej z meruňkových jader. A ty tomu minimálně dodávají příjemnou vůni. Maska je krásně chladivá, konzistenčně jako hutnějším krém a voní krásně po meruňkách.



Maska se začne do pleti vsakovat a zanechá jen průhledný lepivější film. Údajně se má maska poté jen setřít ubrouskem, ale já doporučuji smýt vodou. Opravdu to na obličeji udělá takovou lepivou krustičku a jen ubrouskem to nesundáte.

Výsledek je ale překvapivě super. Pleť je jakoby vypnutější, hydratovaná, taková zklidněná. Nezkoušela jsem ji tedy na nějak sluníčkem spálenou pleť, to se mi díky bohu vyhlo, ale rozhodně to byla příjemná hydratační zpruha. Nevím, kolik maska stála, ale určitě ne moc a musím říct, že mě mile překvapila a rozhodně vám ji můžu doporučit.



Na konec ještě hodně provařená maska na nohy od Lirene. Určitě jste o ní slyšeli ze všech stran. 

Balíček obsahuje dvě fáze. Nejdříve je tam malý pytlíček s peelingem. Ten je fakt super, má perfektní konzistenci, zrníčka tak akorát. Až mi bylo líto, že je ho tam tak málo. Brala bych ho na celé nohy, ale je ho tam sotva na ta chodidla.

Poté už jsou na řadě samotné napuštěné ponožky. Je to fakt srandovní to mít na sobě. Ale člověk si aspoň musí lehnout, relaxovat a výsledek taky stojí za to. Nohy jsou o poznání hladší, vyživené, spokojené. Je to opravdu příjemná věc. Jen je škoda, že je docela drahá. Vyjde vás na 159 Kč. A to mi přijde trochu moc, tím spíš, že se pořád bavíme o značce Lirene, která je obecně hodně levná. Ale kdybych na ni narazila někdy v akci, ráda si ji pořídím znovu. Přece jen to není věc na pravidelné používání, spíše jen si tu a tam udělat radost. 


Maskování mě prostě baví a již brzy se můžete těšit na další pokračování, tentokrát věnované už jen čistě asijským plátynkovým maskám.

Z dnešní kolekce bych vám určitě doporučila omrknout značku Earth Kiss, o té se zatím moc nemluví, ale rozhodně si zaslouží svoji pozornost. A špatná rozhodně není ani Sun Dance maska od Baley či maska na nohy od Lirene.

Co vy a masky? Jaké máte nejraději?

9 komentářů:

  1. Zkušenost mám jen s plátýnkovou maskou Balea, nemám moc s čím srovnávat, těch plátýnkových masek jsem zatím moc nezkoušela, ale jsem s ní spokojená. A určitě si zajdu do Rossmanna podívat se na ty masky Earth Kiss:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Earth Kiss jsou super, taky je mám ráda :) Jinak poměrně pravidelně používám tu modrou plátýnkovou od Garnier, a jak mi většina jejich péče o pleť nesedí, tak tahle maska jo, ale brousím si zuby na ty od Misshy!

    Tess Pretty Little Things

    OdpovědětVymazat
  3. Earth Kiss vypadají hodně dobře, určitě je zkusím, i když jsou tedy poměrně drahé, taky mám vždycky problém, že mi tyhle masky vystačí na víc použití, ale nechce se mi je skladovat, tak jí asi vytlačím do nějaké menší uzavíratelné nádobky.

    OdpovědětVymazat
  4. Jílové masky se mi zdají jako docela zlodějna. Připadá mi daleko výhodnější koupit si prostě ten jíl a pak si vždycky doma připravit masku právě na jedno použití. Bahýnko není třeba někde složitě skladovat, schová se akorát pytlík s jílem a ten vydrží bez zkažení věčnost. Navíc si masku můžu umíchat pokaždé jinak, někdy dávám bylinkový čaj, jindy med nebo olej. A cenově to vychází až směšně levně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já musím říct, že na to domácí vaření moc nejsem. Mě to nebaví a raději zkouším to, co vymyslí jiní. :-)

      Vymazat
  5. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  6. Masky Earth Kiss vypadají teda hodně dobře. Já bych ráda časem vyzkoušela masky od Sephory, tak uvidíme. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Díky za tip, na ty Earth Kiss se podívám, to mě potěšilo, že mají ty certifikáty, mimo jiné i HCS, že netestují na zvířatech. Tu značku neznám. :) Já zatím snad neměla hydratační masku, jen čisticí. K hydrataci používám obyčejné slupky od okurek. Z čisticích masek mi pomáhá třeba nějaká jílová, je celkem jedno, jaká je to značka. :) Měla jsem např. nějakou od Dermacol a byla dobrá a ted' jsem si oblíbila značku Freeman, mám antistresovou masku v modrém obalu. :)

    OdpovědětVymazat