pondělí 5. června 2017

Jílové masky Loreal

Tato trojice masek rozvířila kosmetické vody v úvodu tohoto roku a doputovaly i ke mně. Já jsem dosud s péčí od Loreal zase tak dobré zkušenosti neměla. Jejich krémy jsem nikdy moc nepoužívala, stejně tak třeba micelárky či odličovače. Ale novinkové masky se více než vyvedly. 



Všechny tři kousky mají podobný základ, kombinaci tří jílu a každá z nich ještě nějakou složku navíc, která poté pleti přináší i odlišný benefit. Svými účinky ve finále i lehce odlišné jsou, ale ruku na srdce, pokud nutně nepotřebujete cool fotku na Instagram, bohatě vám doma stačí jedna a nemusíte si pomalovávat obličej třemi barvami. Já obecně nejsem zastánce kombinování masek. Tak jako potřebuji vyčistit sušší tváře, chci hydratovat mastný nos. A tak jednoduše dám jeden den čisticí masku na celý obličej a druhý den hydratační masku na celý obličej a je vymalováno. A kombinovat tři masky, které všechny čistí, to mi tuplem nedává smysl.



S maskami se dost obdobně manipuluje. Vyplatí se vždy na obličej nanést co nejtenčí vrstvu, aby na pleti hezky zaschla. Doba aplikace je max. deset minut. Déle bych to nenechávala, protože umí pleť trochu vysušit. Všechny se i hezky smývají, jen především ta červená umí udělat pěkný bordel v koupelně. :-)


Maska s aktivním uhlím má především čistit a obecně se těší největšímu zájmu. A můžu to potvrdit i za sebe, je z nich jednoznačně nejúčinnější. Krásně se vcucne do pórů a po použití je pleť neskutečně jemná, čistá, póry zatažené. Jen je to skutečný driák a občas je to při zasychání až nepříjemné, jak vám stahuje obličej. Ten výsledek za to však stojí.

Nicméně ji nemůžu používat zase moc často, protože pleť sice vyčistí, ale dá jí trošku zabrat. Jednou za dva až tři týdny mi bohatě stačí. Asi bych ji nedoporučila citlivé pleti a poté samozřejmě suché, pro které obecně jílové masky asi nebudou to pravé ořechové. 



Maska s červenou řasou obsahuje i malé částečky a zastupuje peeling. Pleť má nejen vyčistit, ale i rozzářit.  Také v ní jsem našla zalíbení. Já obecně peelingy nepoužívám moc často a stačí mi něco lehčího a jen občas. Takže mi to takto v masce vyhovuje. A taktéž ji nepoužívám často, stačí mi jednou za měsíc. 


Maska se opět hezky nanáší, jen si opravdu dávejte pozor na ručník a vše, na co saháte. Kolikrát se mi stalo, že jsem si špatně umyla ruce nebo nesmyla vše z obličeje a pak jsem měla červené úplně všechno. :-) Jde to tedy bez problémů vyprat, ale je lepší tomu předejít. Na pleti je ale daleko příjemnější, než černá kolegyně. Zcela nezasychá a tím pádem ani tolik nepne. Zrníčka v ní obsažené jsou přesně tak akorát, aby pleť hezky obrousily, ale jsou jemná a nedráždí.  

Poměrně výrazná je i její vůně. Je taková ,,štiplavá", dost možná v tom tu řasu cítím. Obličej je po použití opět hezky jemný, čistý. Jestli je pleť i rozzářenější, to se těžko posuzuje, ale obecně celkově spokojenější určitě je. 



Třetí kousek láká na výtažek z eukalyptu a pleť by měla být čistá a osvěžená. Tato maska je podle mě uživatelsky nejvíce příjemná, ale paradoxně nejméně účinná. 


Maska krásně svěže voní, hezky se nanáší a byť na pleti plně zasychá, tak není tolik nepříjemná a nepne jako ta černá. Opět ji po maximálně deseti minutách sundávám. Jde dobře dolů a nedělá tak velký nepořádek jako její dvě ségry.

Výsledek je takový průměrný. Ta pleť je očividně o něco čistší a taky sušší, ale není to žádný wow efekt. Nejdříve jsem si říkala, že je to dobrá alternativa pro ty, kteří si netroufnou třeba na tu černou, ale po opakovaném vyzkoušení si myslím, že ten její efekt je fakt slaboučký, navíc vysušuje, prostě to není ono. 



Co se mi u masek líbí, tak je to jejich úžasné skleněné balení. Vypadá to v koupelně opravdu hezky. V každé krabičce najdete 50 ml a dle výrobce by mělo každé z nich vydržet na deset použití. Za mě je to ale rozhodně více. Jak už jsem psala, stačí lehká vrstva a můj tip je minimálně tak patnáct použití, možná i více. Co se frekvence týče, výrobce opět doporučuje dvakrát i třikrát týdně, což je za mě moc často, ale to už se odvíjí od potřeby jednotlivé pletí. Mně osobně vyhovuje použít masku jednou týdně, s tím, že je mezi sebou tak různě prostřídávám. A občas nějaký týden i vynechám. 

Cena jedné masky je 250 Kč, ale v akcích koupíte i za 200 Kč. Za mě je rozhodně doporučuji. Především tu černou, ale pokud chcete, aby maska suplovala i peeling, tak i červenou. Zelená eukalyptová mě tolik nezaujala a podle mě je příliš slabá, a do té bych znovu nešla.


Za poskytnutí produktů k recenzi děkuji PR Loreal.

Už jste stihli tyto masky vyzkoušet? Která vám sedí nejvíce?

15 komentářů:

  1. Skvělý článek, masky máš moc pěkně nafocené, já bych je taky chtěla vyzkoušet, ale masek mám spoustu, takže zatím se na ně nechystám.
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  2. Se vsemi ruznymi maskami se ted roztrhl pytel. Potrebuji dodelat svoje starsi zasoby a pak planuji vyzkouset novinky. Plet mam suchou, ale docela me tyhle lakaji.

    OdpovědětVymazat
  3. Mám tu červenou a jsem s ní velice spokojená, pěkný článek. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Na tento článek jsem se těšila! :) Já měla právě ve vzorečku tu černou masku a za mě je to dokonalý kousek! Určitě bych si ji ráda koupila v plném balení. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Zkoušela jsem zatím jen černou ve vzorku a byla moc fajn, aplikovala jsem jen na T- zónu.

    OdpovědětVymazat
  6. Vyzkoušet jsem nestihla, ale dívám se po nich už doby, co jsou v prodeji a jednoznačně nejvíc mně láká ta černá, tu si chci určitě pořídit:-)

    OdpovědětVymazat
  7. Nějak se mi stále nedaří udělat si názor na tu černou. Dělá to něco? nedělá? fakt furt nevím :-/

    OdpovědětVymazat
  8. Mám tu zelenou z DM boxu, čistí parádně :) Za mě spokojenost.

    OdpovědětVymazat
  9. Mám tu černou a je na mou smíšenou pleť super, používám jí jednou týdně 20 minut a rozhodně vydrží na víc než deset použití.

    OdpovědětVymazat
  10. Dost jsi mě nalákala, na jíl slyším, už jsem kdysi od jiné značky měla jílovou masku a na mou tehdy hroznou pleť mi pomohla. Celkově mám ráda masky na čištění pleti. Tyhle vypadají skvěle. Bohužel nevím, jestli jsou pro mou citlivou pleť vhodné.

    OdpovědětVymazat
  11. Ja som ich chcela vyskúšať ,aj som sa ne tešila, kedy prídu, ale neviem....cena mi príde dosť vysoká a mám pocit, že keď si človek kúpi íly a doma si ich zmieša s olejom, vodou atď. tak to bude to iste, možno aj lepšie :) Ale balenie majú prekrásne :)


    Lavandula Diary

    OdpovědětVymazat
  12. Loreal mám rada, ale ešte som ich neskúšala. Mám doma ešte nespotrebované masky, takže možno neskôr.

    AN Beauty Blog

    OdpovědětVymazat
  13. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  14. Pořád jsem se dokopávala k tomu, že tu černou vyzkouším, ale po přečtení tohoto článku nevím, nevím. Mám pleť jak sušenku, tak se na to vykašlu :D :(

    OdpovědětVymazat