středa 5. dubna 2017

Dekorativní novinky od Dermacolu

Dermacol přišel v úvodu roku s pořádnou dávkou nové dekorativní kosmetiky. Musím říct, že mě balíček potěšil, protože obsahoval plno krásných barevných věcí. Některé jsem sice dala hned bokem, aby je mohl zkoušet někdo jiný (něco čeká i na vás v nějaké z příštích soutěží), ale do zbytku jsem se ihned pustila a dnes vám povím, jak to dopadlo.


Jednou z nejvýraznějších novinek jsou oční stíny a linky 2 v 1. Tento koncept mám docela ráda, jen ne vždy mi tyto produkty na oku drží, a tak jsem byla zvědavá, jak se s tím Dermacol popral. Tužky se prodávají v osmi odstínech a já jsem dostala tři z nich. Bohužel tedy modrá a zelená nejsou úplně mými barvami, a tak jsem je sama nezkoušela. Ale zvlášť u té modré mě to mrzí, protože vypadá božšky, ale opravdu ne na mých očích. 




Nechala jsem si tedy jen nejsvětlejší odstín číslo 1. To je taková nude béžová barvička se zlatými třpytkami. Bohužel tedy moc nadšená z něj nejsem. Ale co se tak ozývá odjinud, tak je blbý právě jen tento jeden stín a všechny ostatní jsou v pohodě. Dobře se nanáší i drží. Ale vraťme se tedy k té jedničce. 

Stín si vůbec nerozumí s jakoukoliv bází. Na té začne cuckovat, flekatět, vozit se. No prostě, nevypadá to dobře. Nezbývalo, než to zkusit bez báze. Jenže to pak zhruba po čtyřech hodinách zmizelo.

Tak jako tak je ten výsledek takový nijaký. Barva je hodně nenápadná, na víčku nesjednocená... Snad jen třeba na projasnění do koutku by mohla být fajn, ale jinak s ní spokojená nejsem. 

Cena těchto tužek je 149 Kč. Mně se tam líbí třeba taková hnědo zlatá a přemýšlím, že bych jí dala šanci. 


Další novinkou jsou automatické tužky v pěti odstínech. Já jsem si pro vlastní pokusy nechala černou a povím vám, netuším, kde dělám chybu. Všichni ostatní píšou, že skvěle drží. No, mně se rozmazává.



Jedno se jí ale musí nechat, pracuje se s ní skvěle. Je opravdu černo černá, dobře pigmentovaná a dostatečně měkká. Dobře s s ní maluje jak spodní, horní linka, tak i waterline. 

Můj problém je ale prostě takový, že se postupem času začne rozpíjet a po celém dni ten pohled není opravdu fresh. Možná i to je důvod, proč obvykle oko černou nerámuji. Po dvanácti hodinách to nikdy nebude vypadat dobře.

Jinak tužka vyjde na 129 Kč.


Aby tužek nebylo málo, v nabídce najdete i ty klasické. A ty vám tedy rozhodně nedoporučím. Sama jsem zkoušela jen tu hnědou, která je navíc hodně do rezava, takže mi ani nesluší, ale především s ní nejde pracovat. Je hrozně tvrdá a jediné, co s ní jde, tak spodní linka. Na waterline vůbec ne a ani na horním víčku s ní nejde nic vykreslit, protože to byste na ni museli hodně zatlačit.

Cena tužek je 99 Kč.



Jsou tady i tužky na rty a jsou dost podobný případ - docela tvrdé. Ale pracovat se s nimi dá a musím říct, že jsem si aspoň jednu z nich nechala. Konturku použiji jednou za sto let, takže mi bohatě postačí. Pigmentovaná je hezky, i dobře drží. Jen je prostě tvrdá, suchá a ne příliš komfortní. Za mě osobně asi tužky od Essence za poloviční cenu odvedou lepší službu. Cena tužek je také 99 Kč.


Abychom to neměli celé negativní, tak tady jedna hvězda na závěr. 16 Lip Colour nejsou samy o sobě žádné novinky, ale v nabídce najdete trojici nových odstínů. 

Já jsem k těmto rtěnkám měla vždy trochu odměřenější vztah. Nebylo to pro mě na každodenní použití, ale již nějaký ten pátek mám v šuplíčku výrazně červenou a když jsem někam vyrážela večer ven a chtěla jsem mít výrazné rty, byla to jasná volba. Ale musím říct, že spolu s novinkami jsem si s těmi rtěnkami více sedla a v posledních týdnech jsem je nosila opravdu často.




Odstín 10 je taková moje typická jarní barvička. Je to taková studená růžovo fuchsiová a byť je výrazná, cítím se v ní dobře. Výdrž je v tomto případě skvělá. Podle mě to nejde říct přesně, každý den je to jiné, v závislosti na tom, co vše provádíte a především jíte. Někdy přijdu večer domů a rtěnka je téměř netknutá a někdy ji musím akutně upravovat už v poledne. Tak jako tak, když mám chuť na výraznou rtěnku a nechce se mi celý den hlídat, jak vypadá a kam se rozpíjí, jsou tyto kousky od Dermacolu tou nejlepší volbou.



Pěkný je i odstín 12 a myslím si, že hlavně na podzim po něm budu sahat častěji. Jinak ta výdrž je stejná jako popisuji výše. Jen u takto světlého odstínu mám ty tendence sáhnout raději po něčem komfortnějším a klidně to x krát za den opravit. Pro mě jsou 16 h Lip Colour spíše parťákem právě u těch výrazných barev. Cena je 229 Kč



Abychom si to shrnuli, byť se novinky jevily velmi dobře, tak nakonec to moje testování moc nedopadlo. Úplně ze všeho nejvíc mám ráda jejich klasiku 16 h Lip Colour a jsem moc ráda, že se objevily nové odstíny. Asi úplně marné nebudou stíny v tužce, pokud vynecháte nejsvětlejší odstín a dokážete si vybrat z těch ostatních. A teoreticky nejsou špatné ani automatické tužky. Spoustě lidem sedí. Já za sebe je ale úplně doporučit nemůžu. A klasickým tužkám se raději vyhněte, ty se moc nepovedly. 

Za poskytnutí produktů k recenzi děkuji PR zastoupení značky Dermacol.

Zkoušeli jste nějaké z novinek? A máte rádi 16 h Lip Colour?

9 komentářů:

  1. Mam stiny v tuzce a drzi naprosto perfektne. Za cely den se ani nehnou. Laka me ta bila automaticka tuzka na waterline, tam maloktera tuzka drzi a na tuhle jsem cetla pozitivni ohlasy.
    Jinak ja se bez cerne linky neobejdu, ale mam svoji stalici snad uz dvanact let a jina tuzka mi nevyhovuje, vse se mi rozmaze a vetsinou i pusobi tvrde.
    Giveaway

    OdpovědětVymazat
  2. 16 h lip color mám v odstínu 04 a určitě bych si ještě ráda koupila 03, 08 a zaujal mě z článku odstín 12 nebo nějaký podobný světlounce růžový - nude bych si vybrala. Líbí se mi, že vytvoří krásné rty a pouze po jídle doplním trošku dolní ret a paráda, neobtiskává se, nerozmazává

    OdpovědětVymazat
  3. Z těch původních odstínů 16h Lip Colour jsem si nevybrala, ale z těchto už si vyberu, tak se těším, že konečně vyzkouším. A táhne mně to vyzkoušet i tu automatickou tužku na oči.

    OdpovědětVymazat
  4. Ty stíny v tužce sis vybrala zrovna ty nejmizernější :-/ ta modrá a zelená jsou o poznání lepší, ale zase chápu, že to nejsou barvy pro každého :) A ty automatické tužky taky můžu, drží mi nejlépe ze všech, co jsem kdy měla :)

    OdpovědětVymazat
  5. Mě jejich tužky na oči nelákají, i PetraLovelyHair říkala, že zrovna tužky na oči Dermacol neumí a jsou moc tvrdé. Jak se ti odličují tyhle rtěnky? Mě lákají už delší dobu, ale bojím se, že bych trpěla při odličování. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musí se na ně vzít dvoufázový odličovač na oči, potom jdou dolů dobře. ale šmrdlat to micelárkou nebo gelem není moc dobré, to rty hodně trpí a stejně to člověk stoprocentně nesundá.

      Vymazat
  6. No mě tady vážně zaujali jen ty rtěnky :))

    OdpovědětVymazat
  7. O těch rtěnkách jsem už slyšela hodně, ale až s přichodem nových odstínů po ní taky můžu sáhnout. Líbí se mi ta tmavě růžová. Původní kolekce měla hodně třptivých odstínů..a vlastně nic, co by mi sedlo. Teď mě zaujala aspoň ta jedna barva, tak si pro ní zajdu :)
    ...Instantní krása...

    OdpovědětVymazat
  8. 16 h Lip Colour nevyzkoušela jsem , protože ho na mě vyloudila vnučka a moc ho chválí

    OdpovědětVymazat