pondělí 19. prosince 2016

Mé aktuální krémy na ruce

Zimní období našim rukám příliš neprospívá, a tak jsem vytáhla rovnou celý arzenál krémů na ruce. Mám jich teď rozpoužívaných hned několik, a tak jsem se je rozhodla spojit takto do jednoho článku.

Ruce si mažu několikrát za den, a tak mám krémy skutečně všude. U postele, na pracovním stole, v kabelce aj. 




Začněme ne příliš známou značkou Amai, která ale rozhodně stojí za pozornost. Krém jsem dostala od eshopu kupkosmetiku.cz, kde ho také můžete sehnat. A to za pěkných 45 Kč. 

Tento kousek používám ze všech krémů nejčastěji a už se blížím k jeho konci. Krém je trochu tekutější, ale jinak funguje skvěle. Chce se mi říct, že je to průměrný krém, ale v tom dobrém slova smyslu. Není to nějaký super zázrak na extrémně zničené a suché ruce, ale nemůžu o něm říct ani půl křivého slova. Uživatelsky je velmi příjemný a na běžné denní mazání je ideální. 


Krém Amai obsahuje bambucké máslo, ureu, keratin a kokosový olej. Je velmi lehoučký, voní tak ,,tradičně", velmi lehce, nenápadně. Vstřebá se rychlostí blesku, vůbec není mastný ani nelepí. A jak už jsem říkala, na takové to běžné přemazání je fajn. Oblíbila jsem si ho především ráno, když spěchám a potřebuji něco, co se hned vsákne. Ale často po něm sáhnu i na noc. 


Na tohoto žluťáska od Yves Rocher si pořád nějak zvykám a úplně nadšená z něj nejsem. Obsahuje výtažek z bio arniky, olej z kopry (netuším, co to je), řepkový olej a rostlinný glycerin. Po všech těch kytičkách zřejmě chytil velmi specifickou vůni, která je zvlášť při roztírání hodně intenzivní a ne úplně příjemná. Je to jako rozemletá tráva a alkohol. Sice to vyprchá, ale není to prostě ono.


Krém je hodně hutný. Vstřebá se však docela dobře a pak jen přetrvává pocit takového filmu, který ruce chrání. 

Asi ho přes zimu vypotřebuji, ale můj favorit to není. Přes tu vůní se nedokáži přenést, a co se účinků týče, je to takový lepší průměr. 


Krém na ruce z Douglasu byl jako dárek u časopisu. Sáhla jsem po parfemaci Kukui Oil and Noni Fruit. Což mi tedy moc neříká, ale musím říct, že jsem nadšená. Voní to naprosto božšky a  ideálně do tohoto chladného počasí. Vůně je to opět silnější, taková hřejivá, něco na způsob kašmíru. 


Krém je o něco hutnější a chvíli mu trvá než se vstřebá. Ale docela dlouho se drží ta božská vůně a i hydratace je na jedničku, tak mu to odpouštím. Tento krém mám teď v práci a vždy si během dne několikrát udělám radost a namažu si ruce tímto pokladem. 

Asi by mě dřív nenapadlo sáhnout po krému od privátní značku Douglasu, ale teď vím, že to byla chyba a určitě někdy ráda vyzkouším další variantu. 


A nakonec už taková vánoční tradice - limitka Yves Rocher. Letos mě nejvíce učarovala vůně hrušky a kakaa a rozhodla jsem se právě pro krém na ruce. 

Ty mají sice každý rok trochu jinak jinou parfemaci, ale jinak jsou více méně stejné, takže se nekonalo žádné překvapení. Krém je jednoduše krásný, voňavý a spíše na ozdobu nebo jen tak pro radost. 


Krém je hodně lehoučký. Vstřebá se rychlostí blesku, moc pěkně voní. Hydratace je nižší a je to opravdu spíše jen pro ty, co chtějí mít na stole pěkný krém a mazat se jen tak pro radost x krát za den. Pokud máte ruce skutečně suché, chce to sáhnout po něčem jiném.

Jak jste na tom s krémy na ruce vy? Kolik jich máte otevřených najednou a kde všude je máte?

8 komentářů:

  1. Já ted používám klasickou indulonu, protože jich doma máme hodně a ruce si musím mazat pořád, tak si nechci kupovat nějaké dražší. Mám vážně velkou spotřebu. A jeden mám na nočním stolku, jeden v kabelce a další na pracovním stole :)

    OdpovědětVymazat
  2. Z limitky Yves Rocher jsem si vybrala krém na ruce brusinka a mandle, voní hezky, ale tím, že mám suché ruce, tak z té hydratace nadšená nejsem, pro mně je to zkrátka málo. Ale jinak momentálně mám svůj oblíbený krém na ruce od Mixy, pak nějaký krém z vánoční limitky Oriflame s mandarinkou a kořením, který je s hydratací ale podobný případ jako ten od YR a pak jsem si pořídila krém od Dermacol, takže jsem na zimu zásobená:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Já je mám jen doma, nechápu ty lidi, co je musí nosit všude s sebou. Jestli to není náhodou jako s těmi balzámy na rty - tolik si je člověk maže, až si rty na to tak zvyknou, že bez nich jsou suché. :) Myslím, že by se to přehánět nemělo. Moje mamka fasuje krém Lorana s aloe vera, tak používáme ten, dáváme si ho i na celé tělo. Mám dilema, jestli nevadí, když si ho dám i na obličej... přecijen jich máme dost a kupovat další hydratační krém se mi nechce, ale mám problematickou plet' a krém na ruce by asi na něj byl dost mastný. :( Jinak když jsem na víkend jela do Olomouce, úplně jsem zapomněla krém na ruce a posloužilo mi místo něj máslo na rty Labello - to v tom kalíšku, mám to vanilkové. :)
    Můj manžel má ještě v práci krém na ruce - Balea s vůní oliv.

    OdpovědětVymazat
  4. Já měla krém na ruce od YR jednou, podobný, jako máš ty na fotce ten žlutý, ale ten můj měl zelené víčko... Asi trošku jiné složení. :) A taky mi extra nevoněl a hlavně mi ty ruce ani příliš nezhydratoval. Bylo to takové - nepotěší, neurazí.

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám nerada načnutých víc věcí jednoho druhu, takže krém na ruce mám načnutý jen jeden na nočním stolku a flákám to a používám ho jen občas večer.

    OdpovědětVymazat
  6. Také musím mít krémy na ruce snad všude! :) A rozhodně je používám i v létě hlavně na noc :) Jinak momentálně mám krém od Dove a od Dermacolu SOS a musím je jen a jen chválit! :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  7. Ja mam nacnute jen dva - v kabelce a jeden doma. Aktualne pouzivan Dermacol pomeranc s coko a kakaovy Avon.

    OdpovědětVymazat
  8. Ja nesnesu pocit mastnych rukou, takze krem na ruce pouziju jen parkrat do roka a jsem rada... protoze na balzamech na rty mam strasnou zavislost a na kremech to asi vznika dost podobne, takze ne, jedna mazaci zavislost mi uplne bohate staci... :)

    OdpovědětVymazat