středa 14. září 2016

Vlasová péče Salerm

Já a šampóny: kapitola sto padesátá první. Jo, díky bohu za rozmanitost trhu, pořád je co zkoušet. Delší dobu jsem se věnovala spíše přírodnějším produktům na vlasy, které mé citlivé pokožce svědčily. Jenže vlasy samotné z přírody zase tolik nadšené nejsou. Jsou hrubé, matné, zacuchané a vidina nějakého ,,normálního" šampónu mě nechala zlákat zase na trochu něco jiného.

A tak jsem s díky kývla na nabídku eshopu inhair.cz, který mi zaslal produkty španělské vlasové kosmetiky Salerm. 


Konkrétně jsem testovala zlatou řadu, která je určena pro slabé vlasy. Těm má dodat bohatou výživu. O ty se postarají proteiny a keratin. Šampón je navíc bez silikonů.

Konkrétně jsem testovala šampón, balzám a olejíček a pojďme si jednotlivé kousky rozebrat postupně.


Začneme šampónem, ze kterého jsem byla na začátku naprosto nadšená. To, co dokáže s vlasy je opravdu neskutečné. Nepotřebujete už vůbec nic jiného, jen tento šampón a vlasy jsou poté krásné, lesklé, jemné, nadýchané, prostě fantastické. Byla jsem z toho fakt nadšená, protože ta ranní péče je fakt rychlá. Stačilo si rychle umýt vlasy, pak jen vyfoukat, maximálně zastříknout lakem a ten účes vypadal dobře. 

Uživatelsky mu není co vytknout. Voní tak ,,kadeřnicky", vlasy pěkně umyje, jde bez problém vymýt. Nijak zvlášť nezatěžoval a myla jsem obden, což je u mě klasika.


Proč je celý předešlý text v minulém časem? Protože moje vlasová pokožka si opět postavila hlavu a šampon začala odmítat. Asi tak po měsíci používání byly zpět mé obvyklé trable. Pokožka svědila, byla přecitlivělá, vlasy začaly více padat, rychleji se mastit...Ach jo :-( Musela jsem se opět pokorně vrátit k přírodnímu šampónu bez sulfátu a vztekat se zase s matnými a hrubými vlasy. 

Šampónu Salerm se ale nevzdám. Ono, když ho použiji jednou za čas, tak se vůbec nic nestane a mám zase jednou ráno více času i na ostatní věci. Jen jej tedy nemůžu používat pravidelně. Pekelně mě to štve. Pokud však na citlivou pokožku hlavy netrpíte a hledáte šampón, který vaše vlasy bleskurychle zkrotí, určitě Salerm vyzkoušejte. Vyjde na sympatických 150 Kč.


Vzhledem k tomu, co jsem psala o šampónu výše, je jasné, že balzám se ke slovu moc nedostal. Kombinovat ho s ním mi totiž přišlo zbytečné. Vlasům to už nic moc navíc nepřidalo, jen se o něco rychleji zmastily. Ale berte v potaz, že mně zatíží vlasy asi tak 99 % kondicionérů a proto je používám spíše sporadicky. Mám je schované právě k těm přírodním šampónům, kde nutně potřebuji něco, co by vlasy zjemnilo. 


Uživatelsky je opět příjemný. Je o něco hutnější než šampón, ale z vlasů i tak jde pěkně vymýt. Voní obdobně.

Já tento typ produktu nedokážu plně docenit, ale pokud jsou vaše vlasy opravdu hodně hrubé a kondicionéry používáte, na tomto technicky není nic špatně. Cena je 190 Kč.


Jako poslední produkt od Salerm jsem testoval arganový olej. Tato malá lahvička mě zaujala nejméně. Oleje na vlasy sice používám, ale jen velmi malé množství a jednou za čas. Takže mám spotřebu asi tak 5 ml za rok. :-) 



Tento kousek jsem zkoušela jen párkrát a jednoduše mě nebavil. Voněl dost tak neutrálně, dobře se nanášel, ale nedělal nic. Když jsem ho dala málo, opravdu se nic nestalo. Když jsem přidala, vlasy se mi poté rychleji zmastily. Žádný super výsledek jsem nezaznamenala a osobně mám raději jiné olejíčky, kdy hned po první použití vidím, že se něco děje. Tato miniatura vyjde na 95 Kč, větší balení (které má mimochodem úžasný design) poté na 450 Kč. Osobně si ale myslím, že ho můžete s klidem vynechat.


Abych to shrnula, jsem opravdu pekelně naštvaná na mé vlasy. Ten šampón je opravdu super a je obdivuhodné, co s vlasy dokáže sám o sobě bez pomocí dalších produktů. Pro dny, kdy opravdu spěcháte a potřebujete krásné vlasy HNED, je to naprosto super. Já osobně ho nemůžu používat často, protože vlasová pokožka protestuje, ale vám ho určitě doporučím. 

Balzám i olejíček já osobně nedokáži docenit a dokážu se obejít bez nich. Pokud však tyto typy produktů naopak vyhledáváte, vyloženě špatné nejsou.

Všechny věci zakoupíte ve vybraných kadeřnictvích a na eshopu inhair.cz, kterému zároveň děkuji za poskytnutí produktů k recenzi.

Jaký šampón aktuálně používáte vy? Potřebuji tipy zase na nějaké další novinky. :-)

9 komentářů:

  1. Po prirodnich samponech mam take priserne vlasy. Normalne mi staci myt po ctyrech dnech, ale s prirodnim vypadaji jako kdybych si je nemyla vubec :D Nastesti citlivou pokozku nemam a zvladnu temer cokoliv. Momentalne mam Yves Rocher a je prekvapive fajn, vlasy vypadaji moc dobre.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šampony od YR mám hodně ráda, ale už jsem jich měla tolik, že je mé vlasy také spíše odmítají. :-/

      Vymazat
  2. Značku vůbec neznám. Momentálně používám tuhý šampon od Soaphorie.
    Můj blog: Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  3. No jako taková krásná cena za šampon je hodně pěkná :) Škoda toho olejíčku, nějaký na vlasy by se mi hodil. Cena mi přijde strašná :D
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  4. Mně vždy přišlo trochu jako mýtus, že po určité době si vlasy na jeden šampon "zvyknou" a už nejsou pěkné a šampon se musí změnit. To je jak říct, že když člověk pořád bude jíst mrkve, tak si pak na ně tělo po čase zvykne a už ty vitaminy z nich nebudou účinkovat. :D Nicméně já šampony střídám, protože na každý šampon reagují trochu jinak, po některých je mám spíš hebké, po jiných šamponech zase spíš objemné a odmaštěné na delší dobu atd. Momentálně střídám šampony Nivea Volume Care, Schauma pro objem vlasů, Alverde pro objem vlasů s bambusem a mátou a veganský Live clean.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U mě to bohužel tak je. Když mám nový šampon, obvykle účinkuje naprosto skvěle, ale čím déle ho používám, tím je to horší a horší. U jiné kosmetiky to tak nemám, ale s šampony mám věčně problém.

      Vymazat
  5. Dizajnovo vyzerajú úplne skvelo, tak kadernícky a profesionálne a tieto produkty ma zaujmú hneď na prvý pohľad. Zatiaľ som mala len jeden šampón od Tigi, po ktorom nemusím použiť kondicioner, čo oceňujem hlavne vtedy, ak sa niekde ponáhľam alebo jednoducho sa mi nechce :D Lenže určite by som si vlasy nestíhala umývať ráno pred školou :D
    World of Nicol | Back to school giveaway

    OdpovědětVymazat
  6. Nedávno jsem na značku Salerm narazila a docela mile mě překvapila právě tahle zlatá řada, že nemá silikony ani parabeny. Já jsem si vybrala ten šampon s modrým písmenkem, myslím, že má mít vyvážené pH, a co nejdřív se ho chystám pořídit, zvlášť po tak pěkné recenzi od tebe na tuhle značku. :) Takže díky za utvrzení mé volby. :) Hezký den!

    OdpovědětVymazat
  7. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat