pondělí 5. září 2016

Srpnoví oblíbenci

Tak ještě jednou mé nářky. Léto je za námi a nezbývá než si to vše pěkně zrekapitulovat a začít se těšit na září. Snažím se tedy toto období zpestřit aspoň tím, že opět třídím svůj kosmetický šuplíček a střádám plány, co nového pořídit. Nicméně, srpen byl krásný letní měsíc, které jsem si skutečně užila a radost mi dělalo spoustu kousků, které se jinak během roku ke slovu nedostanou.


Kosmetika
Nejenže jsem se držela stále v ,,oranžové" vlně, ale ještě jsem po dovolené musela změnit celou makeupovou rutinu. Opálila jsem se více, než jsem předpokládala, že u mě vůbec jde, a tak mi sedí jen jeden makeup a jeden korektor z mé sbírky. Také jsem musela léčit sluníčkem namoženou pokožku, takže jsem povolala do služby více mazadel než obvykle.


V dekorativce to tedy vyhrál CC krém Essence. Normálně je na mě tmavší, a to vždy musím pracně maskovat. Nyní je mi přesně akorát. Naštěstí se skvěle hodí do teplejších dnů, má SPF 30 neroztéká se. Zároveň dobře kryje, což se mi také hodilo, protože se mi po ataku opalovacím krémem trochu zbláznila pleť. 

Vytáhla jsem také korektor Age Rewind od Maybelline. Normálně ho moc nepoužívám, protože ho nemám v dobrém odstínů, ale po dovolené přišel vhod. Musím ale s konečnou platností říct, že tento korektor nemám ráda. Asi jsem jediná na světě, ale s mojí pleti se jakoby nedokáže sžít, sedí na ní a během dne se rozteče, zaleze do vrásek, zmizí. Za mě prostě ne.

Na oč jsem používala to samé, co v předešlích měsících. Střídala jsem paletku Too Faced a Lorac Pro. Umím pracovat i s levnějšími stíny, ale tohle je prostě návykové. Ta kvalita je úplně jinde a za mnohem kratší dobu dosáhnete daleko lepšího výsledku. Vše jsem dokreslovala poté ještě paletkou tvářenek od Urban Decay. 

Až ke konci sprna jsem v zásobách narazila na lesk na rty Loreal v odstínu Never Let Me Go, a dobře jsem udělala. Tohle je super odstín na přelom léta a podzimu, kdy je člověk trochu opálenější. Je sice plný třpytek, ale na rtech vypadá dobře. 


I přes poctivé používání opalovacího krému s nejvyšším možným faktorem to moje pokožka nedala a po radovánkách ve vlnách mi lehce zčervenala ramena, dekolt i ruce. A tak jsem mazala, mazala a mazala. Poctivě dvakrát denně a vším, co jsem doma našla. Super je v tomto směru Bi-Oil, osvědčil se i Panthenol a když už bylo lépe, postačil i Dermacol. Ve sprše jsem občas použila klasický kokosák a hýčkala se skvělým máslem Cuccio. 

Jídlo
Opět spíše jen takové náhodné kousky, které byly fotogenické. Mé oblíbené batáty s kuřecími kousky a salátkem a poté moje klasika k věčeři - rajčata s mozarellou.



Dovolená
A samozřejmě jsem si v srpnu užila úžasnou dovolenou ve Španělsku, kde jsem se válela u moře, prošla nějaké památky i obchody. Fakt se to povedlo.


A na závěr ještě jedna selfie s letním makeupem a decentními vlnami vytvořenými pomocí Sea Salt spreje od Tony and Guy.


V září se těším na dny Marinne, firemní výjezd a snad stihnu i kratší návštěvu rodičů a třeba tomu všemu bude přát i hezké počasí. 

Jak jste si užili druhý prázdninový měsíc vy?

17 komentářů:

  1. Taky jsem se na dovolené opálila víc, než jsem chtěla, a tak shánět ten nejtmavší makeup nebylo úplně jednoduché :D
    Vidím, že jsi taky polehla značce KIKO - kdž jsem byla v Benátkách, udělala jsem si pořádný nákup a ty produkty si dodnes nemůžu vynachválit..

    ...Instantní krása...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám tu značku ráda a tím spíš, že se k ní nedostanu úplně často, toho musím vždy náležitě využít.

      Vymazat
  2. Lorac PRO i broskvovou paletku od Too Faced ti závidím, stejně tak jako tvářenkovou paletku od UD. Já mám z Gwen kolekce tu paletu na oči a úplně jsem si ji za ten poslední půl rok zamilovala a používám ji pořád. Ted mám v oblibě hodně přirozené líčení a tak se mi skvěle hodí :). Jinak já už se na podzim moc těším, vedra moc v oblibě nemám.

    OdpovědětVymazat
  3. Napriek tomu, že leto nie je mojím obľúbeným ročným obdobím, mám ho rada keďže aspoň sa opálim a tiež môžem minúť všetky make-upy a korektory, ktoré som kúpila v nesprávnych odtieňoch. :D S Maybelline Age Rewing som na tom podobne, príde mi byť až príliš ťažký na moju pleť. Ale používam ho rada.

    OdpovědětVymazat
  4. Mně momentálně odstínově úplně nesedí žádný z mých make-upů, protože i já, ač jen v našich podmínkách u vody nebo bazénu nachytala víc bronzu než obvykle a kupovat tmavší odstín se mi nechce, tak mám teď no make-up období:-D

    OdpovědětVymazat
  5. Nejsi jediná,kdo opěvovaný korektor MBL nemusí..Já taky nechápu,proč jsou z něj všichni tak unešený. Divně mi sedí na pleti a sráží se. Odstín mi taky moc nepasuje:/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho neměla, ale odrazuje mě už jen ten aplikátor. :D

      Vymazat
    2. S tou houbičkou jsem se také neskamarádila, vždy v ní bylo korektoru tak na týden. :-) tak jsem ji sundala a ta aplikace je lepší.

      Vymazat
  6. Broskvovou paletku bych si také nekdy ráda pořídila :))
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  7. Na té poslední fotce ti to moc sluší!
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  8. dovolenkove fotko perfektne trochu zavidim v spanielsku som este nebola a ten nakup paradicka
    galantosfun

    OdpovědětVymazat
  9. Letos to léto uteklo nějak rychle :( byla jsem dnes v drogerce pro nějaký tmavší korektor pod oči, aby mi seděl ke zbytku obličeje, a všechny jsou šíleně světlé! Takový problém většinou nemívám :D

    OdpovědětVymazat
  10. Já nic zvláštního nedělala, něco jsem četla na další semestr, sledovala videa na youtube, byla jsem jednou na koupališti s přítelem a něco málo jsem napsala na blog. http://story-of-diana-s-life6.webnode.cz
    Opálená plet' možná u tebe vypadá přirozeněji, i když mně se líbí kontrast černých vlasů a bílé pleti (ale asi ne zrovna u tebe). Na poslední fotce ti to moc sluší, tohle líčení ti krásně sedí. Mně bohužel oranžové odstíny nesluší, i když dost uvažuju, že bych si koupila nějakou korálovou rtěnku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ten kontrast u sebe právě ráda mám a už se těším, až zase vyblednu. Je to pro mě tak nějak přirozenější.

      Vymazat
  11. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  12. Líbí se mi paletka od Too Faced a jídlo samozřejmě..:)

    OdpovědětVymazat